Hirdetés
Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
ez a hsz-ben a lenyeg: ''ahol is a kétségbeesés mértéke egyenes arányban nő a generációk közötti időbeni távolsággal'', mert minel venevbb valaki, annal inkabb hajlamos hulysesegeket beszelni - nezd meg, Racecam is olyanokat talal mondani, hogy rendes ember lett belole...
-
Kidus
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Legtobb esetben ez azert lehet, mert nem tisztelik a szuloket. Ez a szulok hibaja lehet foleg.
Tudjak, hogy mindent megtehetnek, tokeletesen tisztaban vannak a jogaikkal, kotelesseguknek pedig nem igazan ereznek semmit, mert ha anyu-apu nem cseszegeti oket, hogy tanulj fiam/lanyom, ehelyett bemegy az iskolaba leosztani a tanart, hogy mit kepzel, hogy kikapcsoltatta a mobilt a gyerekkel, akkor a kissracnak az fog ebbol megmaradni, hogy egyreszt a szulo csak arra jo, hogy lehessen neki panaszkodni, a tanar pedig arra, hogy pofan rohogje.
A tarsasag, amiben van, az mar csak a masik fele a dolognak. Meg amit lat mostanaban mindenhol....
A gyerekekkel igenis foglalkozni kene. Beszelgetni leginkabb, es meg ha nem is ertunk egyet egy tanar dontesevel, akkor sem a gyerek elott megalazni, hanem szep csendben, kettesben vele elbeszelgetni a tortentekrol.
Az iskolanak pedig vissza kene adni azt a kivaltsagot, hogy nevelhessenek ( igazolatlan oraval kikuldes, egyesek, ropdolgozat csak annak, aki nem bir magaval, stb ). Ezekre egyre kevesbe van lehetoseg, sot, lassan semmi nem marad, ami megfogja a fiatalokat.
Mert nekik jogaik vannak.....( csak a ralatas, es a tapasztalat nincs meg, de ez mar senkit nem erdekel. )
Remelem, jol latom a dolgokat. Mert ha igen, az azt jelenti, hogy valoban nagyon sok mulik a szulon, es jo esely van meg a normalisan betyar kolkokre
-
Racecam
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Temetni azért ne temessünk.
Magyarországon az úgynevezett csöves ''mozgalom'' képviselőire is azt mondták annak idején, hogy minden lesz belőlük, csak rendes ember nem, aztán mégis.
Egy generáció hajlamos mindig is, bizonyos kétségbeeséssel, értetlenséggel nézni az utána következő generációkra, ahol is a kétségbeesés mértéke egyenes arányban nő a generációk közötti időbeni távolsággal.
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
''...ha iskolában nem tanulják meg azt hogy szociálisan is valami emberi viselkedést kéne betartaniuk, akkor otthon nem fogják soha...''
Sztem pont fordítva... Ha otthon olyan 6-7 éven keresztül, amiből 2-3 év gyakorlatilag ''személyiségmeghatározó'', rossz példát lát, akkor a iskola már rég bekaphattya...
De mireföl ez a biliburogatás az éjszaka közepén..?
-
Racecam
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Láttál már olyat, hogy egy játékos a második sárga lapja után még vígan focizik?
Mert itt láthattál volna...
(Később megkapta a harmadikat is, erre azért már járt a piros.)
De ettől függetlenül hajtós, érdekes, izgalmas meccs volt.
Többet nem mondhatok, mert van ilyen ''Foci VB 2006'' című topik, és peterkeT minnyá átzavar oda....
-
tiv61us
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
nem ilyen egyszeru
mondok egy peldat, mondjuk mazr nincs sok eselye de pl. egy naci bunos kimegy valaki felfedezi, es keri a kiadatasat, az egy hossszu procedura lenne, de mivel a visakerelmene nem mondott igazat, igy megsertette a torvenyt es rogton kiutasitjak
meg a visa ado alkalmazottak lefedese, hogy korultekintoen jartak el stb.
az teljesen egyertelmu, hogy aki visat akar az akarmit csinalt, nem fog igennel valaszolni, de a kesobbi jogi kovetkezmenyek miatt szamit ,, hogy hazudott IS
ez van -
burgatshow
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nekem van légkondim és elég jól bírja. Mondjuk 2 kW-os!

Totál para vagyok kezdek síkideg lenni. Fél 12-kor indulunk Vácra mert forgalmi vizsga lesz. Remélem sikerülni fog mert hát jó lenne, meg nem hiszem, hogy lenne még erőm újra pár órát venni majd újra vizsgázni.
Gödöllőn amúgy már most a 30-as mellett dekkol a Hg szál, szal faxa. Remélem az oktatóm nem fog lehúzott ablakkal mellettem ülni. Jobban örülnék, ha inkább az A/C gomb világítana.
Valaki esetleg tud vmit a váci dél táji forgalomról?
ladybug: egyszerre csak egy utód.
Mod 2: Gambit kolléga megelőzött

[Szerkesztve] -
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Az én zsebemben is kinyílik a bicska a firkálóktól.
Korábban már meséltem, hogy Győrben két aluljárót is kifesthettek a graffitisek. Lettek is szép rajzok és jól nézett ki az aluljáró. Aztán jöttek a kis surmók és azokat is összefirkálták. Ezek még egymás munkáját se tisztelik.
Kábé fél éve jöttem hazafelé a kedvesemmel, mikor ő észrevette, hogy előttünk 2 suhanc a vadiúj lépcsőház ajtókra ''önmegvalósít''. De akkor éppen abbahagyták, tettenérni nem tudtam. Aztán elhaladtunk mellettük, de figyelgettem visszafelé. Ahogy sejtettem...
A következő ajtónál megáltak firkálni.
Visszaléptem, majd ráförmedtem, nem emlékszem pontosan mit mondtam.
Aztán elszedtem a filcüket, és kiürítettem a zsebeiket, hátha van még náluk. Nem volt több.
Azt a filcet (jó büdös festék van benne) azóta őrzöm.
Ennél többet nem igen lehet tenni. Illetve lehetne rendőt hívni, de 14-16 éves tirpákokra minek... Talán majd legközelebb
Itt a filc (jó vastag, lehet hogy ki kellett volna húznom a srácok szemöldökét vele
): [link]
szerk.: 0,6 inch, vagyis 1,5cm széles
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
egen, en is neztem, hogy nem tul up to date az oldal
en viszont csak egyszer szavaztam, nem erzem ugy, hogy raszorulnanak a tobbszorire ;p
forumban egyebkent beszlegetik, hogy igencsak eselyesek, hogy ok nyerjenek, es az oldal gazdaja is hasonlo velemenyen van
[Szerkesztve] -
deniro2
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ez mind frankó, csak az a baj, hogy a büntetés kiszabása nem hit, hanem bizonyítás kérdése. A legtöbben ezen akadnak ki, hogy valaki nem kapja meg méltó büntetését, annak ellenére, hogy nyílvánvaló a bűnössége. Na, igen, de ezt bizonyítani is kell, mert, ha pusztán érzésből küldenénk az embereket a villamosszékbe, akkor még a mostaninál is nagyobb korrupt szar lenne a vége. Pont ez a töketlenkedés véd téged és engem attól, hogy ok nélkűl kisebb eséllyel kerűljünk dutyiba, mégha a szomszéd fúj is ránk és azt állítja, hogy lelőttük a kutyáját. Ha nem lehet egyértelműen nem lehet bizonyítani valaki bűnösségét, akkor vélelmezni kell az ártatlanságát. Ez van. A halálbüntetéssel pedig egyetlen probléma van, mégpedig, hogy nincs rehabilitáció, pedig sokszor kellene...
-
VladimirR
nagyúr
-
MarKoo
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Azonosítatlan repülő tárgy. Olyan volt tényleg, mint egy élére állított csészealj, az egyik irányba megdöntve, és a ''felénk dőlő'' oldalán egymástól egyenlő távolságra 3 piros fény világított nem tompán, de nem is vakítóan. Közepes tempóban haladt el a focipálya felett, és tovább már nem láttuk mert az emeletes házak kitakarták. Innentől kezdve csakis fényképezőgéppel fogok közlekedni az esti órákban. Kb. olyan 10 másodpercig volt szem előtt és mind a hárman ugyanazt láttuk.
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Párom annak idején csinált valami hasonlót. Rákérdezek, oké?
Hm, meg is van [link] -en a javas alkalmazás, de ez az alacsonyabb frekvenciatartományban van, meg másra való ... Szóval nem az ami kéne. Majd mondom neki, hogy írja át teljes frekitartományra, és nem hemisyncesre.
Egy kis érdekesség egyébként a hemisyncről:
Ismert tény, hogy a megváltozott tudatállapotok és az agyhullámok között szoros összefüggés van. Monroe, mivel zeneszerzõ, ezért a hanghullámokhoz fordult segítségért, de egy kis probléma adódott az elsõ idõkben, mivel az emberi fül nem képes érzékelni a 30 Hz-nél alacsonyabb frekvenciájú hanghullámokat. Monroe a fizikát is bevetette, mivel neki a béta 16 Hz és az alfa 7-16-Hz-nél alacsonyabb hullámokat kellett kelteni, ezért hívta segítségül a fizikában tanult hullámlebegés elméletét. Ez annyiból áll, hogy két különbözõ frekvenciájú hullámot vezetett a jobb illetve a bal fülbe, ekkor két hallható hullámmal a 100 és 104 Hz hullámokat használta, ezek a különbözõ hullámok egy periodikusan ismétlõdõ, erõsödõ-gyengülõ hullámszerû jelenséget produkáltak. Az emberi fülek, pontosabban az emberi tudatos agy a kettõ különbségét nem érzékelte, de a nem tudatos agy (a tudatalatti) igen, és létre jött a csoda. A kísérletek alkalmával csodálatos meditációs élmények következtek be. Egyeseknél testen kívüli élmények is, és a csoda csúcsa a szivárványhíd létrejötte. A szivárványhíd az, ami összeköti bennünk a logikát és az érzelmeket, a nõit és a férfit, a kis énünket magasabb énünkkel, úgy is mondhatnánk az Isteni Énünkkel, vagy egyenesen a Fénnyel. Valószínûleg azzal, amit a felsõbbrendû énünk szükségesnek lát.
Hm, vlad megelőzött programügyileg
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
nahat, feltalaltak a spanyol viaszt
programot osszedobtam egyet hirtelen, de ezzel max a sajat hallasodat tudod tesztelni, a hangcuccodat nem (hacsak nem kotod ra az egeszet a speaker-re)
en 20-16k tartomanyban hallom (bar ez inkabb jelzi a pc-krehacs tipusu hangkelto kepessegeit)
Bovebben: [link]
szerk.: ja, egen: a progi esc-re lep ki es +/- valtja a frekvenciat (a zenei hangokon megy vegig, a normal a hanggal kezdve)
szerk.:
az mp3 egyebkent rajtam nem fog
hallani hallom, de el tudom viselni - a procihutom 4800-at forog, van melle egy kisse hangos hitachi vinyom (7k120), es a gepen (ami mellesleg 7/24 megy) nincs burkolat - edzett vagyok
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
az emberi fül különböző, nagyon is eltérő mértékekben érzékeny a 20khz körüli/feletti tartományban
az mp3, amit linkeltél, nekem iszonyúan bebasz, 2mpet hallgattam csak - hosszas kitételkor fáj tőle a fejem, rosszul vagyok, stb - az ilyen rettentően magas hangok gyakorlatilag kíneszközök - míg a kedves családtagok pl simán végigülnek egy ilyen felvételt
sajna a pécék is szoknak különféle magascéket kivágni (chipsethűtők, vinyók, vga kisventik, miegymás), brrrrrr
jah, h a kérdésedre feleljek: nem tudok ilyen progit
szerk. nafasza, megint mindenki megelőzött, h neki is fáj, meg így-úgy
pfffff, hallgassatok 21khzet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Hogy dögölne meg! Magyarban nem tudom előcsalni, de ha átváltom angolra ... akkor a Shift+7/re el[j0n egzb[l &&&&&&& \gz m'r meg tudom oldani, csak mindig v'ltogatni kell mert k-l0nben \gz j'rok mint most ... Nehéz ügy

#2457: A területi beállítások is, és a szövegbeviteli beállítások is magyar-magyar, tehát azon sem láttam semmi furcsát/rosszat. tulajdonképpen úgy van minden ahogy az XP felrakt magát, nem változtattam rajta. Karakterkészletet hogy tudom megnézni?
[Szerkesztve] -
-
DragonR+
aktív tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Profi vagy.

Már nekem is megvan. Csak egy telefonkönyv kellett.
''Az előfizető kérésére az előfizetői adatok tudományos, közvélemény- vagy piackutatás, valamint direkt marketing célokra nem használhatók fel.''
Mod: Ez alapján zaklathat engem a közvéleménykutató telefonon?
[Szerkesztve] -
tiv61us
őstag
-
finest
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
A kakasos nyalóka kimaradt. A semmilyen ízű, csokival bevont, papír csomagolású ostyába töltött ''krém-fagyiról'' nem is beszélve...
Érdekes, h a kakasos nyalóka újra feltűnt a vurstlikban, csak most piros hímvessző formájában, de az íze (állítólag) ugyan az.
[Szerkesztve] -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
9 legidegesítőbb női kérdés egy focimeccs során:
1. Kik játszanak az izék ellen?
2. Átkapcsolnál amíg megnézem a Lucecítát?
3. Te, a Figónak van felesége?
4. Szerinted melyik csapatnak szebb a meze?
5. Akinek nincs labdája az miért fut?
6. A hosszabításra is kiváncsi vagy?
7. Összesen hány félidő van?
8. A németek miért rúgnak olyan erősen?
9. Te, azért lassítják a képet mert a Knézy már öreg?
8 biztos jel, hogy ön egy magyar focicsapat szurkolóinak keménymagjához tartozik:
1. Minden meccsen háttal áll a pályának, ha addig nem tartóztatták le.
2. Ha fekete ruhát vagy sípot lát, reflexszerűen megindul a nyálelválasztása.
3. Ön szerint mindenki cigány, aki nem az Ön csapatának drukkol.
4. Azt hiszi, hogy partjelző azért van a pályán, hogy ne kelljen a tribünre köpni a
szotyolát.
5. A bűnügyi hírekben nézi meg a meccsösszefoglalókat.
6. Úgy tudja, hogy az első félidőnek mindig tíz sörrel az aluljáró szétverése után van
vége.
7. Azt hiszi, hogy a meccset az nyeri, aki több sörösüveggel talál el egy lovasrendőrt.
8. Véleménye szerint, Isten olyan szín, amilyen a csapata.
Aktív témák
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.tejtermekgyartok.hu/img/camembert.jpg)

Bár a kristálycukor belemenne

Az hogy is műxik?
: