Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #34254 üzenetére
Szerintem a HDMI 2.1 miatt jövő biztosabb a C9, de amúgy nincs ég és föld különbség, ami mindenképp indokolja a +50% felárat. Mondjuk én a C9-et venném.
#34256 mnorbert17 Grat neked is! Meg tudnád mondani, hogy látsz valami (dizájn, szín, talp...) különbséget a tévén a C9PLA-hoz képest? Mert látom a tiéd C97, tehát valami apróságban különbözik.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
belan
addikt
Egyértelmű c9 ,b7 volt előtte és nem bántam meg a cserét !
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
addikt
Hello!
Megpróbálok válaszolni,mert pont a kérdésedre nem kaptál választ. Valószínűleg az újabb és a drágább TV jobb panelt kap. Erre nincs pontos információ,minden panelt az LG gyárt és hogy van elosztva,válogatva stb nem tudni pontosan. Ez csak feltételezés,hivatalos info nincs erről. De az is lehet,hogy a B és a C széria nagyon közel van egymáshoz és ugyanaz a panel van benne. Nem tudni.
LG-nél megy a legjobban a gariztatás. Viszont ha a neten rendeled,akkor 14 napon belül találsz hibát vissza tudod vinni bármikor. Ha 14 nap után vagy és gari időn belül,akkor az LG elég ügyfélbarátan kezeli a dolgot. Én nem biztos,hogy panel miatt döntenék az egyik vagy a másik után.
Inkább a szolgáltatások miatt kellene eldöntened van-e szükséged arra amit az újabb széria tud. Páran írták,hogy jobb chip miatt az újabb szériát javasolja. Nem venne B-t. Viszont a B-vel is jól járnál ezen az áron,az biztos.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #34264 üzenetére
A C9-nek homogénebb a képe, de a fekete az fekete mindkettőn! Nem tudom mire gondolsz "felhős" alatt? A jobb és újabb proci miatt a C9 mindenképp jobb (sötét közeli árnyalatok), illetve többen kiemelték, hogy a Firmware frissítés is jobb a C széria esetén mint a B-nél. Ezeket a minimális eltéréseket - egymás melletti teszt nélkül - nem biztos, hogy észreveszed. Minimális banding 5%-os szürke ábrán borítékolható, ami rendes tartalomnál nem látszik, illetve néha tinting is előfordul. Ez mind, mind panelfüggő. A telefon OLED az teljesen más tészta. Pláne ha Samusng OLED.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #34266 üzenetére
Ez a banding. 5%-os szürkén látható leginkább, ahogy írtam. És ezek még istenesek! Valaki ezt szúrta be nem rég. Ebből van jobb és rosszabb. Ebben a C9 jobb. A tinting az lenne, ha egy fehér/sárga/zöld teljes képnél, pl foci, a kép szélei elszíneződnek enyhén. Mondjuk fehérnél, rózsaszínes, vagy zöldnél, sárgás és fordítva.
#34268 scavy : Nem tudom vajon fikázó jelleggel vennék-e, ha beírnám oda "mindenki azon röhög" az OLED topikban, hogy a Samsungnak nincs feketéje. És még csak nem is hazudnék. Szóval nekem ez a "mindenki azon röhög", pont annak tűnt.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
1. Rohadtul semmi köze a telefonos OLED-eknek a tévés OLED panelokhoz.
2. Semmi garancia nincs arra hogy a C9-ben bármennyivel is jobb panel lenne. Az panelek egyedi varianciája évről évre nagyobb mint a generációk közötti.C9 előnye a G-sync és VRR (parktikusan), valamint a HDMI 2.1 a jövőben. B8 280-ért ajándék.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Calogero
addikt
Teljesen tökéleteset úgysem fogsz találni. Tinting meg banding amíg normál használatnál nem látszik addig számomra nincs is.....
-
Narancs89
csendes tag
válasz Darth_Revan #34391 üzenetére
Szia a -7000 kupont megtaláltam, de az ajándék LG OK55 hangszórót hogy lehet megjátszani?
Köszönöm
-
i@lex
őstag
válasz Darth_Revan #34845 üzenetére
Így nézegetve ezeket az árakat, nem is volt vészes a 164cm-es, 650-ért az alzán.
Bár nem is nagyon értettem őket black friday előtt 719 volt, black friday alatt is, 699.990 jelenleg, és múlt héten amikor vettem, 1 napig 650 volt. Semmi extra napi akció nem volt aznap, de köszöntem szépen, azonnal megrendeltem. Ki érti őket ?
-
Zebu
addikt
válasz Darth_Revan #34845 üzenetére
na vettem is egyet, kész. anyagi csőd ez az év vége....
-
Zebu
addikt
válasz Darth_Revan #34859 üzenetére
jajj ne most fizettem ki az OLED55C9PLA-t.
Csak nem csinál majd ilyet
-
SoundBox
aktív tag
válasz Darth_Revan #34859 üzenetére
Hát ez egy LG B7V, volt olyan nap hétvégente hogy sokat ment(6-7 óra) de nyilván megszakításokkal olyankor Tv kikapcs...
-
daneel_hu
addikt
válasz Darth_Revan #34869 üzenetére
0-24-ben is járathatod, de néha nem árt kikapcsolni, hogy a 4 órás ciklusokat megcsinálja a frissítő.
De amúgy mehet bármennyit szerintem.Itt arról volt szó, hogy napi 6-7 órát ment ugyanaz a kép.
-
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #34874 üzenetére
És mondjuk pont a Fifa esetében hozzátenném, hogy folyamatos játék volt, tehát a kijelzőn folyamatosan ott volt az eredményjelző. Így "égett be" 7-8-9000 óra alatt, de így nem túl életszerű, hisz nem volt menüben ácsorgás, töltőképernyő, konzol bootolás képernyő, tehát az összes olyan rész kimaradt ami frissítette volna a képet, ahogy a való életben is 5-10-20 percenként.
-
daneel_hu
addikt
válasz Darth_Revan #34874 üzenetére
Nem hiszem, hogy egy 2017-est nehéz beégetni, főleg magas oled-fényerőn.
Azért 2017-re még nem sokat változott a subpixel méret (főleg a red), így könnyedén degradálódhatott a panel.
Avforums-on is azért most már szaporodnak a 2017-es esetek. Eltelt pár év. -
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #35137 üzenetére
Ez teljesen jó szerintem és idővel még jobb lesz.
De most komolyan, mindenki tesztábra nézegetésre vesz OLED tévét?! Én gyönyörű 4K HDR OLED demókkal nyomultam az első hetekben, amikor megvettem és örültem mint majom a farkának!KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #35139 üzenetére
Az egyórás frissítőt máris rálőtted?!
-
daneel_hu
addikt
válasz Darth_Revan #35141 üzenetére
Azt azért nem kell erőltetni, csak ha kifejezetten problémád van.
Normál esetben - magától - az egy órás frissítés minden 2000. üzemóra után fut le.
4 óránként pedig a 6-7 perces. -
veterán
válasz Darth_Revan #35146 üzenetére
Neked megjavította?
-
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #35141 üzenetére
2 év alatt nem volt rá szükségem... Amúgy a Sony használatiban az van, hogy évi 1x legfeljebb.
-
johnwillow
tag
válasz Darth_Revan #35137 üzenetére
Fólia nélkül lehet jobb.
-
veterán
válasz Darth_Revan #35161 üzenetére
Nem lehetetlen, az enyémek közül egyiken sincs egyetlen pixelhiba sem. Se a 65, se az 55-ösön.
Én azt mondom, ha normál tv-zésnél átlagos távolságból nem látszik semmi, akkor használd így. Időnként nézz rá, nehogy szaporodjanak. Ha több lesz, akkor gariztasd. -
daneel_hu
addikt
Nálam még soha semmi nem volt pixelhibás, egyetlen tévém sem.
Monitorból volt anno 2006-ban egy Viewsonic 23"-os, valami ótvaros panellal, na annál 1 év használat után 1 pixel beragadt.Szerintem nem normális ha pixelhibás egy ilyen drága tévé.
Biztosan verném az asztalt.
Megkérdezhetem miért vesztek az Alzától oled-készüléket? Ugyanannyiba kerül több másik boltban, pl MM, Eu stb... miért pont az Alza kell ahol nincs LG-gyári garancia? (sőt gondolom Pana vagy Sony se...) -
renatto
őstag
Honnan van a TV? Annyinál már biztos cseréli LG. Akár vissza is küldheted vagy később cseréltetheted és lesz újra 2 év garanciád.
(#35160) lionshamlet Beállítani be lehet már az első perctől. Mondjuk nem tudom, mit látsz az Élénk képmódban...
(#35163) janos666 Most végig klikkeltem az összeset, de nem találtam így sem.
-
alaves
addikt
válasz Darth_Revan #35139 üzenetére
Nálam egy folyamatosan világító W alpixelt az egyik alkalommal csak 2x egymás után közvetlenül futtatott pixelfrissítő javította ki. Visszaküldés előtti végső próba 5x egymás után közvetlenül futtatott pixelfrissítő (kanadai szerviz szokta javasolni ottani tulajoknak).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #35181 üzenetére
Telefonált a szolnoki LG szervizes, egyelőre csak azért hogy kérdezze mi a hiba... kérdésemre, hogy háznál javítják-e kb ezek voltak a válaszok:
"az nem olyan egyszerű", "meg kell rendelni a panelt a kollégának", "el kell szállítani".Meg is mondta, hogy marhára nem örülnek ,hogy 3 napos cseréltetés helyett "a nyakukba varrom" (ezekkel a szavakkal) ...
Nem igazán a pörgős, gyors, A+ minőségű LG szervíz, mint amikről mások írtak
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Darth_Revan #35182 üzenetére
Tehát akkor alza vásárlást a szervíz intéz gond nélkül itthon. 😉
-
athomi
veterán
Hát akkor várni kellett volna 1.5 évet a hibabejelentéssel, és akkor onnantól +2 év a cserélt panelre.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Sajnos a szerviz konkrét "szerviz" részét a helyiek végzik, az meg lehet bármilyen. Az LG csak az alkatrészt intézi és a gyors ügyintézést. No meg hogy lesz új panel.
(#35184) athomi (2-3 alpixel hibával) lehet én is így tettem volna.
-
alaves
addikt
A szolnoki szerviz nagyon terhelt, idegesek, nemcsak az LG szakszerviz szolgáltatást látják el.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
arn77
aktív tag
A Szolker az egy komolytalan cég! Hozzá nem értő, írástudatlan szakembernek nem nevezhető öreg csókára bízzák a szervizelést.
Még az 55B7-be szerettem volna panelt cseréltetni, mert elég erős banding volt látható, amit a srác aki kijött el is ismert, és rögtön mondta, hogy cserés lesz. Elvitte, a vén trotty meg azt mondta, hogy jó ez nincs annak semmi baja. Megjegyzem amikor visszakapcsoltam az RTL Klub jött be elsőnek. Én még a tunert be se hangoltam, mert nem néztem rajta tévé adást. Ennyit a szakszerű LG partnerekről! Panaszt is tettem az LG-nél amire az volt a válaszuk, hogy maximálisan megbíznak a Szolker tudásában, nem volt panasz rájuk. Bla Bla Bla.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Darth_Revan #35555 üzenetére
"az pedig ki van zárva hogy helyszínen javítsák és az is hogy az alkatrész megérkezéséig a helyszínen marad,"
Ezt mégis hogy gondolták???[ Szerkesztve ]
-
veterán
Magyarországon vagy? Úgy értem ez a szervizhozzáállás itthoni?
-
renatto
őstag
B, B, BBBBB! 3 pixelhibával azért el lehet lenni évekig is, még akár 10-el is, szerintem. Én mondjuk lehet csak 1-1,5 év múlva jelenteném be, ha már ők ezt javasolták. És 99% hogy nem fog megjavulni.
Azt viszont kajak nem értem minek elvinni a tévét? És hetekre?! Értem hogy nem jön meg a panel csak jövőre, mert Karácsony van, de addig miért ne nézhetném a tévét, amibe nem kevés lecsót toltam? Hacsak nem ők akarják nézni hetekig addig, mert ugye alkatrész nélkül szerelni tuti nem fogják... Pláne hogy kb 20-30 perc a panelcsere helyszínen, pakolással mindennel.
Telefonon bejelentettem, délután szerviz hívott hogy küldjek képet. Majd újra, hogy megrendelik a panelt kb 7-10 nap, szóval várjak. Időben hívtak is, hogy jönne a panellal. Helyszínen kicserélte kb 30 perc alatt...És ameddig a munkalap nyitva van, nála kell lennie a tévé(M)nek?! Ez óriási figura! Komolyan felhívnám LG-t újra és megkérdezném - rögzített vonalon - hogy ez tényleg így megy?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Darth_Revan #35563 üzenetére
Uh, van baj bőven... Ezért van az, hogy kijelenteni, hogy az LG-nek jó a szervize, az hülyeség, mert sok múlik a helyi cégeken, amik szerződnek az LG-vel. Nekem is rossz tapasztalatom van a tatabányai szervizzel. Többek között ezért sem merült fel, hogy oled tvnél LG-t vegyek. Vettem Panákat és amúgy ugyanaz a cég a szerviz, mint az LG-nél .
De legalább eddig semmi gond velük, ne is legyen. -
torma1981
veterán
Majd mond neki rendelje meg a panelt és ha itt van jövőre vigye a tv-t ennyi. Én ezt csináltam nálam. Majd persze hetekig a hideg, ki tudja milyen körülmények között tárolja a tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
Es minek ment ki egyaltalan panel nelkul?
Amugy egyszeru.
Visszamondod majd bejelented ujra. Akkor mar tudni fogjak hogy mi a baja es ha megvan a panel majd kijon erte ujra.[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz Darth_Revan #35572 üzenetére
Érdekes itt Pécsen nem is szólt semmit. Ez tuti hülyeség. A panel az Lg-töl jön. Mi köze van, hogy kap fizetést?
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #35604 üzenetére
LG válasza hogy helyesen járt el a szervíz és OLED panel jellege miatt nem cserélhető a helyszinen.
Továbbá nem kívánnak állást foglalni a szervízes alltal mondottakkal kapcsolatban mivel ők nem voltak a helyszinen.
Továbbá O véleményük szerint ha helyszínen hagynak alkatrész megérkezése előtt akkor 6 út lenne ami indokolatlan költség. -
veterán
válasz Darth_Revan #35609 üzenetére
Jó kérdés (nekem Panáim vannak), még nem volt dolgom szervizzel. De abban biztos vagyok, hogy az is megyénként változik.
De ahogy már írtam, pl helyileg nálam ugyanaz a cég intézi a Panát, mint az LG-t és nagyon rossz tapasztalatom volt velük egy LG tv-vel kapcsolatban. Azt hiszem nem kell részleteznem, hogy jobban járok, ha nem romlanak el a tv-im. -
totar
csendes tag
válasz Darth_Revan #35609 üzenetére
Igaz nem OLED, hanem LCD VA kapcsán már találkoztam debreceni Pana szervizzel!
Telefonon problémát jelentettem a központi bejelentőn, az elmondottak alapján megrendelték az alkatrészt, majd pár napra rá hívtak, hogy jönnének!
Maximálisan rugalmas és gördülékeny volt velük az eset! -
renatto
őstag
válasz Darth_Revan #35605 üzenetére
WTF?! Komolyan nem értem ezt az egészet... Nem cserélhető a helyszínen?! Akkor nálam Szupermen járt szervizelni! Szerintem hivatkozz a szervizesre, hogy azt mondta mondd vissza a kérelmet, mert elképzelhető, hogy megjavul pár hét alatt. És majd bejelented újra ünnepek után bármikor. Ez így már minden fronton elég zavaros (LG/Helyi szerviz) és némileg ellentmondásos is, ami sajnos Téged nem vigasztal.
(#35612) rothfb Mint ahogy azzal is hogy a nyíregyházi is jó (50km), hisz mindenképp a helyi jöhet csak szóba.
#35608) alaves Azt a nagyítót akkor kellene elővenned, ha új tévét szeretnél, mondjuk 2021 elején!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Darth_Revan #35780 üzenetére
Valaki a családból adja az ívet, hogy a C9 xar?
Ott valami komoly beállítási probléma lehet...
Amúgy melyik szolgáltatónál vagy? Telekom?[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
> Az tény hogy gz950 dobozból kivéve szebb képet ad mert gyárilag kalkbraljak
Ez miert is teny? Es a tobbi gyartonal miert is nem?
-
veterán
válasz Darth_Revan #35788 üzenetére
Mindjárt gondoltam, hogy ... iptv...
-
nagyúr
Ha nagyon akarják, rá kell tolni a képjavítókat és jobb lesz a TV műsor is.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
daneel_hu
addikt
"Én már kapom az ívet hogy xar ez a TV, mert RTLklub meg TV2 hd minőségben is "kockás" meg "Recés a szelek" míg a régi tv-n (49" Sony X9F va paneles ) szebb volt "
Ez a két fosláda csatorna néz ki a legjobban 65E8-ason.
Biztos szolgáltató oldali gond lehet. -
Celtis
veterán
válasz Darth_Revan #35879 üzenetére
A teteje enyhén pirosas, de ez sokkal kevésbé lehet zavaró, mintha függőleges lenne a sáv. Az is lehet, hogy ha pont szemből fotózod és nem kissé felülről, akkor még jobb.
Egyébként teljesen mindegy mit gondol más a te tv-dről. Ha neked megfelelő, akkor jó. -
renatto
őstag
Ahogy a banding-nál számít, hogy melyok profil és milyen OLED fény, így ennél is, amúgy azt nem árt figyelembe venni. A tetejét én is enyhén pirosasnak látom. De ahogy előbb is írtam szerintem ez csak ezen a teljes fehér képen látható, talán...
Amúgy itt az enyém:Nem is vizslatom tovább, inkább élvezem a hatalmas, gyönyörű képet!
-
SzlobiG
félisten
Teteje pirosas, de gondololom ez film közbe nem érzékelhető..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- A Tesla nemmel szavazott, de LiDAR-forradalom indul az EV-piacon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-book olvasók
- World of Tanks - MMO
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mozilla Firefox
- Autós topik
- The Rise of the Golden Idol teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest