Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Aktív témák
-
Bash
őstag
Kíváncsi lennék mit szólnának hozzá, ha megtudnák, hogy itt 116-szor (minimum) lett bannolva. Biztos nem állnának hozzá ilyen viccesen. Egyébként meg nem tudom miért ilyen a mai fiatalság, szegény szakértőnk komoly témái sorra ''szétoffolódnak'', pedig nem akar ő semmi rosszat. Szerintem ha így folytatja valaki előbb-utóbb rátalál és ''kezelésbe veszi''.
-
-Jackson-
őstag
egy olyan hőmérőt énis betesztelnék.
terhelve még nemnéztem meg, mióta fentvan a legfrissebb bios, előtte gyári biossal 42/56 fok volt, igaz akkor bennevolt egy zm80d is fűtésnek. szóval marhára nemértem már ezeket az alulmér-felülmér dolgokat. mintha halottam volna, hogy itt kecskeméten az egyik üzletben van ilyen kütyü, utánajárok és leméretem. mondjuk nemtom hogy ott mennyire más a klíma, mint otthon a szobában...
és a 7700-es elvileg csakjobban hűt, mint a 7000-es. zalman oldalán prescottnál is all speed-re jónak írják alap fordulaton, míg a 7000-es szériánál prescottra már magasabb fordulatot preferálnak.
mind1, majd egyszer megkocsikáztatom a gépet, és kiderül
-
VladimirR
nagyúr
nekem laikuskent tetszett a cikk, s nem talaltam benne egetrengeto baromsagot, bar nem is vagyok benne mostansag ebben a processzoros temaban
a 36dB meg szubjektiv: nekem az a coolink 121 (aszem) huti a 2500+omat, amit anno meg a 800-as duronomra vettem - 4800-5000 kozott forog es meg a szomsed szobaban is hallani --- ezek utan mondd, hogy a zalman nem halk - na gyerunk, mondd megegyszer
(nembaj, jofejkedjunk, legalabb majd a fejemhezvaghatjak, hogy nem csak moderatoroknak, de ph-kedvenceknek is nyalok
) -
Cathfaern
nagyúr
Eh...

Most nézem, már négy óra...mondjuk alapból sem terveztem korábban lefeküdni, de:
1. Mással terveztem eltölteni ezt az időt
2. Még messze nem végeztem
(pedig a program install-ok nagyrészét azt hiszem holnapra hagyom...)
Btw. levontam a kettes számú következtetést is:
A setup fájlokat mindig tartsd becsomagolva, mert:
1. Így kisebb helyet foglalnak el (még ha nem is sokkal)
2. Az ilyen b*sz*tt vírusok nem eszik bele magukat. -
VladimirR
nagyúr
ugy tudom lehet, de vigyazz, meret anaqer nemreg irta, hogy az o acc-jat toroltek, mondvan tul keves anyag van kilinkelve az oldalara (es ugye legtobb helyen tiltjak, hogy csak ugy tartsd ott az adatot, meg kivulrol linkelj, csak azt engedik, ohgy egy oldalt rakj ki - az mas kerdes, hogy mennyire korlatoznak/ellenoriznek)
szerk.: meg is van: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
Az nem volt. Kamerám meg itthon csücsült, ugyanis melóhelyen láttam az említett járgányt. A múlt héten jó lett volna, ha nálam van. Volt két napom, amikor bementem 11-re, és fél 1-re elvégeztem a melómat.
Leültem az egyik tópartra, nézegettem a kacsákat, teknősöket, madarakat. Olyan szép volt. És épp tegnap érkezett meg egy másik kacsa-család is, most már 26-an vannak. 
-
tildy
nagyúr
Es mar irtak is ra, hogy hoax...Mindjart mutatom:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
mert a hely nincs hajszálpontosan definiálva..
mert a megtehetem/nem tehetem kritériumok csak definiálva vannak, gyakorlati korátozásuk nincs/nehézkes
mert a gyakorlati korlátozás kimerül a banban
mert a banon túl is van élet (lsd rgb)
hiába, nehéz a boszorkányégetés manapság, és az inkvizítorok keze sem ér a del gombon túl
-
Type-R
őstag
Most már a net se olyan luxus mint 10 évvel ezelött, csak sokaknak még mindig lassú analóg van , mint pl nekem. Ha lenne rá lehőtség és is bevezettetnék valami jobbat, csak hát olyan helayen lakok ahol nem lehet, így én is suliból szedem le a nagyobb dolgokat, meg veszek újságot is.
-
Bash
őstag
Hurrikán-szezon hivatalosan novemberig tart, de gyakorlatilag már vége van. Az időjárás is kezd kellemesre fordulni, éjszaka már 70°F (21°C) körül/alá is szokott csökkeni a hőmérséklet.

Én viszont egyre rosszabbul, de ez nem ide tartozik.
Már akartam kérdezni párszor, hogy mostanában kicsit átvetted az életstílusom. Reggel 4-5-6 óráig is fenn vagy, néha tovább, csakúgy, mint én. Minek köszönhető ez?
Közben végeztem a tortával is.
-
Bash
őstag
Jó étvágyat! Én most fejeztem be a vacsorát, még jön egy kis torta meg jégkrém.

Ja, és ma tudtam meg, hogy még nem tudom mikor leszek szabadnapos legközelebb. Kedden voltam offos, azóta dolgozom minden nap, és jövő hét szombatig még tuti így lesz.
Legalább lesz egy kis túlórapénzem, de azért nem olyan kellemes minden nap a melóhelyen poshadni. -
törölt tag
Nálunk is diktatúra van, addig nem kapok nyelvest, míg fogat nem mosok

Persze én is okultam, de letenni én sem tudom, dettó helyzet
De szegénykém már megszokta, hogy amikor nem vagyok vele, akkor néha pippantok párat. Persze én sem a ház előtt szívom az utolsó slukkot, hanem mielőtt talizunk, előtte kb. 1 órával
-
divot
veterán
Meg.

Egyetlen hibája van, hogy az eredetileg tervezett 100K-s keretet sikerült 35ezer forinttal túllépni.
Viszont megérte, mert amit mondtak a szakértők előre, hogy a Tannoy mX3-M és a Denon erősítő tökéletes választás akkusztikus zenéhez, jazzhez, népzenéhez, az fényesen igazolódott. Nagyon szépen szólnak az unplugged koncertek is, és nekem elég a basszus is - 35Hz-et tud a hangfal -, bár gyanítom, hogy megszállott basszista ezt keveselné. A szomszédok szerintem így is sokallni fogják...
Bár az az igazság, hogy a 75-ös hangerő ''skálán'' eddig 25 volt, amit maximum kicsavartam belőle, és szomszédbarát füllel már ez is hangosnak tűnt. Egyébként meg az volt a cél, hogy halkan is megteljen a tér zenével, és a két hangfal meg a Denon ezt a feladatot tökéletesen teljesíti. -
Panther
HÁZIGAZDA
És most azt hiszed helyesen cselekedtél?
Így meg azzal lehet téged b@sztatni, hogy:
''Miért ezt a topikot kell szétOFF-olni?''
Mindig van valami baj
Ezen hsz teljes mértékben az olvasók jobb kedvre derítése végett született, nem célja senkivel szívózni, és tartósítószert sem tartalmaz. Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. -
VladimirR
nagyúr
ezek allitolag minden ilyet lezuznak (csokkentett modban futtasd)
ad-aware: Bővebben: link
spybot - s&d: Bővebben: link
cwshredder: Bővebben: link
hijackthis: Bővebben: link
meg nezd meg ezt is, kiir mindent, ami automatikusan indul a geppel: Bővebben: link - na ezaz
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Itt a történet, jó szórakozást hozzá.

(Megjegyzem, segítséget persze nem igazán kaptam, bár egy srác megnyugtatott, hogy jól választottam.)
Ez volt az első válaszom egy ajánlatra:
''Igen, hallottam már a NAD-ról, de fontos, hogy ezüst színű legyen az erősítő, és abból momentán nincs ''raktáron'' egy sem.''
Amire jött ez a válasz:
''A NAD 3020 döntő többsége ezüst szinű. (pusztán csak szin alapján választani erősítőt.. ú
)''
Mire én: ''Ha neked van egy ezüst színű Hi-fi tornyod például, amibe mondjuk cseréled az erősítőt, akkor ugyanabból a márkából a feketét, vagy az ezüst színűt veszed? Nem értem, honnan vetted, hogy idézlek: ''pusztán a csak szín alapján'' választok erősítőt.''
Erre ez jött: ''Én lesz@rom a szín-mizériát.
Van fekete Technics rádióm, sötétbarna Technics CD-játszóm és egy ezüst színű Orion sztereó erősítőm.
És nem a szine érdekel, hanem a HANGJA. A Technics-es korszakban Sony vagy Technics közt lehetett választani. Mondhatni egyik roszabb választás mint a másik. Akkoriban a márkákat sem ismertem, apám munkatársa ajánlotta a Technics-et. És működnek hibátlanul.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a legtöbbet a Pénztárca ''nagysága'' jelentette.
Amúgy meg sötétített üveg mögött van az egész nem is lehet belátni hogy mi van az üveg mögött''
Válaszom: ''Ha az egykori kamasz szobámba vásárolnék, akkor én is leszarnám, hogy milyen színű. De mivel a kis családom nappalijában van a műszaki ''bázis'' , arra is ügyelni kell, hogy valamelyest egységes képet mutasson.
Nem te vagy az első, aki abba köt bele, hogy milyen idióta vagyok, amiért érdekel az erősítő színe. Erre csak azt tudom mondani, hogy akkor tessék feketére, pirosra, sárgára, és lilára festeni a szoba falát, a plafon meg maradhat fehér, mert hát ugye le kell szarni, hogy minek milyen a színe. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért nem lehet szempont az esztétika.''
Ezek után ez fogad ma reggel: ''Hogy én is belekotyogjak: én most csak ezüst színű erősítőt vennék - ha lenne választási lehetőségem - bár fogalmam sincs, miért?! Hisz fekete a deckem, fekete a CD lejátszóm és feketék a hangfalaim is. De hülye vagyok
Nekem is a hang számít, mint Topetinek, és ha lenne egy álomjó fekete erősítő, biz' gondolkodás nélkül megvenném. Úgy érzem, csak divatból nézelődtem az ezüstök között.. de ennek immáron annyi, hejj!!
Egyedül tán' hangfalban nem akarnék feketét, ejha, pont az van, de elég 'randa' is. ugyanis az jobban szem előtt van és akkor még rondább, amikor látszik rajta a por. Erre meg allergiás vagyok, minden téren'' -
_Volkovy_
nagyúr
Itt nem egészen arról van szó,hogy érdeklődik,hanem hogy mi a fasznak kellett megint szétszednem az egész gépét(billentyűzetet monitort meg egeret húztam ki),meg hogy miért próbálok meg valamit,ami tegnap se ment(nem tud cd-ről bootolni a w98-am)..
Az a baj hogy minden számítógéppel kapcsolatos dolgon így össze tudunk veszni,mivel annyira azt hiszi,hogy attól hogy egy wördöt el tud indítani,mekkora nagy expert.
Azért az jó hogy nem szól bele,hogy mit vegyek a gépembe.
Ilyeneket mond(miután felbassza az agyam),hogy ha ennyire idegesít a számítógép,minek csinálom?
mindezt akkor,amikor hetvenhatodszor próbálok win-t telepíteni a fuckin' gépemre,amiben csomó pénzem van már.
áááááááááááááááááááááááááááááááááá
Aktív témák
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(nálam 2.8-as idle 34 fok 7000B alcu-val)
)

(pedig a program install-ok nagyrészét azt hiszem holnapra hagyom...)

Legalább lesz egy kis túlórapénzem, de azért nem olyan kellemes minden nap a melóhelyen poshadni.