Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz ngabor2 #4901 üzenetére

Aha, ahogy megjött az edigitaltól a 2 pakk 4db-os 2500mAh-s a géppel együtt, raktam fel az egyik csomagot töltőre, és mikor a kijelző szerint feltöltött, illetve már ki is hűlt picit azzal estem neki kattogni. Az egeremhez már eredetileg is volt egy töltő+4akksi csomag, és azzal is tapasztaltam hogy eleinte hamar lemerült, de aztán bejáródtak az elektronok :) Energizer minden, gonoltam ha egérhez bevált akkor dig.géphez is jó lesz.
    Arra emlékeztem hogy pl régebben a mobiloknál is amikor még Ni-MH akksik voltak, azokat is formázgatni kellett, 4óra helyett 14-et kellett tölteni első 3 alkalommal, gondolom ezeknél sem megy másként, ezek is Ni-MH-k. Csak az a bajom, hogy 12órát kell ülniük rajta, de gyorstöltőt meg nem akartam hozzá, mert az nem kis mértékben veszi igénybe őket, és nem akarom kipurcantani idő előtt.

Amúgy 12óráig tölti a már formázott akksit, de amíg nincs formázva addig ezt is hosszabb ideig kell töltőn hagyni? A csomagoláson nincs erre vonatkozó infó, meg a honlapon sincs ilyen jellegű tájékoztatás. A legelső töltésnél a töltésjelző led fokozatosan halványult el, és pont 12 óra után teljesen elaludt, illetve kihűlt a töltő is akksik is. A későbbi töltéseknél viszont már végig teljes fénnyel égett a led, és 12 óra után elalszik. Lehet hogy elegendő a formázásához a normál ideig való töltés is?

Aktív témák