Hirdetés
Aktív témák
-
divot
veterán
Fogalmam sincs, mert még nincs itt, csak éjszaka érkezik. Addig ebből a képből próbáltam kiokoskodni az igazságot. Egyébként így szemre úgy tűnik, hogy nem támogatja a kettős kábelezést.

Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Integra
titán
ok, már olvasom a prosit közben

szóval a lényeg, hogy a hangfalad kétféle képpen lehet bekötni:
külön a mélyet (Low Frquency) és külön a magasat (High Frequency).
amennyiben az erősítőd ezt a fajta bekötést támogatja.
ebben az esetben mind a jobb és mind a bal hangfalhoz két-két pár kábel kell, azonos méretű.
mivel nálad az receiveren csak front left és front right van, ezért te csak egy kábellel kötöd be mindkét hangfalat. már ha jól láttam.
vagy támogat ilyen bekötést az erősítőd? ugyanolyan bal és jobb csaltakoztatási lehetőség van mint a hangfalaidon?
[Szerkesztve] -
Integra
titán
itt próbálkozz:
Bővebben: link -
LukE
veterán
akkor marad ez, hangulatomat kifejezi szepen es jool. Teljesen ossze vagyok torve

Ti ne legyetek.
Panther: egyebkent nem mukodik, illetve csak az elejen levol fejeket sikerult kivalasztanom...
Som@, te egyebkent valami admin-csíttel csinaltad magadnak az a fejet?
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Nem akarok dupla kábelezést, örülök, ha a simát összehozom elsőre.

Tehát a H+ és H- megy az R+ és R-, illetve a másik oldalon az L+ és L- csatikra. Ehhez kaptam spéci hangfalkáblet, ami hat méter draút(koszorú
), és nincs a végén banándugó. Tehát ezt megfaragom, és rögzitem a megadott pontokra páronként.
Ugye? (Jaj, úgy érzem magam, mint az első processzorhűtő-cserémnél.
) -
Panther
HÁZIGAZDA
Én inkább nem próbálgatnám, de az ''Adataim'' oldal forráskódja alapján működnie kéne...
Bash! Ha erre jársz majd... mennyibe kerül onnan tőletek elküldeni egy könyvet ide MO-ra? És mennyi... áh, na jó nem kerülgetem itt a forró kását
Ha esetleg nem találok más megoldást, és Amerikából kell rendelnem a Mazdához service manualt, akkor tudsz segíteni (persze ha nem tudja az eladó elküldeni egyenesen ide)? Bővebben: link Ez a könyv egész jónak tűnik. És olcsó is. CSak fingom sincs róla hogy én most hogy rendeljem ezt meg ide... meg hogy fizessek dollárban... stb. Tényleg, neked hogy tudnék pénzt utalni vagy valami? 
-
anaqer
veterán
Próbálja a halál!

Most járvány van, aki módosítja az adatait annak automatikusan beáll erre a default (guest, ugye...) fejre. Parci hegeszt valami védelmet az egyedi arcképek eltulajdonítását megakadályozandó, valószínűleg ezzel függ össze a hiba.
Kis türelem, remélhetőleg nemsokára megint helyreáll a káosz. -
divot
veterán
Nézzétek már meg lécci a linket: Bővebben: link
Ez egy pdf fájl.
A 4. oldalon kezdődik az összekötögetés leírása, amihez az ábrát a 9. oldal alján találjátok. (FIG. 2.)
Szerintem kezdek rájönni, csak biztosra akarok menni. Tehát én úgy értelmezem, hogy az ''optimum performance'' eléréséhez így kell összekötögetni mind a jobb, mind a bal oldalt. Nyilván tehát a jobb oldalon is az erősítő R+ csatija megy a HF+ csatlakozóhoz, az R- pedig a HF - csatihoz.
Legalábbis remélem, hogy jól értelmezem, és nem száll el az egész a nulladik másodpercben.
-
LukE
veterán
Valaki megtenné, hogy megpróbálja átváltani a fejét a piros ördögfejre. Arra, ami nekem volt, csak most valamiért nem tudom azt kiválasztani.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nem egészen értem amit leírtál, pedig biiiiztos (
) tudnék segíteni. Na jó, inkább mondjuk azt hogy szívesen segítenék. 
(Egyébként a Mazda topik azóta meglett... a kereső nem találta meg, gondolom mert valami kép a topikcím.
De miért írja már negyed órája az Index hogy a regisztráció utáni 5 percben nem írhatok hozzászólást? Hisz' az már rég letelt!) -
divot
veterán
Megkérdem itt is, hátha...

Szóval megjött a hangfal, és fogalmam sincs, mit hova és hogyan.
Tehát: A kézikönyben van egy ilyen ábra:
LF- HF- HF+ LF+
Ez ugye a hangfal hátulja. Az erősítő hátoldalán pedig van egy L és R oldal, értelemszerűen, az is két fázisra osztva. Na most a HF- és a HF+ van összekötve az L- és az L+ csatlakozóval.
De a jobboldal nincs rajta az ábrán, mert hogy értelemszerűen... Csakhogy nekem nincs értelmem az ilyen dolgokhoz. (Mér nem vettem valami kompakt, lámáknak való hifiszerűséget?
) -
Panther
HÁZIGAZDA
Emberek, ha az Amazon.com-ról rendelek valamit (jelen esetben egy Mazda szervízkönyvről lenne szó), akkor azt kihozzák Magyarországra? Mikorra érne ide kb? És hogy menne a fizetés? (Addig OK, hogy 8$ a cucc + szállítási költség, de hogyan fizetem ki? Dollárom egy darab sincs, csak forint.)
-
Integra
titán
ez azért nem lenne rossz hozzá

Som@
őstag
Hm.
Sajnálattal értesültem az imént róla, hogy elhunyt Christopher Reeve.
Nyugodjék békében! -
divot
veterán
Most hívtak, hogy egy órán belül hozzák a hangfalakat. És továbbra sincs erősítőm!

-
twollah
nagyúr
Nagyon eltunt az OFF TOPIC igy hat ---> !!UP!!!
-
Loretto
veterán
na ujra melozok 1 hét pihi után

de legalább tudok forumozni.
-
hihetetlen ez az este.
kikölcsönöztem egy rég áhított Cd-t. az utolsó szám olyan karcos, hgoy csonttá fagyasztja az exact audiocopy-t, és vele a windowsomat is... érdekes módon a netről is csak hibásan lehet azt a számot letölteni... (pedig nem is másolásvédett darab : 1992-es, Fear of the Dark)
úgy látszik, kénytelen leszek megvenni a Cd-t..
az Artisjus örülhet! 
ezek mellett a gépem ma olyanokat produkált, mint még soha. valami kontakthiba van a potméteres előlapi panalemnél, és leálltak a ventillátoraim. persze akkor, amikor nem voltam a szobában... egyszerűen rejtély, hogy hogyan történhetett.
jövök fel, a gép ki van kapcsolva. visszakapcsolom, nem tűneik fel semmi. bootolás, indul a speedfan, nézem, 50-52-54-56-58 fok... hoppá, mivan? hát nem megy a venti.
apró örömök az életben....
-------------------------------
és a nap csúcspontja az volt, hogy két perce láttam egy Sennheiser árlistát, benne egy ''páratlan élményt nyújtó, kézzel készült elektrosztatikus fülhallgatóval'', amelynek ára 1.400.000 Ft, azaz 1,4 millió forint volt....
az állam leesett.
ez most megadta a végső lökést, hogy elég volt mára az extrém élményekből...
jóccakát !
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
HaroWerks
senior tag
Nem hiszem.
Az is furcsa, hogy valamikor teljesen rendben van a képcső és nem is látszik a folt, viszont egyik nap a dvd film alatt totál bezöldült.
Átkapcsoltam valamelyik csatornára akkor meg szép lassan eltűnt, majd vissza a dvd filmhez és szép lassan megint megjelent.Néztem egy darabig úgy aztán nagyjából eltűnt kb 10 perc után.
Frankón az egész Jean Reno feje zöld volt mint egy marslakónak
-
-
válasz
HaroWerks
üzenetére
itt már nem az egyes márkákkal van a baj, hanem az a baj, hogy olyan világban élünk, amikor mindent a fogyasztás hajt. Ergo már senki nem gyárt tartós cuccokat, amik évtizedekig jók; minden elektronikai cikkbe bele van kódolva, hogy pár év után elromlik, és megszerelni nem is lehet, a szerelők nem értenek hozzá, mert a bonyolult nyomtatott áramkörökhöz már ők sem értenek.
az egész azért van, hogy vegyél újat.
és ez a ''legnagyobb márkákra'' is vonatkozik.
-
HaroWerks
senior tag
Azért vannak ott is jó áron cuccok, csak ki kell fogni valami pillanatnyi akciót.
Ma ezt láttam, érzésem szerint elég jó ára van:
82 cm-es, szélesvásznú, síkképernyős, 100Hz-es tv (+3 scart,s-video)
[Szerkesztve] -
HaroWerks
senior tag
Ha már szóbakerült a tv, a 3 éve vásárolt Thomson (25DG25EG) tv-n a képcső bal oldalán lett egy szép nagy zöld folt.
Érdekes jelenség, csak bizonyos színeknél látszik (világos barna színeknél, mondjuk ha közelről mutatnak egy arcot, vagy ilyesmi).
Már kb fél éve tudom, hogy ott van de szinte nem is lehetett látni.
Viszont tegnap dvd nézés közben már teljesen tönkrevágta a filmet, totál zöld volt egy részen az egész kép ha valami világos szín volt a filmen
Úgy érzem Thomson-t se veszek az életben, a 20 éves ITT tévénknek meg semmi baja... -
HaroWerks
senior tag
Ez így van, egy jó erősítő egy vagyonba kerül (és akkor még venni kell hozzá hangfalakat is), drága buli az ilyesmi.
Én majd valamikor a tv+dvd lejátszóhóz akarok venni valami felszerelést, a tv-be épített 2x10W-os hangszórók (igaz Virtual Dolby) elég nevetségesek.
Ma voltunk MM-ban és bementünk egy kicsit nézelődni abba a lekerített részhez ahol az igazi komoly cuccok vannak.
Éppen X-men 2 ment, a repülős jelenet, valami 1 millás hatalmas Thomson tv-n és mellette 50 millió hangfallal, mekkora élmény volt és valaki azt is megteheti, hogy otthon élvezze ezt...
Jobb volt mint a mozi de komolyan. -
Panther
HÁZIGAZDA
Full durván néz ki most a Mazda... nem működött az ablakmosókifogyás-, olajnyomás-, töltés- és benzinkifogyás-visszajelző lámpa a műszerfalon. Tegnap nekiálltam megjavítani.
Most a kocsiban nincs műszerfal, gyakorlatilag darabokban van minden, ami a vezető ülésének közelében lenne normál esetben.
De haladok!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nem fagy ki a Winamp, csak tölti be az ID3-akat. De abban igazad van hogy ugyanúgy néz ki közben mintha meghalt volna.
Egyszer várd végig amíg betölt. Mondjuk hagyd ott estére. 
Egyébként a Winamp-ban azt is be lehet álíltani hogy a playlistbe egy számhoz milyen infókat írjon ki. (Pl hogy ne ''Artist - Title'' formátum legyen, hanem mondjuk ''Artist - Album - Title'' vagy bármi más.) -
VladimirR
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
fabol palinkat???
btw ha jol sejtem, mar o is multido
egyebkent ebbol gondolom: Bővebben: link - marmint abbol, hogy Bash nem szokott minden hozzaszolas vegen elkoszonni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mellesleg lemondanek tiszteletbeli posztomrol, mert amit ez az ember(?) muvel az kovethetetlen - viszont ne aggodj, lesz ezutan is rgb-felelos - talan ismered is, O az: Bővebben: link![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
divot
veterán
A fene egye meg ezt a mai világot!
Holnap hozzák a hangfalakat, és továbbra sincs erősítőm, mert ugye az adott szó szart se ér.
Eh, most nézegethetem a hangfalakat, miközben duruzsol a hátam mögött a 2.1-es Trust cucc.
-
[amne]
senior tag
fokukac: ha azt bekapcsolom és betallózom a zenéket, szépen ki is fagy a winamp

Kalandor: letöltöttem, most nézem, jónak tűnik.
Köszönöm mindkettőtöknek. -
[amne]
senior tag
Igen, ezt az egy módszert ismertem én is de van egy pár bugos része. Pl csak a playlistben már beolvasott (ami mögé kiírja a szám hosszát) trackeket, számolja bele, és így is igen hosszú. Ráadásul a generált lista is igen kezdetleges. Nem választható hogy id tag-ből mit használjon fel csak beömleszti stb.
Több száz órányi zenéről van szó ezért valamilyen komolyabb, kifejezetten erre kitalált programot keresnék. -
[amne]
senior tag
Csak hogy ne legyen pangás, egy gyors kérdés.
Tudtok valami olyan progiról ami egy adott mappában lévő mp3-akat akár id tag-ekkel kiszedne/exportálna egy txt/html listába. Egy átlátható (kereshető) tracklistet szeretnék csinálni mert a zene mennyiség egy kicsit túlnőtt rajtam. -
Loretto
veterán
ma egy jogászhallgató csajjal beszéltem és egy olyan szép mondatot mondott(nekem nagyon teccett): ''A bíróknak biztosítani kell az anyagi függetlenséget''
mindez annak kapcsán hogy kb 500000ft-ot keresenek+a..+a...+a..
-
Predator666
aktív tag
Pangás van

-
PeliScan
addikt
örülök h teccik

-
Predator666
aktív tag
Hali emberek.
Tudnátok segíteni egy kérdésben...?
Hogy milyen sony tévét érdemes venni.
Most nincs itt a lista, hogy honnan kéne választani.
De melyiket most nem olyan választ várok, hogy a legdrágábbat, hanem ,hogy tényleg melyiket érdemes.
Ha tudtok akkor indoklást is írjatok. Köszi szépen. -
PeliScan
addikt
szénné röhögtem az agyam
-
dzsoni
senior tag
Kéne kicsi help nekem.
Fel szeretném venni a vállalkozóimba a hw szerviz lehetőségét, de kell hozzá valami papir. Milyen végzettség/suli/tanfolyam kell hozzá? Valami gyorstalpaló megoldásnak örülnék a legjobban
-
anaqer
veterán
Új nap, új őrület...
Bash
őstag
Igen, jól látod. Pedig mennyire leegyszerűsítené a pénzátutalást mondjuk innen. De pár hónapja volt egy hír, hogy az eBay Magyarországra tart (Bővebben: link). Ha majd egyszer odaér, biztosan lesz PayPal is, mivel egy cég.
-
Gambit
őstag
Hát itt: Bővebben: link

-
anaqer
veterán
Jól látom, hogy kishazánkból nem is lehet PayPal accot regisztrálni...?!

Aktív témák
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Jövedelem
- 3D nyomtatás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- EAFC 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)