Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
Sejtettem, egy picit el is gondolkoztam, hogy most akkor én vagyok a helikopter vagy a kérdés fura

Hát nézd, ha nagyon megerőltetem a zoomot és megmozdul, akkor igazából eléggé kellemes lenne az a tartomány, de mondjuk egy kicsit lentebbi véggel jobb lenne. Ilyen 28-75ként lenne az igazi, de így is jó lehetne, ha nem csesződött volna el
Ja és persze ha 2.8as lenne sem sértődnék meg, de hát ne legyünk telhetetlenek

-
spanyoll
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
20-25cmes közelponttal eléggé kellemes (a hivatalos 35cm kamu), a fókusz eléggé viccesen hangos, mivel a váz hajtja, és ettől ilyen kellemes robothangja van. Gyorsnak sem mondanám a fókuszt, és cserébe elég durva a CA, de na, egy '86ban bejelentett obitól nem várom el, hogy lesz überspéci lencsetag erre

Összességében tökéletes kis kiegészítés a 35ösöm mellé, főleg, hogy én az élességmániámmal eléggé pengének látom még ezt is, csak nem sértődnék meg, ha nem esett volna le még anno megmagyarázhatatlan körülmények között és lett volna a zoom pofátlanul szoruló (így csak 70mm-en használom, amennyiért megcsinálnák a bibit, annyiból veszek egy újat szerintem).
-
spanyoll
addikt
Végre visszakerült hozzám a drága kis nikkor 35-70esem! El is felejtettem, hogy mennyire tetszik a képe, és milyen jól használható, főleg, hogy a régebbi érából származván végtelenül kellemes a manuálfókusza

-
szeva000
addikt
Sajna nem tudtam kipróbálni.Nem sokan szaladgálnak ilyennel
.Az,hogy nehéz,engem legkevésbé zavarna,nem egy 50kg-os csontváz vagyok,hogy elhúzzon 
Igazából más alternatívát nem is nagyon találtam helyette.A teszteket és a vele készült képeket végégnézegettem, ez van pillanatnyilag.De még változhat a napokban a helyzet. -
gab.m
senior tag
válasz
szeva000
üzenetére
Csak egy kérdés: próbáltad már az 50-500at? Én tavaly 10 percet "játszottam" vele, aztán le is raktam, mert nagyon kényelmetlen volt. Batár nagy és nehéz, valamint nehezen is zoom-olt, egyenletesnek és finomnak semmiképp sem nevezhető, gyorsnak sem. Mondjuk ez egy új példány volt, lehet idővel bejáratódik...
-
szeva000
addikt
válasz
Sefter
üzenetére
Én is azért veszem az 50-500-at angolban,mert kint kijön 360k-ból,itthon meg 520-550k....ez azért vicc.De a németeknél is szétnéztem,ott is 380körül megvan.
Nah az a sigma jó kis obi...próbáltam nemrégen egyet...gondolkodtam én is a vásárlásán..de a 200mm miatt lemondtam róla. -
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Nikon D60-as 18-55-ös kitobi mellé vennék telét, az 55-300-as az 55-200 ashoz képest megéri azt a 25k felárat szerintetek?
-
SchumiBácsi
őstag
Jah elsőnek épp ez jutott eszembe, hogy totális ráközelítéskor, igencsak száguldani fog a Föld forgása miatt...

250mm-en fotóztam APSC méreten eddig és ott már vigyázni kell a záridővel, nehogy elmozduljon a képen az állványon is a remegés miatt. Telihold megértőbb, ott lehet levinni a záridőt a legjobban.
Fontos tehát a beton stabil állvány, mert ekkora nagyításban egy szellő is bemozdítja a képet, illetve 1000mm gyutáv környékén inkább Ekvatoriális, de lehet hogy Go-To mechanika gyanús a dolog ha követni kell folyamatosan, na az már egy átlag felszerelés árát is kiteszi...
Ekvatoriális mechanika: pólusra állítást követően, könnyen követhető az objektum az égen, és egy tekerőt használsz.
Go-To mechanika: pólusra állítást követően, számítógép követi az objektumot az égen, csak fotózol.
Azimutális mechanika: földfelszínre tökéletesen használható mechanika, ha égen akarsz követni valamit vele, egyszerre két tekerőt használsz.
-
csakb
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
Szia!
APSC-n kell vagy 1200-1300 mm. Amúgy egyszerű trigonometriával ki lehet számolni.
f = d/(2 * tg alfa/2), ahol f a gyútáv mm-ben, d a szenzor rövidebbik oldala mm-ben, alfa meg a Hold átlagos látszó szögátmérője (= 0,5 fok).
Amúgy nem érdemes teljesen kitölteni, mert akkor meg nehéz rendesen pozícionálni, illetve rendes távcsőmechanika nélkül a látómezőben tartani a Holdat.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Szeretném megkérdezni, hogy milyen képérzékelő mérethez mekkora gyújtótávolság kell ahhoz, hogy a Holdat teljes képen tudjam megjeleníteni?
-
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Van, ha teheted, akkor crop-os vázra aló üveget vegyél, ne a 17-40-et, f4 és IS nélkül, nem annyira kecsegtető cropra, esetleg ha nagyon sokat fotózol állványról, tájképeket, és nagyon rekeszelsz. A sigma legalább 2.8-rol indul és stabis.
-
Alvin_ti4200
félisten
Van valakinek tapasztalata crop-os vázon Canon 17-40L USM-mel? Használtan majdnem annyiba kerül, mint a viszonylag nehezen beszerezhető Sigma 17-70 OS HSM.
-
toto76
tag
Köszönöm a válaszokat.
fattyu
Sajna még elég sokat használom az AF-et. A gyerekeimet szoktam fotózni és ilyenkor nincs idő bíbelődni a beállításokkal, mert lemaradok
k1csi
Elnézést kérek valóban egy kicsit belezavarodtam a számokba
Tehát valóban 18-55 3.5-5.6 a kit obi.
Néztem a 17-55 2.8 IS obi, de ez egy kicsit sok. Most nem szántam ennyit obira.
A 85 1.8-t néztem már én is, ez még szóba jöhet.zgospel
Értettem!
-
kiskornel
addikt
Nem kicsit, nagyon bicskanyitogató az a cikk, amit linkeltél... Az utolsó bekezdés az über szar, de tényleg.
Se az említett CoC-hoz semmi köze, mert az illető egy büdös említést se tett arról, hogy te marha, ha éles képet akarsz, rekeszeld le, mert úgy lehet kihajtani a nagy pixelszámot.
Az összes általad ajánlott obi se nem L-es, se nem kit obi. Most akkor minek linkelted ezt a cikket?
L-es obi nem kezdőknek való, aki mégis látatlanba megveszi több 100.000-ért és nem élesek a képei, annak úgy kell...

Nyugtass me, te se akarod/-tad, hogy a hivatásos fotós kitobival menjen/ment az esküvődre fénykpezni.

-
k1csi
senior tag
válasz
toto76
üzenetére
Most akkor neked a 2.8-as 17-55 van (ami nagyon nem kitobi) vagy a 18-55 3.5-5.6?
Mert ha a 17-55 2.8 IS van ill. megfelelő külső vakud is van akkor nagyon nem értem mit szeretnél még venni (ETTL vaku esetén beltérben M mód indirekt vakuhoz, vagy A mód derítéshez).Ha meg nem a 17-55 2.8 IS van akkor azt kellene vegyed vagy pl. 28 1.8-at. Én 2.8-as fixet nem vennék (még az új IS-est sem).
A 17-85-öt nem venném. Gyenge rajz, szalagkábel szakadás stb. A 18-55 3.5-5.6 IS kitobi rajzban leveri.
Az 50 1.4-et meg megtartanám (és vennék hozzá egy utángyártott napellenzőt, ha még nincs, hogy ne menjen tönkre a fókuszmotor). Vagy ha nagyon nem kell az 50mm (pl. a 17-55 2.8 miatt) lecserélném egy 85 1.8-ra vagy valami jobb tele zoomra (vagy te érzed neked mennyire kell a tele; mindenesetre most elég jól el vagy látva nem túl jó telékkel).
SchumiBácsi
A rajz nem minden. Ha pixel szinten szeretnéd élesnek akkor nagyon figyelni kell, hogy ne mozduljon be ill. a CoF (Circle of Confusion) is jóval kisebb mint amivel a DoF kalkulátorok alapból számolnak. -
toto76
tag
Sziasztok!
Ötleteket/tanácsokat kérek, hogy milyen objektívet vegyek. Jelenleg van egy Canon 17-55 (kitobi, ami eladásra kerül a régi gépemmel együtt), egy 28-135 USM, egy 75-300 III, egy fix 50/f1.4.Az eladásból származó bevételt (ha szükséges némi plusz) szeretném vissza forgatni és venni kettő esetleg egy obit.
Amire gondoltam az egy fix 28/f2.8 vagy fix 35/f2.0 vagy .... a nagy fényerő nagyon megtetszett a fix 50-esnél (a rajzolat is szebb). Amire használnám: beltéri családi fotózás (ehhez sokszor nagy az 50-es) egy Canon 50D-vel. Illetve szívesen veszek tanácsokat, hogy inkább melyiket. (Még akár a 17-85 IS USM is szóba jöhet, van külső vakum hozzá)Köszi
toto -
aleister
veterán
Sajnos épp másnapos leszek.
"12:00 Kaszás Gergely: D800 – a világ legjobb DSLR fényképezőgépe (Nikon)"
a szerénységet mindig értékeltem. 
Egyébként komoly, hogy 15 perces előadások lesznek?
spanyoll
1800 pezetta nem a világ. Ha elhangzik valami okosság már megérte. Mondjuk a vidékieknek az oda-visszaút már más kérdés. -
.DLL
veterán
Ki jön a Nyári fotófesztiválra vasárnap?
-
-
szeva000
addikt
válasz
kutymorg
üzenetére
az usankából behozva tuti megvámolják és ÁFA köteles leszel.Hozass inkább angolból,én is onnan vettem mindkettőt.A 90-es makro több mint 40k-val volt olcsóbb,a 70-300 VC USD meg majd 20-al.
Vagy vedd meg az enyémet
..úgy néz ki,hogy eladó sorba kerül.mert kevés a 300mm.Így átállás lesz egy sigma 50-500-ra. -
kutymorg
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Tamron 70-300 USD A005 és az A005 NII változata között?
Szokott probléma lenni ezekkel az objektívekkel D5100-en?
Érdemes az USA-ból behozni? Most 100$ visszatérít a Tamron, ha kint veszem meg.Köszi!
-
Monya78
veterán
"Ha azt a minőséget hozzák mint a mostani 18-55-ös IS II kit obi az nekem már nagyjából jó."
Sajnos el kell hogy keserítselek a 18-55 IS obi egy nagyon jó rajzolatú (de gyenge felépítésű) obi. A nemrég felsorolt obiktól jobb képminőségileg közös gyújtótávon.
Ilyen "megazoom"-szerű obikat nézve csak a 15-85-ös jobb a kitobitól.
-
SchumiBácsi
őstag
Köszi az infóhegyet!
Akkor később valamelyik EF 70-200 IS USM vásárlódik, és szépen fog rajzolni APS-C szenzoron is.
Érdekes ez az oldal amúgy, letesztelhette volna az EF-S 55-250 IS obit is, akkor telében sokkal többet tudnék kihámozni vele... kontra 70-200 pölö... 18-55 IS kitem is van, azt szerencsére letesztelték, ahhoz viszonyítva a 70-200 kábé duplán jól rajzolhat, feltételezve hogy 550D-n is hasonlóan viselkednek, illetve különböznek egymástól.
EF-S 15-85re lennék ezen az oldalon marhára kíváncsi, de ezt megint kihagyták, van helyette 17-85... na az meg max 30-40k-ért kéne csak

A képekről annyit, hogy néha előfordul hogy kivágok belőle valamit és azt nyomtatom. Nem vetem meg a 100%-os kivágást se, tehát szeretem ha szépen rajzol a cucc.
Üdv!
-
drkbl
őstag
-
Monya78
veterán
Canon most készített egy 18-135mm STM jelzésű obit videózást elősegítve...boltokban még nem kapható...
Bár Én nem sokat videóztam de az USM-es obi + Video Live autofókusz = döglassú egyenletet vettem észre. Talán az új Canon 650D-nél változik a képlet.
Azt ugye tudod hogy általánosságban elmondható: a minél szélesebb gyújtótáv = a egyre rosszabb képminőséggel.
-
-
O_L_I
őstag
Sziasztok,
Utazáshoz keresek valami nem túl drága obit 600d-hez.
Három kiszemeltem van:
Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS HSM
Tamron AF 18-270mm F/3,5 -6,3 Di II VC PZD
Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USMElsődleges kérdés, hogy a Canon sokkal kisebb átfogása ugyan azért a pénzért mint a másik kettő megtérül-e képminőségben?
A segítséget előre is köszönöm. -
Klemice
senior tag
-
k1csi
senior tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
A kérdés, hogy érdemes-e sok esetben fel sem vetődik ui. a kittobikon kívül (ugye a 15-85 rajzban a kittobik csúcsa, de mégis a 7D kittobija) nagyon kevés dedikált EF-S obi van.
Canon esetében ami hirtelen eszembe jut a 10-22, 17-55 ill a 60mm-es makró.Azaz adott gyutávval/fényerővel a legtöbb esetben csak EF obi van.
A FF a nagyobb pixelméret miatt előnyben van legalábbis képközépen (ugye kevésbé gond, ha 1mm-en csak kevesebb vonalpárt tud felbontani mert kevesebb pixel esik 1 mm-re).
Viszont a szélek felé haladva FF-en rohamosan esik a felbontás. Ugye itt meg az APS-C van előnyben, mert az obi rajzának a szélét nem használja (azaz amíg a FF-en kb. a kép fele elfogadható, APS-C-n ez 2/3).Ha viszont olyan ábrákat nézel mint amit linkeltél ott mindig jobb lesz a FF (különösen rekeszelt obival, ahol már az obi ki tudja rajzolni amit a szenzor kíván) mivelhogy a teljes elkészült kép több vonalpárból állhat mert egészen egyszerűen annyival nagyobb a szenzor (hogy még nagyobb pixelekkel is több pixel fér el rajta).
Azaz, ha neked a maximális felbontás a legfontosabb szempont (gyakran nyomtatsz A3 méret felett?) akkor egy FF szenzoros váz előnyösebb ugyanis a több pixel jobb felbontást eredményez.
Viszont a FF vs. APS-C nemcsak rajzban, hanem látószögben is nagyon eltér!A 70-200-as obik nagyon jók, gyakorlatilag mind FF-en, mind APS-C-n nagyon jó rajzuk van.
A nagylátó rész az, ahol sokkal zűrösebb ez. -
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Nemrég volt erről szó, csak Nikonos példával.
A 450D-nek nagyobb a pixel sűrűsége, mint az 1Ds-nek. Az 550D-nek még nagyobb! -
SchumiBácsi
őstag
Na hali újra!
Még mindig várom a 15-85-ös USM-et, addig is bőven zajlik a következő obi felmérése, és itt van egy bökkenő. Aki "ismer" tudja hogy EOS 550D van most nekem, ami APS-C szenzorméret.
Érdemes erre a cuccra későbbiekben EF objektívet vennem? Amik ugyebár inkább a Full-Frame méretre lettek idealizálva.
ITT komoly a különbség: alapból 450d-n mutassa, és kijön egy rajzolat (APS-C). Ha fent átváltjátok, 1Ds-re (Full-Frame) akkor jócskán megugrik ugyanannak az objektívnek képminősége.
Ugyanez történik a 70-200-akkal is, gyakorlatilag ugyanaz az obi mégsem ugyanaz, miután átváltjátok Full-Frame érzékelősre... Vélemény?
-
spanyoll
addikt
na akkor veszek egy 24-70et meg egy 18-105ost
amugy nem tom, nem probaltam meg de a 24-70rol azt hallottam, hogy irrealisan draga, bar attol meg elfogadnam.12-24, 24-70, 70-200
. nade viccet felreteve egy 18-105 befigyel majd, esetleg ha tobb cashem lesz, akkor egy 16-85vr 
-
TayRol
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
nem is volt rossz, az uj tulaja elégedetten használja, de az 1.8-as fix. az mégiscsak 1.8-as fix, amit semmilyen zoommal nem tud kiváltani jelen pillanatban.
18-200 milyen? Sosem volt hozzá szerencsém de a nagy árfogás miatt kicsit pesszimista vagyok vele szemben.spanyoll: a 24-70 mellett is van létjogosultsaga a 35-osnek.
de ha megteheted, hogy veszel egy 18-105-ot mellé azzal elleszel egy darabig. a káposzta is megmarad meg a kecske is jóllakik. -
spanyoll
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Ebben az esetben viszont akkor nem helyette lesz, hanem ha megkapom a fizum akkor mellé, mert nem akarok lemondani erről az élességről. Csak attól tartok, hogy rágyógyulna a gépemre mindig csak az egyik üveg, bár meglenne mindkettőnek a felhasználási területe

Nade veszek egy 24-70et akkor, az úgyis óccó
Hát a 16-85 vonzó eléggé, de ami annak jó ár, az még így is sok lenne most nekem sajna. Várni meg nem nagyon akarok vele, amint lesz rá cash vennék egy ilyen kategóriájú zoomot, mert tudom, hogy most nyáron sokszor kelleni fog ...
-
TayRol
nagyúr
válasz
spanyoll
üzenetére
nézd, 35-ös fixről váltottam képstabis 17-50/2.8-as tamronra. jól rajzol meg minden de most megyek vissza a 35-öshöz (és egy 50-es fixhez). szóval a fixen edződött vágyaidat nem fogja kielégíteni, ellenben ha zoom kell akkor kategóriájában (és azért az árért) a 18-105 jó vétel.
2.8-as fényerőnél van sigma 18-50, tamron 17-55, utána jönnek a 17-70-es 2.8-4-es üvegek, a nikon 16-85 és 18-105 ugyebar 3.5-től indul.
mondjuk a 16-85 jobb felépítésű. ha sikerülne egyet nagyon jó aron kifognod akkor azt kell venni. -
spanyoll
addikt
Elkezdtem gondolkodni mostanság, hogy lecserélem a 35ös fixemet egy 18-105re. Kithez képest eléggé szép a képe, bár ha jól vettem észre, akkor némi rekeszelés ráfér, de praktikai szempontból kényelmesebb lenne. Egy 16-85ös lenne az igazi , de ha jól tudom az egy csöppet feljebb van árazva, bár a képei is jobb tudtommal...
Megéri szerintetek vagy sem?
Két dolgot sajnálnék csak feladni, az a pengeélesség és a fényerő, amit egy VR nem feltétlenül kompenzál. -
Mikisys
őstag
válasz
szeva000
üzenetére
Próbálj meg pár tükörobjektívet, F6,3/500, F8/500, F8/800 és hasonlók.
Viszonylag olcsón megvehetők és fix nyílásuk miatt egyszerűbben használhatók.
Van néhány előnye, van néhány hátránya ennek az objektívnek, - mint az összes többinek is.
(Én mindenképpen fogok venni egy F6,3/500mm-es tükörobjektívet, már a közelpontja miatt is, meg a méretei, súlya miatt is.)Üdv!
-
szeva000
addikt
válasz
BiriBum
üzenetére
Igen,ebből az egyiket én is megtaláltam...
Sajna még mindig azon agyalok,hogy az 50-500 vagy a 150-500 legyen...inkább már ez a pénz miatt van.( Az elsőt meg tudnám venni gyorsan...a másikra meg még gyűjtögetnem kell...csakháát akkor már átesik a jövő évi tervezetbe..nagy dilemmák ezek
)A 150-500 kint 650-700font az 50-500 meg 1000font körül mozog.Németeknél is néztem,1300euro az 50-500.
Az itthoni árak meg teljesen felejtősek. -
Peethy
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
A mélyrepülés után hatványozottan ilyen a helyzet, de amikor 215 volt az USD és körbenéztem, hogy hátha lehetne valamit venni, akkor sem volt semmi olyan ajánlat, amiért megérte volna... apróbb kacatokat persze még most is lehet rendelni, akár 50-70%-kal olcsóbban, mint itthon.
Sigma vagy Tamron 17-35 f/2.8-4 a jobb FF-en?
-
Peethy
őstag
válasz
szeva000
üzenetére
Mindenképpen rádszólok majd
Nem emlékszem, hogy erőlködtem volna ilyenen, de persze én is azt gondolom, hogy 1-2ezer forintért nem szabad külföldről hozatni, persze ha már 30-40%-os különbségről beszélünk, akkor az már más. Szoktam én is nézni ebay-t, de a közhiedelemmel ellentétben nagyon kevés a jó ajánlat, általában drágább lenne behozni még vám és áfa nélkül is, mint az itthoni ár. -
szeva000
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
nem te ellenkeztél és erőlködtél tavaly is,hogy kintről nem szabad venni??
(de lehet nem te voltál
)...mert gari így,gari úgy,meg mittom én már
Én a 2tamron obin már akkor egy harmadik árát spóroltam,nekem meg ez a lényeg.(az elsőt még hazahozattam a haverral,mert úgy is jött haza...a másikat már DHL-el,mert kemény 6fontért itthon volt 2nap alatt)
Nah majd küldök egy privit nemsokááá,csak el ne felejtsem..de majd szólj rám akkor. -
szeva000
addikt
válasz
BiriBum
üzenetére
nos átnéztem az este...nem is tűnik olyan rossznak ezért a pénzért

Mondjuk az bizta,hogy nem itthon veszem meg,mint a másik két tamimat....Nevetségesek az árak itthon.Edigitalban 525k néhol találtam 470k körül
.....
Még az este írtam az angoloknak(ahol már 2obim is vettem), gyakorlatilak 900fontból megvan úgy,hogy kapok majd 100font kedvezményt,mert már harmadikat vásárolnám tőlük.
Az a baj 150-500-at használtan is tudnék szerezni,de ha tényleg sokkal rosszabb,kihagyom
Tehát marad ez az 50-500 jelentkezőnek és még szétnézek,ha lesz időm,hátha lesz még jelentkező.
Azt én is néztem,hogy D700-on tesztelt,de sajna D90-el készült képeket nem is igazán találtam.De nem hiszem,hogy egetverő lenne az eltérés. -
BiriBum
őstag
-
szeva000
addikt
válasz
BiriBum
üzenetére
én tudom jól,hogy közel sem lesz kihasználva,nem úgy mint a tami 90-es makróobim...az mindig fent van
.
Azért is nézegetem használtakat,hogy ne essek bele nagy mínuszba
...
De ha beleszeretek és kijövök vele jól...nomeg lesz is időm mindenre,akkor viszont ki lesz használva...ez főleg a munkáimtól függ inkább.(sajna még az idén fotózni is kétszer sikerült elmennem pár órát.De ez nem rettent el az obivásárlástól
...max. veszek jövő évre vagy jövő év elején,ha nem nagyon tudok mit csinálni az időbeosztásommal ) -
szeva000
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
Ki akarom próbálni az autózást és a madárfotózgatást is
(Itthon próbálgattam pár őzet,szarvast madarakat az erdő szélén,de nagyon kevés sokszor a 300mm is.Itt meg lest nem lehet építgetni sajna.Vagy messziről lesed...vagy nem lesz semmi.)
Pontosan az a baj,hogy kevés a 200....még a 300 is.
Ha pl. tudna egy sigma 150-500 vagy 50-500 kb.400mm-en nagyon jó minőségű képet hozni,akkor bizta számomra az lenne a jobb megoldás.
De ha még croppolva is adja azt a minőséget egy kiváló nikkor 70-200.....akkor alapból a 2.8 miatt nem is lehet kérdés mi a jobb.
Igazából most használtan sigmákat tudnék szerezni(mindkét 500-as típusból,de nikkor VRI-et nem nagyon találni.Még használtan sem tudom igazán az árát.)
Nikkor 80-400 volt a kezembe...nah az nem kell bizta.Az nem ér annyit.
A mostani tamron 70-300 VC USD jó kis obi,de azt sem szeretem már 300-on használni,esetleg jobban lerekeszelve.250-ig tökéletes az is.Viszont ráraktam a 2X telekonvertert...nah az a halála.
Viszont a tami 90-es makróobin nagyon jól muzsikál. -
Peethy
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Semmi
Csak hátha van valakinek egy jó ajánlata, ha 10ezret ráfizetne a 10-20 mellé, én odaadnám... ugyanígy a 17-70-nel
35-ös mellé lehet hogy nincs rá szükség, majd meglátjuk. Most kalibráláson van a váz, majd ha pontos lesz a fókusz, majd le tudom ellenőrizni, hogy milyen, mert ezzel a vázzal így a 85 f/1.8 is vacak volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(de csak egy picit...)

..úgy néz ki,hogy eladó sorba kerül.mert kevés a 300mm.Így átállás lesz egy sigma 50-500-ra.