Hirdetés
Aktív témák
-
pesten is lehet biciklizni, csak tudni kell, hogy merre érdemes menni...

-
Integra
titán
válasz
fokukac
üzenetére
nekem innen isten háta mögül 20 buszmegállóval (pestszentimre) ha bemegyek a városba autóval (kolosy tér), ez reggel 40 perc, ha dzsihád van akkor 1 óra..
ha bkv-val megyek, akkor minimum 1 óra 10 perc..
mi a fészkes fenének menjek bkv-val? autóban meleg van, hallgatom a pálinkást meg a pikót, nem tolonganak fáradt unott fejek az arcomba és még hamarabb is elérek ahova mennem kell...
igaz nem a róna utcától kell a centrumba mennem
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
bar a fovarosban nem sokat bicikliztem, de van attol boven rosszab hely is - pl miskolc: leszoritanak, dudalnak, lenyomnak az utrol, elsobbsegadasnal a biciklist nem veszik figyelembe - el meg csak a jo fekeknek a jo reflekszeknek es a megjobb helyzetfelismeresnek koszonhetoen nem utottek
most, hogy szegeden is lakom, ossze sem lehet hasonlitani a kettot -
szerintem meg igen.
ugyanis a közlekedés (is) egy játékelméleti dolog.
Ha kocsival mész, az, hogy hogy tudsz majd haladni, az egyértelműen attól függ, hogy aznap reggel hány embertársadindultm ég kocsival. Ha kevés, akkor midnenkinek jó, tudnak haladni. Ha sok, akkor mindenki szív, és araszol.
Ez van, ezért kell(ene) tömegközlekedést használnia mindenkinek, aki a városba tart, ha nincs szüksége speciálisan a kocsira, nem cipel dolgokat, v. nem kell a másik irányba indulnia pár óra után...
tehát azt akartam mondani, hogy az egyéni érdek, és a közérdek itt más.
lehetne 6 sávos is a kerepesi befelé, akkor is dugó állna rajta...
egyébként meg eleink cseszték el a múlt századbna, hgoy erőltették ezt a sugaras-körutas rendszert.
De hát a franc gondolta volna itt 1870-ben, hogy egyszer itt még ennyi autó fog cikázni? -
LOTR
addikt
valószínűleg ismeretlen NewHeur_PE vírus [7] a műveleti memóriában
vki tudja esetleg, hogy ezt hogyan lehet leszedni?
nod32 és az adaware legújabb frissítésekkel nem tudta
esetleg vmi ötlet?
sürgős lenne
köszi -
Integra
titán
egyszerű a válasz: nincsen a házba gáz bevezetve....

még szép hogy gázzal menne minden, de amikor felújították a társasházat, nem vezették be.
elég sok az idős ember, nem is tudom hogy hogyan fogják majd megoldani, ők biztos nem tudják majd kifizetni a bevezetést. már ha valamikor bevezetik
azt sem tudom hogy van e lefektetve az utcában gázvezeték (bár szerintem kell legyen), csak a hegyoldalban megy végig az utca és úgy van össze toldozva foltozva az egész út..
gyönyörű hely, de elmaradott
[Szerkesztve] -
[amne]
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Szerintem nem az a barom, aki mindenféle adók befizetése után, megvásárolja a drága benzint, majd megpróbál munkába menni az úton, ami erre való. Hanem az aki elvállalja egy olyan munka elvégzését (polgármester, útépítő, forgalomirányító) amihez nem ért, és ezek után felveszi a fizetését.
-
VladimirR
nagyúr
-
öröm nézni reggelente, ahogy az ember a metróval elszáguld a 3-4 km hosszú araszoló kocsisor mellett... merthogy a kerepesin minden reggel, meg este is minimum a RÓna utcáig áll a sor, a Népstadiontól. És az a sok barom ugyanúgy araszol, nap mint nap.
Mondjuk, láttam én már olyat is, hogy nyáron, mivel meg sem mozdult a sor, egy csomóan kiszálltak, és leültek az út közepén lévő fűsávra, piknikezni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Hi, hogyan kell saját képet berakni ide a bal oldalra?
(na má' megint ide írom a hülyeségem) -
anaqer
veterán
Ronda ügy (Bővebben: link) - nagyon komoly...

-
tildy
nagyúr
-
1. AKi autóval jár a belvárosba, az szerintem nem normális.
mert : a, dugó van b, nincs parkolóhely.
2. ezért lehet szidni sokmindenkinek az anyukáját, nade : dugó azért van, mert túl sok az autó.
Az elmúlt 4-5 évben szerintem megduplázódott az autóforgalom Pesten, és az országban, évente 100-130 ezerrel nő az autóállomány. Sok családban már nem is egy, hanem mindjárt 2, ill. 3 autó van. A fő baj, hgoy akinek egyszer már a seggéhez nőtt az autó, az már midnenhova kocsival megy...
tessék fölszállni a metróra, vagy bármilyen bkv-ra, és akkor mindenkinek jobb lesz.
sőt, nyáron lehet biciklizni is!
-
Drizzt
nagyúr
Nálatok is szarakszik a ph ma?
-
Integra
titán
nincs
eboltot is néztem, de majd szívrohamot kaptam mikor megláttam az árakat...
majdnem 100rugó a legalapabb kerámia lapos elektromos tűzhely...
inkább megpróbálom megjavíttatni ezt a mostanit, és jövőre kicsit ráköltök és kicserélem az egész konyhasarkot új beépített cuccra. fél, egy évre nem éri meg nekem ez az ár, rezsózok addig vagy nemtom...
-
Integra
titán
tud valaki neten háztartási cikkek oldalt????
kéne egy alap elektromos tűzhely
satrun mediamartk electroworld oldalak kuka mind...
-
-
marcee
addikt
Ugye nincs autód?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én egyébként nem sokat örjöngenék, ha a budapesti tömegközlekedés rendesen működne. Mostanában már hétvégén sem lehet közlekedni a városban. Mellesleg tömegiszonyom van, én úgy szervezem az életem, hogy a lehető legkisebb eséllyel záródjak össze sok emberrel, na ez bkv-n egy kicsit bajos, de ez persze magánprobléma.
Én igazából az ellen a felfogás ellen ágálok, hogy azzal tartsuk távol az autóst a várostól, hogy ellehetetlenítjük a közlekedést. Ezt a módszert semmijen észérv nem támasztja alá (dugóban álló autó környezetszennyezése stb), de az még a kisebbik baj, merthogy nem is működik. Alternatíva meg egyelőre nincs és nem is arra mutat a dolgok alakulása, hogy a közeljövőben lesz.
Mindegy, ne menjünk nagyon bele. -
anaqer
veterán
-
Tithian
őstag
-
Bencom
senior tag
Akinek arra kell mennie, az arra is fog.
Ha szélesítik az utat, akkor könnyebben mehet, viszont tényleg azt kockáztatják, hogy többen fognak ezentűl arra menni, DE! fordítva ez nem hiszem, hogy igaz lenne...
Különben is: útszélesítési munkálatokról már hallottam, de útszűkítésiről még nem. Ez így ebben a formában nagyon LOL... -
marcee
addikt
''...tudományosan alátámogatva, mert ha ugye leszűkítik az utat, kevesebb autós fog arra járni....''
Ez sajnos teljesen komoly. Építőmérnök hallgató vagyok, nekünk ezt tanítani probálják! Azthittem felállok előadáson és elkezdek veszekedni a tanárral.
Tegnapi hírben a P+R (park and ride) rendszer szükségességéről volt szó, ami jelenleg nics kiépítve Budapesten és persze marha sok pénz és idő. Ez eddig oké is, de az volt az utolsó mondat, hogy ''addigis marad a parkolási díjak emelése, hogy távoltartsák az autósokat a belvárostól!'' Hogy abba a deszkánb*sz*tt jó tetves nénikéjébe menne el az össze... ááá, na mindegy. -
Tithian
őstag
Nem semmi az idei biosztankönyvünk...
Javítsatok ki, de a 0 fok déli szélesség nem az egyenlítő?
Bővebben: link -
Bencom
senior tag
MÁS:
Nem igaz, hogy 4-kor, a ''csúcsidőben'' még nálam is úgy behal a NET, hogy rossz nézni. Léptem is... -
Bencom
senior tag
--> Kedvezményes ADSL a PROHARDVER!-től december 17-ig garantáltan akciós éves szerződéssel! <--
Mellesleg ez a kedvezményes ádéesel érdekelne: nekem nem kell kedvezmény, csak hozzátok ki ide Kemecsére, és megegyeztünk![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Volt errefelé már pár hasonló ígéret, mondták, hogy ilyen jó, olyan jó, meg így megéri, úgy megéri. Nos, én ezt be is látom ,csak akkor hozzák is ki ide.
Na ez az, amit csak ígérgetnek...
Ja és MOD: mod
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
mi a péló ez a reklámcsík, kettő is a menüpontok alatt?
Azt hiszik, hogy majd véletlenül mellényomok, ha hozzá akarok szólni valamihez?
Hát nem
ezután majd direkt jobban figyelek!!!
-
Monya78
veterán
Hétvégén 4 tantárgyból írok ZH!!!

-
anaqer
veterán
-
Monya78
veterán
Tegnap láttam egy Németből behozott PIII-as gépet...
Érdekesség hogy a AGP foglalatban egy memóriamodul szerűség csücsült
megkérdeztem mi ez???
Válasz: Az alaplapra integrált monitorvezérlő, memória bővitő egysége...
Aztán tovább nézegettem, láttam egy matrox videókarit, rajta szintén lehet bővíteni a memóriát, olyasmi formátumban mint a régi óriás nyákos SB AWE32-es hangkarikon szokás...
-
Sam
csendes tag
Milyen okos és értelmes felvetés: Hölgyike híradóban teljesen komoly arccal közölte, hogy az egyik lehetséges megoldás Budapest közlekedési dugóinak megszüntetésére, hogy azokon a többsávos utakon, ahol sok autó halad, szűkíteni kell az utat, csökkenteni kell a sávokat. Mindezt mosoly nélkül, tudományosan alátámogatva, mert ha ugye leszűkítik az utat, kevesebb autós fog arra járni.
Elképzeltem bármelyik délután bármelyik körutat, sugárutat, hidat stb. egy-két sávval keskenyebben, természetesen ugyanannyi autóval, mert ugye miért lenne kevesebb, öröm rágondolni, olyan szép és jó lesz...
Sőt, továbbmegyek, a budapestieknek meg kellene tiltani, hogy autót vegyenek, vagy a meglévővel közlekedjenek, a vidékiek nem jöhetnek be autóval, az összes körútból (szigorúan a külső körutakból) egy nagy népnemzeti parkolót kell kialakítani, és be lehet sétálni a városba (oda vissza kis ügyintézéssel 70 km), mert a metró tuti nem fogja bírni a népet, de nem lényeg, hajrá eszetlenül előre...
Bocs, csak kikívánkozott, ettől függetlenül lehet az ötlet mellett kiálló hozzászólást is írni nyugodtan, úgy szép az élet, ha zajlik, megyek is aludni, mert rángatózik a szám széle (szájszél rángatózós szmájli)
Üdv, -
Shim
őstag

-
Josh
tag
Van valaki aki a brokernet-nél dolgozik?
-
Lord Zero
addikt
igazad van, brand és nincs vele gond eddig (hja, 1 hetes)
azzal van a gond, h A ramot vettem, A ramot adtak el, A ram szerepel a számlán - mindez úgy, h közben egy B ramról beszélünk
vagy ez legyen egy megszokott dolog, ha az ember budapesten hw boltban jár?
szerintem ne legyen az.. -
anaqer
veterán
válasz
Lord Zero
üzenetére
Miért vinnéd vissza?
Valami hiba van vele?
Végső soron brandnek brand (Bővebben: link)... -
Lord Zero
addikt
-
Lord Zero
addikt
válasz
Lord Zero
üzenetére
+t (vhonnan lemaradt az előbb)
szóval még azt kérdezném, h ha azt mondom ''mosel'', akkor vkinek ring a bell?
ezt írja ki ugyanis az everestem a rammodul manufacturernél és chipsetnél, holott ez (elméletileg) egy samsung, és faszán rá is van nyomva
naakor most mi van? (noname-cuccok-brand-köpenyben tipikus esete?) -
Lord Zero
addikt
ramram, persze, tudtam, köszöntem!
csak hát mit tegyek, ha a szívem az nv felé visszahúúúúúz..
namind1, még várok 1 kicsit, h újra megkötessék a frigy, addig meg jól belepakolok még egy adag ddr-t -
Lord Zero
addikt
na egy tízezer (estleg max tizenötezer) forintos kérdés:
a konfigomra mi férne rá jobban az említett kereten belül:
vga csere (pl 6600agp) vagy + 512ram?
nem az a célom, h sok pontot kapogassak, hanem h zökkmentesen gyilkolászhassak
szerintem a második, de azért mondjatok vmit
(ez egy olyan hülyefajta kérdés, ami majdnem minden cpu/vga topicba beleférne, ezért aztán ide tettem :] ) -
Integra
titán
tyűűűűű

Kolumbia északi kokaültetvényein az átlagosnál nyolcszor többet termő és négyszer több kábítószer-alapanyagot tartalmazó növények bukkantak fel.
A két méteres magasságot is elérő típus használatával drámai növekedés érhető el a kokaintermelésben - írja a BBC. Ez magyarázattal szolgálhat arra, miért nem nő a kokain ára a világpiacon annak ellenére, hogy az USA és Kolumbia rendszeresen bombázza, illetve vegyszerekkel szórja az ültetvényeket.
Hivatalos kolumbiai vélemények szerint az ültetvények területe 2000 óta a felére csökkent, a termesztők azonban a legújabb technológiákat vetik be a termés mennyiségének fenntartására. Egyesek szerint az új óriáscserjét genetikai módosítással hozták létre, és a legtöbb ismert gyomirtónak is ellenáll. Mások szerint egyszerűen az intenzívebb műtrágyzásnak köszönhető a növekedés. -
Integra
titán

-
Hold
őstag
4 méterig nem tudsz ? ott már gondok vannak

-
Hold
őstag
még 1 dolog,
mostani videókártyákról van tesztgrafikon valahol ? -
Hold
őstag
szerintetek 50 ezerért a 6600 GT videókari a legjobb vétel ?
felhasz nevet hogy tudok módosítani ? -
VladimirR
nagyúr
válasz
mr.geeZ
üzenetére
azt azert mondd mar el plz, hogy szamodra mi volt a leginkabb zavaro abban a cikkben (a grafikonokon tul)
csak mert most lattam, hogy itt a ph-n mas is emliettet mar es anyazast helyezett kilatasba az iromannyal kapcsolatban
sertodes termeszetesen nincs - miert is lenne?
a kommenteken egyebkent helyenkent meg jobban nevettem, mint a cikken magan, csakhogy itt nem veluk, hanem rajtuk (a cikken meg a helyenkent elrejtett poenok miatt)
es nem igazan vagom azt sem, hogy az adott cikk miert lenne PH! koppintas
ha az adott kommentet iro Mosq!to az a Mosqito, aki itt a PH!-n is tag, akkor kerem vazolja fel ezt nekem, parhuzamot vonva egy szabadon valasztott prescottal is foglalkozo PH!-s cikk es a cshu-s cikk kozott, illetve ecsetelje legyen szives azt 9is, hogy milyen legyen egy nem PH!-s bemutato -
Tithian
őstag
Jáájjj, majdnem bekaptam ma egy vírust (nincsen tűzfal, ugye)...
Sctrnunt.exe, félelmetes bestia, érren futtattam a NAV-ot filmezés közben, amikor kijelentette, hogy bizony ilyet lelt egy archívumban...
A helyzeten segített a Google, mely szerint bő tizenegy éves a vírus...
Kétlem, hogy futott volna XP-n. Az alapján, amit leltem, mondjuk eléggé véresnek tűnt. -
mr.geeZ
aktív tag
válasz
VladimirR
üzenetére
Köszönöm, bár igazán nem kell túl durva dolgokra számítani, csak kicsit fura a graf pl. a 6600-9800 összehasonlításánál pl, de ezt valszeg a kommentekből ki fogod találni, hogy nagyjából, hol, mit érzek egy kicsit furcsának. Részemről egyébként a téma egy próbálkozás volt, hátha valakit érdekel az ilyesmi, igazán nem csinálok belőle nagy ügyet, ha senkit se, remélem nincs sértődés semelyik részről, részemről semmi sincs.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
mr.geeZ
üzenetére
csak a Te kedvedert elolvastam es bar nem igazan vagyok most benne a processzorok fejlodesenek naprol-napra valo koveteseben nem kimondottan ertem a problemaidat a cikkel kapcsolatosan
p4 logo: intel csipszetes alaplap es prescott rpoci teszthez megis milyen logot tegyenek ki?
parasztvakito grafikon: ezt mire mondod? mert en nagyjabol realisnak velem az ertekeket (az mas tema, hogy ismerni kell a szamokat a grafikon megfelelo ertelmezesehez, de imho napjainkban ez az internetezoktol azert elvarhato)
egyebkent nekem nagyon tetszett meg a cikk kicsit lazabb hangvetele is
most nekiesem a kommenteknek is -
mr.geeZ
aktív tag
válasz
VladimirR
üzenetére
VladimirR:
Ez egyáltalán nem fikázás. Én szeretem azt az oldalt, és tisztelem is, hogy ilyesmivel foglalkoznak, csak ahogy csinálják az nem szép, és ennyi. Ha szerinted a cikk teljesen rendben van, vagy szerinted hülyeség az ilyesmivel egyáltalán foglalkozni, akkor írd azt, de kérlek, akkor legalább olvasd el a cikket, mondd el a véleményed. Csak az zavart, hogy írtam egy témával kapcsolatosan, és aki elolvasta, hogy mit írtam, az is azzal foglalkozott, hogy írtam, és nem azzal, mit: ezért írtam a valószínűleg nagyon sértő hozzászólásomat, amit term. ugyanolyan poénnak szántam, mint ahogy ti is a tiéteket.
Gambit: Asszem ha külön topikot nyitottam volna neki, az mégnagyobb baj lett volna ezekszerint
[Szerkesztve] -
mr.geeZ
aktív tag
Meghajolok előttetek Óh felséges 6 tagból álló senior

Asszem nem sikerült senkit sá rávennem a hozzászolásommal a cikk elolvasására. De linket csakazértse küldök, azért meg kell dolgozni keményen az információért a mai világban. Szóval asszem nem erőltetem az értelmes beszélgetést![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mr.geeZ
aktív tag
LOLvastátok a CS.hu -n a hwtesztes cikket? Szvsz kicsit csúnyára sikerült, és nem is az zavar, hogy a cikk linkje egy hatalmas p4 logó, hanem hogy az író bevallottan parasztvakító grafikonokat csinált az összehasonlításnál, aki meg ezt megemlíti neki, azt meg lefakkolja a fórumban. Persze tom, hogy az nem hw oldal, meg ilyesmi, de szvsz aki valamit nem tud normálisan, ojjektíve megírni, az ne kezdjen hozzá. <kommersz befejezés =''szerintem''>
Most látom, hogy valaki beszólt, hogy az író ne lopjon ilyen egyértelműen a PHról: ez azért már tényleg lol.
[Szerkesztve] -
Bencom
senior tag
Lehet, hogy nem érződött ki, de én LESZBIKUS vagyok: a lányokat szeretem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív témák
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 14. nap: Chivalry 2
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Vezetékes FEJhallgatók
- ZIDOO médialejátszók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)