Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Tyrone89
senior tag
válasz
makoss
üzenetére
úgy érti vélhetően hogy a 2024-es C4 nem előrelépés a C3-hoz képest. Valószínű hogy a tesztben elmondja majd mit tapasztalt. Lényeg hogy a 2 tv között gyakorlatilag nem sok különbség van megjelenítés stb terén, majdnemhogy semmi..legalább is ez idáig a teszt eddig elkészített szakaszában nézve. Ugyanez van a csúcs telóknál is, általában nem éri meg váltani 1 év után a soron következő legújabb modellre, mert elenyésző mértékű a fejlődés a legtöbb esetben
-
sony89
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Oh... Köszi

-
Tyrone89
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
vagy vásároljon mindenki egy DV képes médialejátszót...
viccet félretéve valahol érthető hogy a tv csak megjelenítő, a multimédiás képességei meg olyanok amilyenek. Másrészt viszont én azt mondom, ha eddig tudta kezelni a P8 DV-t mp4-ből, akkor jogosan háborodik fel bárki aki a tv médialejátszóját használta eddig.(Mert akárhogy is, de az LG elég jó médialejátszási képességekkel bír vagy már csak bírt a tv-k között) és az ilyen frissítések nem arról kellene hogy szóljanak, hogy csonkítanak a tv funkcióin.. -
Peace
nagyúr
Van esetleg más is úgy a G4-el, hogy rohadtul semmit nem állított rajta csak bekapcsolta és használja?
Tudom, hogy van egy szuper leírás a rtings oldalon, hogy mit hogy kéne belőni, de egyszerűen annyira csúcs a képe DV/HDR/Gaming módban, hogy nem akartam ilyennel foglalkozni. Egyedül HDR-t állítottam át Home Cinemára, a DV meg alapból azzal a profillal indul. -
szkutyi
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Samsunggal megvarnam amíg Viktor tesztel egy 6000+órás a
Qd oledet..mert eddig akár samsungban, akár sony-ban van a panel, tesztek szerint drasztikusan csökkent a fényerő.
Plussz a beragadt gamma, stb szoftveres dolgok...(Ja és a réteg ami nappal szürke....és sérülékeny.
) na mind1 azthiszem most vágtam el magam a samsungosoknál
pedig fasza a tv, fullos a nagy színfenyerő...
De ha így folytatja az LG...nem jó pont...
Ettől függetlenül a tv még mindig csak egy megjelenítő és nem pedig média player ....streamingeken megy minden gond nélkül...szerintem nem lenne fair dolog ezt a dolby vision témát felhozni ellene....más tv meg ennyit sem tud..van ami még kandencia helyesen sem tud lejátszani...meg a zidoo-t is eladtam, pedig az egy jó készülék...(Nem nem jobb. Tv mint a zidoo, csupán nagyon is kielégítő a tv+plex)
A c4-g4 széria gáz...de várható volt...nem tudnak egy év alatt össze dobni egy új oledet...muszály elhúzni 2-3 évig a dolgot ...amíg kiforrja magát a mindig új technológia...mellesleg mi, akik látják hogy csak egy atcimkezett c3-g3 csupán 1% vagyunk vagy még annyi se! Pont leszarja az LG...nem mellesleg ha akarnád sem tudnád megvenni a c3-g3-at mondván hogy olcsó, mert NINCS... egyszerűen az új hát lemezzel csináljak az új c4-g4et.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Na bakker akkor jól éreztem én ezt. Nem véletlen hogy kapaszkodtam a C9-embe és végül 400 ért adtam el (65 col) mivel az még játszotta a DTS-t meg dv - t összes profillal stb. G3 volt az első TV ami valós fejlődés volt.
Most a G széria is kurva ég hogy kb a G7-ig semmit sem fog fejlődni a C... nos szintén parkoló pályán van.
Egyedül a Samsungban lehet bízni: amennyiben sikerül nélküli a harmadik generációs QD Oleddel elérni a 2000 nitet (d65) akkor már azt gondolom hogy sok fanyalgó végül rá fogja adni a fejét, én is átcsábulnék már csak a 3x szín volumen miatt... Szóval egyedül ez tudná kimozdítani az LG-t a kényelmes kis poziciójából.
-
anderledani
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen, én azt vettem meg. De EXXH volt a dobozban, sőt, csak a terméknévben van TXXH, az emagos cikkszámban is EXXH van…
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
manapság lassan annak is örülhet az ember, ha vásárol egy új tv-t hogy ha már jobb nem is...de legalább nem rosszabb az előzőnél. Ez a C széria olyan biztonsági játéknak tűnik az LG-nél. Konstans hasonló megjelenítési minőség/képesség. Ha valami alapjáraton nem rossz, bevált és viszik mint a cukrot, akkor minek változtassunk rajta elv érvényesül itt szerintem hatványozottan.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
szerintem ez várható volt, a c szériánál évek óta minimálisak a különbségek. tényleg szinte minimális facetliftnek sem lehet nevezni ami évről évre fejlődés címszó alatt megy. Valóban úgy érzem C9 tulajként hogy még C4-re sem lenne értelme váltanom. Akkor már inkább G3-G4 azok azért a Gx-G1 óta nagyobbat fejlődtek, vagy is látványosabbat, még úgy is hogy vélhetően a G4 is nagyon nagyon minimálisan különbözhet a G3-tól
-
Vhiktor
Topikgazda
Gyors helyzetjelentes a c4 teszt kapcsán
Egyenlőre úgy néz ki, hogy csak egy átmatricázott C3, még csak minimálisan sem nyújt többet.
-
Peace
nagyúr
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Én meg minden szemétnek elhordtam a konzolokat és a kontrollert annó és végül a rabja lettem.
6 éve megleptem magam egy PS4 Pro-val, megtanultam használni és az elmúlt 5 évben már mindent is azzal tolok PC-n is. Kanapé+tv és mehet a móka.
Ha nincs kontroller támogatás egy játéknál, az instant kuka.
-
gizmoboy
csendes tag
Sziasztok! Van egy LG CX OLED tévém, és néhány napja csak úgy tudom bekapcsolni, ha előbb áramtalanítom. Anélkül hiába próbálom bekapcsolni, nem sikerül. Nem a távirányítóval van a gond, mert a TV-n lévő gombra se reagál áramtalanítás nélkül. Mi lehet a probléma? Köszi előre is!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
apszi
üzenetére
Erről a régi szép idők jutnak eszembe, amikor még vetítőztem, és 3 méterre beültem az(akkor) 106" vászon elé(később 133" upgrade) a bőrfotelbe, a karfán egy bútorlap keresztbe, amin az egér és billentyűzet, lábakat felhajtottam, hátradöntve a támlát és nyomtam a Titanfall 2-t.
-
-
hyppo!
aktív tag
Valakinek kell ez a Media Márktos 48" Lg kupon írjon, nagyon szívesen megküldöm!
-
apszi
őstag
Igen, arra gondoltam. Nincs bajom a mérettel, alapvetően 77"- ban gondolkodom egy mindenes terén majd (ha szembejön egy kihagyhatatlan ajánlat
), de szeretnék egy kisebb kijelzőt is, csak játékra, vagy egy monitor (VA, IPS), vagy egy kisebb oled személyében, és elég távolságtartó vagyok (100-140cm kis kijelző esetén), és a 42-eseket túlárazottnak tartom, főleg újonnan, így az csak használtan jöhet szóba, max elhelyezés szempontjából lenne kényelmesebb, de hajlandó vagyok áldozatokat hozni. 
-
apszi
őstag
-
Tyrone89
senior tag
ha van mediainfo a gépeden akkor jobb klikk a film fájlra, és mediainfora katt, majd a nézet opciónál a szöveget választani
-
Tyrone89
senior tag
Profil 5 pedig ilyen formában:
Formátum : HEVC
Formátum/adatok : High Efficiency Video Coding
Formátum profil : Main 10@L5@High
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, Profile 5, dvhe.05.06, BL+RPU -
Tyrone89
senior tag
válasz
Peace
üzenetére
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : HEVC
Formátum/adatok : High Efficiency Video Coding
Formátum profil : Main 10@L5.1@High
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, Profile 8.0, dvhe.08.06, BL+RPU / SMPTE ST 2086, Version HDR10, HDR10 compatible
Kódek azonosító : dvhe
Kódek azonosító/adatok : High Efficiency Video Coding with Dolby Visionvalami ilyet kell láss nfo-ban vagy mediainfoban
-
Tyrone89
senior tag
válasz
RockCNC
üzenetére
nálam minden megy,(hála Istennek) profil 8, profil 7, profil 5...de nekem C9 oledem van még. Ez az új modelleket érinti, vagy is elvileg azokat amelyek megkapták a webos 24-et. Egyébként Peace mutatja hozzászólásban pl melyik nem megy csak HDR-ben plexen keresztül. Küldtem neki egy P8 mp4 mintavideót, és usb-ről nem indította el a tv
-
Tyrone89
senior tag
válasz
RockCNC
üzenetére
Neked webos 24 van? (közben látom, hogy igen)illetve a demoból letöltöttem a legelsőt, és az profil 5 DV, az megy továbbra is mp4-ből. Ha mindegyik videó profil 5, akkor azért vitte nálad is a tv saját lejátszója. A profil 8 ami nem megy mp4-ből, illetve a plexen keresztül az eddigiek alapján megy, de csak HDR-ben
-
RockCNC
őstag
válasz
Peace
üzenetére
Habár én Zidoot használok nason keresztül, de belenéztem pár filmbe és nálam lejátssza a DV Mp4-et a tv saját lejátszója. (G4 szintén és legfrisseb Webos)
Illetve az összes demo DV Mp4-ket is viszi. -
Tyrone89
senior tag
válasz
Peace
üzenetére
Ez sajnálatos :/ bízzunk benne hogy ez nem valami butítás hanem csak valami ami most elcsesződött, de egy későbbi firmware javítja majd. (csak ki mer majd ezek után frissíteni...)
Akkor rögtön egy kis update: a jelek szerint a plex viszi legalább HDR-ben a profil 8 mp4-et, viszont a tv a saját lejátszójával usb-n keresztül fel sem ismeri és el sem indítja
-
Tyrone89
senior tag
Szóval akkor úgy tűnik az eddigi információk alapján, hogy van ugyan Dolby Vision lejátszás mp4-ből, de csak Profil 5 DV esetén. A profil 8 DV támogatása mp4-ből megszűnt, legalább is jelenleg. A profil 8 mp4 TS-be való muxolása tsMuxeR segítségével megoldást jelenthet, ha mindenképp DV-ben szeretné nézni az ember az adott filmet, mert abból a jelenleg kapott infók alapján megy a profil 8 DV.
-
martin66
senior tag
köszi mindenki
-
123xyz
aktív tag
Ha valaki a belépő szintről szeretne OLED tévét választani, a Media Markt egy héten át 280 ezer forintért árulja az LG OLED 48B43LA készüléket. A megfelelő kupont kell hozzá beváltani, amit a Black November klubba regisztrált userek nézhetnek meg.
-
belan
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Alazaba 55c4 már most 427.
-
martin66
senior tag
Ti melyiket vennétek?
- 77OLED759/12 77" (1 év gari, refurb) - £1370
- Samsung QE65S90CATXXU (1 év gari, refurb) - £970Lehet megérné nekem a méret beli különbség ezt a felárat.
-
KTTech
veterán
válasz
Peace
üzenetére
A TV belső lejátszóját használja a Plex. Amit az nem tud, nem is fog menni, kivétel, ha a szerveren be van állítva a transzkódolás. Ehhez viszont elég erős hardver kell alá - viszont ekkor a TV által lejátszhatóvá válik a forrás, akkor is ha nem támogatja a TV. Tudomásom szerint viszont nincs lehetőség DV anyag transzkódolására a Plexen belül...
Megoldás: használj külső eszközt lejátszásra.
-
KTTech
veterán
válasz
Peace
üzenetére
A 4070Ti elég erős kártya. Ha a játék nem is megy 4K full-ban ott a DLSS3, és problem solved, gyönyörűen megy a 4K is. Filmlejátszásnál meg már egy 10 éves hardver is megugorja a 4K-s szintet (gyakorlatilag bármi, ami hardveresen tud dekódolni h.265-öt), nemhogy egy 4070Ti

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

viccet félretéve valahol érthető hogy a tv csak megjelenítő, a multimédiás képességei meg olyanok amilyenek. Másrészt viszont én azt mondom, ha eddig tudta kezelni a P8 DV-t mp4-ből, akkor jogosan háborodik fel bárki aki a tv médialejátszóját használta eddig.(Mert akárhogy is, de az LG elég jó médialejátszási képességekkel bír vagy már csak bírt a tv-k között) és az ilyen frissítések nem arról kellene hogy szóljanak, hogy csonkítanak a tv funkcióin..
Tudom, hogy van egy szuper leírás a rtings oldalon, hogy mit hogy kéne belőni, de egyszerűen annyira csúcs a képe DV/HDR/Gaming módban, hogy nem akartam ilyennel foglalkozni. Egyedül HDR-t állítottam át Home Cinemára, a DV meg alapból azzal a profillal indul.
6 éve megleptem magam egy PS4 Pro-val, megtanultam használni és az elmúlt 5 évben már mindent is azzal tolok PC-n is. Kanapé+tv és mehet a móka.
Ha nincs kontroller támogatás egy játéknál, az instant kuka.

.