Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
válasz
ripla
üzenetére
[https://bankmonitor.hu/inflacio/]
400 000 Ft értéke 2021 évben
2024 évben inflációval növelve, ugyanez az érték: 588 844 Ft-nak felel meg
Legnagyobb infláció: 25.7%
Legkisebb infláció: 3.0%
Teljes infláció (kumulatív): 47.2% -
ArGab
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nekem BD lejátszó és erősítő a gond, nem PS5. Mást nem találtam, csak ha teljesen kikacsolom a HDMI CEC-et az eszközökön. Még a BD lejátszónál oké, de az erősítőnél ez nem játszik, mert a hangerőállítást is elvesztem vele. Tévén megint csak nem akarom kikapcsolni, mert akkor Kodi boxot sem tudom irányítani. Egyedül a Kodinál sikerült egyesével kapcsolgatni a CEC funkciókat.
-
ArGab
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ha erre van valami megoldás engem is érdekelne, mert elképesztően idegesítő, hogyha akár csak kicsit is érintem a pointerrel ezt a mezőt azonnal bekapcsolja az utoljára használt eszközt.
-
ArGab
őstag
válasz
sinick
üzenetére
A szavatosság eleve csak annyit garantál, hogy a terméknek vagy alkatrésznek nem volt rejtett hibája. Az első 6 hónapban amúgy még az eladónak kell bizonyítani szakvéleménnyel, hogy a hiba nem gyári eredetű. Utána viszont valóban a vevőt terheli annak bizonyítása, és a szakvélemény költsége is, hogy valóban rejtett, gyártási vagy tervezési hiba okozza a problémát. Itt viszont sokat számít a szerviz hozzáállása is, mert rajtuk múlik mennyire akadékoskodnak és ragaszkodnak ilyen szakvéleményhez, vagy eleve önmaguk elismerik a hibát.
Régebben amúgy mintha a jótállás is újraindult volna az adott alkatrészre, ha főrészegységet cseréltek. De most megnézve a PTK-t, jelenleg úgy tűnik tényleg csak a 2 év szavatosság indul újra ezen esetben.
-
ArGab
őstag
válasz
tipcsi72
üzenetére
Élőben nem láttam, fotókon itt össze tudod hasonlítani: [link]
Én nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy ez jobb-e vagy rosszabb. Ha valami világos tükröződik a képernyőn, akkor a matt esetében szétszórja és világosabb lesz miatta az egész képernyő a fotók alapján. Ellenben a G4-en csak maga a fényforrás tükröződik, viszont ott jobban. -
ArGab
őstag
válasz
tipcsi72
üzenetére
Nem mondom biztosra, de az általam talált információk alapján a Samsung tévék nem támogatják még a DTS passthrough-t sem. Ez azt jelenti, hogy hiába csatlakoztatsz egy DTS-kompatibilis soundbar-t vagy erősítőt az ARC/eARC porton keresztül, és hiába van egy külső lejátszó a tévéhez kötve, a DTS hang nem fog átmenni rajta.
A Dolby Vision hiányát önmagában még elfogadtam volna, de a DTS ilyen korlátozása számomra kizáró ok volt. -
ArGab
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
A 2 pontost már próbálgattam, és ha lejjebb veszem a zöldet, kéket mintha javulna. Vagy legalábbis az általam megszokotthoz közelebb kerül.
De mondom, én színek terén aztán főleg nem vagyok biztos magamban. Piros-zöld színtévesztő vagyok (deuteranópia), úgyhogy olyan vad színeket tudok egymás mellé tenni majdnem egyezőként, hogy mások el sem hiszik, hogy nem csak hülyítem őket. Máskor meg olyanokat tudok más színűnek mondani amik szinte megegyező árnyalatok. Úgyhogy azt már eldöntöttem, hogy Viktor jöjjön ránézni ha megvan a 100 óra. Már csak azért is mert kíváncsi vagyok profibb véleményre és mérésre, hogy a panellottó ment ennyire félre, vagy az én látásom/megszokásaim ennyire rosszak. -
ArGab
őstag
válasz
RockCNC
üzenetére
Attól függ. HDR-nél és DV-nél nem igazán tűnik fel, ha nagyobb fényerejű tartalom. De ha alacsonyabb, vagy ha SDR anyag, jelenetenként változik mennyire veszem észre. És sokszor olyan mintha rideg lenne a képi világ még W50 mellett is, mintha valami kórházi neoncső világítaná meg a dolgokat.
alaves: Ez is megfordult a fejemben nekem is, hogy mivel máshogy látom a színeket mint a többség, lehet az zavarna be? Már állítgattam mindenfelé, és W0-án nem tűnik fel és nem zavar annyira, de ott meg már túl kékesnek és hidegnek érzem. A korábbi Sony is melegebb irányba volt állítva (Egyedi/Cinema és profi színhőmérséklet), annál így egyértelműen kékesebb, hidegebb érzete van. -
ArGab
őstag
válasz
Csandi
üzenetére
Ez a bajom nekem is, hogy nem tudom eldönteni most minek higgyek. Azt tudom, hogy a szemem szar, tinédzserkorom óta papírom van róla, hogy durván piros-zöld színtévesztő vagyok. Tegnap este is a netet túrtam, és találtam pár hasonló problémafelvetést itt-ott másoktól, de általában az a reakció, hogy a G sorozat milyen pontosan kalibrált gyárilag, vagy hozzászoktál a hibás képhez és azért furcsa, vagy hogy OLED soha nem fog olyan szép fehéret adni teljes képernyőn mint egy LCD és szokj hozzá. De mindezek ellenére durván másnak látom a fehéret amit ad, nem csak teljes képernyőn hanem kisebb méretben is, mint a 2 laptop LCD, 1 LCD monitor, 1 OLED telefon és a régi Sony LCD TV képe amivel itt helyben összehasonlíthattam.
Szóval azt hiszem marad a kalibráltatás, akkor legalább egy profi is ránéz és kiderül, hogy tényleg velem van-e a hiba. -
ArGab
őstag
Egy LG G4 esetén az mennyire normális, hogy a fehér nem fehérnek látszódik? Emiatt mintha folyamatosan egy fátyol lenne a képen, a bőrszínek betegesek és minden ami világos olyan piszkosnak tűnik. Én zöldesnek éreztem pár nap után a színét, de színtévesztő vagyok. HDR-nél és főleg magasabb fényerőnél jónak tűnik, de SDR-nél és alacsony fényerőnél sokkal jobban kitűnik.
Vhiktornak már írtam tegnap, mert első gondolatom a kalibrálás volt. De ma reggel megpróbáltam lefotózni és vannak kétségeim, hogy nem eleve a panellal vannak-e nagyobb problémák. Mellette egy elvileg ~350 nites laptop látható teljes fényerőn, a tévé isf Bright, 60 OLED fény és W50: [kép]
Bár kamerán keresztül ki tudja mennyire pontos, de pixel checker szerint a fehér szín amit a tévé ad világos szürke, rgba(216,216,216,255) körüli értékeket hoz ki. Míg a laptop fehér színe rgba(252,238,235,255) körül van. -
ArGab
őstag
válasz
amdboy
üzenetére
Ez nekem nem kerek, hogy jöhet ki. 2023.07.01 óta a mai napig 493 nap telt el. Ahhoz, hogy 11.386 óra legyen benne, gyártás óta napi 23+ órát kellett volna mennie.
Amúgy jól rám hozta a sztori a frászt, ma várom Euronicsből a talpas G4-et, mert alig kapni valahol és itt most eléggé akciós áron volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- LG 55" C2 OLED hibátlan!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor