Hirdetés
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen TV-t vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
Canon 17-55 2.8 IS USM obimmal nem vagyok maradéktalanul elégedett. Néha homályos képet gyárt valamint 2.8-on sem sem nevezném pengeélesnek, és ez főleg távoli témáknál jön elő, de van amikor mégis egész jól belővi az élességet.
Más is tapasztalt ilyet?
-
zool1
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
p.ü.
-
válasz
freelanced
üzenetére
DX gépekre igen jó választás lehet egy Tamron 60/2-es(igen, F2-es fényerő) makró obi, csak a beszerzése nehézkes, mert itthon nem nagyon található meg használtan. Az adott példány képét - fókuszát meg mindenképp tesztelni kellene...
-
freelanced
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Értem, köszönöm a választ, remélem ír más is, esetleg valaki olyan aki használta is (bár, lehet, hogy te is próbáltad már).
Ha tényleg nem éri meg akkor természetesen nem veszem azt, ezért is írtam ide mert én annyira nem értek hozzájuk, nem próbáltam a kit obin kívül még mást.
-
aleister
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Nekem valahogy a micro
ikkor 40 nem szimpatikus. A 35-ös olcsóbb, fényerősebb, és a rajzolata sem rosszabb. Egyetlen előnye az 1:1 makró.Hallgasd meg szerintem a többiek véleményét is! Én nemigen tudom hova tenni ezt az obit.

-
freelanced
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Köszönöm akkor körülnézek ott, annyira nem sürgős majd figyelgetem!

Igazából a portré amúgy sem szempont annyira. Tehát akkor talán ha makrózni is szeretnék de esetleg úgy alakul, hogy nem tudom Tamron 90-et venni akkor ha fix obit szeretnék jobban járok egy Nikon AF-S 40mm f/2.8G DX Micro-val mint a Nikon AF-S DX 35mm f/1.8 G-vel? Igaz, hogy kompromisszumot kell majd kötnöm, hiszen nem lesz akkora fényereje mint egy másik fix objektívnek (pl. a fent említett) illetve nem lesz akkora gyutávom sem mint az említett Tamronnál de talán lesz egy kicsi ebből is meg abból is, ha máshogy nem tudom megoldani. Talán még mindig jobban járok így mintha vennék egy előtétlencsét makrózáshoz a kit objektívre hiszen az is 25 ezer körül mozog és ahogy hallottam az sem az igazi.
-
aleister
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Szívesen!
Az indexes Nikon adok-veszekben nézz körül. Most csak 110-ért találtam Tami 90-est, de szokott 100 alatt is lenni.
A 35 és 40-es fókusztáv tökéletes tájképekre. Portréra már kevésbé.
-
freelanced
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Igen, én is sok jót hallottam már a Tamron 90 f2.8-ról. Hol érdemes nézegetni egyébként használtan objektíveket? Jelenleg itt PH-n nem találtam ilyet, illetve egy volt de az drága.
Egyébként ez milyen lehet: Nikon AF-S 40mm f/2.8G DX Micro ?
Rovarfotózásra biztos kevés, de lehet, hogy ha kompromisszumot kötök akkor jó lehet ha már úgy is fix objektívet szeretnék. Még a Nikon AF-S DX 35mm f/1.8 G-t néztem viszont akkor talán annyival jobb a másik, hogy makróra is használhatom, bár az utóbbinak nagyobb a látószög. Egyébként ezekkel a fix objektívekkel meddig lehet elmenni, mire képesek? Portré illetve tájfotózára is alkalmasak vagy inkább általános objektívnek számítanak? Igazából olyan 60 körül szerettem volna vásárolni valamit, de ha találok jó áron használt Tamron 90/f2.8-at akkor lehet, hogy kicsit többet hozzáteszek, régóta vágyok már rá.
-
aleister
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Szia!
Egy Tamron 90 f2.8 vagy egy Sigma 105 f2.8 jó választás lehet. Mindkettő tud 1:1 makrót, és portréobinak sem utolsó. Használtan megkapni őket 100k körül/alatt.
Tamronból több verzió is létezik. Arra figyelj, hogy legyen benne AF motor! -
freelanced
addikt
Hello!
Jelenleg egy Nikon D3100-as gépet használok az alap 18-55mm-es objektívvel. Szeretnék egy új objektívet (leginkább egy makróobjektívre lenne szükségem de abból egy jobb, ha jól tudom 100-130 ezer körül mozog). Ezért arra gondoltam, hogy elsőként egy fix objektívet szerzek be, talán az kötelező darabnak számít. Persze jobb lenne egy nagyobb átfogású zoom is a 18-55 helyett, talán az lesz a következő. Elsősorban a véleményeteket szeretném kérni, hogy egyetértetek-e ezzel illetve, hogy melyik objektív lenne a legjobb választás 100 ezer alatt. Jelenleg épp az összefoglalóban szereplő darabokról olvasok teszteket, de az ott szereplő darabok meghaladják a jelenlegi keretem, ezért mindenképp kíváncsi lennék a ti véleményetekre is hátha tudtok ajánlani valamit.
Szép napot!
Üdv:
Freelanced
-
aleister
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
Ez a Kai, vagy szimplán valami random keleti arc?

-
bbkmachine
aktív tag

-
.DLL
veterán
válasz
Zozzant
üzenetére
Nem, ezt még a K200D-hez vettük kitben, most pontos típust nem tudok mondani, mert munkahelyi gép, már nem vagyok bent. De a zöld csíkos, elvileg időjárásálló (a 18-55 legalábbis az) kivitel.
Szerk: így néz ki.
Egyébként volt előtte egy hegesztőüveg is. -
.DLL
veterán
Sziasztók,
Szeretnék venni egy obiektívet Napfogyatkozásra mit ajánlotok?
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
bbkmachine
üzenetére
Kösz a véleményt!
-
_seth_
veterán
Megvan a 17-55 2.8
Nem apro darab... Az af villamgyors bar hangja van.(220voltban vettem, hasznalt 2013 szeptemberi gyartas, cd, doboz, gari 2015.06.02ig, mindez 160e forintert teljesen karc es hasznalati nyom mentesen, egy porszem sincs a lencsek kozott, ew 83j gyari hasznalt dobozos napellenzo 6e; edigitalbol vettem egy 77es uv szurot ra 3,7e forintert igy kompletten megvolt 170e forintbol)
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
kaposznyak
üzenetére
Én is amondó vagyok, hogy szerezz be egy 18-135 STM obit ezekre a cipekedős családi kiruccanásokra. Egyrészt képminőségben nem kell sokat beáldoznod, másrészt nem kell cserélgetned sem az obikat a nagy cipekedés közben. Én is 1db nagy átfogású obit hordok magammal a családi alkalmakon +pisztolytáska. Rájöttem, ha sok cuccal indulok neki, akkor nem használom ki őket, jóval kevesebbet fotózok. Ha egy darab obival vagyok, akkor mindenre lövök ami érdekes és otthon kidobálom ami nem kell. Így marad meg egy csomó családi emlék, ami egy nagy felszerelés mellett simán elveszne. Én külön választom a célzott, előre eltervezett fotózást és a családi programok közbeni spontán lövöldözést.
-
.DLL
veterán
válasz
kaposznyak
üzenetére
Megértem a szempontjaidat
Bár 170 lepedő akkor is durván sok.
De van rá 14 napod kipróbálni, végülis az új Sigma sorozatot optikailag eddig mindenki dicsérte, hátha ez is jobb lett az átlag superzoom-nál, viszont az AF gondok nem ritkák, így alaposan le kell tesztelni. -
.DLL
veterán
válasz
kaposznyak
üzenetére
Szerintem nem, legalábbis ami a fényerőt és valószínűleg a képminőséget illeti.
Ha azért gondolkodsz ezen, mert a kis kitobi nem fért be a táskába vagy valamiért nem akartad magaddal vinni, akkor inkább egy nagyobb táskát szereznék be.
-
Monya78
veterán
válasz
kaposznyak
üzenetére
Ha a "Képminőség a fő szempont" akkor NEM.
Általában minél nagyobb az átfogás "többszörös az zoom" annál rosszabb a képminőség. Persze van néhány kakukktojás de az nem a 16x zoom környékén található.
Viszonylag nagy átfogást és jó képminőséget a 18-135mm f3.5 - f5.6 STM obival megtalálnád, de tele részen sokat veszítesz.
-
.DLL
veterán
válasz
kaposznyak
üzenetére
Pénzösszegkerettől függően Canon 18-55 IS, 18-55 STM, Tamron 17-50 nem-VC, Canon 15-85 IS USM, Canon 17-55 IS USM.
Ultranagy látószögre pedig Canon 10-18 STM -
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Botanikus kertben jártam ma. Sok szép formájú, nagy fa volt, de mivel csak 70-300 volt nálam, nem tudtam őket fényképezni.
Milyen nagylátószögű obit ajánlanátok Canonra?
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni objektív vásárlással kapcsolatban. Van egy D300s gépem egy Nikkor 18-200-as objektívvel, és szeretnék egy minőségi fejlesztést végrehajtani bizonyos keretek között. Sigma objektíveket vennék mert jóval olcsóbbak, mint a Nikkorok. Kellene egy 17-50-es, egy 70-200-as, egy 105-ös makró és egy 2-es konverter. Milyen kompromisszumokkal kell számolnom? Ár-érték arányban jó ez a beruházás? KB. 600-ból úsznám meg az egészet. A fotózás hobbi nekem, amit komolyan veszek, de nem ebből élek, nem akarok milliókat költeni rá. Előre is köszönöm a segítséget!
-
.DLL
veterán
válasz
Monya78
üzenetére
"valamiben engedni kell, túl sok a feltételed."

APSC-re ilyen nincs, ami 10mm vagy az alatti és jó fényerős, ez már a FF világa, ott pl. 14mm f/2,8.
Egyébként ha nem videózik az ember akkor nem olyan fontos szerintem a fényerő, az pedig szintén ritkán teljesül, hogy nyitva a sarkok is tűélesek legyenek... -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
7D-re szeretnék egy UWA üveget.
Minimum 10mm kellene, de lehet még szélesebb is.
Igazából csak nagyon ritkán lenne használva, de jó lenne a nagy fényerő.
Stabi, meg sziper-szuper AF nem is nagyon kellene.
Viszont a penge élesség a széleken is nagyon fontos lenne.
A 17-55 2.8 IS USM nem mindig brillírozik a széleken, és ez frusztrál nagyon, de amúgy meg nagyon jó kis obi, végül is el kell fogadnom, majd egyszer csak lecserélem full frame-re és akkor úgysem kell tovább.Szóval a canon 10-22 lenne mondjuk egy kiszemelt, de hát az nagyon béna fényerőben.
Tokina, meg sigma, meg társai max akkor kellenének, ha biztosra tudnám, hogy jót fogok ki.Létezik valami olyan obi, mondjuk ami 10mm körüli, mondjuk f4 alatti, 100k alatti? Márka az mindegy.
Olvastam a topikot, valaki azt írja, hogy a tokina képcsúcsai sem annyira pengék, meg van CA is. A netes tesztképeken én nem vettem ezt észre, sokkal jobbnak láttam, mint most az én 17-55-öm széleit.
Mondjuk zavarna, hogy fordítva van a zoom a tokinán, de ez lenne a legkisebb gond.
10-18 meg szintén nagyon béna fényerőben.
Jó lenne, ha minél kevésbé nyújtaná a képet 10mm körül és az is jó lenne, ha a fényforrást szépen ilyen "csillag" alakban fotózná le.Van valakinek kéznél épkézláb méretű képe Canon Tokina 11-16-al, mondjuk belső térben, 2.8-on?
Vagy mi lenne az ideális?
Köszi előre is.
-
kigyi_23
addikt
Rendeltem egy B+W XS-Pro-t úgy sem használtam még ezt a márkát meglátjuk milyen.
-
kigyi_23
addikt
Igen ezért néztem Hoya-t, kit obira az ember nem rak ilyet, de ugye ez már erősen az a kategória ami gond, ha sérül, én nyugodtabb vagyok, ha van rajt valami. Meg talán tisztítani is könnyebb. B+W is ismerős, de azzal még nem volt dolgom (igaz, hogy nem is volt mire tenni, mert nem volt olyan cuccom amire érdemes lett volna)
-
kigyi_23
addikt
Sziasztok! Van nekem egy 70-200 L F4-em és gondoltam rá, hogy ha már nem volt olcsó legalább védjem meg így egy szűrőt gondoltam rá rakni. Gondolom a nagyon olcsó kínai vackokat nem érdemes rátekerni, mert talán még ronthatnak is a kapott kép minőségén, de akkor mit rakjak rá? Mert néztem a Hoya HD UV szűrőjét, de kell ilyen drága szűrő rá vagy azért az már felesleges lenne? (Sokat használom kültéren és ugye a por, szélben homokszemcsék problémásak lehetnek ezért kellene főleg valami ami megvédi). Van esetleg valakinek javaslata, hogy ne feleslegesen vegyek valamit inkább kérdezek.
-
aleister
veterán
Igen, ez igaz. De ennyi pénzért sajnos meg kell ezzel elégedni. Kellő türelemmel elég jó képeket lehet azért összehozni.
A pöcköt sima papír zsebkendővel is ki lehet támasztani a kívánt blendeállásban. Az általában mindenkinél van kéznél.
(#22151) Clargica
Itthon valamiért képesek 1000-2000 forintot is elkérni az adaptergyűrűkért. Ne félj, a külföldi rendeléstől, mert rengeteg fotós kiegészítőt a honi ár töredékéért meg lehet kintről rendelni. -
Byk01
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Azért egy G-s obival fordítva fotózni nem túl kellemes. Elég szűk a dof, a legkisebb beremegéstől arrébb mászik, és eközben kézzel kell tartani a blendevezérlő "pöcköt" ... vagy gyártasz néhány kitámasztót, hogy ne csak a teljesen nyitva és a legkisebb nyílás között tudj választani.
-
aleister
veterán
válasz
Clargica
üzenetére
Szívesen!

A fordítógyűrű fotós szemmel nézve fillérekbe kerül. 1-2 usd között van.Katt!
Nézd meg, hogy mekkora az 50 1.8 G szűrőmérete. Nekem D van. Annak 52mm. Úgy rémlik a G nagyobb.Simán rácsavarod az obi szűrőmenetére, és azzal csavarod fel a vázra.
Nikonon sajna így nem lesz AF és fénymérés sem. Úgyis MF-fel érdemes használni, így az előbbi nem olyan nagy probléma. Canon esetén van fénymérést átvivő megoldás, de az már többe kerülne, mint az obi maga,
Ennek a módszernek az olcsóság a szépsége.

-
Clargica
csendes tag
-
aleister
veterán
válasz
Clargica
üzenetére
Nos, akkor már megírom az eredeti kommentet is.

A makró matt ne aggódj! Ezek legtöbbször csak névleg tudnak makrót. Kicsivel jobb a leképezésük, mint egy átlagos üvegnek. A fix 50-nel is tudsz makrózni bőven egy fordítógyűrűvel vagy közgyűrűsorral.
A stabi miatt ne fájjon a fejed, mert az f1.8 és f4 között több mint 2 FÉ különbség van. A gyengébb stabik kb ennyit fognak meg.
Csak azt nem értem, hogy miképp lett a tele-nagytele tartományú zúmból, hirtelen egy alap fix.

Hozzátenném a korábban említett üvegek helyett én biztos a fix 50-est venném. -
aleister
veterán
Hát ez meg hogy került ide?

Privát lett volna, tök más témában.
-
Clargica
csendes tag
Sziasztok fiúk! Köszönöm a hozzászólásokat. Igen, én nem a stabis obikra gondoltam,hanem az olcsóbb változatokra. Közben találtam a Nikonnak is egy obiját ami stabis ,de csak 55-200-as,és nem lehet vele makrózni,legalábbis nem olvastam ,hogy lehet.
Jobb lett volna.ha 300-as és lehet vele makrózni. De ez van. Stabi nélkül nem igazán vagyok benne biztos,hogy megveszem akármelyiket a három közül,ha nem éri meg. Közben nézegettem a Nikon 50mm 1.8G -jét is. Nem ugyanaz a kategória,nem lehet azzal sem makrózni,de viszont lenne egy fényerős obim, amit lehet jobban ki tudnék használni. Gyerekek fotozásához jó lenne. Tudom, ebben sincs stabi,de rövid f.távú és nagy fényerejű,így hátha nem "remeg" be.

-
aleister
veterán
válasz
masterful87
üzenetére
Nem-nem. A VC nélküli Tami sincs az ajánlottak között.

-
Mirman
őstag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Igen erre gondoltam , köszönöm

-
Mirman
őstag
Üdv!
Ha tegyük fel APS-C szenzoros Nikon gépem van es akarok venni egy 50mm f1.8 obit akkor az f1.8 érték az full frame vázra értendő es rájön az 1.6-es szorzó a szenzormeret miatt , vagy valós f1.8 aps-c gépen is ?
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
masterful87
üzenetére
Szerintem sem a stabilizátorosra gondolt a kérdező. Annyiból értelmetlen aleister hozzászólása, hogy a kolléganő szerintem kifejezetten az olcsó kategóriából szeretne válogatni, a stabis Tamron meg nem az. Az olcsó Stabi nélküli verzió meg nem olyan jó, mint a stabis. Ha kifejezetten az olcsó kategóriás vétel a lényeg, akkor az APO verziót én kihúznám a sorból a Sigma-tól. Nem jobb, mint az APO nélküli.
A 40ezres körüli kategóriában szerintem tök mindegy melyik obit veszi meg, elég nagy kompromisszumok lesznek. Ha Canon-os lenne a hölgy, akkor mindenképpen az 55-250 IS-t ajánlanám, mert az ár/értékben nagyon ott van a szeren. Nikont nem ismerem sajnos. -
masterful87
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Szerintem a kolléga erre a 3 objektívre gondolt:
Tamron AF70-300 F/4-5,6 Di LD (A17NII)
Sigma 70-300 /F4.0-5.6 DG Macro
Sigma 70-300 /F4.0-5.6 DG Apo MacroGondolom így már nem áll az a sorrend, hogy a Nikkor csak a Tamron után következne képminőségben?!
-
.DLL
veterán
-
törölt tag
válasz
Clargica
üzenetére
Inkább legyen Tamron. A Sigmának sokszor volt gyári tech hibája. Hogyan lehet bízni abban? Az APO meg jó dolog, csak így próbálnak eladni egy alsó-középkategóriás objektívet. Szóval átverés. Tartalmaz egy apokromatikus (APO) lencsét, aminek kisebb a fényszórása ezért kisebb a kromatikus aberráció. Makró lencsék esetében lényeges, hogy ne legyen színeltérés.
-
Clargica
csendes tag
Sziasztok! Szeretném ha valaki segítene egy kicsit. Kinéztem egy obit pontosabban kettőt illetve az egyiknek kétfajta változatát. Nem ragozom tovább. Sigma 70-300 sima és APO-s, valamint ugyanez 70-300 Tamronban. Melyiket ajánlanátok? Mi a különbség az APO-s és a sima Sigma között? Köszi a segítséget előre is.

-
-
aleister
veterán
válasz
üzenetére
A nagyítás (leképezés) más. Ennek a makrózásnál van jelentősége. A 0.34x azt jelenti, hogy a valóságban 1mm nagyságú téma 0.34mm méretben lesz a szenzorra vetítve, leképezve.
Szóval ez az 0.34x szoros értelmében véve inkább kicsinyítés.A makró obik 1:2-nál kezdődnek. Az igazán jók 1:1-es leképezési aránnyal bírnak, és év elejétől már elérhető az első natív 2:1-et tudó üveg is.
-
törölt tag
Sziasztok. Mit jelentsen ha a szenzor 1.5x szorzóval rendelkezik és az optikának 0.34x nagyítása van? Hogyan és milyen mértékben módosul az optika adott gyújtótávolsága? Hol kapok én 50mm-t ami megegyezik a full frame-el? Egyelőre azt tudom, hogy hozzávetőlegesen beállítva 33,333mm-en ad 1.5x szorzóval 50mm-t. Úgy gondolom, hogy ezt az értéket az optika nagyítása is befolyásolhatja. Hogy és milyen mértékben? Ezt követően hogyan számolom ki a lehető legpontosabban azt hogy hány mmm-re kell tekernem a gyújtótávolságot, hogy 50mm adjon?
-
_seth_
veterán
Canon 17-55 f/2.8 IS USM vs. Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art?
Tapasztalata van valakinek esetleg? Esküvőre melyik lenne a jobb? A canon tartománya jobb de a sigma fényereje brutál, áruk hasonló.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
A Sony 18-55 Sam II kitobira szeretnék venni hood-ot, mert a nagyobb, 55-200-as kitobira való nem jó rá valamiért, pedig elvileg mindkettő 55mm-es szűrőmenettel rendelkezik. Így viszont nem vagyok biztos benne, hogy egy általános, 55mm-es napellenző jó lenne rá, tudnátok segíteni? Ebay vagy Amazon is szóba jöhet.
-
aleister
veterán
Nekem a slim cpl kávája bevinyettál a Tokinán egész ekv 16-ig. Szerintem a P rendszerű Cokin kerete is be fog, még ha 1 szűrős slim is. De ez csak találgatás.
A probléma, hogy míg régebben 1-2 usd-ért voltak lapok a P-be, a Z-be csak minőségi és drága szűrőket árultak még béjen is. Így nem is igen fejlesztettem tovább ezt a vonalat.
-
aleister
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Hááát...feltettem a P-t, és ekv 16-on állatira belelóg a 3 lapos szűrő vége. A Z-hez sajnos csak 82mm-es adaptergyűrűm van, így pontos eredmény nem tudok mondani, mert kézzel fogtam oda, de azzal határon mozog.
Most sajna DX-en nem tudom kipróbálni. Elvileg azon ekv 16.5 lesz az UWA végén (sőt asszem canonos vagy, szóval 17.5), így a Z pont jó lesz neked.
Ha fontos, holnap kipróbálhatom DX-en, de így látatlanba a fentit reálisnak tartom.Egyébként nem értem a Cokin oldalát. Miért szimplán szűrőméret alapján kategorizálnak? Szvsz többet nyom latba az üveg fókusztávolsága.
-
emer
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy Tokina 11-16-hoz melyik Cokin szűrőtartó keret a megfelelő és nem lóg bele a képbe? -
Byk01
őstag
válasz
masterful87
üzenetére
Pontosítsunk: nincs olyan, hogy 35 mm-es filmes gyújtótáv. Az objektívekre a fizikai gyújtótávot írják rá. Ez nem változik attól függően, hogy milyen gépre tekerted fel. Ami változik, az a látószög. A teljes megfogalmazás úgy lenne, hogy "az 50 mm gyújtótávú objektív látószöge APS-C (Nikon, Sony, Pentax) szenzoros gépen egy full frame-es gépre tett 75 mm-es gyújtótávú objektívének felel meg."
Ez kicsit bonyolult megfogalmazás, ezért rövidült kb. arra, hogy APS-C-n az 50-es 75 mm-nek felel meg. -
Studi
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Ha ennek van köze a 4/3-os Sigma 18-125-höz, akkor gondolom nem lett volna az erősen ajánlott obik között.

Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- OLED TV topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Asztalos klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ikkor 40 nem szimpatikus. A 35-ös olcsóbb, fényerősebb, és a rajzolata sem rosszabb. Egyetlen előnye az 1:1 makró.