Hirdetés

Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

Anyám általánosban tanít. Pár éve még elviselhető volt szerinte is a gyerekek hülyesége, akár magatartás, akár ész/szorgalom oldalról néztük. De ami most megy, az már szerinte is katasztrófa. A tanárnak semmihez nincs joga, tehát nem nevelhet(bár régen ez volt a megnevezés hogy nevelő) csak és kizárólag oktathat, tehát elmondja az anyagot, és visszakérdezi. De ha az órán üvöltöznek egymással és le se szarják a figyelmeztetést, akkor semmit nem tehet, ki nem küldheti még ha az zavarja is az órát, mert a diáknak joga van hozzá, hogy meghallgassa az anyagot. Tehát ha iskolában nem tanulják meg azt hogy szociálisan is valami emberi viselkedést kéne betartaniuk, akkor otthon nem fogják soha. Ezzel meg otthon megint az a baj, hogy a mostani gyerekek/fiatalok szülei hirtelen lettek kb akkor felnőttek(?) mikor az országra rászabadult a nagy szabadság, és a mindent szabad elve alapján az otthoni szabályok, a nevelés is elment ezirányba. Én itthon még huszonévesen sem mondtam ki 10-nél többször olyat amit a normális erkölcs diszkréten csak vulgárisnak minősít. Persze, nyilván a haverokkal nagy szám volt mikor mindig hozzátettük a b@zmegeket, de ezt jó esetben kinövi az ember középiskolára. A maiak viszont...Szókincs nulla, ami van az is 90%-ban a BigBradör meg a ValótlanVilág hozománya. Télen benéztünk a volt giminkbe, mi újság, és divatklónokat láttunk. 15 éves kis egyenpicsák meg a hozzájuk illő divatmajmok. És 10-12 év korkülönbséggel úgy beszélnek az emberrel, ahogy az ellenségeimmel nem szoktam. A volt tesitanárunk, egy fiatal laza srác, már idő közben letegeződtünk, és egy csomó programban együtt voltunk, elkeseredve mondta, hogy nincs kedve sehova elmenni, mert nincs jelentkező, aki meg van, azokkal nem érdemes elmenni sehova. 30 éven át hagyomány volt a diáknap is, amikor az előzőt megnyerő osztály rendezte a napot, vetélkedők, színdarabok, ökörködések, lesötétítés, egyszóval szervezett káosz volt engedélyezve, de elmondhatatlanul élvezte mindenki, a tanárok is. Na ezt most már elmarad, mert a legutóbbin 450-ből kb 80-an voltak ott, és azok is unták magukat. Ilyesmi közösségi kreatív dolgokat nem szeretnek, könyvet olvasni nem szeretnek, de mégis akkor mit? Mondjuk akik Kisvakond meg Lolka y Bolka, Kockásfülű nyúl, Pampalíni, és hasonlók helyett Songokun meg Dexteren meg anyámkínján nőnek föl azoktól mit várunk el? :( Én azt nem tudom hogy ha ez a korosztály felnő, akkor mi lesz belőlük, és mi lesz velünk??

Aktív témák