Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
BigBlackDog #23799 üzenetére
Itt van egy pár.
Tamron 28-200mm
sigma 28-105mm 2.8-4 DTalán ez a sigma a legjobb a kettő közül.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Real_Necro #23798 üzenetére
20-25 körül van a maximális plafon. Valami régebbi üvegben reménykedek, fókuszmotor nélkül 16-20 mm alsó és 50-100 mm felső gyutávval.
-
Real_Necro
veterán
válasz
BigBlackDog #23797 üzenetére
Mit jelent az olcsó?
A 18-105 vagy 18-140 egész jó utazós zoom. Előbbi használtan 40 körül szokott menni.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami olcsó, de használható üveget (általános használatra, valami "utazózoom") Nikon D80-hoz? Egyelőre 18-55 van terítéken az ára miatt, de reménykedek, hogy van valami korrektebb képet adó, régebbi üveg is, amiről még nem tudok.Előre is köszönöm!
-
access_denied
senior tag
válasz
Domonkos8 #23756 üzenetére
Szia!
A probléma ismert és f2.8-nál tágabb blendénél tapasztalható. Legjobb vinni egy obit és kipróbálni. Ha jelentkezik a probléma, akkor el kell gondolkozni az üzleten.
https://www.youtube.com/watch?v=sLULGDFb6BM
https://www.youtube.com/watch?v=-bx9povjPtI
https://www.youtube.com/watch?v=cA6JnzYSDJE
-
hito
nagyúr
Köszi! AF nem érdekes, rekesz már annál inkább. Tehát akkor olyan adapter kell, ami blendegyűrűs. Crop factor lesz? Mindkét szenzor kb. ugyanakkora. Ha jól tudom, a szenzorméret eltérése miatt szokott lenni a képkivágás. Jobb lenne egy obi ha videózok, ne kelljen már áttenni az 50 végén a másikat.
-
80hun
addikt
Nem lesz se af-ed se rekeszelni nem tudsz.. Tehát a legtöbb használhatatlan lesz.
nx-nikon adapterből létezik blendegyűrüs azzal tudsz rekeszelni de af egyikkel sincs.
Szerintem maradj a sima samsung telénél.
Az alsótartományra meg ott a kitobi ha megvan még. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok, úgyhogy kérem szíves elnézéseteket ha hülyeséget kérdeznék. Samsung NX300-as APS-C szenzoros milcemen szeretnék valami, a gyári utazózoomostól olcsóbb megoldást 18-200-as tartományban. Kérdésem az lenne, hogy a megfelelő adapter használatával feltehetőek pl. ezen ojektívek valamelyike? Ha igen, akkor milyen crop faktorral kell számolnom, mi lesz a veszteségem látószögben? Ha a gyártó megoldását választanám, akkor még használtan is 150eFt-omba fájna ez az egy obi. Ha adapterezek, akkor 50-ből megúszhatnám. Előre is köszönöm!
-
aleister
veterán
Ezt szerintem a vakus topicban tedd fel. Itt nagyon offtopic.
-
dfens
csendes tag
Sziasztok!
Vakuvásárlásban szeretném a segítségeteket kérni! 700D-hez szeretnék Speedlite 430 II-est, újonnan 70-től indul, használtan 45 körül már van. Szerintetek jó üzlet használtat venni? Mire kell figyelni a vásárláskor, miben használódhat el egy vaku?
Köszönöm előre is!
d -
-
Dolphine
addikt
Akkor konkrétabb leszek. SONY gépre kellene!
Akkor inkább ez! Legalábbis nekem! -
*Ropi*
félisten
Az első 17-55-ömet el kellett cserélnem mert egyik vázamon sem volt pontos, fényszegény helyzetben legtöbbször elé lőtt ~15-20 centivel: mondhatni afó kusza.
Akivel elcseréltem annál meg tökéletes volt, szintén 40D-n. A második 17-55-öm is csak AF kalibrálás után lett pontos...
Nem mondom, hogy a Tamronnak annyival pontosabb a fókusza, de akkoriban a Canon szürke importként volt 225.000 (plusz az EW83J napellenző még 10.000, mert nem adják mellé gyárilag), a Tami viszont csak 65.000 (és gyári tartozéka a napellenző). Szóval arányaiban a Canon AF-nek soooookkkkkal jobbnak kellene lennie, hogy az ára indokolt legyen, mert a képminőségük nüansznyi különbségekkel azonos (a Tami itt-ott jobb is nála), az IS modulja mondjuk egy 100-as, de akkor is van még 70.000 különbség...miért is? Jó, mondjuk gyorsabb az AF-je, de mit érsz vele, ha mellé trafál?
(#23773) Dolphine: APS-C-re nem ajánlott, FF-en meg nem annyira jó mint a 17-50 APS-C-n. Képszéleken taknyol (ilyenem is volt).
(#23774) amulet:
"Mondjuk szerintem mindegyik obi téveszt kevés fenynél."
Csak az a nem mindegy, hogy mennyit.
-
*Ropi*
félisten
válasz
amulet #23769 üzenetére
Volt Tami 17-50/2.8-am és Canon 17-55/2.8-am is. A Canon mellett egyedül a képstabi szól, egyébként a Tami képszéleken élesebb (általánosan is borotva). A Canon 3.2-től éles, a Tami már 2.8 is (megkockáztatom): 50 mm-en pl. hozza a Canon 50/1.8 képminőségét, ami azért elég korrekt.
A Sigma fényszegény helyzetekben hajlamos fókuszt téveszteni.
-
Nephtis
csendes tag
válasz
amulet #23767 üzenetére
Nekem 600d-hez van egy sigma és meg vagyok vele elégedve. Nem vagyok profi fotós...csak a kitobit nőttem ki. Családot szoktam vele fényképezni a legnagyobb örömükre
Egy videó alapján döntöttem a sigma mellett. Nekem jobban tetszettek a vele készült képek...de majd megmondják a hozzáértőbbek...
-
amulet
senior tag
válasz
*Ropi* #23768 üzenetére
Ez saját vélemény vagy csak azért a Tamron mert itt mindenki azt ajánlja?
Miben rosszabb a sigma? Átfogó tesztekben a Tamron 17-50, Canon 17-55, és a sigma 17-50 hasonló kaliber. Több tesztben egymás mellett említik, de van ahol a Sigmát hozzák ki nyertesnek, van ahol a Tamront és a Canon is szerepel -
amulet
senior tag
Canon 7D-re melyik a jobb választás?
- Sigma 17-50/2.8
- Tamron 17-50/F2.8A tamron-t ismerem Nikon gépemről, de a sigmáról nincs tapasztalatom, pedig az is hasonló paraméterekkel rendelkezik.
Külsőre a sigma tetszik. Valaki aki használt már ilyet vagy van tapasztalat? -
papaya
senior tag
válasz
cipofuzo87 #23763 üzenetére
5 évnél
-
Tin
veterán
válasz
Domonkos8 #23760 üzenetére
én ma méginkább 70D-t vennék, egyszerűen mert király kis gép. nekem a 17-55-ön F2.8-on sosem jelentkezett a probléma, annál fényerősebb obim meg csak az 50/1.8 STM van. szóval mondhatni egyszerűen nem zavar a dolog. ha sokat fotózol nyitva, akkor vegyél mást, pl 7D II-t, de az elég drága.
-
papaya
senior tag
válasz
cipofuzo87 #23759 üzenetére
Nekem úgy jött vissza az 5 éves gari hosszabbítás, hogy magyar partner van benne, hiába vettem külföldön, igaz én megadtam hogy mo-i vagyok.
-
Domonkos8
tag
válasz
_seth_ #23757 üzenetére
köszi a segítséget!
Tudom, hogy van rá külön fórum, de azért itt is feltenném, hogy ha nem canon eos 70d, akkor árban mit tudnátok még ajánlani? Pozitívumokat és negatívumaival összehasonlítva?Ha van lehetőségem canon eos 7d-t venni, akkor az jobban megéri? (csak mert 2009 ben nagyon fel volt kapva a kritikusok által is)
-
cipofuzo87
tag
Sziasztok!
EU-n belül vásárolt Tamron objektívre lehet érvényesíteni a garanciát itthon? -
Tin
veterán
válasz
_seth_ #23757 üzenetére
tökéletes leírás.
nekem a 17-55 2.8 IS USM amúgy teljesen jó videóra, a kerregés meg családi videónál tökmindegy, utólagosnál meg úgyis külső hangforrást használ az ember. és fix fényerejű.
nekem, 18-135 STM-em ugyan nincs, de 55-250 STM-em van, király tele, igaz az tényleg telének való.a fókuszhiba engem nem zavar amúgy, 2 évig nem volt gondom vele, most az a néhány kép meg nem zavar.
-
_seth_
veterán
válasz
Domonkos8 #23756 üzenetére
Volt 70D vázam, az AF hiba csak fényerős optikák használatakor merül fel, és nem is mindenkinél. Nálam volt vele gond, ezért adtam túl rajta és beleunva az APSC vonalba váltottam FF-re.
Nagylátónak pl 10-18 STM árban és élességben is jó. Általános célra 18-135 STM, ami videózni is jó lenne ha fix fényerős lenne. Videóra fényerős obi kellene, STM motorral, de ilyen 70D-re a 24 2.8 stm, 40 2.8 stm, 50 1.8 stm, viszont egyik sem zoom. A 24-105 STM már zoom, de egyrészt a 24 APSC-re nem feltétlenül jó választás videózni, másrészt az sem fényerős. Az USM motoros obik ugyan halkak, de videón behallatszik a kattogás. Jah, a 40 és 50 stm sem olyan halk mint a 18-135 vagy 10-18 STM. -
Domonkos8
tag
Sziasztok!
Canon eos 70d-vel kapcsolatban olvastam olyat, hogy fókuszhiba lép fel egyes készülékekben, a nagy fényerejű objektívek esetén, valakinek van erről tapasztalata? Valóban van ilyen probléma?
És ha valakinek van esetleg 70d-je akkor milyen objektíveket tud ajánlani nagylátószöghöz, tárgyfotózáshoz, és általános felhasználáshoz? (olyanokat keresek, amik a lehető legjobban funkciónálnak élesség, fókusz terén a 70d-hez)
Esetleg ha videózni szeretnék, akkor, milyen belépőszintű, kísérletezős obit ajánlanátok?
Válaszotok előre is köszönöm! (elsősorban lyan emberek válaszát várnám, akiknek volt/ van tapasztalatuk a 70d-vel)
-
Clemi
veterán
Hali
Canon 70-200 f4 L IS USM obihoz keresek elfogadható ár-érték arányban (keveset telézek) telekonvertert.
A "SOLIGOR AF PRO 1.4x" -ről van valakinek tapasztalata? -
A Zéé
addikt
válasz
Vicsoricsori #23751 üzenetére
-
80hun
addikt
válasz
Vicsoricsori #23751 üzenetére
Mindkettő nagyon jó obi. Az 50mm-esre se panaszkodnál a rajzra az biztos
-
válasz
bbkmachine #23748 üzenetére
Nyilván romlik, de ami ND szűrőim voltak, az élességből nem igazán vettek el.
+ inkább fontos a rétegek közötti összevissza tükröződés, ezért nem ár a jó bevonat a szűrőkön sem.
De, csak 3db ND2-es kell, hogy ND8 legyen. -
bbkmachine
aktív tag
Ha már úgyis off van, akkor lenne egy kérdésem: Ha több ND szűrőt egymásba tekerünk, akkor azzal romlik a képminőség? Tehát ha teszem azt, 4db ND2 szűrőt tekerek fel egyszerre egy darab ND8 helyett, akkor gyengül a kép minősége a több réteg miatt?
-
válasz
csupa csaki #23746 üzenetére
Olyat, amit linkeltél.
Az aláírásban lévőt küldték először tévedésből. -
válasz
csupa csaki #23744 üzenetére
Nekem bevált a Zomei.
-
csupa csaki
tag
Sziasztok,
Bocsi az offert, de a Szurok topikba nem erkezett valasz mar egy ideje es utolagos engedelmetekkel itt kernek segitseget EZZEL kapcsolatban.
Koszi elore is -
80hun
addikt
válasz
Vicsoricsori #23738 üzenetére
Ha azt akarod hogy az arca töltse ki csak a képet kb 1méter.
Itt meg tudod nézni az adatok megadása után melyik obi hogy viselkedik kb.
Figyelj arra hogy aps-c szenzor legyen beállítva. -
80hun
addikt
válasz
Vicsoricsori #23737 üzenetére
Nikon objektíveknél csak az AF-S jelölésűeknél van AF.
Pl Nikon AF-S 50mm f1.8 G , ennél van AF.
Tehát amiben van fókuszmotor. Egyéb márkákból is csak a beépített fókuszmotorosnál van AF.Bizonyos vázakban van fókuszmotor pl D7000, D7100, D7200
-
A Zéé
addikt
válasz
AF-S jelű obikat kezeli, azoknál az objektívben van az AF motor.
Ami csak sima AF meg AF-D, azok kardános meghajtású objektívek, a vázban levő fókuszmotor segítségével állítanak élességet, ami az 5000 szériából is kimaradt. -
Vicsoricsori
csendes tag
válasz
Mennyire szeretik a közelsèget?
Laikuskènt úgy hogy nem portrèztam elsőre azt válaszolnám hogy nem igazán, egy 50-es mennyire belemászós?
-
80hun
addikt
válasz
Vicsoricsori #23732 üzenetére
Kérdés az is hogy arcportréhoz mennyire akarsz a modellhez közel menni.
-
A Zéé
addikt
válasz
Vicsoricsori #23734 üzenetére
nincs AF.
Manuálozni meg ezen a gyutávon, nyitott rekesszel, olyan keresőkkel, mint amik a D3x00 és D5x00 vázakban vannak nem épp leányálom -
A Zéé
addikt
válasz
Vicsoricsori #23732 üzenetére
kimondottan arc és fejportrékhoz talán az AF-S 85/1.8 G lenne az optimális
kicsit tágabb portrékhoz meg kompromisszumosan az AF-S 50/1.8 G -
Vicsoricsori
csendes tag
arcportrèhoz melyik objektìv èrnè meg egy d5300 ès egy d5200-hoz fixiben a legkedvezőbb árban? (f1.8)
-
Tin
veterán
válasz
Fotonhámozó #23729 üzenetére
bocs my bad, én az újra gondoltam, a 35 F2 IS-re.
-
Tin
veterán
válasz
BalaNce87 #23722 üzenetére
az 50 F1.8 STM-et nem kell csavarni sehova, rendben van az élessége annak F1.8-on is, én kb csak azon fotóztam vele eddig. én csak azt írtam, hogy az én vázamon, ami 70D, hagyományos AF-al néha téveszt. de egyrészt a 70D-nél ez ismert, másrészt live view-ban nincs ilyen. tehát az obi jó.
ha tökéletes képet akarsz mindenféle képi abberáció nélkül, akkor rekeszelni kell, de akkor meg más lesz a mélységélesség is, meg minden.
szerintem szép képe van az 50/1.8-nak nyitva is. az tény, hogy a 35/2 viszont állat, nagyon azon gondolkoztam előtte, csakhát a zsé az zsé...
játszós obinak és arcportrézni akartam valami olcsót, arra ez nekem tökéletes.
-
bigsee
addikt
válasz
bbkmachine #23724 üzenetére
Ilyesmit gondoltam én is, köszi!
#23721 aleister: épületrészletek, nem makró. D5100-re kellene.
Köszönöm!
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bigsee #23719 üzenetére
Ez egy olyan kérdés, amit csak te tudsz eldönteni. Ha hátrébb sétálsz kicsit az 50-essel, akkor ugyan ott vagy, mint a 35-el. Most a kukacoskodók erre azt mondanák, hogy az 50-es jobban "kompresszálja" a képet, mint a 35mm. Szerintem meg akkora különbség nincsen, ergo annyit nem ér meg. Inkább vennék egy 24mm-est, ott már látványosabb a különbség.
-
_seth_
veterán
Gondolom most az 50 1,4-re gondolsz, na igen arra ráfér a rekeszelés ugyanakkor 1,4-en is lehet vele fotózni sötét körülmények között alacsonyabb isoval.
Haverom pont most akart venni egyet de inkább 35 F2 IS lesz belőle, az azért komolyabb darab és F2-es rekeszen is már használható -
BalaNce87
addikt
-
aleister
veterán
válasz
bigsee #23719 üzenetére
Ha nem D90 vagy D7000 vázad van, akkor bátran megveheted ezt az obit. "Apró részletek" alatt nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz, ha arra, amire én, akkor a 35 nem lesz jó választás, ellenben általános felhasználásra remek üveg.
Használtan 40-42 körül kapni. Ha esetleg nem jön be, ugyanennyiért el is tudod adni. -
bigsee
addikt
Sziasztok!
Egy kezdőnek (nekem) érdemes beruházni egy Nikkor 35mm/1.8 objektívbe úgy, hogy már van egy Nikkor 50mm/1.8 a tatyóban? Épület, tájfotók, apró részletek javarészt.
-
Tin
veterán
válasz
bbkmachine #23713 üzenetére
műanyag 1.8-asom nem volt, és nem mondanám, hogy az STM rossz. live view-ban mindig jó, tehát a fókuszával nincs gond.
érdekes módon, ha közelpontig csavarom kézzel a fókuszt, és onnan indítom az AF-et, akkor pontos. de ezt már más obinál is észrevettem. ha "csak úgy" fókuszál valahonnan, akkor azért néha hibázik.
az tény, hogy 3x állítottam AFMA-t azután, hogy azt gondoltam hogy "na most jó", aztn végülis hagytam egy köztes álláson. nincs akkora jelentősége, a fontosabb dolgokról mindig lövök 3-4 képet újrafókuszálással, szóval valamelyik mindig jó.
engem az AF lassúsága meg hangja jobban zavar, mert szívesen használnám videóra is, de így nem annyira esélyes. igaz, ahhoz a stabi is elkél.
-
_seth_
veterán
50 1.8 II nalam egész jó darab volt, 50 1.8 STM eddig 7-8 képen hibázott összesen, azt is egyszerre egymás után, az adott helyzet nem tetszett neki.
Tegnap az 50 STM mellé elhoztam egy 40 STM-et is, igaz, hogy csak 10 mm a difi de kirándulni pl jó lesz nagyon
2.8-on is kellően éles.
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #23713 üzenetére
Igen-igen a tied szerencsés darab, nincs vele gond. Az előződ meg kifejezetten peches darab volt, mert a felét mellé lőtte, de én szintén évekig használtam 50/1.8 II-t, nálam nem volt ilyen durva a helyzet.
Mások meg az STM-nél is arról számolnak be, hogy azért azzal sem fenékig tejfelből van a kerítés. -
Tin
veterán
persze, nekem is volt 700D-m annó 3 napig, aztán visszavittem, mert nem tudott AFMA-t, és az obijaim meg nem voltak tökéletesek. a 70D-n is mindegyikhez kellett egy kicsit állítani, de nem gond, mert ott lehet. és az 50mm-esen kívül a többi konzisztensen jó is, az 50mm-est viszont néha mellélövi.
-
Tin
veterán
válasz
bbkmachine #23706 üzenetére
milyen vázon? mert attól is függ...
a 700D-ben nincs AFMA, tehát ha ott a váztól el van állítva, az F1.8-on már nagyon kijön.
70D-n van, de ott meg van az ismert hiba.szal ez még nem biztos, hogy az obi baja. főleg, hogy nekem live view-ban mindig jól fókuszál, csak az meg ugye inkább csak statikus tárgyakhoz jó.
-
.DLL
veterán
Igen, a szemnek mindenképp benne kellene lennie a mélységélességben, az elég zavaró ha a szemek rovására az orra hegye vagy a füle éles. Nem baj, ha ezek is de ne a szemek helyett.
Szerintem fókusz probléma, vagy a felszerelés pontatlan, vagy Te és a portréalany ingázik. FA visszajelzés után kb. azonnal lődd el a képet, mert időközben az emberek elmozdulhatnak.
-
dfens
csendes tag
Sziasztok!
700D-vel és 50 STM-mel portrézgattam az elmúlt hetekben. Az arc élessége azonban nem mindig, sőt sajnos alig-alig lett igazán éles. Próbáltam mindent, rekeszt igyekeztem 3-4 körül, záridőt meg legalább 1/250 alatt tartani. De volt ahol 1/640 sem lett elég jó. Mire kell figyelni ilyenkor, tudnátok tanácsot adni? Plusz a fókusznak muszáj mindenképpen a szemen lenni, vagy elég az arcon bárhol? Bocsi a kicsit hülye kérdésekért, de még nagyon az elején vagyok...köszi
d -
_seth_
veterán
válasz
kiskaktusz #23687 üzenetére
Nekem van 50 stm is. Azt nem mondanam, hogy nagyon kell de jo aron tudnek egyet garival es eppen meg elferne a tobbi kozott
-
Byk01
őstag
válasz
bbkmachine #23700 üzenetére
Jogos, tényleg a boltot említette.
De így, ha jó nagy kanyarral is, csak eljutott az információ az érdekeltekhez, hogy régi Sigma és Tamron obikban lehet olyan ,amiben nincs motor, és jelzés sem utal erre a tényre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest