Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
Már nagyon el tértünk a topic témájatól.
-
alaves
addikt
válasz
lala666 #106295 üzenetére
Életkortól, stb. is függ ki mire áldoz. A 70-es évek elején tuchel dugóval kis Grundig magnóval vettük fel a zenét Komjáthy György rádió műsorából. Most a fiataloknak pedig teljesen természetes, hogy fizet a spotify-ért.
Vannak makacs berögződéseim, pl. extra-extra profitos PC hardware vétele mellett nem vagyok hajlandó pl. windows-ért fizetni. Lineáris TV-ért fizetek, de streaming-ért nem. Torrent huszár vagyok🙂 (A torrent huszár kifejezést egy bizonyos személytől idéztem, ha valaki még emlékszik rá.) -
RockCNC
őstag
-
dropi
senior tag
válasz
lala666 #106280 üzenetére
Sajnálom, engem úgy neveltek, hogy nem lopok, hanem fizetek azért, amit szeretnék. Elnézést, ha ez felháborít.
Az, hogy a köztévé miből működik más tészta, de bekapcsoltad, nem kellett hozzá előfizetés, tudtad nézni. Ez a szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban megszokott, nálunk meg megy a balkani csalás. Ez elég bosszantó. -
KnicksFan
csendes tag
Sziasztok! LG C1-hez képest a C4 előrelépést jelentene bármiben? Köszi.
-
válasz
Ebben pl. teljesen igaza van. Eddig a királyi tv adta, aminek a költségvetését mi dobjuk össze minden évben, bő 80-100 milliárdot. Ebből telt rá. Namost az RTL többet kínált a jogokért, csak az RTL költségvetését nem mi dobjuk össze, hanem a hirdetők és pl. a streaming platformjának a bevétel, stb. Szóval eddig volt ingyen cirkusz (amit amúgy is te meg én fizettünk), most meg nincs. Ez van.
-
RockCNC
őstag
válasz
Az nyeri a közvetitést aki többet fizet és az csinál vele amit akar, sajnos ilyen világrend jön.
(Pl. a Mike Tyson meccset is csak a Netflix adta.)
Ezért pl az idősebbek akiknek nincs netjük, de szeretik a focit, most lemaradhatnak róla, hiába van csatorna előfizetésük. -
lala666
őstag
válasz
dropi #106277 üzenetére
Ingyen nem volt eddig sem, kezdesz már sok lenni!
Amúgy rohadtul sok már, hogy mindenért megtépik az embert. És nem mindenki tud olyan árakat kifizetni amiket elkérnek. Örülj, hogy te megteheted, de nem kell játszani a becsület lovagját sem. Leállhatnál már ezzel a szöveggel! Vedd szűkebbre a mellényt. -
dropi
senior tag
válasz
KisZozó #106274 üzenetére
Nem nagyon értem ezt a BL stream körüli hisztit sem. Miért várja el bárki, hogy ingyen legyen. Eddig egy meccset kaptál ingyen (m4) most ez már valóban nincs. A többiért (Sport1-2) eddig is fizettél a kábelszolgáltatónak. Igen, fizetni kell azért, ami nem a tiéd, nem értem, miért kell ezen meglepődni. Btw két sör ára a kocsmában egy hónapra az RTL+, vagy egy órányi munkabér, ha szarul keresel.
-
janos666
nagyúr
Egy C4 tulaj tudna esetleg adni nekem egy VPN login-t, vagy nyitott portot a TV-jére?
Egy budapesti cégnél kellett volna kalibrálnom kettőt, de nem működött rajtuk semmi. Most kaptam egy debug build-et, ami talán valami értelmes hibád dobna, és megnézné a ColourSpace fejlesztője, csak vidéki vagyok és nem akarok csak ezért kocsikázni. (Mivel ez a verzió valószínűleg még mindig nem működik, csak ad részletes hibaüzenetet.) -
roli2024
kezdő
válasz
hunspikey #106221 üzenetére
Vhiktor, eléggé offolós lett ez a hozzászólás, elnézést, remélem, elfér a fórumban.
Két hozzászólásodra válaszok.
Spielberg: ő is azzal védekezett (és védték sokan a szakmából is) amikor Indiana sárga lett, hogy hát minden moziban más a kép az izzó miatt stb. (Egyébként régen a moziban azzal voltunk elfoglalva, hogy lássunk valamit a karcoktól – már az első napokon is.)
A legújabb kiadáson érdekes módon már nem sárga Indiana...
Amekkora név volt ő is, az utóbbi évtizedben kezd a helyére kerülni, a legutolsó nézhető filmje 1993-ban volt, előtte volt hat jó/nézhető filmje. De ez mindig így van, ezért kell a történeli távlat (film, regény stb.)James Cameron is elküld mindenkit mindenhová, mert szerinte a viaszbábus kinézet az nagyon jó 4K-ban. (Mondjuk eddig csak gyerekeknek csinált filmeket, szóval nekem nem oszt, nem szoroz.)
Peter Jacksont is többen kritizálták, hogy miért „kistévén” vág. Miért? Mert neki úgy kényelmes. (A Get Back képminőségének lerontásáról (lásd előzetes anyag) nem nyilatkozott... Vagy arról, hogy a FOTR-ről is eltűnt a zöld, igaz, helyette kaptunk egy új színvilágot.)
Arról nem is beszélve, hogy az operatőrök, restaurátorok szerint 35 mm-es filmeket lehet szkennelgetni 1000K-ban is, már az is csoda, ha a 3,5K-t elérik. 4K az életben nem lesz belőlük. És ezen nem fog tudni segíteni semmilyen technológiai fejlődés. A mai amerikai „filmeket” pedig vehetik fel 5-8K-ban és tehetnek rá szemcsézettséget, attól nézhetők még nem lesznek.
Egyébként én is (sokakkal együtt) azért hagytam fel a lemezek vásárlásával, mert, kis túlzással, már nem bírtam idegileg, hogy akkor most melyiket vegyem, mert lehet, hogy 2-3-24/60 hónap múlva kijön egy sokkal szebb negyedik-ötödik kiadás – ezeket is állandóan követni, hogy akkor melyik országban mikor mit adnak ki..., amiről aztán „lemarad” az angol felirat (vagy teljesen eltér az eddig megszokottól), és mivel nem beszélek koreai, kínai, japán stb. nyelven, akkor csak nézhetem – esetleg barkácsolhatok rá feliratot, de akkor miért fizettem?Vagy a hangzás: van amikor a rendezőnek úgy kell(ett) kikönyörögnie, hogy eredeti hangsávot, tehát amibe nem nyúlt bele senki is tegyenek a „feljavított” (pláne, ha monóból „csinálnak” 22.2-est) hang mellé, aztán a rendező halála után már csak a „javított” marad...
-
ρσгτσ
addikt
-
alaves
addikt
válasz
BZsBP #106260 üzenetére
A 754-esen volt (tunerjéről a saphiOS által formázott HDD-re), kipróbáltam, működött, de nem használtam (használati útmutatóban is szerepelt: "10 Rögzítés és TV műsor szüneteltetése").
A 808/818 útmutatójában semmi erre utaló dolgot nem találtam, de majd akinek van ilyen TV-je, ő majd megmondja a frankót.
Kinek áll érdekében?
- TV szolgáltatók (IPTV v. android boxos felvétel külön díj ellenében)
- streaming szolgáltatók
Mindenhol és minden pénzszipolyozás, ahol csak lehet...Ui.: Az még egy "szép" dolog, mikor elkezdessz egy sportesemény sorozatot nézni az Eurosporton élőben és pl. a döntőt már csak a max-on nézheted. Volt már rá példa sajnos.
-
Celtis
veterán
Úgy tűnik nem kamuzott a MM és már úton van a G4-em.
-
BZsBP
csendes tag
válasz
RockCNC #106263 üzenetére
"Ja hogy még vásárlás előtti kérdés volt?
"
Ha megvettem volna a TV-t, akkor nyilván én is ki tudnám deríteni, hogy tud-e felvenni TV adást, vagy sem
Csak mivel többnyire sehol nincs említve, és 2023-tól mintha egyik Philips TV-ben sem lenne már benne ez a képesség, ezért gondoltam, hogy rákérdezek. Leginkább azért, mert eléggé megszoktam, hogy ha van olyan TV műsor, ami érdekel, akkor azt felveszem, egyrészt, hogy akkor tudjam megnézni, amikor szeretném, másrészt, hogy át tudjam tekerni a reklámokat
Erről a kényelemről nem szívesen mondanék le, viszont nagyon Philips-et szeretnék venni több okból is, amikben nálam egyértelműen ver minden konkurenst.
-
BZsBP
csendes tag
Sziasztok!
Philips 65OLED818 tud felvételt készíteni TV műsorról USB-re?
A displayspecifications oldal azt írja a 65OLED808-ra, hogy van USB Recording (PVR), de sem a távirányítón nincs felvétel gomb, sem más leírában nem találtam nyomát. Pontosabban a Philips oldalán, a csillagozott, apróbetűs részen van említés, hogy csak digitális csatornáról tud felvenni, de az egy copy-paste miatt ottmaradt szöveg is lehet.
Akinek volt/van pontosan ilyen típusú TV-je, vagy tesztelte már, és biztosan tudja, hogy nincs ilyen funkció, vagy van ilyen funkció, az legyen kedves, írja már meg nekem, hogy mi az igazság. Köszi!
-
dropi
senior tag
válasz
makoss #106237 üzenetére
Egyre mélyebbre süllyedsz sajnos. Semmi köze a sávszélességnek a streaming előfizetéshez, ezt senki nem veszi be. Ráadásul mivel a Yettel már az egész országban adja a mobil otthoni netét, ez az akadály is elhárult volna, ha lenne benned minimális becsületesség.
KisZozó: Ha azokat a filmeket töltöd le csak, amit az nCore csapata forgatott
-
Tyrone89
aktív tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ #106256 üzenetére
Meg szerintem tesztet is érdemes futtatni rajta. Panel szélein mi újság, egységes -e panel fehér színen nézve. Színes háttérnél, szürkénél látszanak -e beégés nyomai. Kezdeti beégés általában sötétebb szürkénél jön ki, 70-75% körül.
Meg úgy általában nézve van -e valamilyen hiba a kijelzőn. Sérült -e korábban a TV, van -e erre utaló jel, például a kereten. Illesztés, összeszerelés megfelelő -e.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Elims #106254 üzenetére
C2 frissebb, tart még a szoftveres támogatása is. OLED -nél is szerintem előnyösebb, ha minél fiatalabb. Nem öreg a panel.
De ránézve a cégre ezt egyértelműen nem lehet kijelenteni. Mivel úgy látom használt TV -ket árulnak, köztük egy-egy hiba miatt értékcsökkentett modellek is vannak. Jó lenne tudni mi volt az előéletük, pl. mennyi üzemidő lehet benne.
Mondjuk az már elég komolytalan dolog, hogy valaki rendel egy TV -t és másikat küldenek. A számla, illetve a bolti garancia melyik típusra szól? C2 -re? Beazonosítható rajtuk a készülék? Pl. gyári szám vagy más egyéb van rajta?
Elég nehéz kiigazodni az oldalon. Van aminél írják az 1 év bolti garanciát, van aminél nem.
Szerk.:
Ezt csak azért írom, mert önmagában az, hogy C2 jött CX helyett elég furcsa, de nyilván jobb. Ugyanakkor önmagában ez kevés ahhoz, hogy az ember megítélje jobban járt -e. -
hunspikey
őstag
válasz
ricsip #106247 üzenetére
Abszolút nem!
Az operatőr, magyarul aki fényképezi a filmet a jelenetek megkomponálásáért felel. Ő dönti el a használt objektívet, fényképezési szögeket és az egész képi kompozíció (harmadolt, szűkre vágott, nagylátószögű, stb stb) az ő felelőssége és döntése. Persze a rendező, sőt mostanában még a producerek is szeretnek ebbe aktívan belepofázni.
Ez alatt dolgozik a világosítás. Van fővilágosító, ő közvetlen az operatőrhöz tartozik, együtt fényelik be fizikailag a jelenetet. Aztán amikor fel van véve akkor jön a digitális fényelés. Itt állítják be a lokális sötétítést, kivilágosítást pl szemgödrök stb, de pl a jelenet hagulatát is, pl itt lesz éjszaka a nappali snittből (pl. Sárkányok Háza tengerparti jelenet ep7). Ezt a munkák a colorist végzi, kvázi ő a digitális fényelő. Az egész jelenet színvilága rajta múlik pl hue alapbeállítás, vagy régies szépia, vagy fekete fehér, noire stb.
De mindent felügyel a rendező, tehát gyakran ül a vágó / colorist mellett, sőt pl Peter Jackson szeret "forgatni" is pl Gyűrűk Ura, Mória Bányái jelenet amikor betör a hegyi troll a kis kutas belső helyiségbe, azt ő vette fel, nem az operatőr.
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Egy barátom rendelt lg 65cx3-at,helyette vittek 65c2-t ugyanabban az árban.
Jól járt vagy rosszabbul? -
noblem1983
senior tag
válasz
HUNgabus #105955 üzenetére
Épp Panasonic 55Z85A-t vettem Telekomtól. Nagyon frankó készülék. Én is észre vettem, hogy ez mindet tudja. Samunál ugye sokszor említik mennyire fájó a DV hiánya. Sikerült felvarázsolnom a Max-ot is, Plex, Serviio is megy. PS5-el nagyon jó még látványosabb a HDR mint az A83J-vel, a gamebar kiváló. Tv adást nem nagyon néztem rajta de pl. HBO-n belenéztem valamelyik filmbe az jó volt, Marvels filmet megnéztem DV-ben Zidoo-val, semmi probléma nem volt. A távirányítója elég meghökkentő méretű és tömegre se piskóta nem az olcsó műanyag hatású. Érdekes a Fire TV rendszer is, Alexa-nak is lehet parancsolgatni. Maximálisan elégedett vagyok a készülékkel.
-
KTTech
veterán
válasz
ricsip #106247 üzenetére
Igazából amit látsz, az a colorist műve, az operatőr felel a látószögért, a kameramozgásokért, de a digitális negatívnál, amit készít annál a fények irányát és mennyiségét szabályozza maximum (a világosítókkal együtt, a rendező utasítása alapján).
A rendező az, aki végig látja a folyamatot, az operatőr munkája a forgatás végén végetér, átveszi a munkát a CGI csapat, a colorist és a vágó, és ezek munkáját a rendező koordinálja.
-
makoss
veterán
válasz
Quadgame94 #106240 üzenetére
Magyarország egyik leggazdagabb városa mellett, Tiszaújváros mellett ha érdekel.
Szerintem meg sajnos messze nincs még kiépítve rendesen az optika az országban!
Amúgy meg a Telekom sara, hogy még nem tolták ide a képüket
Itt legfőképp az ár arányokkal van gond, 50 vs.1000
Írtam már erről a fogyasztóvédelemnek is meg máshova is és lesz@rják
Ezért (is) nem szeretnék semmi + fizetni és nem is fogok... -
thomasrc
tag
-
Lalo_Titi
csendes tag
Sziasztok!
C9es LG tvm van. Ma reggel frissítettem a csatorna kiosztást, mert a digi megkavarta. Ment is, aztán később a feleségem hívott hogy nincs adás, csak a csatorna nevét írja ki. Most haza érve, a tv annyit csinál, hogy bekapcsolásnál a készenléti led kialszik, a soundbar elindul, de se kép, se hang, semmire nem reagál. csak ki be tudom kapcsolni.
Tudnátok esetleg segíteni hogy mi történhetett vele?
köszönöm előre is. -
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Az lenne a kérdésem adott egy LG G4 tévé és nem lehet beállítani amikor bekapcsolom ne a webos induljon el hanem egyből a T-home box és a tévé adás ne keljen átkapcsolni?
-
hyppo!
aktív tag
Csak kiváncsiság miatt!
Valaki vett már innen az elmúlt két hétben 77S90D vagy 83S90D-t?
-
HUNgabus
senior tag
csak ránéztem az MM honlapjára, azt írja a 77G4 raktáron van, szállítás 1-3 munkanap
-
makoss
veterán
válasz
dropi #106205 üzenetére
"Miért ne ncore-ról töltsd le? Azért mert (vélhetően) a kenyeret sem lopod el a boltból, hanem kifizeted az árát, akár tetszik az ára akár nem."
Ez nem teljesen igaz, ha kenyeret lopok azt akárki láthatja, az nCore-os letöltést meg senki le sem sza....
Nekem nincs giganetem, 50 megás nettel szedek, ha ezért a sebességért kell fizetnem 7590 Ft-ot, biztos, hogy nem fogok semmilyen streamingre előfizetni, de amúgy sem, semmi értelme. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bogabi #106235 üzenetére
Most már a legtöbb boltban kapható tv szinte tökéletesre kalibrálható főleg SDR esetében. Persze van köztük különbség kontraszt arány, fekete szint és fényerő tekintetében, de nagyon sok minden a helyére kerül. Black crush pl már sehol nincs, a nagyon vacak ips paneles tvken annyira kicsi a kontraszt, hogy hiába nincs klasszikus értelemben vett black crush, de nehezen vehetőek ki sötét jelenetnél a részletek, a kis dinamika miatt.
-
válasz
Vhiktor #106227 üzenetére
Sarkosan fogalmaztam, de ahogy írtátok, lehet, hogy a forgatáson és az utómunkán csilliárdos monitorokon nézik az anyagot, de ez otthon/moziban messze lesz attól, amit ők a stúdióban összevarázsoltak (és amúgy hol máshol fogják nézni a népek?) - és tartom, hogy továbbra sem a "függönyön a csipke mintája" a legfontosabb elem...
-
hunspikey
őstag
válasz
dropi #106228 üzenetére
Szerintem rendezője válogatja, de csomószor lehet látni, hogy ülnek együtt a coloristtal és tekergetik, hogy olyan legyen ahogy ő nekik tetszik, persze megint más kérdés, hogy 100%-ra kalibrált kijelzőn nézik-e- illetve az is más kérdés, hogy annak a kijelzőnek, nevezzük referencia monitornak a képességei mennyivel haladják meg az átlag paraszt otthoni cuccának a képességeit.
Mert pl ha ő tekergeti a coloristtal a motyót és az új Sony HX referencia monitoron nézik ami 4000 nitet tud fullscreen, akkor cumi van, mert akkor nem fog megjelenni, hiszen nálunk az 250 nit full screen lesz. Ugyan így a near black <1 nites faszságok, náluk biztos szép gyönyörű plasztikus, de egy otthoni divájsz nem biztos hogy jól fogja megjeleníteni már csak azért sem, mert a rendező bácsi a nagy méltóságában már nem fogja megnézni a letömörített stream-et így fingja sincs hogy mennyi blokkzaj, dither meg miegyéb retek megy bele, illetve mi vész el a tömörítés miatt. És akkor ezek után még ott van a kevesebb tudású otthoni TV ami megint ront egy fokot rajta.
Ezért nem értem én ezeket a rendezőket, hogy van pofájuk 30-35 ezer eurós HX 3110-es masteren nézni és beállítani, az eredeti 12 bites raw anyagot - majd nyugodtan hátradőlni és kész. Ők nem vágják, hogy mi lesz a végén a cuccukból??
-
nfsu17
veterán
-
dropi
senior tag
Amúgy engem őszintén meglep, hogy itt emberek szerint a rendezők azzal foglalkoznak, hogy mennyire élesen látszódik egy fás kosár a kandalló mellett. Ti láttatok már filmforgatást közelről?
Oké azt adom, A nagy pénzrablás overáljai azért lettek pirosak, mert azok jobban mutatnak, de azért azt ne gondolja senki, hogy itt hetekig válogattak, hogy milyen árnyalatú legyen az overál. Piros és kész, nem pantone skálával a kezükben forgatnak a rendezők.
Nagyon túlgondoljátok ezeket sztem.bogabi: Egyszerre
-
-
dropi
senior tag
válasz
Quadgame94 #106218 üzenetére
Nekem sincsenek ezek otthon, meg azert látszik, hogy nem felsőpolcos tévék ezek, siman csak kirendeltem a vodától, a telekomtól, és visszaküldtem azt a kettőt, ami nem kellett. Szóval pénzbe nem került, de oké, aláírom, hogy nincs mindenkinek erre sem lehetősége. És abban is egyetértünk, hogy, aki nem látja a különbséget, azoknak felesleges megvenni a legdrágább tévét.
Viszont továbbra is azt mondom, hogy bármilyen adás, tartalom (HD-tól felfelé, sztem már nem is sugároznak SD adásokat) szignifikánsan (összehasonlítás nélkül látható különbséggel) jobban mutat egy oleden, mint egy bámilyen más tévén. -
allein
addikt
válasz
allein #104644 üzenetére
Sziasztok. Még mindig nincs TV, csak ígérgetnek emailben
Semmi konkrétumot nem tudnak mondani, a héten vasárnap lesz 4 hete, hogy személyesen megrendeltem.
Megírtam válaszban, hogy amennyiben a héten nem lesz G4, elállok a vásárlástól, utalvány vissza és ráérek 1 évig felhasználni az utalványt. Pedig kiharcoltam mint kompenzáció egy 20.000 ft utalványt is, de már nem érdekel
Most valahogy kifogtam, a sors sem akarja, hogy új TV-m legyen.
Ennél nagyobb gond az életben soha ne legyen
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #106220 üzenetére
Így van, ami nálam járt teszten nagyon jó volt gyárilag, amiket kalibráltam azok is egészen jók voltak, mégha nem is annyira mint a teszt tv.
Hozzáteszem és remélem, hogy ezután is fogok kapni LG tv-ket tesztre, de nekem a teszt alatti tvk ebből a márkából mindig jobban teljesítenek mint mikor kimegyek ügyfélhez. Eddig egyetlen egy C3-al találkoztam ami ugyanazt hozta 99%-ban mint a teszt tv.
Többször rákérdeztem, de elvileg ugyanolyan tvk amik a boltba mennek, nincs különbség, sőt abból a szállítmányból emelnek le egyet. -
hunspikey
őstag
válasz
roli2024 #106219 üzenetére
Ehhez a kérdéshez ennyi erővel akkor menjünk vissza az időben még a 70-es évekre. Amikor a mozi tekercsekre rá volt írva felkiáltó jelekkel, hogy "Hééé mozi gépész tedd rendbe a vetítőgép lámpát, hogy jól jelenjen meg a film" - pl Star Wars: A Birodalom Visszavág ilyen volt a sötét jelenetek miatt.
Szóval maradjunk annyiban hogy még moziról mozira is volt eltérés és a mai napig is van eltérés, kvázi szerintem egyszerűen lehetetlen ebben a kérdésben ténylegesen rendet tenni.
Kb csak az működne, ha a Spielberg ide jönne hozzám, benyomnám neki a mozit az OLED-en és megkérdezném tőle, hogy te Steve -erre gondoltál? Hmm ez így frankó? Vagy váltsak profilt?
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #106217 üzenetére
Az egy nagyon érdekes és nehezen megfejthető gondolat menet, hogy amennyiben veszel egy csúcs OLED TV-t, tehát tavaly pl a G3 ez volt és annak legendásan jól sikerült a gyári beállítása (ez ha jól emlékszem a videódban is elhangzik), akkor szabad-e ennyire rossznak lennie egy anyagnak ezen a TV-n és mondhatjuk-e azt, hogy - persze, természetes, hogy rosszul jelenik, meg hiszen nem kalibrált a TV. Ennyire messze lenne egy gyári G3 a kalibrálttól?
Szerintem a G3 még mindig a jobbak közé tartozik, szóval ha ezen nem lehet rendesen tartalmat fogyasztani, akkor a többi TV-n hogy?
Újranéztem a G3 teszt videódat és ennek makulátlan a dolby vision filmmaker EOTF-je, én nem látok black crush-t:
Változhat készülékről készülékre ennyit a TV képe? Vagy netán neked egy beállítottat küldtek, hogy jobban sikerüljön a teszt?
-
roli2024
kezdő
válasz
Csandi #106140 üzenetére
„ A leghülyébb érvük az volt rá, hogy "ha nem tetszik ahogy a rendező megálmodta miért akarnám úgy nézni" és végülis támadhatatlan, ha neked helytelenül tetszik akkor persze nézd úgy, bánom is én.”
Rengeteg rendező filmjei 4K-s változatában a teljes újrafényelés mellett (ez néha jó, sokszor nem), maximumra nyomják a fényerőt is, így aztán a legtöbb éjszakai felvétel eléggé furcsán néz ki.
A kritikusok meg írhatják, hogy „Aber es sieht schon ganz schön beeindruckend aus und macht richtig Spaß, sobald die Augen sich daran gewöhnt haben. ”
Csak akkor melyik változathoz szokjunk hozzá? A mozishoz? a DVD-shez? A BD-shez? A remastered BD-shez? A 4K-shoz?
És ezek országonként is mind más képpel járnak, mert nem mindegy, hogy német, amerikai, tajvani, olasz stb. kiadást nézel, mert mindenhol más a kép(minőség), a színek! -
Quadgame94
őstag
válasz
dropi #106206 üzenetére
Mindenkinek szive joga arra költeni a pénzét amire akarja. Nyílván a háztartásokban van mindenhol 4-5 tévé egyszerre és van összehasonlítási alapja és tesztelgeti hogy melyik skálázz fel jobban. Nagyon életszerű. Ja nem. Az hogy neked volt/van ilyen lehetőséged az kb a 1 a 10 000-ből.
Nekem volt rengeteg tévém és az SD az mindenhol ronda volt. A HD meg okés volt mindegyiken.
És hiába vitatkoznál velem, valójában pont, hogy engem erősítesz meg. Én azt írtam, hogy pénztárca és igények szerint vegyen valaki tévét. Nos te pont így tettél. Jobb felskálázás hatását ugymond láttad és élvezed is a végeredményt. Akinek nincs összehasonlítási alapja és csak tv adásokat néz annak továbbra is tartom hogy felesleges az OLED. Apósom nem lát különbséget például az én tévém (G3) és az Ő 43NANO76-ja között. amikor focit néztünk.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #106216 üzenetére
Hát mert lehet, hogy mégsem végeztek oylan jó munkát (bár ezt nem hiszem), esetleg amin dolgoztak a coloristok tvk nem voltak megfelelően kalibrálva (ezt sem hiszem, de ez lehetséges, tapasztalat, hogy sokan csak xrite colorimetert használnak, azért ilyen munkához referencia műszerekkel illik elvégezni a kalibrálást), illetve nem kalibrált a tv amin nézve van, vagy tényleg ezt akarták láttatni. Ez soha nem fog kiderülni, hogy a 2 közül melyik, azt viszont tudjuk, hogy a tv nem kalibrált.
-
hunspikey
őstag
válasz
dropi #106213 üzenetére
Én pontosan ugyan így érzek, vagyok ezzel.
Nézem ezt az új Düne sorozatot a Maxon. Gyönyörű függönyök, drapériák, ruhák vannak benne, látszik, hogy istentelen pénzt locsoltak el rá. Amúgy is a magyarok jók ebben és magyar stáb csinálta. Na erre próbálom mindig becsülettel a Filmmaker módot nyomatni, a maxon ez 4k Dolby Vision-ban jön nálunk. Na a filmmaker elvileg a rendező óhajsóhaja szerint mutatja a látványt. De könyörgöm, nem látszanak a sötét ruhák, nulla részlet van, mindenki egy fekete sziluett - ezt akarta a rendező? Kötve hiszem..
Szóval ha tetszik ha nem jön a sokak által lesajnált vivid mód. Még leírni se lehet sokszor, mert keresztre feszítenek érte, pedig le lett írva az is már sokszor, hogy nem ugyan úgy "vivid" a vivid minden készüléken, pl a G3 esetén (gondolom g4 is így van) meglehetősen visszafogott és kultúrált, mindösszesen egy picivel színesebb, cserébe jelentősen megtolt gamma görbével rendelkezik és az összes ilyen bedőlt árnyvilágos elbaszott tartalmat olyan szinten megmenti, hogy öröm nézni. Persze elvettem a színességéből és elvettem a fényerejéből is, mert nem kell, hogy klasszikus vivid legyen, csak az kell, hogy emelt legyen az alja - na pontosan ezt tudja. Ja és G3 esetén van 22 pontos állítás amivel lehet élni és rohadt jól meg lehet regulázni, nem úgy pl mint a C9 esetén ahol nem volt 22 pontos és nem lehetett belenyúlni, maradt csiri-csáré - valószínűleg ez maradt bent a fejekben sokaknál.
De persze hál istennek vannak szép anyagok, pl most nézem másodjára végig a Netflix Élet a bolygónkon című ismeretterjesztő filmet, ami olyan bivaly képpel rendelkezik, hogy szó szerint recseg a G3 a hőtágulástól - innen tudom, hogy messze 1000 nit felett megy a móka. Eresztékeiben recseg - mindig röhögök rajta. Normál adásoknál sosem roppan meg. Na ezt a sorit simán lehet filmmakerben nézni.
De talán pont ezért vannak ezek a profilok, melyek egyre jobban csalnak - de ezzel mentenek különféle tartalmakat, mert azért lássuk be az LG, Philips, Samsung stb pontosan tudja, hogy akkor költesz el hegynyi huffnágert, ha szórakozást kapsz érte. Sosem fogsz olyan TV-t megvenni, amin lezárt filmmaker mód van és pont- kész - kreátorzzz intendddteedtdttt - lófaszt!
hahaha
-
Vhiktor
Topikgazda
-
dropi
senior tag
válasz
zsistvan7 #106212 üzenetére
Így van, és mindig felháborodok, mikor mások próbálják meg megmondani, hogy ki, mire, milyen tévét használjon. Az oled adja a legjobb minőséget a legszebb színeket, a legmélyebb feketét, akkor miért ne használhatnám arra, amire én szeretném.
A másik, amitől ki vagyok, az a rendező, hogy álmodta meg kérdés. Szerencsére az éb tévémet a Philips gyártotta, nem Steven Spielberg, talán nem véletlenül. Nem érdekel, hogy hogy álmodta meg, én nagy fényerőn szeretek filmet/meccset nézni, akkor úgy szeretek, ha én értelmezhetetlennek látom a legmelegebbre állított színkiosztást, akkor miért nézzem azon a tévét? -
zsistvan7
kezdő
válasz
dropi #106206 üzenetére
Az oled minősége mindenben kijön, tök mindegy, hogy mire használja az ember.
Teljesen igazad van, hiába nem HDR vagy 4K a forrás akkor is szebb képet add mint egy lcd, a mély feketék és élénk színek ugyanúgy megvannak.
Nálunk elég jó minőségűek a kábel tv adások, megfelelő forrás estén sokszor jobb minőségű mint némelyik streaming szolgáltató full hd-ben elérhető tartalma.
Pl. édesanyám sokat nézi a Paprika TV-t, sokszor csak lessek mit kihozz a TV belőle.
A felskálázással kapcsolatban, sokszor csak egy pillanatra leülök nála, kb. 1 méterre aTV-től, és még onnét is élvezhető a kép, nem látszanak durva képhibák. -
-
dropi
senior tag
válasz
Quadgame94 #105920 üzenetére
Az oled minősége mindenben kijön, tök mindegy, hogy mire használja az ember.
A felskálázásról meg ne írj légyszi ilyen butaságot, látványos különbség van. Nekem azért van Philipsem, mert egymás mellett volt egy C2, egy S90C és egy 718-as és messze a Philips volt ebben a legjobb. A tv adások (nálunk 80 százalékban sport + sima tv megy rajta, maradékban youtube, streaming, xbox) miatt tartottam meg ezt a tévét a háromból. És mivel hamar megunom ezeket, és sűrűn cserélem, kipróbáltam közben egy TCL 845-ös miniledet, ami egyszerűen borzasztó volt mindenben a 718-ashoz képest, azt két hét alatt eladtam, és visszavettem a 718-at, mert egyszerűen annyival jobb ezekben, hogy nem éri meg nekem mást nézni. Amugy ebben a felskálázás+mozgás megjelenítés dologban az LG a második, a Samsung meg szintén borzasztóan nézhetetlen volt számomra. -
dropi
senior tag
válasz
ricsip #105916 üzenetére
Bicskanyitogató komment volt több szempontból is, de ezekre most inkább nem reagálnék, viszont nekem minden itthon elérhető streamingre van előfizetésem, mindenhol a legnagyobb csomag (Netflix, Disney+, Prime, SkyShowtime, Max, AppleTV+, Youtube Premium) és ezek összesen 24 ezer körül vannak. Annak, aki szereti a filmeket meg a sorozatokat és a családdal összefogva nem nagy összeg.
Miért ne ncore-ról töltsd le? Azért mert (vélhetően) a kenyeret sem lopod el a boltból, hanem kifizeted az árát, akár tetszik az ára akár nem. -
hello28
aktív tag
Végül Sikerült dönteni 77G4 lett a jó ár miatt a 83 c4 helyett !!
Ezzel egy időbe a CX észrevettem most pixel rohadást csak azért is írom mert látom most sok mindekinek elő jött a probléma!!
Szerivezesek viszik a tv-t ,mert plusz garit vettem rá és a biztosító fogja eldönteni panel csere vagy kapok egy új C szériát .. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
ρσгτσ #106196 üzenetére
szerintem a mai tévéknél örüljön az ember ha 8 évet kibírnak..de inkább a 6 évet mondanám függetlenül attól hogy 130 ezer forintos vagy másfél millás tv-ről van szó. Nekem van egy 2013-ban vásárolt LG 47LA740S tv..azóta is működik gond nélkül. Viszont amikor 2017ben megvettem az EG910V oledet kb 4 év után elkezdett rothadni a panel...2020-ban vásároltam egy 65C9 oledet és azon most kezdek látni a felső káva alatt egyre több halott pixelt..nem zavaró még mert nézési távból nem látszik plusz teljes képernyős filmet sem sokat néztem manapság, de ez már jel számomra hogy szerintem jövőre lecserélem..
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest