Hirdetés
Aktív témák
-
lesaux
veterán
A fényképezőgépben nem látszik a Hold.
Így nem tudom lefényképezni... 
-
Trak
addikt
válasz
Panther
üzenetére
Nyár vágán 23 körül jöttem el a Bank mellett, alig lehetett átjutni a 12-16 évesekből álló gyerekgyűrűn
(Pedig 184 vagyok 90-95 kilóval
)
De megérte! Ennyit régen röhögtem/sírtam egyszerre. Ha a gyerekem ilyen lenne, akkor kapna 2 olyan pofont... Egyszerűen hihhetetlenek a 13 évesek (max 14), amint olyan öltözékben dobálják magukat cigivel a kezükben (hol vette??? ki adta el neki??? börtönbe vele...), aminek láttán a legnagyobb útszéli kurtizánok is sikítva rohannának gyónni
Pedig én nem vagyok egy konzervatív alkat, és öregnek egyáltalán nem mondanám magam, de ettől még engem is kiráz a hideg.
Ennyire nem foglalkoznak otthon a gyerekkel??? Szomorú... -
most láttam a német ebay-en egy iriver 550-est 62 euróért...

de nem küldik csak Németországba... Mikor leszünk már tényleg EU kompatibilisek?
most mit csináljak, licitáljak rá, és menjek ki érte Münchenbe ?
(nálunk ez a lejátszó 38-40 e FT körül jár, még tán utiköltséggel is megérné...
) -
maszat
senior tag
Lécci valaki írja már le, hogy mint jelenet a háztető jel pl. itt:
2^(n-1)
Tehát: 2 háztető n minusz 1 -
escie
őstag
bbazsy , VladimirR:
nálam meg ktört a kétnapos ősziszünet, ami nekem egy előadásra ad mentességet...
úgyhogy holnap semmi suli.
fényképezőgép, állvány beizzítva, remélem majd tudok valami értékelhetőt prezentálni.
bár elég kevéske a technika hozzá, sajna.
buli-témához:
elég durva, hogy mik vannak. 21 évesen öregnek érzem magam egy füstös kocsmában. tizenpáréves gyerekek rohangálnak cigivel, meg hánynak mint a lakodalmas kutya. szép... -
Panther
HÁZIGAZDA
Nem babazsúr, hanem ugyanúgy disco, csak tiniknek van meghirdetve az adott ''buli''. Legalábbis én így gondolom az alapján amit láttam egyszer az EKlub honlapján. Valami 17-21 óráig volt vagy hogy ez a Teenager Party, utána meg a ''szokásos''. Na de majd megmondja valaki aki már votl ilyenen.
(Biztos vagyok benne hogy mindjárt hemzsegni fognak az ilyen júzerek itt
)
Hát igen, ez is eljött már pár napja. Lassan-lassan mindenki észreveszi
[Szerkesztve] -
anaqer
veterán
válasz
Panther
üzenetére
Nem emlékszem hogy ilyesmi külön meg lett volna jelölve, de nem igazán szervezett babazsúrnak tűnt... persze lehet, hogy csak én vagyok konzervatív, és inkább nekem is fel kellene szedni három ilyen kis csipát, egyet szexre, egyet munkára, egyet megenni...

Nofene, nem is tűnt fel hogy már nagyúrrá vedlettél...
-
escie
őstag
ki marad fent holdfogyatkozást nézni?
Bővebben: link
remélem nem lesz felhős az ég...
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Integra
üzenetére
''[...] életemben nem voltam még ''durvább'' szórakozó helyen mint a két említett disco. egyszer elkell menned és a saját szemeddel megkell hogy győződj erről.'' -- De mit értesz durva alatt? Péppé verik a képem?
(Mondjuk most úgyis el van kenve a múltkori korlátos eset miatt...)
''a lány öltözködéséből ítélve sanszos talán'' -- azt én értem, a gondom az hogy ott sztem még a saját nővéremet sem talánám meg a zúzdában.
-
VladimirR
nagyúr
annak idejen a moderator kerestetikben mondta valamelyik moderator
es mikor tobben javasoltak, hogy bannoljak az egesz gdf-et (Som@-nak koszonhetoen derult feny arra, hogy gdf-rol ir - Bővebben: link), akkor bejott valaki gdf nevvel (Bővebben: link) es szolt egyet ''kspajtasok'' megszolitassal - ne legyen megteveszto, hogy az adatlapjan 0 a hozzaszolasok szama, o tenyleg hozzaszolt egyszer - csak valami csunya bug miatt a hozzaszolasa elveszett az adatbazisbol
-
Integra
titán
válasz
Panther
üzenetére
drizz engedelmével válaszolnék helyette erre a kérdésre.
10 év kőkemény éjszakázás után azt tudom mondnai hogy életemben nem voltam még ''durvább'' szórakozó helyen mint a két említett disco.
egyszer elkell menned és a saját szemeddel megkell hogy győződj erről
pedig a nyugatiban a bank helyén még amikor az első E-Play volt....
ejjj, mekkora bulik voltak csütörtök éjjelente..
95-ben bezárt a fortuna és e-play lett a törzshely.
aztán pedig jött Kecel...
az örök szerelem, csak mára kicsit megváltozott a társaság ott is
-
Drizzt
nagyúr
Basszus! Most volt itt a gázos...
Megcsinálta a <ilyen barna doboz a falon, amiben 10 fokozaton állíthatod az erősséget> kicseélt benn vagy 4 ilyen gázvezetéket, s 2 kiszállás, meg anyagköltség miatt elkért 6,4K-t.
Szörnyű, mibe kerülnek a szolgáltatások. Sebaj, bevasalom a tesómon. -
SuBeR53_
tag
VladimiR miéer tud ennyi mindent a PH!-ról?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Lord Zero
üzenetére
ne aggodj en ettol csunyab dolgot tennek, ha akarnek - de ez eszem agaban sincs
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a legjobban Den hozzaszolasa tetszett - be is kerult az alairasomba
meg Horbaltol olvastam a kovetkezoket:
''Az én anyám nem VlagyimiR''
''Ő sem VlagyimiR''
bar azok a hozzaszolasok, amikre valaszolt torlodtek, azert megis enged valamit sejtetni, hogy mirol lehetett szo
Frigo szavara meg nem adok (o tunt ugy, hogy elhiszi, meg ra is kerdezett)
egyebkent a moderator kerestetik topicban 1400 korul (kicsit utana) volt mar szo egy gdf-es egyenrol, akkor p*n*szivo neven tevekenykedett tobbek kozt - nyitott is szepen sorban 10-15 p*n*aszivo topicot![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sick Boy
őstag
folytassuk itt -> Bővebben: link

-
tildy
nagyúr
válasz
Sick Boy
üzenetére
Hát jah. A kde csak egy gui, olyan mint egy windows theme.Vagyis nem, annál sokkal több
Grafikus felületet elent, a kernel meg maga a linux
Vgaiys a linux maga a kernel
Szerintem
A suse:csak negatív tapasztalatok, 2szer próbáltam, sosem csinálta azt amit én akartam, elsőnél telepites utan szarra fagyott: 5 éve volt...
2. alkalom egy ket eve: valoszinuleg nem korrekt cdm volt, ugyanis nem teleput ez fel sehova, hanem cdrol bootolt, futogatott azt pazony.
Egyebkent ugy nekem nem allt kezre.Tul sok benne a ''varazslo'' amit azt sem tudod mit hova ir satobbi.
Ha valaki kezdo, emiatt ajanlom neki az uhut-, vagy a mandraket.
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
-
Sick Boy
őstag
válasz
Sick Boy
üzenetére
meg persze azt jó lenne tudni, hogy kompatibisak-e, ill megfelelően működnek-e az adatlapomon jelzett géppel egyszóval, hogy megy-e rajta a linux megfelelően, driverek vannak-e (hangkártya, TV-kártya, etc, vidkari, stb...)
én ezt sem tudom, hogy ez fontos-e vagy számít-e... mondom, még sohasem látom, az internetes linux tudásbázisokkal sem megyek semmire, mert az első mondat után elvesztem a fonalat, mert nemtom mi az a kernel, meg KDE én már itt elakadok.
szövegesen paraméterezni parancssorból? DOS-ez vagy mi? és ezt hogy kell csinálni és milyen parancsot használ?
És milyen progik vannak linuxra, stb...
Megnéztem itt a PH-n is a linuxos topicocat hát olyan problémák vannak én nem is értem ezeket...
-
Loretto
veterán
válasz
Sick Boy
üzenetére
noskb 2 éve hasonlóan áltam neki telepíteni és szépen felment.csak boot és kövesd a dolgokat(nem vagyok linuxos szal nem kenem) ami jó benne hogy csak kiválasztod a partíciót és ő azt megformázza ahogy kell. wincuccok látszanak.
esetleg akkor lehet gáz ha nem indul az xserver.de 6talán a yast-ban azt is be lehet állítani.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Sick Boy
üzenetére
-más a fájlrendszer?
Hát persze hogy más.
Alap az ext2, de jobb, ha reiserfs-t vagy ext3at használsz
-látja-e a windows fileokat és kölcsönös-e ez?
Hát persze.Fordítva ez már nem mondható el.(Winez pluginek kellenek, pl. total commanderben)
Fat32t biztonságosan ír/olvas a linux , de ntfst -emlékeim szerint- csak olvasni tudja, írni is lehet bár ez azt hiszem nem ajánlott
-mit hogy kell csinálni, mi hogy működik
Egy user-friendly linuxnál elvileg a telepítés úgy megy mint win esetében, pár katt és kész, rákérdez dolgokra, beállítja satöbbi.
Persze lehet szükség lesz egyes hardverek utólagos konfigolására.
A suse ha jól tudom sosem volt letölthető isoban.Meg lehet veni, ajándékba lehet kapni, isoban elvileg nincs.
Én sosem voltam elégedetta suseval.Sőt.
Ráadásul ha már magyar nyelvű linuxra fáj a fogam, már akkor is csak UHU, márcsak amiatt is, mert DEBIAN alapú.Az meg ugye...A legstabilabb.
Nekem rossz élményeim voltak suseval, de ez csak egy vélemény a sok közül. ÉN nem tenném fel, maradjunk ennyiben.
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
sorolom, az évek során ezek halmozódtak fel:
2002/06 SuSE linux 8.0 LiveEval
2000/08 SuSE linux 6.4 EV
2000/01 Corel linux OS
2003/07 SuSE linux 8.2 Desktop
2003/05 UHU-linux 1.0 Office változat
2004/04 UHU linux 1.1 Office változat
2004/02 SuSE linux 9.0 magyar
2004/07 Novell Suse Linux 9.1 magyar + openOffice.org
én a legutóbbira gondoltam, mert integrált irodai csomag az fontos lenne (ha stabil és kompatibilis a Word/Excel-lel, akkor hosszú távon munkára ezt szeretném használni) és mert ez a legújabb, meg ez már Novell-es (nemtom, hogy ez most jó-e nekem) meg, mert ez magyar.
Letölteni nem szeretném, mert adatforgalomra mérnek engem és az naon sok lenne...
köszi a segítséget, nézem a linket!
-
Sick Boy
őstag
válasz
Sick Boy
üzenetére
ilyenekre is kíváncsi lennék:
-más a fájlrendszer?
-látja-e a windows fileokat és kölcsönös-e ez?
-mit hogy kell csinálni, mi hogy működik
-etc etc etc
nem akarok csak úgy beleugrani, mert tutira szétb***nék mindent én windowson nevelkedtem...
a PCWORLD-höz évek óta bizonyos időközönként jár linux, most éppen a Suse 9.1 magyar, integrált irodai stuffokkal érkezett vmelyik hónapban, azt szeretném feltenni.
de a suse magyar oldalán net találtam, csak fényezik az oprendszert, hogy milyen tutti.
-
[amne]
senior tag
Egy gyors kérdés. Windows újratelepítés előtt állok, és szeretném kimenteni a leveleimet Mozilla Thunderbird-ből, úgy hogy utána vissza is tudjam helyezni azokat. Nem találok a programban semmilyen exportálási lehetőséget. Megoldható valahogyan a dolog?
-
tildy
nagyúr
válasz
Sick Boy
üzenetére
Bővebben: link
Magyar disztrib, magyar nyelven, magyaroknak, debian átirat.
Ja előbb érdemes elgondolkodi melyik disztrib kell neked, az uhu szerintem pon t ilyen kezdőknek jó. -
Sick Boy
őstag
figyi!
fel szeretném én tenni ezt a linuxot, annyi jót hallottam róla, éppen van fölös 2 partícióm, kipróbálnám!
De!
életemben még csak nem is láttam linuxot.
adnátok valami linket (magyart) ahol az elejétől elmagyaráz mindent és végigvezet és megmondja, mit hogy kell csinálni?
előre is kösz!
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Lord Zero
üzenetére
kosz
btw mikor azt a hsz-t irtad epp aludtam
tudni valamit, hogy miert csiphet ennyire? utalt ra valahogy?
emlitett mast is, vagy csak engem szeretett igy?
egyaltalan ram gondolhatott, vagy valaki mas vladimir-re?
es akkor mindenkinek; keresnem az emlitett screenshot-ot, vagy a lementett lapot -
Lord Zero
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
vladimir, nyugi, nem te ámokfutottál
huncutka, cupika, mittoménmégki nevű képződmény tréfás-mókás beszólásairól volt szó (egész pontosan az ''anyátok vladimir vagyok'' sziporka 100szor egymásután történő copy-pastelése)
nem tudok linkelni, sajna, törölve lett mind
lemaradtál, talán vki tud egy elmentett screenshotot -
tildy
nagyúr
válasz
goldberg
üzenetére
Na ettől megy fel bennema pumpa.
Tudod, nálam is minden nap ez van. Én nem érzem csak gondolom, hogy mások érzik.
Pl. akármilyne lengén öltözök, mindig leizzadok mire munkába érek.
Ez nem csak akkor lehet ha valaki igénytelen .Ezt kéne felfogni.
(Napi egy-két tusi,+roll on + spray és midezek ellenére is.)
ja és tök sok gyümölcsöt eszem, theát nem zsiros, fokhagymas cumokat. -
tildy
nagyúr
-
goldberg
csendes tag
Nem baj legalabb kvazi tag lettem

-
goldberg
csendes tag
Ez kezd elviselhetettlenne valni

-
Integra
titán
válasz
Panther
üzenetére
jut eszembe autó
metro-ból jövünk ki, anyám vezet.
faszi előttünk balra kanyarodik, majd gondol egyet vissza rükverc hogy jobbra kanyarodjon, és frankón beletolatott a szerkér bal elejébe..
szegény anyócám mire a dudát megtalálta, már késő volt.
szerencsére a faszi egy rossz szót nem szólt, adott betétlapot, meg elérhetőségeket ha kell, úgyhogy lökős hegesztés, és újrafényezés...
-
goldberg
csendes tag
Nem hiszem el hogy lehet egy csaj ilyen budos

Egyikoszt tarsam rocker es olyan szagavan uh nagyon tomeny
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
fokukac
üzenetére
Lehet. De én elolvastam a bemutatkozását is, nem csak a képet láttam, ezért érdekel ennyire... valahogy nagyon megfogott. Sajnos egy-két hete úgy döntöttem hogy ráér még, előbb megpróbálkozom itt Érden egy adott csajnál... ha már 2002 óta regisztrálva van, csak nem most törli magát. Hát de.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Sick Boy
üzenetére
Na a mindenféle winchesteren levő filemaradványokból, Temporary Internet Fileokból, és a törölt tagok után maradó információkból:
Tag ID: 167001
Név: Mariann
Kép: Bővebben: link
Ha valaki tudja hol találom, szóljon!!
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Sick Boy
üzenetére
Tudom, nekem is ez a gondom...
Na, francba, az utolsó esély sem jött be. Némi munkával rájöttem hogy mi votl az ID-je a lánynak, és most megpróbáltam az alapján küldeni neki SMS-t, hátha az müxik... de sajnos nem. Pedig megért volna 120 Ft-ot ha összejön.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Integra
üzenetére
Várj, elképzelem... ja, nem kell, szerencsére át is éltem!
(Nekem nem lánc volt, de sztem a végeredmény ugyanaz...)
Más: Meg kell találnom ezt a csajt! Bővebben: link Csak sajnos törölte magát...
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Sick Boy
üzenetére
Ott én rendes esetben nem kockáztatok semmit... simán felugrok, rálépek a korlátra, aztán a másik oldalon leugrok a parkoló autók közti üres helyre (olyan helyet választok a művelethez, ahol a túloldal megfelelő). Eddig soha nem is volt baj...
Ja, egyébként a telefonom majdnem ott maradt, az épp elhúzó 6-osról szólt még ajtózárás előtt oda nekem valaki, hogy kiesett a zsebemből. Szóval legalább az megmenekült. -
divot
veterán
válasz
Sick Boy
üzenetére
Itt van a veséző: Bővebben: link
-
Sick Boy
őstag
Zalatnay Cini azt hiszi, hogy tanítani fogja a börtönben lévőket!
mod: jajjj van má' topicja...
Ismét mod: Divot! megelőztél, thanx
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
A retek klubon Zalatnay Cini éppen baromi drámai előadást tart.
kivesézhetnénk...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
Sick Boy
őstag
válasz
Panther
üzenetére
mert az emberek rohadt tahók, vannak kiemelt pontok, pl: Nyugati és Móricz is, nap mint nap járok móriczon és rohadt '''+!!%/%/ -k az emberek basszus, tirpákok és fellöknek meg eltaposnak...
nem baszogatásból mondom, de én személy szerint sohasem értettem azokat az embereket, akik futnak valamely közl eszköz után az életüket kockáztatva, kiugranak az autó/troli/villamos/busz elé/mögé/közé/mellé, hogy elérjék... én sosem futok egy után sem, majd jön a másik, semmi sem éri meg, hogy az életemet kockáztassam, hogy ott legyek!
Én csak az utolsó HÉV/Vonat után futok (Dunaharasztin lakom, haza kell jutnom Pestről
ugyan ''csak'' 15 Km, de mégis, nincs kedvem lesétálni...
-
Panther
HÁZIGAZDA
Elvittem szerelőhöz az autót. Azt mondták 35k... úgy legyen.
Bár ezt azelőtt mondták hogy kiálltam volna a udvarukból az első szemle után... kiálláskor ugyanis a megereszkedett kocsi fennakadt a kapu sínjén, és megrokkant a kipufogórendszerem is
MOD: De legalább amúgy szerencsém van. A Móriczon amikor a szokásos módon át akartam ugrani azon a rohadt korláton, hogy elérjem a 6-ost, felugrás közben meglöktek, így gyönyörűen beleakadtam a levegőben a korlátba, átestem rajta, és megkóstoltam a betont.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
fotósop, de azért elég zsííír...

-
lesaux
veterán
-
Som@
őstag
-
goldberg
csendes tag
Neeeeeeeeeeeeeeee fogorvoshozt kell mennem gondolom ti se szivesen jartok

-
anaqer
veterán
Emberek, szucsi linkelt be minap egy képet Valuevről, nem emlékszik valaki...?
-
Som@
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Szerintem nem.
De ez nagyon szubjektív vélemény. Nem hinném, hogy biztonságosabb lenne tőle a rendszer. Legalábbis én az IT securityt nem erre bízom.
AZ IE tényleg jobb lett, de nem használom. Szóval így az engem nem érint.
Szóval ha felteszed, úgy rakd fel, hogy később vissza tudd vonni. Azaz csináltass vele egy backupot a rendszerről!
Aktív témák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- 3D nyomtatás
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Így nem tudom lefényképezni... 
(Pedig 184 vagyok 90-95 kilóval
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Nekem nem lánc volt, de sztem a végeredmény ugyanaz...)