Hirdetés
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
0.45 euróért olyan csokit vettem hogy ihajj.
voltam indiai boltban is, nekem nagyon tetszenek ezek a nagy arab vizipipák:50 euróért már nagyon szépek voltak, akkor vettem egy negyed pizzat(jo nagy szelet volt) 2.5ért, az üditő is tök olcsó volt, julius meinl kávé 2 euró 500g, akkor ruhák :4 euróért kardigán, igaz átlagban 10-20 között voltak.
szóval szerintem nem drága. 50 euróért volt frankó adidas cipő is
fél literes kóla 0.7 euró, de volt ilyen fél euró környékén is valami udito.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Gyerekek!
Kib...szott gyönyörű hely bécs.Na meg nem is drága.
két helyi lokál félnótás fiatal le akarta nyúlni a frissen vásárolt csokoládéimat.Aszongyák:munkanélküliek.
szemükbe röhögtem és mondtam, hogy én is.
Akkor én is kunyizzak csokit?
Na szóval, gyönyörű város, belé is szerelemsedtem. -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Jövő héten kiugrom egy napra bécsbe.
Aki tud olcsó , jó ruházati dolgokat plusz látványoságokat a városban, az keressen meg mailen.
Nameg akinek van kb 100 euró eladó otp középen
. -
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Siklóernyős, és vitorlázó repülő vagyok.
Tudom hogy a szárnyforma miatt a levegő felül gyorsabban áramlik, ami szívóhatást fejt ki.
Csak azt nem értem ennek miköze a csapkodáshoz.
Amit te lebegésnek hívsz az vitorlázás.
Nekem mondoma csapkodással és annak következtében létrejövő magasságnyeréssel van problémám. -
tildy
nagyúr
Két hülye kérdés mára:
Mitől repül a madár? (A repülőgépet még értem...De a madár felhajtómechanizmusát és a szárny mozgatás dinamikájából adódó felemelkedést már nem)
A fájdalomcsillapító gyógyszerek hol hatnak? Lokálisan a fájdalom helyén, vagy az agyban? -
tildy
nagyúr
Ez dedurva...Remélem velem ilyen nem történik majd meg

''Egy 33 éves lengyel nőtől jogerősen megvonta a gyámság jogát a bíróság. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a nő kórós internetfüggőségben szenved. Négy gyermekét elhanyagolta és minden idejét a PC előtt töltötte.'' -
tildy
nagyúr

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Király -
tildy
nagyúr
Talán még emlékeztek erre:
Dinamikus wapoldalak tervezése
Konkrét feladatként a PHP és az Oracle alkalmazásával egy olyan menetjegy-ellenőrző rendszert valósít meg, amely a szerveren tárolt adatbázisból tud lekérni jegyadatokat, illetve a keresésnek megfelelő eredményeket listázza. A program a későbbiekben egy olyan rendszer részévé válhat, melyben az utas a menetjegyét mobil telefonnal veheti meg, illetve a jegyellenőr akár a vonaton a menetjegy mellőzésével ellenőrizheti a viteldíj kifizetését.
Ez a menetjegyellenörző wapos oldalam volt a tdkn.
Nos képzeljétek ma mit olvastam:
Az E-ticket segítségével a jövőben az Interneten keresztül is lehet jegyet és helyjegyet venni, illetve fizetni. Az új szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy a jövő utasa a jegyet többféle módon kaphatja kézhez.
Az internetes jegyvásárlással otthon is kinyomtatható lesz a jegy. Akinek nincs nyomtatója, az felveheti E-ticket ponton, E-pénztárban vagy az MHR terminálokon. Ha valaki nincs számítógép közelében, de mégsem szeretne állomáson jegyet venni, egy jelszó segítségével mobiltelefonon, illetve WAP-on keresztül is hozzájuthat virtuális menetjegyéhez.
Most boldog vagyok.Végre valami olyan dolog, amit sokan használnak, és kicsit nekem is közöm volt a létrejöttéhez.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
duracell89
üzenetére
AKinek a mellnél mért érték 100 körüli, annál egyébként -szerintem- fizikai képtelenség, hogy a mell ne lógjon valamennyire.
Bár lehet ez attól is függ, hogy a mirigyeknek mekkora a súlya.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
A csaj egy évvel fölöttem járt gimibe.
Bár akkoriban nem volt ekkora melle, de az tény és való, hogy szoptatáskor megduzzad a kebel. Ha szerencséje van valakinek, utána is kicsit úgy marad, ha nem, akkor olyan lesz mint egy leeresztett lufi.
(Kiváncsi vagyok, akinek eleve olyan annak milyen lesz.)
ja és integra: a csaj nem sötét, elég jónevű gimi volt a miénk, 4-5ssel végezte. Ha jól tudom németből felsőfokja van, németes osztályba járt.
Nagy aerobikos volt már akkoriban is, de az ő osztályukból még legalább2 nagy aerobikost fel tudnék sorolni.csak ők nem lettek ilyen felkapottak.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Jó csak mondani akartam hogy hiányolak. Hátha jólesik

Jahm most jöttem régi-kedvens-volt munkahelyemről , egy állásinterjúról.
Nem akarom elkiabálni, de ...
Nagyon tetszene a munkakör, látta a csaj is rajtam...
Ha visszakerülnék ehhez a mobilszolgáltatóhz, én lennék a világ legboldogabb embere
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
Cardinella
üzenetére
Ráadásul Tampa, FLben van ahol Bash is.
-
tildy
nagyúr
válasz
Predator666
üzenetére
Én ismerem őt, szal nem nekem kell.
-
tildy
nagyúr
Mostanában milyen filmet érdemes a mozikban megnézni?
kb 2 hónapra visszamőleg mondjatok olyan filmet ami tényleg jó -
tildy
nagyúr
A papíromon még nem volt rajta a sysdata, mivel akkor adtam be a jelentkezésem, mikor ott voltam még (de már lógatták a fejem fölött a bárdot...Magyarán megmondták:úgy gondolják nem biztosak benne, hogy fél-egy éven belül rámbyzhatnák ''teljes mellszélességgel'' a backup-restoret.).
Szóval ilyen bizonytalannak láttak stb...Dehát istenem sosem dolgoztam ilyen rendszerrel és ha biztos vagyoka dolgokban akkor belémkötnek, hogy biztos mindenre figyeltem??
, amikor meg bizonytalan voltam, akkor meg az volt a baj.
Szerintem meg tudtam volna tanulni, csak még esélyt sem adtak (próbaidő vége előtt két nappal raktak ki
)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Nénikéd....
A régi sysdata egyébként , és azért kellett eljönnöm mert szerintük nincs elég rendszerszemléletem.(Sosem dolgoztam még több nodeos rendszereken gy a direkt speckó dolgokat nem is tudhattam.Utólag jöttek rá, hogy nekik linuxguru kell
Én meg uggye sokmindent ott tanultam meg.) -
tildy
nagyúr
Halihó!
Olyan gondom lenne, hogy du. megyek állásinterjúra a t-mobilehoz.
Csak éppen nem tudom hogy meséljek, meséljek e egyáltalán arról, hogy a S. Psenél dolgoztam, illetve inkább arról, hogy miért jöttem el.Hogy lehet ezt úgy előadni, hogy az rám nézve ne legyen nagyon negatív? -
tildy
nagyúr
Szerintetek késneka békéscsabai vonatok?
Nem nagy kedvem van fél órát várni pluszban Újszászon a lökösházi gyorsra...Nameg faternak még cserepet is kell felpakolni.
A szél levert egyet, amit visszaraktam, de mellette én levertem 2t. -
tildy
nagyúr
Es mar irtak is ra, hogy hoax...Mindjart mutatom:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
szerintetek érdemes összepakolnom, vennem egy repjegyet angliába és kimennem?(elvileg a nagy semmibe...)
-
tildy
nagyúr
válasz
cathode
üzenetére
Nem kell. Mindenesetre talán még megvan a remény , hogy mehetek a komáromi nokiába (talán...anno azt mondták, ha mégis meggondolom magam, keressem emg őket..Hát remélem ér az adott szó...)
De egyelőre olyan hely, ahol szakmailag fejlődni is tudnék, és kb. fizetne 130 nettót...Na és persze én megfelelnék és nekem is megfelelne..Egyelőre nem nagyon van
aesir:kicsit fentartásokkal kezelem ezeket a cégeket. Nem hiszem , hogy pont egy ilyen majdnem kezdőre lenne szükségük....
Sajnos a BME állásbörzére nem tudtam kimenni, mert pont 9-16 óra közt volt, amikro épp dolgoztam. -
tildy
nagyúr
Melyik weboldalt ajánljátok igazán álláskeresés ügyben???
-
tildy
nagyúr
Tudtok nekem valami melót?
-
tildy
nagyúr
válasz
Sick Boy
üzenetére
Hát jah. A kde csak egy gui, olyan mint egy windows theme.Vagyis nem, annál sokkal több
Grafikus felületet elent, a kernel meg maga a linux
Vgaiys a linux maga a kernel
Szerintem
A suse:csak negatív tapasztalatok, 2szer próbáltam, sosem csinálta azt amit én akartam, elsőnél telepites utan szarra fagyott: 5 éve volt...
2. alkalom egy ket eve: valoszinuleg nem korrekt cdm volt, ugyanis nem teleput ez fel sehova, hanem cdrol bootolt, futogatott azt pazony.
Egyebkent ugy nekem nem allt kezre.Tul sok benne a ''varazslo'' amit azt sem tudod mit hova ir satobbi.
Ha valaki kezdo, emiatt ajanlom neki az uhut-, vagy a mandraket.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Sick Boy
üzenetére
-más a fájlrendszer?
Hát persze hogy más.
Alap az ext2, de jobb, ha reiserfs-t vagy ext3at használsz
-látja-e a windows fileokat és kölcsönös-e ez?
Hát persze.Fordítva ez már nem mondható el.(Winez pluginek kellenek, pl. total commanderben)
Fat32t biztonságosan ír/olvas a linux , de ntfst -emlékeim szerint- csak olvasni tudja, írni is lehet bár ez azt hiszem nem ajánlott
-mit hogy kell csinálni, mi hogy működik
Egy user-friendly linuxnál elvileg a telepítés úgy megy mint win esetében, pár katt és kész, rákérdez dolgokra, beállítja satöbbi.
Persze lehet szükség lesz egyes hardverek utólagos konfigolására.
A suse ha jól tudom sosem volt letölthető isoban.Meg lehet veni, ajándékba lehet kapni, isoban elvileg nincs.
Én sosem voltam elégedetta suseval.Sőt.
Ráadásul ha már magyar nyelvű linuxra fáj a fogam, már akkor is csak UHU, márcsak amiatt is, mert DEBIAN alapú.Az meg ugye...A legstabilabb.
Nekem rossz élményeim voltak suseval, de ez csak egy vélemény a sok közül. ÉN nem tenném fel, maradjunk ennyiben.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Sick Boy
üzenetére
Bővebben: link
Magyar disztrib, magyar nyelven, magyaroknak, debian átirat.
Ja előbb érdemes elgondolkodi melyik disztrib kell neked, az uhu szerintem pon t ilyen kezdőknek jó. -
tildy
nagyúr
válasz
goldberg
üzenetére
Na ettől megy fel bennema pumpa.
Tudod, nálam is minden nap ez van. Én nem érzem csak gondolom, hogy mások érzik.
Pl. akármilyne lengén öltözök, mindig leizzadok mire munkába érek.
Ez nem csak akkor lehet ha valaki igénytelen .Ezt kéne felfogni.
(Napi egy-két tusi,+roll on + spray és midezek ellenére is.)
ja és tök sok gyümölcsöt eszem, theát nem zsiros, fokhagymas cumokat. -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Másik meg , hogy mi a letminimum? Szoval egy 2 gyerekes csalad melyen a letminimum alatt elt akkor is, ha mindket szulo tanar volt, es 2400ftot kerestek fejenként havonta.Es akkor meg ok viszonylag jol kerestek.
Más: Bash:feladtama rendelést, persze elrontottma a címet, a házszám végéna 2es lemaradt, ezért küldtem emailt az amazonnak, hogy javitsak....
3 dolgot fogsz kapni, 2 konyv, es egy wifi kartya. Amexszel kifizettem már.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
Nem nem reális adat. Tudomásom szerint simán kaptak 1500 Ftot vagy az alatt is akkoriban.
De megkérdem, de ha jól tudom, nem ennyi volt. Átlagban elmondható, hoyg pl. anyum fizetése 10 évente 5*zodott, es ő 90ben korülbelul atlagfizut kapott 10-12 ezer forintjaval, ergo akkor sokan kaptak meg 8 at. Ha a teoriamat kovetem, es szerintem ez a helyes, 1500 Ft korul vagy alatt volt 80ban a minimalber.
[Szerkesztve]
Na igen masik kerdes:brutto vagy netto?
Amit msot megtudtam szuloktol:anyukam mernokok mellett dolgozott o 70ben akpott 1000 forintott, testvere tanarkent 78ban:2400t nettoban.De ugye atanarok jobban kerestek akkor mint az atlag.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Ezüst-fekete egeret mit ajánlotok.
-
tildy
nagyúr
Divot:egyébként cirka fél éve nem ettem semmilyet.
UTalva az óminózus topikra.
Hétvégén azonban kipróbáltam valami kommersz rumot, te atyaég, ha ilyen íze van minden alkholnak, akkor inkább semmit sem iszom
-
tildy
nagyúr
Pannonál most havi 3200ftért korlátlan smsezés van.Nos arra gondoltam,kée valami olcsó/ingyensms progit csinalni amivel pannonos szamokra ingyen lehetne kuldeni smst.Arra is gondoltam, hogy a progi ide kerulhetne fel a phra, es ha fizetos (ertsd olcsó 5-10ft) lenne, akkor a bevetelbena ph is reszeseulne arányosan.Szerintetek jó lenne?A progit majd én megírom

-
tildy
nagyúr
Aesir: még az lemaradt:
üzemeltetésen voltam a pannonál, feladatom a hívásfeldolgozás volt, ami annyuit jelentett, hogy tesztelni kellett a rendszert, megfelelően mennek-e fel a hívások, megfelelő tarifacsomaban, stb.Szóval, hogy jól megy-e a rendszer.És volt egyszer kétszer olyan, hogy nem, , főleg ha valami változás történt időközben ami rosszul lett felvezetve, mint mondtam előfordultak hibák, mait azon nyomban javítottak is az illetékesek, még mielőtt kiment volna az ügyfeleknek pl az adott tarifacsomagváltás..Tehát egy két hónnapal, vagy akár többel előre mentek a tesztelések..
Szóval én spec ismerem a másik oldalt is.Egyébként köszi az előbbi megjegyzésed, az spec jólesett.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Vigyétek nyugodtan.
aisir:akkor kérlek, ha a pénztárgép kevesebbet blokkol, mint amennyia termék valódi ára, akkor legyél olyna kedves, és akkor is kezdj el mondjuka pénztárossal ordibálni, hiszen jogtalanság ért, nem a kiírt áron kaptad meg a terméket!
Mellesleg egy számla miatt hülyeség dühösnek lenni, legalábbis szvsz, akkor kell annak lenni, ha be is akarják hajtani rajtam, miközben ők a hunyók
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Mivel nem ismer , madárlátta ember meg azt mond amit akar. Vagy valami ilyesmi...Ugyebár.

Egyébként igazad van, azt kellet volna írnom, oké erre még nem háborodok fel.
Mellesleg pár nappal utána bejött a főnök, mivel az illető megtalálta őt, és szépen előadta a maa kis történetét.Még én voltam a bűnös mert segíteni akartam neki. -
tildy
nagyúr
Iwnél voltam üfsz-n.
Nos amikor egy ember azért küld el melegebb éghajlatra, mert azt hiszi egy nő nem tud neki hálózati dologban segíteni, nos az nagyon kedves.AZ hogy lehülye kurvázott oké még elfogadom.Azt is hogy nem fogja fel , hogy nem tudok kapcsolni senki mást, csak én segíthetek neki, azt is.
De hogy emiatt még lecsapja a telefont? Hát kész....
Igen elfogadtam amit aláírtam, csak azon csodálkozom, hogy némely primítiv egyed hogy tud még életben lenni. lásd ezt a példát is.
De komoylan mondom nem bírod felfogni , hoyg akár a vodánál, akár a matávnál egyéb tényezők miatt is kerülhet porszema gépezetbe? -
tildy
nagyúr
Csak inteligens módon elküldted a francba.
Lord zero: szeretem a helyzeteket lehetőleg konfliktusmentesen megoldani.
Ebből eredően csak akkor ''küldök valakit a francba'' , ha nagy valószínűség szerint nekem van igazam, és az illető már sokadik alkalommal is még az ellenkezőjét bizonygatja. Tehát nem ''asztalborogatással'' állítok rögtön oda.
Ráadásul ha nem így áll hozzá az ember, ahogyan aisir tette, akkor a ''Tévedő '' fél, jelen esetben a szolgáltató is szívesebben segít(Egyébként is segítene, mert muszáj neki, de így esetleg gyorsabban....
Még valami:nem keresném a miérteket, az említett hozzászólásban csupán példát mutattam abból, hogy miért nincs igaza aisirnek akkor mikor azt mondja a számítógép tévedhetetlen. Mert ez NEM IGAZ!!!
Mindent amit emberek alkottak igenis hibázhat. A probléma ami miatt a számla kiment, nem rám tartozik nem érdekel, de ha hibáztak ismerjék be. De ezért nem fogok rötön nagyszájjal odaállítani!!!
Kész.pont.vége.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Lord Zero
üzenetére
Nem a miérteket keresgélném, de nem ordibálnám le őket.
Különben is, szerintem a pannon, de minden más szolgáltató is beismeri hasonló esetben, hogy tévedés történt.Egy számla még nema világ, egyébként is az ilyesmit szeretem -én legalábbis -személyesen intézni: bemegyek , bemutatom hogy megszűnt előfizu, és részemről az az ügy ilyenkor lezárva.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Számítógép nagyon sok okból csinálhat hülyeséget. Többnyire emberi tényezők miatt.
Példának okáért valamely ügyfélszolgos elfelejtettte/rosszul vitte fel az előfizu lemondásodat. Ilyenkor nem ordibálni kell, hogy baromarcú, meg elmehetsz a francba, hanem megkérni őket a probléma orvoslására.
Vagy mi van ha a kapott adat átvitele során hiba történik?
de most képzeld bele magad
damész ordibálsz, és ők is leordibálnának hogy mia francot képzelsz? Ez kell neked?
De látom te még sosem reklamáltál, és számodra ismeretlen fogaloma jogos reklamáció.(Gondolom szépen stornózták a kiküldőtt számlát. )
Komolyan le vagyok döbbenve azon, hogy azt hiszed , hogy a nagy cégeknél is midnen tökéletesen működik.Mint írtad, 10 évig nem votl bajod velük, akkor ellened csak egyszer követtek el hibát!Ezzel a számlával.
(Mellesleg átváltottam djuicera, jött sms 20 ingyen mmsem van, frankó, el is küldtem 1-t, 2-t, erre látom csökken a pénzem.Ügfsz. felhív, elnézést kérnek a hibáért, és aktiválják.Ennyi.)
Elnézést a személyeskedésért, de mivel voltam helpdeskes és ügyfélszolgs, nagyon tudom imádni az ilyen ''mélyen tisztelt ügyfeleket''.És ugye ilyenkor még jó pofát , vdám arcot és kedvességet is kell sugároznia az embernek magából
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Gratulálok.Ügyes vagy, hogy elküldted melegebb éghajlatra öket...Ahelyett , hogy rákérdeztél volna vajon miért kaptad.
Arra véletlenül sem gondoltál, hogy esetleg valamelyik gépük hülyeséget csinált?
Te még sosem láttál olyat hogy valakinek 5 millás gázszámla meg hasonló ment ki VÉLETLENÜL?
Ja és te mindig tökéletesen csinálsz mindent.
Bocsi ha kicsit kriitikával illettelek, de nagyon nem komálom azoakt , akik csak hőbörögnek, meg leugatják az embert, miközben elég lenne egy kérdés is: Miért kaptam ezt a számlát?!Hm? -
tildy
nagyúr
Bash ha erre jársz, akkor küld már el a mobilos csengőhangsite nevét mailben.
-
tildy
nagyúr
Folyik az orrom, és napi 20 hapci a minimum

-
tildy
nagyúr
Valaki nem tudna hozzámvágni valami jelképes összegért cserébe egy 16 megás mmc-t?
-
tildy
nagyúr
Ki volt az aki ezt megnyitotta, mikor az előzőben kértem hadd én nyithassam meg??!

Ráadásul minap voltam negyed évszázados (istenem de szégyen ezt kimondani), lehetett volna szülinapi ajándék
[Szerkesztve]
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- GTA: San Andreas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Formula-1
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

na szóval innét kell eljutnom majd a Doeblinger Guertelre...Szal azt hiszem térképet nagyon gyorsan be kell szereznem
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)