- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
Én C4-en frissítettem mikor kijött új, most a képernyőkímélő egy óra, ami egész hamar meg is jelenik.
-
-
nickjames
tag
Hol lehet olvasni az új WebOS verziókról tapasztalatokat, "release notes"-ot? Én nem találtam semmit. Nekem egy C4-em van, rajta 23.20.38 fw. Most kapná meg a 23.20.39-et. Feltételezem, hogy esetemben a frissítés nem hoz annyi újat, mint a régebbi TV-k esetén, mert ezen már eleve 24-es WebOS van. Szeretem frissen tartani az eszközeim szoftvereit, de van az a helyzet, amikor inkább jobb maradni a réginél (pl. egy meglévő funkció "kinyírása". Pontosan mi a gond a képernyőkímélővel az új firmware esetében? Köszi!
-
nemgyurka
csendes tag
válasz szkutyi #107566 üzenetére
Elnézést, én csak a véleményetekre voltam kíváncsi, hogy normálisnak tekinthető-e a jelenség, többet foglalkoztok a témával. Ez is egy vélemény, köszönöm. A család is ezt osztja egyébként . Mások vagyunk csak, az autós példánál maradva ha veszek egy felső-közép, vagy akár felsőkategróriás új autót nem akarok egy horpadást nézegetni rajta tudván azt hogy így is elvisz A-ból B-be. De mégegyszer, értem az érveidet. A "hiba" léptéke ami probléma sztem, itthoni másik lg oled-nél is van ilyen ""anomália"", de nem ilyen mértékű.
-
Vhiktor
Topikgazda
Biztos, hogy nem sík? Nem csak a tükröződés gátló réteg csap be, hogy hullámos a tükörkép?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz nemgyurka #107565 üzenetére
Igen szörnyű hogy az LG eladott egy olyan 77" tv-t ami mértanilag nem 100%-os , ugyanis a kozepében van 2-3mm...
szőrnyű...
Nem is tudom melyik a jobb??!! Ha van benne 2-3mm vagy...hagyjuk is mert akkor az lessz hogy savazom a másik márkát...xdd
Lehet annak köszönhető, hogy az egész kemény pár cm vastag....ha 10cm.vastag lenne, hogy mertanilag qrva egyenes legyen, akkor pedig :LGle van maradva vagy 10 évvel, de gáz, mi ez a szar vastag....)
Ez a 3mm, a kikapcsolt tv-n tükröződő amorf tükörkép is 0.00000%ban tesz hozzá negatívan a funkciójához...
Ha kocsit veszek, nem állok neki nézni hogy tud-e lépcsőzni... -
alaves
addikt
válasz Gulyopapa #107560 üzenetére
Lehet hogy nincs is összefüggés. Esetleg túl erősen meghúzott csavarok is okozhatják a görbületet. De majd a fórumtárs megnézi, ha leveszi a falról.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
vata666
tag
Köszi szépen a válaszokat
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
-
nemgyurka
csendes tag
válasz alaves #107552 üzenetére
Igen,jól látod,”körben” jó, középen van a görbület befelé. Valóban a rögzítőcsavarok vonalában van, bár azok feljebb vannak a tv felső 1/3-nál kb., de tényleg lehet akár ott is a belső ‘tartószerkezet’. Azt hiszem holnap leakasztjuk, megnézem a bútorlap hátfalat is, illetve úgy a tv-t, hátha. Köszönöm az eddigieket!
-
KisZozó
kezdő
Misi,most akkor jön vagy nem jön ?"Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
alaves
addikt
válasz vata666 #107553 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni. Az 1.gen QD-OLED kijelzőnél valóban nem volt ilyen. A 2.gen.-tól pár száz óra után nagyon halványan megjelenhet banding, amely további néhány száz óra után teljesen eltűnik (S90C-n is volt, de csak egy nagyon halvány egy helyen, azóta tiszta).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
vata666
tag
Megnézitek légyszi ezen a videón, hogy 1%-tol kinek hány százalékig vannak függőleges és vízszintes csíkok. 77S95D elég fura, hogy 1-20 között szépen látható főleg függőleges csíkok is vannak. Vásárlás után is néztem, de nem igazán vettem észre. Most olyan 330 óra van benne. S95b nél nem emlékszem ilyesmire. Lg oled et is megnéztem. Annál 40-45%ig látható. Köszi előre is.
[link][ Szerkesztve ]
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
-
alaves
addikt
válasz nemgyurka #107548 üzenetére
Oldalról az élfotón elég egyenesnek tűnik. A gif-nél nekem az gyanús, hogy alul- felül- két oldalt nincs görbület, hanem pont középen görbül ahol talán a tartóra felfogató csavarok vannak. Olyan mintha feszültség lenne középen és kitolja vagy behúzza a kijelzőt.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz mimic1979 #107539 üzenetére
Először el kell dönteni, hogy kell-e valami extra funkcionalitás, pl döntés bármilyen irányba, lesz-e hozzá valamilyen utólagos ambilight extra, de pl. a drágább nagyon vékony falrasimulós OLED TV-knél valaki eleve valamilyen nagyon minimál rögzítést akar, főleg ha a csatlakozási pontok még ideálisak is ehhez.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tyrone89
aktív tag
Az Alita open matte kiadása és a 2005-ös (számomra egyik nagy kedvenc Michael Bay film) Sziget lesz a következő 2 film amelyekből megpróbálok HDR verziót kreálni 1-2-3 héten belül, ahogy időm engedi majd.
-
nemgyurka
csendes tag
Próbáltam jól láthatóvá tenni, hirtelen nem jutott jobb ötlet eszembe......
Igen, bekapcsolva azért jóval szebb...!!! csak bosszantó, illetve a mértéke ami talán aggasztó.... (a madzagos (én kérek elnézést ) megoldásál 2-3mmhttps://photos.app.goo.gl/iKbJDQgdAXQhr8xRA
-
mimic1979
aktív tag
Üdv.
Úton van felém egy 65" G4. Milyen fali konzolt vegyek hozzá? Kinálat az bőséges.
Építő válaszokat előre is köszönöm -
Celtis
veterán
válasz nemgyurka #107533 üzenetére
Volt már ilyen panasz. Próbáld megszokni. Ha nem megy, akkor 14 napos elállás.
Viszont nem hiszem, hogy akár más márkánál nem lesz hasonló probléma. Ez tv, nem tükör.Most megnéztem az enyémet. Nagyon oldalról nézve a kijelző közepén én is látok hullámot, a képernyő felső pár centije pedig olyan mint a tenger. Engem nem zavar, fel se tűnt eddig.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz nemgyurka #107533 üzenetére
Szinte kivétel nélkül minden kijelzőn látszik görbület a tükörképen (LCD-n is). Én mind a három 55"-esen láttam és a 65"-esen is van.
Látni kellene fotón, hogy nálad mekkora a tükörkép torzulás, illetve hogy az egész kijelző görbült-e (éléről fotózva).[ Szerkesztve ]
-
nemgyurka
csendes tag
Sziasztok, Boldog Új Évet!
Az itt felhalmozódott jóval nagyobb szakértelem-tapasztalat okán szeretném a segítségeketeket vagy véleményeteket kérni.
Adott egy új G4 77', pár napja felkerült a helyére a gyári konzollal.
Elég világos nappaliban van a tv (ált. este használjuk), és nappal, valamint a karácsonyi világításnál tűnt fel hogy a képernyőn tükröződő fényekben (tv kikapcsolt állapotában) elég nagy torzulás van, egészen oldalról nézve a panek kb közepén egy "horpadás" van. Az oldalsó szélektől vízszintesen kb 55-60cm teljesen sík a panel, a köztes részen 2-3mm a síktól való eltérés. Bekapcsolva a megjelenített dolgokon én nem látok torzulást, még oldalról sem, tehát talán "csak" esztétikai problémáról van szó, de "ráált" a szemem és bosszantó a dolog. Szerintetek ez normális, esetleg a méret miatt lehet, foglalkozzak ezzel egyáltalán, van esetleg valakinek hasonló tapasztalata?Lehet ezt jelezni az lg-nél problémaként?(annyira azért nem volt olcsó) (Van itthon másik lg, szintén oled, 55', ott egyáltalán nincs ilyen jelenség)
Köszönöm előre is a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz KisZozó #107531 üzenetére
Fogalmam nincs, mert nekem C9 van..erre már biztos nem fog ez a frissítés megérkezni(azt hiszem jobb is) de amiket itt leírtak a frissítéssel kapcsolatban, a képernyőkímélő és ez DV mizéria..egyik sem pozitív, így ezek alapján nem biztos hogy öröm and boldogság lesz ha frissítik akik megkapják.
(Köszönöm szépen, elfogult semmiképp nem akarok lenni, de ez szerintem is nagyon jól sikerült)
-
Tyrone89
aktív tag
A képernyőkímélő dolgon kívül annak sem ajánlott webos24-re frissíteni aki a tévé saját lejátszójával néz Dolby Vision filmeket, mert ha felrakja búcsúzhat is a P8 DV lejátszásától mp4-ből..
[ Szerkesztve ]
-
mihaly13
tag
Ma megjött a G2-e a webOS24-s frissítés !
Boldog Újévet kívánok mindenkinek ! -
spleenszuru
őstag
válasz ρσгτσ #107511 üzenetére
Eszembe nem jutott volna, hogy újra végigmenjek a HDR beállításokon, szóval köszi a kommentért.
Nekem alapvetően simán be volt lőve a dinamikus tónusáthelyezés, és pont azért állítottam HGIG-re Vhiktor javaslatára, mert este már kivitte a szemem a TV, de a HDR-t még a Be opcióval állítottam be.
Malaka!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz apszi #107520 üzenetére
Csúcsfény mindkettőnél ugyanannyi. A köztes szinek fényereje más.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
apszi
őstag
válasz Vhiktor #107507 üzenetére
Volt időm picit lődörőzni, és nekem a dinamikus tónusáthelyezést "ki" opció, jelen játéknál (Star wars Squadrons) jobban megtolja pl a robbanásokat, szikrázó fényeket (látványosabbak), valahogy fényesebbek, mint HGIG mellett. A hangárban pl. lámpák fénye pedig a HGIG-al erősebb. Másra helyezi a két beállítás a csúcsfények hangsúlyát (C2)?
-
Juhaszatti
addikt
válasz Gulyopapa #107517 üzenetére
Annyira azért nem jók az áraik szerintem. Legalábbis olyan TV-knél, amik még vannak hivatalos forgalmazásban is. Pl egy 65" B4-es újonnan 480.000, itt meg 440.000. Akkor már inkább az új.
C4 meg G4 még nincs náluk, azért ezt hoztam példának.
Olyanoknál akadhatnak jó áraik amik már kifutottak a hivatalos forgalmazásból. -
addikt
válasz Gulyopapa #107517 üzenetére
LG OLED -et, én csak hivatalos, gyártói garanciával vennék. Egyrészt akadnak azért problémák a panelekkel, így a 3 (vagy 3 + 2 panel G szériában) elég fontos tényező. Másrészt szerintem az LG garanciális ügyintézése elég jó.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Gulyopapa
addikt
Üdv
Digma kft-s refurbished oled tv-t venni meredek dolog? Gondolkodtam a jó árak miatt -
KisZozó
kezdő
Mindenkinek Kívánok !
"Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2 - PS5 Pro
-
Sasi001
senior tag
BÚÉK! Minden fórumtársnak.🍾
-
Vhiktor
Topikgazda
Ezúttal is a topik összefoglalójában kívánok mindenkinek Boldog Új Évet!
-
hyppo!
tag
BÚÉK😃
-
MODERÁTOR
BUÉK
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz apszi #107506 üzenetére
En a HGIG-t javaslom, de próbáld végig és használd úgy ahogy Neked tetszik.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
PC játékoknál HDR esetében a dinamikus tónusáthelyezést mire "kell" állítani.
1. ki
2. be
3. HGIGElőre is köszönöm, és mindenkinek Sokkal Boldogabb Új Esztendőt!
-
Tyrone89
aktív tag
válasz makoss #107504 üzenetére
Nyilván a 77 jóval nagyobb ugrás az 55-hoz képest, de a 65 is nagyobbnak fog érződni ha végül az lesz ne aggódj...már a 65 is 40%-al nagyobb képernyőterület az 55-hoz viszonyítva. Annyi hogy így nem 3 hanem kb 2 hétig éreznéd max nagynak. Én is 55-ről váltottam 65-re. Nézés közben összemegy a tv. A 77-et sem éreznéd nagynak 1 hónap után.
-
makoss
veterán
válasz Tyrone89 #107503 üzenetére
Ha fentebb menne az ára akkor passzolnom kell, és akkor a 65" lesz a cél, amúgy is közelebb van árban az elképzelésemhez... csak az 55"-hoz nem sok változás méretben
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Celtis #107459 üzenetére
Remélem a C4-nél nem lesz ilyen! Nagyon a 77"-fele kacsingatok, de jó volna ha annál inkább lefele menne az ára, 800 már így is több mint amit eleve szántam tévére
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest