Hirdetés

Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz Kalandor #3118 üzenetére

Az a baj a jogállamokkal, hogy nem tudják mihez kinek kéne hogy joga legyen. Alapvető emberi jog az élethez való jog, ugye? Ha egy rablógyilkos fejbelő 5ezer forintomért, akkor ott kinek volt joga és mihez? Ha én kiütöm a kezéből a pisztolyt és combonlövöm, akkor tanú nélkül feljelenthet, és engem bezárnak, ő meg fejbelő mást. Ha egy bankban egy fegyveres bankrablót aki sok tanú szeme láttára fenyegetett gyilkossággal, lelőnek, akkor nem a bankrablóból csinálnak bűnözőt, hanem abból aki lelőtte. De talán ugyanolyan mérlegel kéne mérni, mint amilyennel a bűnözők mérnek. Ha valaki géppisztollyal agyonlő sok embert, azt mi értelme van 15-20 évre bezárni? Amikor kijön akkor humanitárius tevékenységet fog folytatni? Hol húzható meg a megélhetési bűnözés határa? Piacon lopk egy almát? Elcsórok valakitől 2000Ft-ot? Pénztárcát lopok 50ezerrel? Postát rabolok 500ezerért? Bankot 5millióért? Ha valaki a rossz útra tévedt, azt nehéz véglegesen jó útra terelni. Ha valaki bűnözésre adja a fejét, az számoljon a következményekkel. Tudja hogy veszélyes, mégis csinálja. Mert tudja hogy megúszhatja, és ez nagyon szarul van sajnos.
    Aki meg képes testi sértést is okozni, akár ölni is, annak bizony ne legyen meg az élethez való joga. Gyilkosoknak eltakarjuk az arcát, meg nem írjuk ki a nevét? Mert jogai vannak? Neki??? Mihez azok után? Inkább mindenhol ki kéne hirdetni és végighurcolni mint régen.
    Igenis a magántulajdont, de főleg az életet minden eszközzel védeni kellene, ezt mindenkinek tudomásul kellene vennie, és aki ennek ellenére próbálna meg valamit csinálni, az senkitől semmit nem kérhetne számon, mert tudta ő is nagyon jól. Az meg hogy csak akkora lehet a védekezés mértéke mint a támadásé?? Tizedmásodperceken múlhat hogy meghúzza a ravaszt, én meg kezdjem el felméregetni hogy mekkora is az ő támadásának mértéke? Ha kinyírt akkor már nem tudok ugyanolyan mértékben védekezni, ez is egy baromság. Szarok a törvények, és a ''bűnözőnek is van joga'' mentalitást kéne kiszedni a törvényekből. Talán visszaszorítaná a bűnözést ha a bűnözőnek nem lenne semmihez joga miután elkövette. Aki ennek ellenére csinálná amit csinál, azt pedig miért ne lehetne kivégezni.

Aktív témák