Hirdetés
Aktív témák
-
pweisz
senior tag
-
Integra
titán
''Én elhiszem hogy jobb''
eddig minden okés
'',de enyiből nyáron kötelezővé kéne tenni hogy mindenki Pirelli P Zero Rosso(csak példa) -val menjen mert jobb mint a debica(ezt tényleg betiltanám, valami rettenet), barum, stb.''
na ezt a gondolatmenetet/átvezetést hogy sikerült összehoznod?
te itt most elkezdtél nyári-nyáriról beszélni meg összehasonlítani egymással egy teljesen, amiről senki sem beszélt és egyáltalán nem tartozik ide..
én végig téli-nyáriról beszéltem aminek semmi köze ahhoz hogy mennyivel jobb egy nyári barum meg nyári pirelli...
óriási különbség van a között hogy a téli gumit kötelezővé kell tenni télen, mint abban, hogy a nyári-nyári között mit kell kötelezővé tenni ennyi erővel.
az elsőnek van értelme, a másodiknak meg az ég világon semmi és senki nem beszélt ilyenről
-
pweisz
senior tag
válasz
Monya78
üzenetére
mértnem egyenrangú, szerintem azért elég komoly külömbség van egy gagyi meg egy márkás gumi között(én csak a Michelin tudom összehasonlítani a Debica-val).Szerintem van olyan fontos mint télen téli gumit feltenni nyári helyet.
De persze nem rajtunk mullik. Sőt lehetne kötelező a téli, ha az állam kifizetni az árát
-
Integra
titán
értem mit mondasz: butaságot

mert én nem arról beszélek hogy barum nyári gumit vegyél vagy pirellit hanem arról hogy van nyári gumi, ami keményebb anyag összetételű, kevésbé kopik és jobban tapad magas hőmérsékleten, jobb a vízelvezető és fékerő képessége, és van a téli gumi ami puhább összetételű (szilika adalékos), lamellás szerkezetű, százszor jobban tapad és fékezhető télen, hóban, latyakban, esőben, jégen mint bármelyik nyári gumi...
remélem sikerül megérteni a téli és a nyári gumi közötti különbséget, annyira nem nehéz dolog
előttem teljesen érthetően leírták hogy hiába van téli gumim ha a másik nyárival irányíthatatlanul belémkorcsolyázik... -
tildy
nagyúr
Tudtok nekem valami melót?
-
Monya78
veterán
-
-
Integra
titán
válasz
Monya78
üzenetére
rendszergazdaként főleg figyelj oda.
mert nehogy egyszer rajtad verjék el a port hogy mi van a többi gépen.
szerintem fontos hogy papírokban rögzítsd pontosan a feladatot és a hatásköröd a szgépekkel kapcsolatban. mit használsz és mire, illetve miért felesz te (amit a te loginoddal raknak fel) illetve miért nem felelsz (más user warezolásáért) etc. -
-
Integra
titán
válasz
Monya78
üzenetére
szerintem minden valamit magára adó netes bolt megbízható
ált a nagy nevű hálózatok a biztosabbak
ha jól tudom akkor a szállítási szerződésben vállalják a video kari épségben történő leszállítását is. amennyiben sérülne szállítás során, úgy azt valszeg a szállító cég állja.
de nem hinném hogy baja lenne.
én az usa-ból kapok játék cd-ket (nfsu2-ből az amcsi verzió így jön pl) és ha az kibír 3 repülőt, 5 postakocsit, akkor szerintem mo-n egy autópályát is kikell bírjon egy vga
hívja fel a céget ahonnan venné pár mailt és beszélje meg vele. sima ügy szerintem -
twollah
nagyúr
válasz
Monya78
üzenetére
A TotalCommandert hasznalhatod regisztracio nelkul is.
Bővebben: link
Innen szedd le a tiszta verziot. -
Monya78
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Mondjuk az Én a legutóbbi 3 videókarim mind pestről származik...

2 postás téma, 1 pedig odautazos téma volt...bőven megérte
Mivel havernak kell...majd eldönti hogy belemegy e a postába...
Vajon a Netes boltok közül mennyi az átb..szos, tudsz megbízható netes boltot mondani...? -
Monya78
veterán
Bocs 2x ment el...
Akkor hozzászólok a téligumis témához... /szerintem kötelezővé kellene tenni/, hiába van nekem ez felrakva, ha a szembejövő nyárigumival csúszkál, és ezért következik be a ''harmadik tipusú találkozás''...
[Szerkesztve] -
Monya78
veterán
A Céges gépemet szeretném egy kicsit rendberakni ''Format C:''
Kérdés: Mit rakhatok fel hogy akár a BSA se kössön bele...
Természetesen a Winfos és az egyébb munkában használatos progi jogtiszta.
Amit még szeretnék felpakolni: egy pár giga MP3, pár száz mega kép vegyesen, egy Winamp /úgy tudom ez freeware/, Photostudio 5.5-t /amit egy digitális fényképezőhőz adtak/...
Esetleg mindent fel lehet rakni ami freeware, és nem kér regisztrációs kódot?
Hozzászoktam a TotalCommander-hez ennek létezik valami freewarés változata??? -
pweisz
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Várjá a reklám rész kimaradt. ''Harmadszorra mikor téli gumival vettük a kanyart, úúgy, de úúúgy bevette, mint az állom
''
Egyébbként biztos jó dolog a téli gumi, ha lenne rá keret, akkor biztos lenne itthon is az autón, de nincs. Egyébbként szeretek télen vezetni, nyári gumival is szépen elehet menni, csak a jég a parás, akkor eléggé para van, arra kiváncsi lennék hogy tökörjégen mennyire fogja meg az autót a téli gumi, kár hogy nem dolgozok valami autós újságnál akkor lehetne összehasonlító tesztet csinálni. -
Integra
titán
te jó ég...
vezettél te már életedben valaha is normális téli gumival szerelt autót télen?
fagyban, hóban vagy jeges úton?
ne idegelj már ilyen demagóg faszságokkal...
ezt a baromságot amit összehordtál majd a zsaruknak igazoltatáskor mondd el mikor megkérdezik hogy hol a téli gumid, aztán garantálom hogy ott helyben bevonják a jogsid..
ember esze megáll mikor ilyen kolosszális baromságokat hall
-
Monya78
veterán
Havernak néztünk volna egy kis videókari upgradet, a ti4200-ről gondoltam olyan 9800pro szint körülire...bementünk a kis városkánk majdnem egyettlen boltjába, majd értetlenül hallgattam az árakat:
9800pro 88eFT áfástúl, 9800XT 120-140 eFt áfástúl....

Valahogy nem erre az árakra gondoltam, jó elhiszem hogy vidéken lakok, de úgy tudtam hogy nem az őskorban.... -
TexT-BoY
addikt
szasztok megyek népligetbe 1hétig nem láttok
igen tudom ezt akartátok... most boldogak vagytok?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
na tsá indulok 7kor megy a buszom és nem szeretném lekésni
(külömben 1hétig itt figyelek
-
-Jackson-
őstag
lol

jég ellen szögesgumi+awd, hidegben ( 0 közelében/alatta ) téligumi! miértis?
magasabb nyerskaucsuk tartalom->puhább gumi->ez később keményedik meg->jobb a tapadás! ( nyárigumi megkeményedik fagypont közelében, műanyagkerekes/gumikerekes görkori pl, gondolkozz! )
hó ellen téligumi, mert puhább->a hó is könnyebben kinyomódik a barázdákból ahogy gördül a verda
hatalmas hó->csak hólánccal, téligumi+awd is határeset
mellesleg ha a téli/nyárigumi csak kamu meg parasztvakítás, akkor száguldozzmár pl télivel nyáron 30 fokban, 50 fokos aszfalton.....
mielőtt meg belekötnél esetlegesen egy versenypálya/versenygumi kombóval, ott nincsen (annyi) por és kosz az aszfalton, ellenben finom gumiborítás az igen, szal ammeg azétapad puhagumival -
VladimirR
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
majd egyszer probalj ki egy farmotoros kocsit - meglatod, hogy azt a kanyart amit full jegen egy ormotoros 20-szal bevesz, ez 5-tel egyenesnek hisz
mert ugye nem mindegy, hogy csuszkal, vagy hogy nem lehet iranyitani
[Szerkesztve] -
válasz
TrollBalint
üzenetére
nem volt könnyű, épp' öten ültünk benne. olyan 70 kg körüli emberkék.
-
-
VladimirR
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
volt mar a kezedben masfel meteres vasuti sin? csak mert az magatol nem indul meg semerre
masreszt ha ezt a megjegyzesed arra ertetted, hogy a szemelygepjarmu sulyosabbik resze indul meg, akkor az autok 99%-a (kb ennyi orrmotoros, ha jol sejtem) ossze vissza koborolna az utakon
-
VladimirR
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
hogy miiii?
probalj meg mondjuk egy 120-as skodaval kozlekedni telen - a minimum, az a masfel meteres vasuti sin vol a csomagtartoban, hogy tudjak kanyarodni farmotoros ugyanis szegenyke, s igy az orraban semmy suly nincs
megesett, hogy parkolas kozben, mikor mehettem ugy 5-tel max egyszeruen nem volt hajlando figyelembe venni, hogy en tekerem a kormany -
válasz
TrollBalint
üzenetére
jó nem szó szerinti jég volt, hanem egy kis nedvesség, foltokban.
mások gond nélkül vették a kanyart, csak nekünk nem sikerült.
bár, aznap rajtunk kívül még 3 kocsi is beleállt a hófalba...
volt egy, ami kb. 50-nel szabályosan beépült a hófalba... -
TrollBalint
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Mondjuk jégen szerintem nagyon mindegy, hogy milyen gumid van...
Én szeretek hoban, jégben vezetni, amikor tehetem vezetek úgy, elkérem az autot (persze nem egyedül vagyok, hanem valakivel, akinek nagyobb rutinja van mint nekem) és megyek jégen, egy nem túl forgalmas helyen. -
én már törtem össze a kocsinkat a téli gumi hiánya miatt...
elindultunk a Tátrában a szállodától, hogy bemegyünk a városba, és az első kanyarban a Suzuki úgy döntött, hogy ő inkább egyenesen menne tovább, így hát beleszálltunk a hófalba. (amit oldalra dob a hókotró, és összefagy jéggé)
a kocsi eleje eléggé formatervezett lett, pedig mentem vagy 10-zel, maximum...
az út murvával felszórt volt, csak ráfolyt a hólé, ami este újra megfagyott.
----------------------------
Következő évben más kocsijával mentünk sielni. Egy pár hónapos Astrával., Olaszországba. És Déja vu-m volt.
Utolsó nap reggel indulunk haza. a srác berakta a kedvenc zenéjét, és a harmadik kanyarban beleszállt a korlátba. kb. 30-cal mentünk, teljesen letakarított úton, és a nyári gumi nem fogta meg. Szerencsénk volt, mert a korlát mögött legalább 50 m szakadék volt. hát, az anyósülésről is ugyanolyan rémisztő érzés volt, mint a volán mögül.
Szegény srác olyan parával vezetett tovább hazafelé...
Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek a téli gumit.
Ui. azt az érzést mindenkinek át kéne élnie legalább egyszer, amikor az autó nem arra megy, amerre kéne, és nem tudsz mit csinálni... és bumm. És hiába tart csak 1 másodpercig az egész, rohadt hosszúnak tűnik...
rémisztő. ha egyszer átéled, hogy milyen az, onnantól kezdve százszor óvatosabb leszel az életben, és százszor jobban fogod tisztelni az elemeket.
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
Rohadjon meg a világ!
Múlt hét szerdán rendeltem egy MP3-lejátszót a Pixmaniáról, volt is raktáron, ki is fizettem azonnal, aztán még mindig sehol. Expressz (24-48 órás) kiszállítás. És most még 5 napot csúsztattak (a holnaphoz képest!) a dolgon. Baromi ideges vagyok. Úgy látszik nekem tényleg sosem lesz már újra MP3-lejátszóm. 
MOD: Legalább a fülem kidugulhatna már... tegnap óta ilyen szar
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
Integra
üzenetére
attól hogy téli a gumi attól nem leszel gyorsabb. legfeljebb biztonságosabbnak érzed a nagyobb tempót a placebóhatás miatt...
a hó, az hó. csúszik.
vártam, hogy ezt hozod fel.
kíváncsi voltam, azt hiszed-e, gyorsabban mehetsz téligumival.
hát azt.
ha te elhiszed, hogy szokott tempóban mehetsz havas úton, akkor csörögj rám majd, hogy otthonmaradjak.
nomindegy. majd hírekben találkozunk, amikor egyszer bemondanak, hogy 20-szal megyek az autópályán, mert nyári abroncsom van. pedig mögöttem egy Honda 200-zal repesztene a tengelyig érő hóban.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
Emlékszem
S eszembe is jutott
Nálam az okozza változást, hogy ugyebár eljöttem egyetemre, s így megváltozott az életritmuson/stílusom. Illetve az, hogy megismertem egy online játékot, s azzal azért sok időm elmegy...
Összegezve: mindez akkor is ugyanígy történt volna, ha nem válok moderátorrá.
Btw. szerintem azért drasztikusan nem csökkent a hsz. számom. Igaz az off topicba keveset írok, meg a fényképezősbe is, ellenben mind linuxos, mind konzolos topicokba elég sokat írtam mostanában is. Meg amúgy sem a nyári hsz számhoz kéne hasonlítani, amikor egész nap ráérek... -
Integra
titán
-
escie
őstag
válasz
Integra
üzenetére
régen mindenki karambolozott télen, mert még nem létezett téligumi. igen. hogyne.

nem véletlenül van, valóban. de nem olyan létszükséglet, mint ahogy a média ordítja.
aki ezt beveszi, azt sajnálom. sok a buta ember sajna, aki elhisz mindent, mert ''bemontaatévé''.
nem ellene vagyok a téli guminak, félreértesz. ha teheti az ember, vegye meg. ártani nem árthat.
meg a gumisnak is élni kell valamiből.
mint mondtam, nekem is téli van fent.
nem a téliabroncson múlik nagyrészt a baj, hanem a látási, és útviszonyok nem figyelembevételén.
láss már kicsit a dologok mögé, mesterségesen generálják a pánikot, hogy ''megdöglesz, ha nem veszel azonnal téli gumit''. úgylátszik rád nagy hatással van a kampány.
(most ne gyere olyanokkal, hogy 170-nel autópályán, 20cm szűzhóban, meg ilyenek, mert falnak megyek.)
és az offtopik már megint az autó-témánál köt ki.
-
escie
őstag
beavatlak...
semmi különös.
ugyanolyan óvatosan kell vezetni a téli viszonyok közt, mint bármilyen más abronccsal.
én úgy vagyok, mindegy, hogy téli-e, vagy nyári. új legyen. annál jobb nincs.
vagy legalábbis ne legyen slick.
nem egy versenyautó a Kadett, amit vezetek, de volt már rajta olyan abroncs, hogy felúszott szépen a vízre. pedig absz. nem mentünk gyorsan...
Panther!
tegyük fel, hogy így van.
még mindig olcsóbb, mint két garnitúrát venni...
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
Panther
üzenetére
mi megoldottuk.
az énáltalam használt járgányon télen-nyáron téli abroncs van.
amúgy szvsz ezt a téli abroncs hisztériát a gumisok gerjesztik. nem azt mondom, hogy haszontalan dolog, de annyira nem tragikus, ha ''nyári'' abronccsal megy az ember télen.
minap a rédijóban:
''Felborult egy kamion. a balesetet az okozta, hogy nem volt rajta téli abroncs.''
ezt így szószerint mondta hírolvasó.
meg a média is pakloja a lovacskát az emberek alá. -
escie
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
az oviban az egyik cimbim kukás akart lenni, később pedig szippantós.

most úgy kéne regelnie, hogy kukás.jocó? vagy szippantós.jocó?
én csak utcaseprőautó vezető akartam lenni. tudjátok ilyen speckó ifa...
szép narancssárga...
milyen frankó arzenál van már egy ilyen alján...
-
divot
veterán
A Mammut bevásárlóközpont mellett jártam ma, és néztem a hosszú sorokban várakozó embereket, amint annak örültek, hogy a Media Markt kvázi nevet változtatott.

-
PeliScan
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
[emléxel h kb nyár elején beszélgettünk róla, hogy akik moderátorok lesznek, azok mind szépen lassan elhagyják a fórumot, vagy minimalizálódik a hozzászólásaik száma (kivéve Bash-t aki a legkitartóbb ilyen szempontból)? aztán Te is az lettél, és hónapszámra nem látni.
] -
PeliScan
addikt
kéne vmi statisztika, hogy a bannolt userek közül hány százaléknak vana neve előtt ''dj'' előtag.

a kicsiknek mindig ez az álmuk, h dj-k leszenk majd nagykorukba' gondolom. aztán belőlük lesznek a báffálóban wesztendet takarítók népes tábora
-
Trak
addikt
Szerintem nem most kellene elkezdeni gyomlálni a hardver piacot... lásd Basd
Bezárt vagy 3 nem hardver jellegű topikot, pedig pl étkezési utalványt már kb. egy éve adnak-vesznek itt. 1-1- ruha is elkelt már itt, nem beszélve a bútorokról.
Szerintem nem kellene hirtelen ennyire drasztikusan kezelni a dolgot... -
anaqer
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Szerintem meg pont, hogy az idézőjelek adnak rendes eredményt - ha nem használod, akkor a gugli alapból a ''wood'' AND ''knock'' kapcsolatra keres, nekünk pedig egy konkrét kifejezés kell.
Különben is, nézd meg hogy a wood knock-os keresés miket ad vissza - ... knock on wood .... -
Cathfaern
nagyúr
Szvsz az idézőjelek zavarnak be nálad.
Hmm...egyre jobb: Bővebben: link
-
anaqer
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Positive. Bővebben: link
-
Cathfaern
nagyúr
Biztos vagy te ebben? Bővebben: link
-
Sick Boy
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Na cool!
Hát én autót tuttira nem fogok mosni. Mikor kicseréltem a zablakmosó cuccot, kispricceltem ami benne volt (eltartott ablaktörlőlapáttal) és az egész kaszni olyan lett, nagyjából leöblögettem, de már sötét volt meg pára, úgyhogy szép koszcsíkok maradtak rajta, de én már idén le nem mossom még egyszer az biztos, úgy arad azt kéász!
Max ha olyan helyre megyünk, ahová ciki kilincsig sáros ótóval megjelenni

-
Integra
titán
ha itt is mindig +8 fok felett lenne télen, én sem szedném le a nyárikat, de most már tényleg jobb hogy a téli van fent, ez már esténként jobban tapad, pedig nem ócska a nyári gumám sem.
viszont minden alkalommal mikor átrakatom a téligumis cumót, mindig újra rájövök, hogy tulajdonképpen van ebben az autóban valamennyi rugózás is
Aktív témák
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
téli vagy nyári gumitól független.Pontosan ezért. Igen, szeretek télen vezetni,minnél nagyobb a hó annál jobb

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Múlt hét szerdán rendeltem egy MP3-lejátszót a Pixmaniáról, volt is raktáron, ki is fizettem azonnal, aztán még mindig sehol. Expressz (24-48 órás) kiszállítás. És most még 5 napot csúsztattak (a holnaphoz képest!) a dolgon. Baromi ideges vagyok. Úgy látszik nekem tényleg sosem lesz már újra MP3-lejátszóm.