Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniduke
tag
Ezeket spórolás gyanánt lehet használtan venni, vagy ha még olcsóbban szeretnél kijönni akkor a 17-esnek a pana 14 2.5/ oly 17 2.8/ sigma 19 2.8 lehet alternatívája, a 25-ösnek pedig a pana 20 1.7/ sigma 30 2.8 stb. Így máris fele annyiba fáj az egész, ha így is sok akkor maradnak a régi manuál üvegek.
-
Ádcs
csendes tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
17 és 25mm-t néztem ki fix obiból.
Túrázások alkalmából használnám kis torzítással, és nagy fényértékkel.
Legalábbis azt hiszem ezt szeretném, még próbálgatom kifejezni magam a kit obikkal
-
Ádcs
csendes tag
-
Ádcs
csendes tag
Olympus Om-d E-M10 vázhoz milyen más márkájú obik kompatibilisek?
Sigmát találtam és olvastam is róluk, de van még esetleg, ami szót érdemel? Igazából fix obit keresek természetfotóhoz, de az oly saját obijai elég drágák. Bár amikor ezt a gépet választottam akkor ezt is bekalkuláltam, de mégiscsak..
-
-
amulet
senior tag
válasz
BalaNce87
üzenetére
akkor csináltass

http://www.due.hu/esemeny/8/mi-az-a-due-sajtoigazolvany-es-mire-jo -
Borg76
tag
Sziasztok.
Van egy NX-3000 gépen, és szeretnék hozzá +objektívet venni a gyárin kívül. Sajnos anyagi okok miatt csak 1db fér bele a keretbe. Gyors mozgó téma (kutyák) megörökítésére szeretném használni, olykor távolról.
Teljesen laikus vagyok a témában. Inkább legyen a zoom obi ami közel hozza a témát, de nem túl fényerős, vagy jobb a fényerős de fix, és később kivágni a szükséges részletet a képből?
A két kiszemelt objektív:NX 50-200mm f/4.0-5.6 ED OIS III i-Function 80.000
NX 45mm f/1.8-3.5 2D/3D (EX-S45AD) 99.000 -
BalaNce87
addikt
Szombaton kimegyek a ringre időmérőt nézni. Gondoltam kölcsönkérem havertól az 55-250-es telét. Szerintetek fogok tudni vele jó képeket lőni? Teljesen kitolva 5.6-os. Full napsütés lesz elvileg szóval reménykedek gyors záridőkben
Vagy megpróbálok kicsit közelebb menni és kinyitni jobban a rekeszt. -
*Ropi*
félisten
válasz
access_denied
üzenetére
Nem lőttem meg ugyanazt...

-
*Ropi*
félisten
válasz
access_denied
üzenetére
A Canon III-as TC mindent ver, de az ára is.
A Kenko a 2. befutó. -
aleister
veterán
-
válasz
aleister
üzenetére
Hogy mondod? Nézz utána kicsit.
Mind a két 10-20 simán, betekerősen szűrőzhető. 77 ill. 82mm.Van egy másik liga, ami fejlesztésére a Tokinának nincs kedve, pénze vagy technikai háttere?
Az ekv. 12mm-ről induló Sigma-k. 8-16mm DC és 12-24mm DG. Persze, ez már akkora látószög, hogy a betekerős megoldás nem játszhat. -
aleister
veterán
Néztétek mostanában a DXO-t? Elég szokatlan elsőre az új motor.
Nomeg hova tűntek a Tonika lencsék? (Kenko-Tokina alatt sem látom őket)(#23409) forceberg:
Majd a következő talin felpattintjuk szépen őket egy állványozott vázra, aztán kiderülnek a dolgok.
Nekem egyetlen bajom a Sigma UWA-kal a szűrőzési elégtelenségük, de ezt végül is meg lehet oldani DIY módszerrel. Szerintem kicsit karakteresebb a Tokina képe, de optikailag nincs eget verő különbség köztük. Az árkülönbség pont annyi, ami a kis extrákat megéri, szóval egyéni preferencia kérdése, hogy melyiket választja az ember, Ha valakinek az a kb 30k nem szempont, akkor viszont szvsz a Tokinát kell megvenni!

-
*Ropi*
félisten
válasz
access_denied
üzenetére
Kenko 1.4 DGX-et vegyél hozzá ha találsz, mert jobb, mint a Canon II-es. Az MC4-es inkább nagy telékhez való.
(#23473) duni84: Működik az AF F8 után is, ha leragasztod a bajonettben az érintkezőket (más kérdés, hogy lassú és feleslegesen erőlteti az AF motort).
-
duni84
aktív tag
f8-nál szűkebbeken nem szokatt menni az af. f8-as obin (f4 + 2.0 extender) szerintem mindegyik eos AF-képes. keresgéltem a videót, amin bemutatják az "érdekességet", miszerint akár az F11-es lencsével is(f5.6 + 2x extender) működik az AF és csak annyi a trükk, hogy a középső körön kívüli bármelyik AF pontot kell használni. csak ezt találtam F11-es működő AF-re, habár látszik, hogy nem egy villám.
mellesleg engem is érdekelne, mert elég ritkán van szükség a több miliméterre ahhoz, hogy ne akarjak mondjuk egy 200-400-ra vagy tamron/sigma 150-600-ra elverni 2000$-t
szóval személyes tapasztalatokat én is várok, mert netes tesztek alapján elég nagy a különbség élességben, de a "real world usage" terén senki sem szószátyár -
FLx
addikt
válasz
access_denied
üzenetére
2x-es extender szívás, mert nem lesz AF.

-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Canon 70-200 F4L IS obihoz használ valaki extendert? 1.4, 2.0 bármelyik tipúsa érdekes lenne. Valószínűleg lenne egy kis +CA, és a fényerő csökkenésével számoltam. Van más hátránya is az extendernek? Elsősorban tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Köszönettel.
-
Real_Necro
veterán
válasz
szilagyiakos
üzenetére
EU-n belülről jön (nem lesz rá sem áfa, sem vám). Szeva000 fórumtárs rendelt már tőlük ha jól emlékszem Sigma obit. Ha garizni kell, visszaküldöd Angliába.

-
szilagyiakos
csendes tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Te rendeltél már tőlük? Mert Hong Kongi cégnek tűnik, ha onnan rendelek akkor lesz vám is, bár lehet, hogy valahogy megkerülik, mert a vásárlói értékelésekben nem nagyon olvastam vámról. De a garancia akkor is problémásnak tűnik... bár az ára tényleg olcsó

-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
szilagyiakos
üzenetére
Általánosságban szerintem nem zavaró a becsillanása, ha nem provokálod ki szándékosan. Akkor van nagyobb flare, ha erősen oldalról kapja a szembefényt.. Van egy olyan helyzet, amikor Aladár űrhajóját formázza, de ezt akár kreatívan ki is használhatod.
-
.DLL
veterán
válasz
szilagyiakos
üzenetére
Holnap megpróbálom a Tokinából kihozni a legrosszabbat napsütésben.

-
*Ropi*
félisten
válasz
szilagyiakos
üzenetére
Ha zavar a flare és van állványod beltérre, akkor vedd a Sigmát. Ha nem van állványod és kell a fényerő meg a jobb képminőség, akkor a Tokinát.
-
Real_Necro
veterán
válasz
szilagyiakos
üzenetére
-
szilagyiakos
csendes tag
Sziasztok!
Ultra-wide lencsét szeretnét venni a Nikon D3200-as gépemre, max 150e forintig. Sajnos a keresgélés alatt rájöttem, hogy nem hibátlan egyik obi sem amit kinéztem, konkrétan a Sigma 10-20 f4-5.6 és a Tokina 11-16 f2.8DX2-re gondoltam.
Tokina felé hajlok(Németből tudna hozni unokatesóm mert itt nem fér bele a 150es keretbe) viszont ahogy keresgéltem meg olvasgattam fórumokon, reviewkba, vásárlók tapasztalataiba nagyon elbizonytalanított a hatalmas flare. Több olyan képet láttam ahol a tokinán van flare a sigmán viszont kevésbé.Kérdezném az itteni Tokina tulajoktól, hogy nekik mennyire okozott gondott a flare?
Mert a Tokina azért is jobban tetszik, mert megpróbálhatnék vele éjszaka astrophotot, meg szerintem belső terekben jobb a nagyobb fényerő.
De ha a flare annyira rossz mint ahány helyen olvastam, akkor pl. ha este egy tábortüzet fotózok(az volt legutóbbi témám) akkor az a kép tele lenne flare-el mert direktbe a fényforrás felé fordítom a gépet...
És 150e forintot igen nagy összeg, ha már veszek szeretném, hogy ne legyen sok bajom vele..Sigma kicsit olcsóbb lenne 130e, viszont az f4-től tartok, hogy pl beltérbe gyengébben teljesít, vagy egy erdőbe ahol árnyékosabb, meg a Sigmánál szeritnetek is búcsúzhatok az astrophotoktól?
Esetleg ami a Sigma felé billentené az a nagyobb látószög bár 1mm nem tudom mennyire sokat jelent..Mit tanácsoltok, mit vegyek?
-
válasz
Ricardo128
üzenetére
Ez a 18-35 egy DX rövid alapzoom.
A 24-35 pedig full frame. -
*Ropi*
félisten
-
Ear001
addikt
válasz
Victoryus94
üzenetére
Oly 9-18 van nem aaaaanyira drágáért
-
Mirman
őstag
Üdv!
MFT fronton a gyári kitobik és egy Oly 45 f1.8 mellé mi lenne a következő lépcső ? Valamit a nagylátó oldalra gondoltam hiszen ez hiányzik jelenleg eléggé. Pana 20mm az ajánlott ?
-
amulet
senior tag
Macro obi-val kapcsolatban kérném a segítségeteket. Milyen távolságból kell fényképezni egy 6mm, 90mm, 105mm és egy 180mm-es objektivvel? Tervezek egy vásárlást de nem akarom hogy elriadjanak a rovarok. Kb távolság elég lenne
köszönöm -
BalaNce87
addikt
Parádés képek
Mekkora gyútávú makróobi kell ahhoz hogy az ilyen félénk rovarokat is le tudd lőni? Másképp kérdezve milyen messziről tudod ezeket csinálni?
A napokban próbálkoztam egy mezei 18-135-el és számomra már azzal is szép közeliket tudtam csinálni csak nyilván nem töltik ki a képet a témák csak ha nagyítasz rajta és vágod. -
zool1
őstag
válasz
mutyuru
üzenetére
Ha mindenképpen erre az objektíve akarsz "lecsapni", csak a makrófunkcióért ne tedd! Ha kihasználod a 18-200-at és ég néha makrózni is szeretnél vele akkor javasolnék hozzá egy Raynox dcr 250-et ezt az obi végére feltéve már tudsz ilyen jellegű képeket csinálni. De te tudod , hogy végül is mit szeretnél.

Kb ilyet tud az obid amit kinéztél + a Raynox dcr 250.
-
mutyuru
aktív tag
sziasztok!
Van egy nikon D40es gepem es regota szeretnek hozza venni egy macro obit.
Most volna lehetosegem ra, hogy megvegyem ezt a tipust jo aron:
Tamron AF 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical (IF) Macro digitale Objekciv (62mm Filtergewinde
Szeretnek erdeklodni es a velemenyeteket kerni. Sajnos eleg surgos lenne, mert aukcion kell lecsapni ra es kb. 2 oram van, amig lejar.
Meghajtja ezt egy Nikon D40 meg?
Elore is koszonom!
Udv,
M -
WinZol
aktív tag
válasz
Ricardo128
üzenetére
Kinek van tapasztalata a Sigma 8-16 al?
Ja és mi?
Köszi
-
Ricardo128
senior tag
Úgy látom én is kirobbantottam egy háborút a Sigmával.

-
torzo
őstag
válasz
WinZol
üzenetére
Jajajajajaj! Egyikkel sem jársz rosszul na!
Amúgy nézd meg Forceberg nagylátós képeit a múltból, 10-20-szal gyártotta őket.
Van kérdés?
Nekem is volt 10-20-am, imádtam, éles volt, mint beretva, gyors, mint állat, kontrasztos mint... a franc tudja, erre mit kell írni!?
Tokina is frankó! Egész biztos, ha Ropi bácsi ezt írja róla.Azt vedd meg, amelyikre hamarabb rátalálsz!
-
A Sigmákon a bevonat miatt van más fogásérzet, amit újabban a lehámlások miatt lecseréltek sima festékre.
Nem csak az új fejlesztéseken, hanem minden kb. 3 éven belül gyártott obin. Ez a változás sok régebb óta forgalomban lévő Sigma obit érint.
Pl.:
[link]
vs.
[link](#23433) Fotonhámozó: A trollok másfelé honolnak!
A szűrőzés sem szempont mindenkinél,
illetve a 12-24II-m is ND-zem 15mm-től:
-
.DLL
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Volt 10-20-am az szerintem műanyag házas volt, érzésre is más a kettő, a Tokina vékonyabb testű, a Sigma "kövérebb" volt, a Tokina mégis nehezebb volt érzésre is és mérlegen is, valamint az érintése is hidegebb. Igaz a súlytöbblet adódhat a 2,8-as fényerőből, mindenesetre a háza mégis valahogy kisebb kecsesebb, tehát egy-egy. Persze, a műanyag is lehet jó, ha kellően vastag és megfelelő összetételű.
No mindegy totál nem is ez volt a lényeg, hanem hogy nyugodtan veheti használtan nem kell félni tőle, és akkor így kb. bármelyik taglalt UWA belefér a keretébe.
-
WinZol
aktív tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Te már eldöntötted, hogy a Si(g)mát veszed annak ellenére, hogy mindenki lebeszél róla.
Erre szoktuk azt mondani, hogy "Ha ránk hallgatsz azt veszel amit akarsz!"... 
Még nem!
De,Szóval ha nálunk is bejönne, ami Németeknél, hogy a Tokina 11-16 ugyanazon az áron megy
mint a Sigma 10-20 (470 Eur) akkor nem lenne kérdés.Csak ugye a 130 <-> 190 vagy 150 <->217 elég messze vannak!
Ja, csak új érdekel!
Amúgy a Tokina 11-16 jelenleg nincs is! Csak rendelhető.
(Nekem jövő hét végére kellene)Ezért kérdés, ha Sigma akkor melyik?
Mert ha jól gondolom az F3,5 -öt érezhető (lehet) az F4.0 - 5.6 al szemben.WinZol
-
-
válasz
WinZol
üzenetére
Én nem nagyon videózok, de videóra én fix fényerejű és parfokális objektívet vennék.
Én a 4-5,6-ost használtam éveken át fotózásra, nem gondolkodtam a lecserélésén.
Egy esküvőn pl. jól jön, ha fix a fényerő.(#23424) forceberg: én nem beszéltem le.

Viszont rá sem a fix 3.5-ösre, mert nem használtam hosszabb ideig és a PZ tesztje és tesztképei szerint 10mm-en nem az igazi a sarkokban. -
*Ropi*
félisten
-
WinZol
aktív tag
válasz
forceberg
üzenetére
(#23420) WinZol : vedd meg bármelyiket. Ha megtanulod használni a tartományt, mindegyikkel elégedett lehetsz. A második mondaton múlik több, nem az objektíven.
Akkor ezek szerint a Sigma is egy jó választás?
A fixen Sigma F3,5 előnye előjön az F4,0-5,6 al szemben?
Azaz megéri azt a 20 eHUF többletet?
Az F3,5 jó videóra is, vagy oda már F2,8 kell?Köszi
-
-
-
WinZol
aktív tag
Még mindig UWA-an görcsölök.
Újonnan a
Sigma
10-20 F/3.5 150 000 HUF
10-20 F/4.0 -5,6 130 000 HUFTokina
11-16 F/2,8 190 000 HUF
11-20 F/2,8 218 000 HUFKérdés:
1. A Sigma F/3,5 megéri a 20 000 HUF-os többletet.
2. A Tokina ér ennyivel többet?
3. Jól gondolom, hogy ár érték arányban a Sigma F3,5 a befutó?Köszi
-
amulet
senior tag
Sziasztok
Szeretnék venni egy nagyobb fényerejű objektívet, ezek jöhetnek szóba.
Melyik a jobb, adatok alapján hasonlóak
- Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF
- SIGMA 17-50 mm F2.8 EX DC OS HSM
- Tokina SD 165 AT-X PRO 16-50 F2.8 DX
Nikon D7000-re lenne, -
*Ropi*
félisten
válasz
forceberg
üzenetére
Valahol van összehasonlításom régről (u.a. témák meglőve), csak lila gőzöm sincs hol...
Megkeresem. 
Amúgy mi nem győzött meg? Tény, hogy CA-zik (de LR-ban simán kiszedhető), viszont a torzításai alapból sokkal korrigáltabbak mint a Sigmáknak. A fényereje meg adott...

-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Ricardo128
üzenetére
Előre jelzem, hogy tetemes bukóval fogsz kiszállni a Sigmából amikor Tokinára váltasz. Hogy miért? Egyrészt azért, amit Fotonhámozó írt, másrészt ha megnézed a használt piacot, a Sigmákkal Dunát lehet rekeszteni, mert mindenki szabadulni akar tőlük ahogy jobbat tudnak venni. Ráadásul az olcsóbb régebbit veszik, így az újabb drágábbat Tokina árban nem fogja senki sem megvenni, mert annyira nem jó üveg. Gondold át, mielőtt döntesz!
-
Sakab
senior tag
válasz
Ricardo128
üzenetére
Igen külföldi fórumokat én is bújtam hátha találok pár sort, de semmi...most a pici kínaitól próbálok képet kérni, meg google transzlét segítségével megtudni, hogy mi módon valósúl meg a felfogatás
eddig kevés eredménnyel, mert még a kérdést se érti
de azért köszönöm.
A kép..hát igen ez legalább tuti fixen áll
-
Ricardo128
senior tag
Igazából annyit tudok erről, mint te. Próbáltam keresni fórumokon, de nem találtam hasznos információt. Szerintem nemigen árusítanák, ha nem lenne rá jó.
Lehet, hogy pattintani kell, mondjuk egy képről nem lehet sok mindent megállapítani. Megrendeled, és ha nem rávaló kérsz visszafizetést. 
Azért ez a megoldás elég beteg.

-
Sakab
senior tag
válasz
Ricardo128
üzenetére
Jaj bocs a link lemaradt, ő rola lenne szó:
[link]
Ezen se kis csavart nem latok amivel ralehetne szoritani se semmit :/ -
Ricardo128
senior tag
válasz
ssgt1981
üzenetére
Az előttem szólóval értek egyet. 20mm-en 5.6 helyett 3.5-be lőni nem egy rossz érzés, pláne ha tudod, hogy mindig ugyanolyan fényerővel dolgozhatsz, nem korlátoz benne a zoom. Én is inkább egyszer beruháznék egy jó, minőségi, fényerős objektívra, aztán később nem bánom meg, hogy azt vettem.
Sakab: Nem ugyanaz a gép, de erre így teszik fel. Esetleg belinkelhetnéd, hogy milyet néztél.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, egy gyors kérdesem lenne. Van egy Nikon P310es kompakt gépem amire szeretnek venni egy tubust amivel szűröket tehetek a gepre. Alin ezt néztem ki, viszont nemtudom, hogy rögzitödik magahoz a gephez. Mert addig oke, h rahuzom de se menet se egy kis csavar...nemtalalkoztatok még ilyennel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy megpróbálok kicsit közelebb menni és kinyitni jobban a rekeszt.