-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy Tamron objektívet hol takarítanak, és kb mennyibe kerül?
Lenne egy obi ami homokban volt használva, és a Zoom gyűrűben érezhető a homok (lencsén szerencsére nem) és ki kellene takarítani!
-
Balage21
tag
válasz
BigBlackDog #23814 üzenetére
Érdekes, mert én meg pont arra jutottam hogy a 18-70 AF-S G ED gyengébb képminőségben mint egy 18-55, különösen egy VR II-hez képest.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #23812 üzenetére
1. Vér lassú fókusz, frontlencse forog, átfogás kicsinek bizonyulhaat már rövid idő után is. AF-et nem tudod felülbírálni.
2. Gyors fókusz, frontlncse nem forog, belső fókusz, valódi SWM motor, azaz az AF felülbírálható, hosszú végén jobb fényerő (4.5 vs 5.6). Fém bajonett. Van tömítés is, de maga az obi nem időjárásálló (szóval van, de minek). A hossza elég szépen változik a két vége között.
Hogy a VR szempont-e vagy sem, az egy érdekes kérdés. Jól jöhet, de ennél a tartománynál azért nem mondanám nélkülözhetetlennek.
3. Manuálfókuszos. Szóval gyakorolni kell vele sokat, hogy jó eredményt érj el vele. Ha sokat fotózol mozgó dolgokat, akkor inkább a másik kettőből valamelyik.
-
BigBlackDog
veterán
Alacsony költségvetés mellett, kezdő obinak melyiket ajánlanátok (D80-ra)?
1. Nikon 18-55 mm F3.5-5.6 AF-S DX VR
2. Nikon 18-70 mm AF-S G ED
3. Nikon 35 mm E F/2.5 AI-SAz utolsó ugyan fix, első obinak nem biztos, hogy szerencsés, de ha indokolja a (kép)minőség, akkor jöhet.
-
zed juron
aktív tag
Nagyon nagy látószögű - 10mm körüli - objektíven gondolkozom, olyanon amin van szűrőmenet is. Ki mit ajánlana tájkép-épületfotózásra?
Nikon DX vázra kellene. Nyilván az egyik legideálisabb a 10-24 lenne, de az nem kicsit drága, most lehet hogy ennyit nem ölnék a témába bele, habár lehet hogy a végén úgy is az lesz. De esetleg valakinek van -e esetleg jobb ötlete?
Nyilván a képélesség az egyik legfontosabb elem lenne nálam.
-
Balage21
tag
Sziasztok! A mai napon beléptem én is a dslr gépek világába, mert hosszú évek kompaktozása utána sikerült szert tennem egy szinte új, makulátlan Nikon D80 gépre. (3000expos)
Nagy dillemába vagyok az objektív vásárlása terén, több kiszemeltem is van de nem tudok dönteni.1. Nikon 18-105 AF-s DX VR - eddig olvasottak alapján ez tűnik ideálisnak, bár kicsit drága.
2. Tamron 18-200/F3.5-6.3 AF XR Di-II LD ASP (IF) Macro - nagy átfogás, olcsó ár, ellenben lágyabb kép a vége felé
3. Sigma 18-125 DC - olcsó ár, igazából mást nem tudok róla.
4. Sigma 17-70 2,8-4,5 DC Macro HSM - nagy fényerő, szép rajzolat de kicsit drágaTi mit ajánlanátok? Általános célra kellene, időnként egy kis táj és állat fotózás.
-
Undreed
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni objektívválasztásban, APS-C szenzoros Canon 600D DSLR-rel rendelkezem, és főként egy kis szobában való videózásra használnám a jövőbeli objektívemet(tripoddal). Egy olyan objektívet keresek, ami jóval élesebb, mint a kit obi és szebben elmossa a háttért. Kb. 3 méter távolság van szabadon amit beoszthatok mondjuk 1,5m a gép és én köztem és 1,5m mondjuk a háttér és köztem.
Lehet, hogy túl problémás ez az egész és jobban megérné elköltöznöm inkább itthonról egy nagyobb szobát keresve? -
fartfun
tag
Sziasztok,
egy sammyang 8mm-es obival készítgettem pár beltéri panorámaképet, de abba a csapdába estem, hogyha automatán hagyok mindent akkor a 4 darab kép annyira más fényerejű lesz, hogy a panorámakészítő program nagyon csúnyán illeszti őket össze. Viszont, ha a záridőt fixre állítom akkor már egész szép a végeredmény csak pl az ablakok kegyetkenül kiégnek, kivilágosodnak(photoshopban sem tudtam mint kezdeni ezzel).
Tudnátok tippet adni a probléma megoldására? Esetleg úgy fényképezzek, hogy picit állítgatom a záridőt egy panoráma felvételen belül?
Köszönöm. -
80hun
addikt
válasz
BigBlackDog #23799 üzenetére
Itt van egy pár.
Tamron 28-200mm
sigma 28-105mm 2.8-4 DTalán ez a sigma a legjobb a kettő közül.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Real_Necro #23798 üzenetére
20-25 körül van a maximális plafon. Valami régebbi üvegben reménykedek, fókuszmotor nélkül 16-20 mm alsó és 50-100 mm felső gyutávval.
-
Real_Necro
veterán
válasz
BigBlackDog #23797 üzenetére
Mit jelent az olcsó?
A 18-105 vagy 18-140 egész jó utazós zoom. Előbbi használtan 40 körül szokott menni.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami olcsó, de használható üveget (általános használatra, valami "utazózoom") Nikon D80-hoz? Egyelőre 18-55 van terítéken az ára miatt, de reménykedek, hogy van valami korrektebb képet adó, régebbi üveg is, amiről még nem tudok.Előre is köszönöm!
-
access_denied
senior tag
válasz
Domonkos8 #23756 üzenetére
Szia!
A probléma ismert és f2.8-nál tágabb blendénél tapasztalható. Legjobb vinni egy obit és kipróbálni. Ha jelentkezik a probléma, akkor el kell gondolkozni az üzleten.
https://www.youtube.com/watch?v=sLULGDFb6BM
https://www.youtube.com/watch?v=-bx9povjPtI
https://www.youtube.com/watch?v=cA6JnzYSDJE
-
hito
nagyúr
Köszi! AF nem érdekes, rekesz már annál inkább. Tehát akkor olyan adapter kell, ami blendegyűrűs. Crop factor lesz? Mindkét szenzor kb. ugyanakkora. Ha jól tudom, a szenzorméret eltérése miatt szokott lenni a képkivágás. Jobb lenne egy obi ha videózok, ne kelljen már áttenni az 50 végén a másikat.
-
80hun
addikt
Nem lesz se af-ed se rekeszelni nem tudsz.. Tehát a legtöbb használhatatlan lesz.
nx-nikon adapterből létezik blendegyűrüs azzal tudsz rekeszelni de af egyikkel sincs.
Szerintem maradj a sima samsung telénél.
Az alsótartományra meg ott a kitobi ha megvan még. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok, úgyhogy kérem szíves elnézéseteket ha hülyeséget kérdeznék. Samsung NX300-as APS-C szenzoros milcemen szeretnék valami, a gyári utazózoomostól olcsóbb megoldást 18-200-as tartományban. Kérdésem az lenne, hogy a megfelelő adapter használatával feltehetőek pl. ezen ojektívek valamelyike? Ha igen, akkor milyen crop faktorral kell számolnom, mi lesz a veszteségem látószögben? Ha a gyártó megoldását választanám, akkor még használtan is 150eFt-omba fájna ez az egy obi. Ha adapterezek, akkor 50-ből megúszhatnám. Előre is köszönöm!
-
aleister
veterán
Ezt szerintem a vakus topicban tedd fel. Itt nagyon offtopic.
-
dfens
csendes tag
Sziasztok!
Vakuvásárlásban szeretném a segítségeteket kérni! 700D-hez szeretnék Speedlite 430 II-est, újonnan 70-től indul, használtan 45 körül már van. Szerintetek jó üzlet használtat venni? Mire kell figyelni a vásárláskor, miben használódhat el egy vaku?
Köszönöm előre is!
d -
-
Dolphine
addikt
Akkor konkrétabb leszek. SONY gépre kellene!
Akkor inkább ez! Legalábbis nekem! -
*Ropi*
félisten
Az első 17-55-ömet el kellett cserélnem mert egyik vázamon sem volt pontos, fényszegény helyzetben legtöbbször elé lőtt ~15-20 centivel: mondhatni afó kusza.
Akivel elcseréltem annál meg tökéletes volt, szintén 40D-n. A második 17-55-öm is csak AF kalibrálás után lett pontos...
Nem mondom, hogy a Tamronnak annyival pontosabb a fókusza, de akkoriban a Canon szürke importként volt 225.000 (plusz az EW83J napellenző még 10.000, mert nem adják mellé gyárilag), a Tami viszont csak 65.000 (és gyári tartozéka a napellenző). Szóval arányaiban a Canon AF-nek soooookkkkkal jobbnak kellene lennie, hogy az ára indokolt legyen, mert a képminőségük nüansznyi különbségekkel azonos (a Tami itt-ott jobb is nála), az IS modulja mondjuk egy 100-as, de akkor is van még 70.000 különbség...miért is? Jó, mondjuk gyorsabb az AF-je, de mit érsz vele, ha mellé trafál?
(#23773) Dolphine: APS-C-re nem ajánlott, FF-en meg nem annyira jó mint a 17-50 APS-C-n. Képszéleken taknyol (ilyenem is volt).
(#23774) amulet:
"Mondjuk szerintem mindegyik obi téveszt kevés fenynél."
Csak az a nem mindegy, hogy mennyit.
-
*Ropi*
félisten
válasz
amulet #23769 üzenetére
Volt Tami 17-50/2.8-am és Canon 17-55/2.8-am is. A Canon mellett egyedül a képstabi szól, egyébként a Tami képszéleken élesebb (általánosan is borotva). A Canon 3.2-től éles, a Tami már 2.8 is (megkockáztatom): 50 mm-en pl. hozza a Canon 50/1.8 képminőségét, ami azért elég korrekt.
A Sigma fényszegény helyzetekben hajlamos fókuszt téveszteni.
-
Nephtis
csendes tag
válasz
amulet #23767 üzenetére
Nekem 600d-hez van egy sigma és meg vagyok vele elégedve. Nem vagyok profi fotós...csak a kitobit nőttem ki. Családot szoktam vele fényképezni a legnagyobb örömükre
Egy videó alapján döntöttem a sigma mellett. Nekem jobban tetszettek a vele készült képek...de majd megmondják a hozzáértőbbek...
-
amulet
senior tag
válasz
*Ropi* #23768 üzenetére
Ez saját vélemény vagy csak azért a Tamron mert itt mindenki azt ajánlja?
Miben rosszabb a sigma? Átfogó tesztekben a Tamron 17-50, Canon 17-55, és a sigma 17-50 hasonló kaliber. Több tesztben egymás mellett említik, de van ahol a Sigmát hozzák ki nyertesnek, van ahol a Tamront és a Canon is szerepel -
amulet
senior tag
Canon 7D-re melyik a jobb választás?
- Sigma 17-50/2.8
- Tamron 17-50/F2.8A tamron-t ismerem Nikon gépemről, de a sigmáról nincs tapasztalatom, pedig az is hasonló paraméterekkel rendelkezik.
Külsőre a sigma tetszik. Valaki aki használt már ilyet vagy van tapasztalat? -
papaya
senior tag
válasz
cipofuzo87 #23763 üzenetére
5 évnél
-
Tin
veterán
válasz
Domonkos8 #23760 üzenetére
én ma méginkább 70D-t vennék, egyszerűen mert király kis gép. nekem a 17-55-ön F2.8-on sosem jelentkezett a probléma, annál fényerősebb obim meg csak az 50/1.8 STM van. szóval mondhatni egyszerűen nem zavar a dolog. ha sokat fotózol nyitva, akkor vegyél mást, pl 7D II-t, de az elég drága.
-
papaya
senior tag
válasz
cipofuzo87 #23759 üzenetére
Nekem úgy jött vissza az 5 éves gari hosszabbítás, hogy magyar partner van benne, hiába vettem külföldön, igaz én megadtam hogy mo-i vagyok.
-
Domonkos8
tag
válasz
_seth_ #23757 üzenetére
köszi a segítséget!
Tudom, hogy van rá külön fórum, de azért itt is feltenném, hogy ha nem canon eos 70d, akkor árban mit tudnátok még ajánlani? Pozitívumokat és negatívumaival összehasonlítva?Ha van lehetőségem canon eos 7d-t venni, akkor az jobban megéri? (csak mert 2009 ben nagyon fel volt kapva a kritikusok által is)
-
cipofuzo87
tag
Sziasztok!
EU-n belül vásárolt Tamron objektívre lehet érvényesíteni a garanciát itthon? -
Tin
veterán
válasz
_seth_ #23757 üzenetére
tökéletes leírás.
nekem a 17-55 2.8 IS USM amúgy teljesen jó videóra, a kerregés meg családi videónál tökmindegy, utólagosnál meg úgyis külső hangforrást használ az ember. és fix fényerejű.
nekem, 18-135 STM-em ugyan nincs, de 55-250 STM-em van, király tele, igaz az tényleg telének való.a fókuszhiba engem nem zavar amúgy, 2 évig nem volt gondom vele, most az a néhány kép meg nem zavar.
-
_seth_
veterán
válasz
Domonkos8 #23756 üzenetére
Volt 70D vázam, az AF hiba csak fényerős optikák használatakor merül fel, és nem is mindenkinél. Nálam volt vele gond, ezért adtam túl rajta és beleunva az APSC vonalba váltottam FF-re.
Nagylátónak pl 10-18 STM árban és élességben is jó. Általános célra 18-135 STM, ami videózni is jó lenne ha fix fényerős lenne. Videóra fényerős obi kellene, STM motorral, de ilyen 70D-re a 24 2.8 stm, 40 2.8 stm, 50 1.8 stm, viszont egyik sem zoom. A 24-105 STM már zoom, de egyrészt a 24 APSC-re nem feltétlenül jó választás videózni, másrészt az sem fényerős. Az USM motoros obik ugyan halkak, de videón behallatszik a kattogás. Jah, a 40 és 50 stm sem olyan halk mint a 18-135 vagy 10-18 STM. -
Domonkos8
tag
Sziasztok!
Canon eos 70d-vel kapcsolatban olvastam olyat, hogy fókuszhiba lép fel egyes készülékekben, a nagy fényerejű objektívek esetén, valakinek van erről tapasztalata? Valóban van ilyen probléma?
És ha valakinek van esetleg 70d-je akkor milyen objektíveket tud ajánlani nagylátószöghöz, tárgyfotózáshoz, és általános felhasználáshoz? (olyanokat keresek, amik a lehető legjobban funkciónálnak élesség, fókusz terén a 70d-hez)
Esetleg ha videózni szeretnék, akkor, milyen belépőszintű, kísérletezős obit ajánlanátok?
Válaszotok előre is köszönöm! (elsősorban lyan emberek válaszát várnám, akiknek volt/ van tapasztalatuk a 70d-vel)
-
Clemi
veterán
Hali
Canon 70-200 f4 L IS USM obihoz keresek elfogadható ár-érték arányban (keveset telézek) telekonvertert.
A "SOLIGOR AF PRO 1.4x" -ről van valakinek tapasztalata? -
A Zéé
addikt
válasz
Vicsoricsori #23751 üzenetére
-
80hun
addikt
válasz
Vicsoricsori #23751 üzenetére
Mindkettő nagyon jó obi. Az 50mm-esre se panaszkodnál a rajzra az biztos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- EAFC 25
- Milyen egeret válasszak?
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest