Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
karis
tag
Akit esetleg érdekelne az új Canon 50mm f1.8 STM: [link]
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Real_Necro #22996 üzenetére
Igen, csak nem mindenhol szeretik gyakorolni
Lehet próbálkozni pl. a kizárólag webshop-ként működő üzleteknél is a visszaküldéssel, csak aki ezt teszi, valszeg elköszönhet a pénzétől
Azért az Edigital-t említettem, mert náluk zökkenőmentesen működik az egész. Máshol is működik feltehetően, de én mindenképpen nagy üzletláncoknál vásárolnék.
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
Ricardo128 #22992 üzenetére
Nem hiszem, hogy az az objektiv (18-200) felmenne FF vazra, ezek az objektivek DC jelolesuek szoktak lenni, amik aps-c gepre valoak.
(#22989) agoka07:
Igazabol azt Neked kell tudni, hogy mekkora latoszogre van szukseged, a 70-300-al nem surun fogsz tudni fotozni belterben (aps-c-n), hacsak nem sportcsarnokban. -
kulerr
őstag
válasz
Real_Necro #22996 üzenetére
Köszönöm neked es mindenkinek!
-
Real_Necro
veterán
válasz
bbkmachine #22995 üzenetére
Ez nem az Edigital sajátossága, hanem úgy hívják "Vásárlástól való elállás joga".
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #22993 üzenetére
Bár ez itt nem a reklám helye, de én szinte mindent az Extreme Digital-ban vettem. Online megrendeltem és átvettem a boltban. Az Edigital előnye az, ha nem tetszik az obi, kötelesek 14napon belül vissza venni minden magyarázat nélkül, még akkor is, ha nem hibás a termék! Arra kell ügyelni csak, hogy az összes tartozékot (csomagolás is) hiánytalanul vissza adjad. Bár hivatalosan nem bonthatod ki a csomagot, a gyakorlatban ők maguk bontják fel a boltban a szemed láttára, magyarul nem bizonyítható, hogy használtad a cuccot 14napig. Félreértés ne essék, soha nem vittem vissza fotós cuccot így, de az ördög nem alszik! Laptopot már kellett vissza vinnem, mert hibásan működött. Kérhettem volna azonnali cserét, de én inkább a pénzt kértem vissza. Szó nélkül utalták az összeget pár napon belül a számlámra.
Több más üzlet is létezik, ami hasonló módon működik, tehát nem csak az Edigital ilyen. Csak példaként hoztam fel. -
Studi
veterán
válasz
kulerr #22990 üzenetére
Nem tudom Nikonnal hogy áll a Media Markt, de esetleg érdemes az ő üzleteiket is megkérdezni. Elég változatos áron szokták nyomatni a termékeket, és vannak náluk helyi akciók is. A honlapjukat kár nézni, mert ők is különállóan, az üzletektől függetlenül működnek. Egy levelet megér, dobáld be az üzletek mailcímét egyesével titkos másolatba, és érdeklődj, kb. 24 órán belül az összes szokott válaszolni.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
kulerr #22990 üzenetére
Mindenképpen hivatalos viszonteladótól vennék! Másrészt ha bemész egy "kis" üzletbe, nagy valószínűséggel nem lesz nekik raktáron, azt mondják majd, hogy rendeld meg és menj vissza érte. Mivel nem egy olcsó obiról van szó, még az is elképzelhető, hogy a nagyobb áruházakban sem lesz azonnal raktáron.
-
Ricardo128
senior tag
válasz
agoka07 #22989 üzenetére
Mivel nem válaszolt még senki, így alap (de már kicsit több annál) tudásommal megpróbálok segíteni.
Portrénak a legjobb a 85mm-es gyújtótáv, ezt ugye mindkét objektív tudja, viszont a Sigmával tudsz képeket készíteni házon belül is, mivel lemegy nagylátóba (igaz ez csak FF gépeknél). Nem tudom, hogy hol szeretnél portrét készíteni, nyílt terepen, ahol a Nap ad elegendő fényt, vagy belső térben, ahol a f/3.5 vagy f/4 nem biztos, hogy elég lesz. Ezen a linken összehasonlíthatod a két objektív képminőségét, ahol egyértelműen a Tamron nyer élesség, és aberráció szempontjából. Ha csak természetfotózásra és portréra kell, akkor egyértelműen 70-300. Személy szerint 18-200-ast nem vennék, számomra az ilyen vegyes, utazóobjektív. Érdemes minden témához külön objektívet vásárolni, persze ez már drága mulatság. -
kulerr
őstag
Sziasztok.
Tervezek venni egy Nikon 24-120 f4 optikat es most pénteken utazok Bp-re vidékről. Eddig főleg hasznalt , de garis példányra vadásztam, de valahogy nem sikerült eddig ez.
Péntekig ha nem jön össze akkor megvenném az újat viszont elég sok rossz véleményt, tapasztalatot olvastam boltokról.
Nyilván szeretném a legolcsóbban megúszni, de nem a garancia, vagy az esetleges ügyintézés rovására.
Szóval szeretném kérdezni valakinek van-e tippje javaslata hol lehet a legjobb áron hozzájutni a fenti optikához. (Argep, árukeresőt persze néztem), de a Br. 271000 áron áruló két boltról sok kritikát találni.
(Pixel-plaza, Xoomstore)Minden véleményt javaslatot előre is köszönök!
Továbbá ha nem teljesen vág ebbe a topikba elnézést...
-
agoka07
senior tag
Üdv!
Egy D90es mellé általános felhasználásra (természet, némi portré), ezek közül melyik és miért lenne jobb obi?
Tamron 70-300
Sigma 18-200Ez az első ilyen gépem, még nincs elég tapasztalatom, hogy eldöntsem.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Ricardo128 #22980 üzenetére
Én inkább a Canon 10-18-at ajánlom. Alapban sem drága, plusz most 10ezer forintot visszatérítenek az árából így egy nagyon jó ár/értékű obit kap az ember. Nekem is van egy.
-
papaya
senior tag
válasz
Ricardo128 #22980 üzenetére
Nem értem miért nem a Tokina 11-16 akkor? Croppon kiváló nagylátó 2.8 már elég sok mindenre, képminőség fantasztikus, egyedül a CA kicsit sok, de azt meg utómunka 5 másodperc tisztázni. A felépítése meg elképesztően jó. Én imádtam amig Croppom volt.
-
Ricardo128
senior tag
Amúgy nagyon bejövős egy objektív. Gyönyörű az egész, maga a formája, az építése, és ahogy már írtam párszor a képminősége, de hát crop vázon nem adná vissza azt a szöget (vagy hogy írjam). Szóval terelődök 10-20mm köré, ahogy már javasolták.
szerk.: 50mm f/1.8-on könnyen megy a manuál... Mondjuk nekem a fotózás még csak az élettelen tárgyak lencsevégre kapásáról szól, élő témát biztos nem könnyű.
-
.DLL
veterán
válasz
Ricardo128 #22978 üzenetére
Neem, a SigmArt 18-35/1.8-ra, az egy bitang-jó obi lenne ha a fókusza miatt nem kéne szinte biztosan visszavinni a boltba, vagy ott helyben kipróbálni öt példányt mire egy jót talál az ember.
És f/1.8-on a fókuszálás nem az a manuálozgatós témakör... -
.DLL
veterán
válasz
Ricardo128 #22976 üzenetére
[...] ha a fókusza nem szarakodik...
-
Ricardo128
senior tag
válasz
bbkmachine #22964 üzenetére
Az én életemből kimaradt a sima alap zoom, azaz a 18-55
Szerencsémre, vagy éppen szerencsétlenségemre egyből 28-80-al kezdtem, de akkor megfogadom a tanácsotokat. Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM tetszik most, lehet az lesz a végleges. Csak kár, hogy nincs meg benne a nagyobb fényerő, azaz 1.8 nagyon kecsegtető, és mondom DigitalRev alapján is egy Canon L szintjét hozza az obi. Köszönöm a felvilágosítást.
Kellemes hétvégét!
-
expander
senior tag
válasz
Fotonhámozó #22972 üzenetére
nemigen izgat fel az i6 kepalkotasi kepessege, egy g3-al a zsebben
akkor a verdikt, hogy inkabb a "kisebb" atfogasu canonok kozt nezelodjek, mint a 70-300-as sigmak es tamronok kozt?
-
expander
senior tag
eppen amerre jarok, ahol vagyok, megtetszik valami, elkap az ihlet es szeretnem megorokiteni
felhasznalasi tekintetben, nemhiszem, hogy olyan nagy kulonbseg van az 55-250 es a 70-300 kozott, ezek kozul kellene nekem talalni valami elfogadhato cuccot a legalsobb arszegmensben -
m3ss
veterán
-
expander
senior tag
Sziasztok, egy kis segitseget szeretnek kerni
Kb 4eve sikerult beszerezni egy belepo kategorias DSLR-t, egy Canon 1000D szemelyeben. full altalanos (csaladi esemenyek, nyaralas stb) volt csak hasznalva, a csomagjaban talalhato 18-55 kitobival. Akkor elolavstam egy par irast, a fotozas alapjairol, nagyjabol kepben is vagyok a dolgokkalViszont most elkapott egy erzes, es szeretnek tobbet fotozgatni, mint mostanaban, amikor 2 havonta max egyszer eloveszem a fenykepezogepet
a 18-55 mindenkeppen maradni, es melle szeretnek beszerezni egy belepo szintu teleobit. ahogy nezegettem nem sok valasztasom van, a gyari canon 55-250, illetve a tamron es sigma 70-300.
a sigmanal ahogy lattam, letezik makros megoldas is, igy inkabb abban gondolkoznek.
nem, nem szeretnek varni es gyujteni, hogy vegyek valami jobbat, arra a "bohockodasra", amit amatorkent egyelore csak ki szeretnek probalni, es tanulgatni, szerintem tokeletesen megfelelnek ezek a 40-50ezer ft-os megoldasok is, foleg, hogy meg azon sem nagyon gondolkoztam, hogy milyen temaban fotozgatnek.(foleg, hogyha bejovos a dolog, akkor a jovoben termeszetesen beneveznek valami komolyabb darabra)
szoval a kerdesem az, hogy ebben az arkategoriaban, mi lenne a legjobb valasztas, illetve, hogy mondjuk a 25-30k korul futo (elvileg jo allapotu) hasznaltakhoz kepest megeri azt a 15-20k kulonbseget a teljesen uj?
elore is koszi
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #22963 üzenetére
Illetve létezett egy "régi iskola" a besorolásokra a 24mm-es szabványnál, ott a 24-50? között volt a nagylátó, alatta meg szuper nagylátó kategória volt ha jól emlékszem. 24mm Canon crop-ra fordtíva meg éppen 15mm. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mire kell az obi. Ma már eléggé átfedik egymást a kategóriák, így inkább gyutávban kell gondolkodni, mintsem kategóriában. A 18-35 cropon, az egy frankó alap obi lehet és ez a lényeg! De nincsen alap obid? A 18-55-re gondolok most. Az éppen ott kezdődik, mint a kinézett Sigma, csak hosszabb a vége.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Ricardo128 #22961 üzenetére
Crop vázon nem számít nagylátónak. A Canon 1.6 szorzójával az 29-56mm gyutáv. Általános fotózásra szerintem ez éppen ideális tartomány, csak nem nagylátónak számít, hanem "alap" zoom-nak. Ha kifejezetten nagylátó kell, akkor ahogy előttem is írták, 10-18, vagy 10-22, vagy 10-20(sigma) vagy 10-24(tamron) stb...
Leica szabványban gondolkodva (vagy fullframe-ben) 24mm alatt kezdődik a nagylátó kategória besorolás.
-
válasz
Ricardo128 #22961 üzenetére
Mire kell az objektív? Nagylátó kell, akkor 10-18 és ennyi.
-
Ricardo128
senior tag
Mit ajánlotok helyette? Mert ez az 1.8 fényerő nagyon kecsegtető. Illetve a kialakítása, meg az, hogy kb. egy Canon L lencsével vetekszik az élessége. Mondjuk a 28mm-nél valamivel jobb lehet.
-
válasz
Ricardo128 #22958 üzenetére
Igazából semennyire. Egy kis átfogású, de igen fényerős alapzoom.
-
válasz
Ricardo128 #22958 üzenetére
Majdnem 30mm, nem éppen nagylátó, legalábbis határeset.
-
Ricardo128
senior tag
Üdv mindenkinek!
Igaz még csak a távoli jövő, de már tűkön ülök, és hát érdekel.
Adott egy Sigma 18-35mm és egy 40D, azaz Crop szenzor. Ez a kettő körülbelül mit hoz ki egymásból? Úgy értem, hogy mennyire számít nagylátónak egy crop vázzal az objektív?
Előre is köszönöm!
-
papaya
senior tag
megvettem a Tamront.
Eddig úgy fest frankó minden. (kopp-kopp)
2.8-on brutál a vignettálás, meglepett. Valamint az anyaga sem túl "acélos" de ezek legyenek a legnagyobb bajai. Hát viszont ahogy ez karcol.. omg
-
Clemi
veterán
válasz
bbkmachine #22946 üzenetére
Akkor nem marad más hátra, mint a szerviz. Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy 1 napos szervizre kérjek időpontot, vagy egyszerűen adjam le és majd jelentkeznek ha kész van. Valahogy olyan megérzésem van ezzel kapcsolatban, hogy az otthagyott cuccal komolyabban foglalkoznak. Szerintetek?
-
.DLL
veterán
Ha ez segít, akkor az egy mélyégélesség skála, ami nagyjából következtetni enged, hogy adott "zoom" állásban és adott tárgytávolságot, mettl meddig lesz éles a kép, ami a vonalakon kívül esik az már kicsit vagy nagyon, de életlen lesz. Dióhéjban.
Az arany színű matrica csak a minőségellenőrzés pecsétje.
-
Clemi
veterán
A képeken a döntött skála számpárjait nézd. Azokon, illetve a különbözőségükön jól látható mikor merre mozdul a fókuszpont. Ez előtt a nem tűélesség előtt egyébként én is értetlenül állok. Azt hittem azért ennél élesebb képet ad ez az objektív.
Csak érdekességnek, itt egymással összehasonlítható a 60/2,8 és a 70-200 as élessége. Persze letöltve és kinagyítva látszik igazán a különbség, amit nem tudom így a természetes, vagy a telében kalibrálásra szorul valami.
-
Andrew31
senior tag
-
xors
senior tag
Sziasztok!
Szert tettem egy 75-300 -as régi Sigma (Nikon) manuális teleobjektívre.
Sok minden van ráírva, így a segítségeteket kérem, hogy mi mit jelent rajta.
Képek
van rajta egy piramis szerű vonalas cucc, aminek nem értem a jelentését.
Ennek a piramisnak az alján bal oldalt a 11 -es szám mellett a narancssárga R betű.
Az van ráírva, hogy tud makrót, ezt hogy kell használni rajta?
Még van rajta egy matrica, amire az van írva, hogy JCII 61 PASSED JMDC Ennek van valami jelentése?
Elnézést a zöldfülű kérdésekért, de ez az első manuális objektívem, és kíváncsi vagyok mire képes. -
Clemi
veterán
válasz
JohnyBlue #22939 üzenetére
Persze hogy érthető
Ezért állítottam most a W+3 T+1 értéket, amivel a fentebb linkelt látható eredményt értem el, a szinte már zavaró front fókusz után.
A kérdés már csak az, hogy szinte csak a középső tartományban lévő fókusz eltérést szervízben vajon tudják-e állítani (ha már egyszer garis még az üveg) vagy csak konstans tudják eltolni a fókuszt minden gyújtótávolságon.
Amit megfigyeltem viszont minden beállításnál, hogy szinte csak 200mm-en, de ott állandóan mászkál a fókuszpont. Hol front, hol back, de nincs két egyforma.Ezzel vajon lehet mit kezdeni? Persze igaz, nagyon kicsit mászik el, és egy f6,3-f8 blendével ez elfedhető, de ha már f4-es objektívem van, néha szeretném f4-en használni 200mm-en is és azért egy portrénál igencsak számít az a pár centi is.
-
JohnyBlue
addikt
A két végérték között a váz átlagértékeket állít be. Tehát amikor belövöd a MAFA-t akkor azt is vedd figyelembe, hogy középen kb. mennyi kell esetleg neki. Ugyanis így tudsz sakkozni és esetleg tele végén egy nagyon kicsit backes legyen amit nagyon hamar behoz és majd az egész tartományban így príma képed lesz. Valamit valamiért alapon... érthető amit elgagyogtam ?
-
Clemi
veterán
Egy rakás tesztfotó és a micro adjustment állítgatása után arra a megállapításra jutottam, hogy a gyutáv két végén szinte pontos (70mm-en talán +2 van benne) viszont a 100-135 állásokban egyértelműen front fókuszos az objektív.
Azt gondolom ez az a helyzet, amit a vázon nem tudok sehogy korrigálni, de legalábbis teljesen tanácstalan vagyok. Ezt a szervízben vajon tudják korrigálni?Jelenleg, egy W+3 és T+1 beállítással eddig jutottam.
(#22934) *Ropi* Mikor állványra tettem, a stabit kikapcsoltam teljesen.
-
*Ropi*
félisten
Ugye az IS kikapcsolva vagy "stabilizer mode" 2-es állásban volt közben? Mert az az állvány mód, amikor csak függőlegesen kompenzál, vízszintesen nem.
Egyébként van egy tartomány, ahol a képstabilizátorok gyengébben, vagy sehogy nem tudnak kompenzálni: ez pedig a tükörfelcsapás (dupla) ütközése: az elsőt még csak-csak kivédik, de a rögtön utána jövő másodikat (amit az elsővel pont ellentétes irányú) már nem tudják és az általában meglátszik a képeken 1/160 - 1/320 között. Én is ezt sakkozom most a Tamimmal...
-
Clemi
veterán
Igen, állványon, kikapcsolt stabival, a 200mm-en kb 3,5-4 méteres távolságból, vízszintesre belőve minden és a szenzor sík párhuzamos az ellenőrző lappal. ISO400 tükör felcsapás és távkioldó, f4 és 1/250 záridő.
A stabi nélkül élesebb képet kézből lőttem.
-
Nem teljesen világos a dolog, ugye akkor állvánnyal tesztelsz kikapcsolt stabival? Mert minden más eset fals eredményt fog adni. És ugye az a fókusz ellenőrző szerkezet is megfelelő távolságban, szögben van?
Amúgy ha stabi nélkül élesebb, az teljesen természetes állványon.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Kérdés: Adott egy 70-200 f4/L IS obi. Gyanús volt nekem kicsit az élessége, így állványra tettem és egy fókusz ellenőrző "szerkezettel" megnéztem alaposabban. Amit most észrevettem, hogy időnként hol front, hol back fókuszt prudukál. Alap beállításon a 70D vázon jól láthatóan front fókuszos, így tettem rá egy kis eltolást, de így meg csinálja ezt a hol mögé kicsit, hol elé kicsit. Ezt vajon mi okozhatja?
Egyébként először a stabira gyanakodtam, hogy elrántja a képet, azt is ellenőriztem úgy, hogy ugyanoda fókuszálva csináltam képet ki és bekapcsolt stabival és lett olyan képpár amin a stabi nélküli élesebb, de látványosan. -
papaya
senior tag
Ezzel azért tudnék vitatkozni hogy mennyire erős. A tapasztalataim alapján nekem bőven vállalható a minősége a hibáival együtt is de nekem az iso a súlya volt az a plusz amiért ezt vettem a képi világ és az érzékelő méretén felül. Most adtam el a belépős fixeket, mert már ez is kiakasztott hogy állandóan cserélgessek, azért gondoltam vmi átfogó zoomra. Most azzal nyugtatgatom magamat hogy túl spirázom meg csak javítják ha pl decenteres.
-
-
papaya
senior tag
válasz
*Ropi* #22921 üzenetére
Hát ez az. Ezt mondták ők is, hogy mivel 3rd party lencse vagy pont beletrafálok a fókusz korrigálásba, vagy csöcs mert ők sem tudnak mást csinálni ha jól értettem. Akkor most vegyek inkább canon fixeket (85mm, 24mm, 50mm)? Portréra, tájképre is kellene, no meg nem kevés videora...
-
*Ropi*
félisten
válasz
forceberg #22912 üzenetére
Nekem egy lencsetagot állítottak (az AF rendszer a mérésük alapján pontos - valóban, mert találni mindig talál, csak ha F4-nél tágabbra nyitottam a rekeszt akkor át kellett állítanom a MAFA értékeket).
A fókusz korrigálása a gyári üvegeknél megvan, viszont a 3rd party gyártóknál (akik nem veszik meg a kommunikációs protokollt) nincs rá lehetőség, így marad a szerencse kérdése...
(#22913) .DLL: Persze, csak nehogy megvonják mint nekem, mert cégre vettem.
Így először kaptam egy 25k-s árajánlatot, majd végül 15k-ba került a fenti művelet.
(#22915) duni84: Több fórumtársról tudok akinek rossz volt: legalábbis minimum AF korrekciózni kellett vagy a focus driftet utánállítani mint nekem.
(#22917) papaya: "ilyen vázra nem kellene olyan lencse ami nem tudja rendesen kihasználni"
Ezt érthették úgy is, hogy a Tamit csak olyan vázra szabad megvenni, amiben 2 pontos MAFA van, hogy rendesen ki tudd korrigálni. Én is csak ezért mertem megvenni az 5D3-ra: mint ahogy az ábra mutatta szükségem is volt rá.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
papaya #22917 üzenetére
"egy ilyen vázra nem kellene olyan lencse ami nem tudja rendesen kihasználni"
Azért a Tamron 24-70 VC-re bármit rá lehet fogni, csak azt nem, hogy képminőségre gyenge. A Canon 24-70 II-től ugyan elmarad, de az árához képest kiváló a képminősége. A 6D szenzora szintén nagyon jó (nem, nem akarok vitázni, hogy a N***n jobb-e....) Szóval adott egy jó FF szenzor és a kiváló képminőségű FF objektív.... Mi nem tetszik ebben a Kabaré kft-nek??
A hozzá nemértés is egy érdekes magyarázat tőlük... Ha felpattintom állványra, időzítővel, manuál beállításokkal, középső fókuszponttal stb, és lövök egymás után 5 képet ugyanoda, akkor mit befolyásol az, hogy profi vagy kezdő nyomja-e le az expogombot?
(#22918) Zozzant: Lényegre törőbben megfogalmaztad, amit én is gondolok.
-
papaya
senior tag
Köszi mindenkinek a tanácsokat. Beszéltem a Camera kft szervízzel is, ott azt mondták, hogy az nem számít hibának ha néha néha elmászik, csak ha folyamatosan adott beállítás mellett, előbbi inkább a fotós hozzánem értése valamint hogy ne várjak csodát egy nem "gyári" obitól. Illetve hogy nem ismeri fel a 6d igy csak általános korrekciót tudok csinálni af microval, végül pedig, hogy egy ilyen vázra nem kellene olyan lencse ami nem tudja rendesen kihasználni. Na bumm..pedig nem tudok kifizetni egy canon 24 70-et. Amúgy egyet kell értenem, hogy ennyi pénzért ne kelljen már labortesztet csinálni
-
Horvla
csendes tag
válasz
duni84 #22915 üzenetére
Ok! 6:1-es arányt azért nem kell szigorúan venni! Mivel az orosz ruletthez hasonlítottam a helyzetet, és azt meg 6 lövetű pisztollyal mívelték, ezért írtam 6:1-et. Illetve arra akartam utalni, hogy elég rizikós még az új példányokból is jót kifogni. Azért hihetetlen, hogy egy új objetívnél is azon kell "rimánkodni", hogy csak minden renben legyen vele!
-
Horvla
csendes tag
Nem, szerintem nem volt erős! Valamint nem jobb a helyzet mostanában sem! Én most jártam így! Nagyon dicsérve vannak a Tamronok itt a fórumon, ami igaz is HA jó modellt fog ki az ember! Viszont a "sötét" oldala csak nagyon finoman van mondogatva! Szerintem elég gáz, hogy egy vadonatúj objektív decenteres (árkategóriától függetlenül)! Sajnos az én tapasztalatlanságommal belefutottam elsőre egy hibás példányba (amivel nem vagyok egyedül)! Az meg, hogy az ember egy egész "fotólabort" állítson fel egy üzlet közepén egy objektív miatt háát... Sajnos idő hiányában, napokba telt mire rájöttem, hogy nem én nem szoktam még meg az új objektívet, hanem ez bizony hibás! Amúgy jó kis obi lenne, de....sajnos van DE! Szóval én csak figyelmeztetni szerettem volna a fórumtársat, hogy vigyázzon vele. (Főleg, hogy külföldi vásárláson gondolkozik.)
-
Horvla
csendes tag
válasz
_seth_ #22909 üzenetére
Sajnos, tapasztalatból! Az újonan vásárolt Tamronom a szervizben kötött ki. Egy kis AF pontatlanság, megfűszerezve egy csipetnyi decenterességgel. Igaz, a hivatalos szakértői vèlemènyt még nem kaptam meg. Valamint mások is mondták, hogy a második példányuk lett hibamentes, az elsőre kapott nekik is hibás példány volt.
-
*Ropi*
félisten
válasz
forceberg #22907 üzenetére
Úgy látszik ezt az enyém nem tudta (hogy a fókusz drift nem gyógyítható), vagy úgy megijedt a szervizben, hogy azóta jól működik (mondjuk most meg mintha a stabi rázná be a képet, még tesztelem mire biztosra mondom de esélyes). Alig akartam elhinni, de 0-0-án pontos végig, ami előtte -4 és +16 közt ingadozott.
(#22909) _seth_: A korai példányok tényleg nagyon gázosak voltak, ha jól emlékszem összesen 7 hibájukat számoltam össze (egy részük csak a Nikon bajonetteseket érinti a speciális rekeszvezérlés miatt).
-
papaya
senior tag
Adott egy 6d.
Szeretnék venni rá egy Tamron 24-70 2.8 VC -t. Újonnan vásárolnám, azonban nem itthon, hanem sógoréknál, mert ott kint jelenleg 830€ ami kb 250e Ft még a "hülye azért nem vagyok"-ban is, szemben a nálunk lévő 312e Ft-os árral. Azonban félek, hogy nem fogom tudni lecsekkolni az általatok írt dolgokat (fókuszdrift 2.8 - 4 között, decenter), pláne az MM-ben néznének rám érdekesen. Szóval, ha gond lenne vajon ezt a magyar Tamron szerviz is orvosolja? Valamint ha gond lenne, a fókuszdriftet micro af adjusmenttel tudom rendesen korrigálni?ui:Jut eszembe, van még ezen a kettő említetten kívül vmi amit mindenképp meg kell vizsgálnom?
-
.DLL
veterán
Ennek fizikai oka van. Nem az alacsony fénymennyiség miatt kapcsol le az AF, hanem az apertúra túl szűk a fáziskülönbség korrekt megállapításához.
(#22901) Clemi: Egy kétszerező már drága is, többet ront a képminőségen, mint az x1,4 és még AF-ed sem lesz. Vegyél inkább egy Dörr/Walimex/Samyang/Rokinon/[kedvenc kínai gyártód neve] 500mm F8 objektívet, hosszabb is, fényerőben ugyanott vagy, és valószínűleg fókuszálni is könnyebb, mert ezek eleve MF-el készülnek, hosszú úton jár a gyűrűjük.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest