Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
Előtétlencse: lesz blende autófókusz, képstabi, de romlik a képminőség
fordítógyűrű: blende csak manuális lecsével, manuális fókusz, képstabi nem lesz (de a youtubeon van video, h ezeket hogyan lehet kiküszöbölni, kitobi esetében nem számít gányolásnak) a képminőség nem romlik és ezzel lesz a legnagyobb elérhető nagyítás
közgyűrű: olyan, mint a fordítógyűrű, de a nagyítás nagyságrendekkel kisebb és fényerőveszteség (több gyűrűnél már jelentős)
Van még jobbfajta közgyűrű, ami kommunikációt nem szünteti meg a váz és az obi között, de fényveszteség ugyanúgy lesz. -
aor
tag
Hmm....
akkor most...
előtétlencse vs. fordítógyűrű vs. közgyűrű ??
(hogy melyik obira az még nagy kérdés számomra, de pl. láttam egy képet ahol 70-200-on figyel egy előtétlencse)
Elsősorban képminőség, utána az ár(ak) -
Monya78
veterán
Ha már makro előtétlencse akkor a Raynox DCR-150 ill. DCR-250 mivel a tamronod szűrőmenete 62mm ezért a beépített gyorscsatlakozójával könnyen fel-le rakhatod az obira.
Nagyítása a 70mm környékén kicsivel több lesz mint 1:2, 300mm környékén pedig kb. 2,5:1.
A min. fókusztáv lecsökken 20-30cm-re.
-
aor
tag
Sziasztok!
Lehet, baromság amit kérdezni fogok...
Próbált már vki tamron sp 70-300-as obira makró előtétlencsét tenni?!
Van/lenne ennek értelme? Azért kérdezem, mert makró obira most nincs pénzem(és még sokáig nem is lesz), és a canon kit obija van nekem, meg egy tamron zoom. És nyilván helyből sokkal jobb képe van a tamronnak, ezért jutott ez az eszembe, mondjuk kapásból másfél méter a min. fókusztáv, míg a kitté asszem 25cm....szóval nem tudom.Danke
-
spanyoll
addikt
Hú annyira jól jött, hogy kisebb anyagi válságba kerültem, és nem adtam el a 35ös fixem. Nagyon rá voltam kattanva, hogy jaj kéne valami zoomos obi meg jaj kéne tele és megint csak jaj kéne valami igazán nagylátó, aztán rájöttem, hogy á, inkább megszeretem az obim, és azóta szerelmes vagyok
Úgyhogy jó tanácsként szerintem mielőtt megváltok egy obitól gondoljátok át és próbáljátok meg inkább megszeretni, mert hú. -
k1csi
senior tag
válasz
Monya78 #10187 üzenetére
Ha a háttér praktikusan a végtelenben (vagyis a témától jó messze) van akkor csak a nagyobb rekesz számít azaz:
85/1.8 ~47mm
200/4 50mm
Tehát a 200mm-es obinál, ha marginálisan is, de jobban elmosódott lesz a háttér.Ha a háttér közelebb van akkor a 85 obi jobban el fogja azt mosni.
Az, hogy a nagyobb rekesz vagy a nagyobb fényerő fogja a háttért jobban elmosni jó kis ábrák/képletek vannak itt:
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=969225
Rövid összefoglaló:
- Ha a háttér nagyon messze van a nagyobb gyutáv előnyösebb, mert jobban elmossa a hátteret
- A nagyobb gyutáv olyan szempontból is előnyösebb, hogy a nagyobb távolság miatt nagyobb a DoF azaz a portré témája nem fog beleolvadni a háttérbe (ami gyakori, gyakran fel sem ismert hiba)
- Ha a háttér közel van (vagy nincs több hely hátrálni) akkor a nagyobb fényerő nyer (f/1.4, f/1.2 ez elsősorban Canonnál)Peetry
Amit linkeltél nem a kérdést válaszolja meg, hanem azt, hogy a fókusz síkjától távolodva meddig elfogadható az élesség.
Semmit nem mond a háttér elmosódottságára ami a kérdés volt. -
Monya78
veterán
válasz
Peetry #10188 üzenetére
Ismerem az oldalt, mélységélesség számításra pont jó, de háttérmosás mértéke számomra nem derül ki belőle...
Nemrég kipróbáltam, 70-200 obival, F4,0-es rekeszen 70mm lefotóztam egy tárgyat, majd hátrébb léptem annyit hogy 200mm-en is pont annyira töltse ki a képkockát mint a 70mm esetében. Mondhatni hogy a háttérmosás ég és föld volt a kettő között, DOF kalkulátorba beírtam az adatokat, ott pedig minimális volt a mélységélesség különbsége.
Komolyabb különbség a Hyperfocal distance adatnál van, esetleg ez az adat mutat rá a háttérmosás különbségre?
-
Monya78
veterán
Szerintetek melyiknél lesz elmosódottabb a háttér, pl. egy arc vagy féltest portré esetében?
gyújtótáv 85mm, rekesz F1,8 vagy gyújtótáv 200mm, rekesz F4,0
köszi!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
flash- #10182 üzenetére
Anyukám szokta volt mondani nekem: kinek nincs esze, legyen notesze....
Illetve amikor túl sok információt kell befogadnom akkor előveszek egy papírlapot (tudom, furcsa dolog ez 2012-ben...) és leírom, hogy majd később ha nem jut eszembe akkor megnézzem.
A 3db Scott Kelby könyv ledarálása alatt jegyzeteltem, utána átnéztem ezen jegyzeteket és csak ezek után tettem fel a kérdéseket szakavatott barátomnak. A válaszokat leírtam és azóta ha nem jut eszembe valami megnééézzeeem
-
A Zéé
addikt
válasz
flash- #10182 üzenetére
"ha valami nem világos jövök ide és megkérdezem,valaki válaszol úgyis.a fórum többek között pont erre van"
Biztos én vagyok a földhözragadt, aki nem bírja megérteni a mostani "mindegy, csak gondolkozni, meg keresni ne kelljen" divatot, ami egyre több ismerősöm között is terjed...
Amíg belépsz ide a fórumra, megírod a kérdést addigra ezt meg is lehetett volna nézni egy normálisabb könyvben.
Szerintem ez inkább lustaság részedről, pláne úgy, hogy nem először kérdezed ugyanezt.Kb 2 perc volt kikeresnem az egy hónappal ezelőtti válaszokat. Ugyanennyi idő alatt megkereshetted volna te is a választ a kérdésedre akár itt a fórumon, akár valami szakirodalomban.Jó dolog a fórum, és tényleg azért van, hogy segítséget kérjünk egymástól, de azért nem kell ész nélkül mindent egyből beírni, egy kis önállóság, és utánajárás még nem ártott meg senkinek sem. Szerintem.
-
flash-
veterán
köszi a választ!
feledékeny vagyokamúgy "ha valami nem világos, csak érte kell nyúlni, és újra megnézheted."
én a fórumot pont erre használom.
ha valami nem világos jövök ide és megkérdezem,valaki válaszol úgyis.a fórum többek között pont erre van.
Én is segítek más témákban fórumokon másoknak,tehát én is kérdezek 1000el.
erről ennyit. -
gab.m
senior tag
válasz
Wolfeee #10176 üzenetére
Röviden: mióta megvan (kb. két hónap) szinte le se veszem a gépemről. Lehet vele makrózni, portrézni, koncertet és más egyéb beltéri rendezvényt (ahol nem vakuzhatsz) fotózni, és minden egyebet. Amit én kifogtam az 2.8on is bőven használható, f4 környékén meg már vág! A fókuszt kell nagyon letesztelni, és ha rendben van, lecsapni rá.
-
Wolfeee
tag
Sziasztok. Szeretnék egy fix fényerejű obit venni. Első körben ezt: Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di LD Aspherical (IF). Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalatotok? köszi
-
A Zéé
addikt
válasz
flash- #10173 üzenetére
majdnem napra pontosan 1 hónapja kérdezted ugyanezt, és már akkor is válaszoltunk neked rá... De várj, előkeresem neked:
"F3,5 mellett van 1/4-es záridő akkor F1,8 mellett 1/16 lesz a záridőd.
Mivel előbb kiszámoltuk hogy pont 2Fé a különbség""1 Fényérték le-fel lépés a záridő duplázása/felezése"
És újra kiemelem:
"Tényleg csak azt tudom mondani, amit már párszor mondtak neked, hogy nem ártana beszerezni egy fotózás alapjaival foglalkozó könyvet. Van nagyon sok, ami elmagyarázza az alapokat, ha valami nem világos, csak érte kell nyúlni, és újra megnézheted." -
fulton
addikt
Sziasztok mit gondoltok-..?
Most hozzájuthatok újonnan a Canon 15-85mm obihoz 149e. 2 év gari. Szerintetek megéri ezt az árt? néztem többi helyen elég húzós..(kicsit túl árazot egy obi ez..) de 149 megér szerintetek?
-
flash-
veterán
mennyivel rovidebb záridõvel lehet fotózni ha 3.5 ös obi helyett 1.8assal fotozók?
-
aor
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem! Némi infó kéne.
Milyen obikkal lehet jól makrózni a kifejezetten macro obikon kívül? Mert ahogy nézem olyan 60-70 eft-től indul, ennyit meg nem tudok áldozni.
Virágok, bogarak stb. lenne a téma.
Tegnap a 18-55 IS-sel próbálkoztam katicát, de nem lett az igazi.
Előre is köszönöm! -
A Zéé
addikt
válasz
flash- #10168 üzenetére
A válasz egyszerű: nem.
Vegyél egy 55-200 VR-t 40-45k-ért használtan, mint egy telekonvertert 60k-ért...
A telekonverter ront a képminőségen, ront a fényerőn, drága... Mi szólna mellette? Még egy nagy fényerős tele elé is csak kompromisszumosan éri meg feltekerni egy x2-es konvertert, nemhogy egy fényerőtlen alapzoom elé... -
flash-
veterán
sziasztok
kérdésem lenne hogy érdemes a 18-105 ös obihoz telekonvertert venni?
most nem is a fényerő érdekel hanem a képminőség.sokat ront? -
MaUser
addikt
válasz
fulton #10160 üzenetére
Neked kell tudni mire akarod használni. A 28-at nagyon nagynak érzem kezdőnek (több, mint 40mm aps-c vázon, az már szobába pl. rengeteg), így szvsz felejtős, a 15-85 viszont szerintem messze nem ér 180.000 forintot, amikor 250.000-be kerül a 17-55. Nem is értem, hogy gondolta a Canon ezt az árazást.
Amennyiben tényleg első obinak keresed, akkor én egy használt 18-55 IS-t javasolnék. Olcsó, IS-es, éles és mire meglátod pontosan mi kell neked, azon az áron eladhatod, amennyiért vetted.
-
fulton
addikt
Első lencsém
-
fulton
addikt
Mi a véleményetek a két lencséről? (canon) 15-85mm vagy 28-135mm utóbi kicsit olcsóbb.
-
Wolfeee
tag
sziasztok szerintetek érdemes pentax obit nikon adapterrel használni?
-
aor
tag
válasz
copass #10146 üzenetére
Én markolattal vettem a 1100D-t, és az egy áldás.
Sokkal jobban készre áll, most került rá egy tami 70-300 és nem kényelmetlen.
Tényleg eléggé műanyag hatású, de azért acél a váz.
Lassan fél éve használom és bejön, ha vmi negatívumot szeretnék mondani, akkor...lehetne gyorsabb a sorozatfelvétel.
Szerintem, akinek nem munkája a fotózás, annak megfelelő lesz. A kép úgysem elsősorban a vázon múlik.
Én bátran ajánlanám bárkinek.... -
fulton
addikt
Értem, egyébként a Canon 18-55 IS II és 18-55 IS között mi a különbség, úgy értem van?
-
copass
veterán
válasz
fulton #10138 üzenetére
próbáld ki mindenképpen és azt nézd hogy mire van szükséged.
nekem 1100d-m van, ha rárakom az m42-es jupiter 11-A 135mm ruszki dögöt a maga 40dekájával 5-10 perc után már kényelmetlen fogni, az 50mm fixel kb.félóra-óra folyamatos használat mellett jön elő az újjgörcs!
ha kell a full hd videó,nagyon mpixel és a többi akkor 550d, ha csak egy belépőszint kell akkor elég az 1100D. -
gab.m
senior tag
válasz
Peethy #10144 üzenetére
Azért ha valaki kompaktról, vagy bridgeről vált nem fogja rögtön érezni ezeket a leegyszerűsítéseket, sőt! Az, meg hogy milyen lencséket rak rá, megint más téma, de szerintem abban egyetérthetünk, hogy inkább használja az 1100d-t egy 85össel, mint egy 5dII-t egy pl. Sigma 18-200al.. Most persze nagyon drasztikus voltam..
Azt vegye, amire van kerete, és tetszik neki kipróbálás/fogás és tesztek alapján. -
Throme
veterán
válasz
Peethy #10139 üzenetére
A DFM-ben régebben olvastam a canon 1100D-ről és szerintem pozitív volt a kicsengése a cikknek.
A váz jól össze van rakva és nem recseg. Képzaj is rendben van.
Természetesen helyén kezelve a dolgot egy jó kis belépő váz.fulton: szerintem a személyes találkozót a vázakkal ne hagyd ki, bármit is veszel.
-
Peethy
őstag
Nem beszéltem ultranagylátóról, egy éles, fényerős alapzoom kellene, nagyon szép képpel, 110ezer környékén. Mivel nincs 17-40 f/4L-ünk, mint a Canonosokban ezért vagy 3rd party, vagy olcsóbb Nikon.
(#10138) fulton: nem vagyok Canonos, de az 1100D nagyon műanyag és szerintem tényleg csak azoknak való, akik az alapkittel akarják használni. Egy 85-öshöz méltó váz inkább az 550D lenne, az egy nagyon jól sikerült darab. Az a nyolcvanötös egyébként zseniális darab, Nikonban és Canonban is
-
fulton
addikt
Sziasztok
Én is gép vásárlása előtt állok.
Érdekelni kezdett a fotózás, illetőleg szeretnék egy "korrekt" gépet magaménak tudni. Gondolatok sora árrán a következő géphez jutottam el:
Canon 550D váz, sokat gondolkodtam vajon milyen objektivet is vegyek, mert szeretnék egy minőségi "ugymond utazó" obot, amivel ha kimozdulunk valamerre "korrekt" képeket készíthetek, de ugyanakkor a portré fotózás az ami még nagyon érdekelne.
Agyaltam, olvasgattam, kutakodtam, hogy vegyek-e egy kit obj, és mellé egy Canon 85mm f1,8 obot. Igen ám de később tudom hogy cserélném az alap obj, egy általános használatra való minőségibb obj-re, amit most jóval olcsóbban meg lehet venni, ráadásul necces hogy későbbiekben el tudnám bukás nélkül adni az alap obj.-et Így most szántam rá magam, és meg is rendeltem a Canon 15-85, ez lesz az általános obim.
Namost még a gép felől nem döntöttem, szerintetek "éles helyzetekben" jobb képet készíthetnék az 550D mint az 1100D vel? (van köztük 50e).hm....Sajna kipróbálni nem tudom őket.
A 15-85 mellé későbbiekben még veszek egy 85mm 1,8 a portrékhoz.Egyelőre ez a két obim lesz a géphez.
Mit gondoltok?
-
Peethy
őstag
Erről mit gondoltok? Gondolom D90-re nem sok értelme van.
-
peetside
csendes tag
sziasztok! olyan kérdésem lenne felétek, hogy tulaja vagyok egy nikkor 35mm 1.8-as obinak, s szeretném eladni s egy új obit vásárolni ami szélesebb látószöggel rendelkezik, nagy fényerővel. Tudnátok valamit ajánlani?
eddig tamron 17-50 2.8-ast néztem de megakadt a szemem egy nikkor 24 2.8-on is. tapasztalatokat ajánlatokat várokköszönöm előre is segítségetek
-
Atapi
senior tag
-
flash-
veterán
érdekelne a fotózással kapcsolatban két dolog:
az hogy szűk rekesszel fotózok,attól miért lesz minden éles a képen,és ha tág rekesszel akkor miért csak a téma?
ennek a fizikai magyarázata érdekelne
köszi előre is
-
JohnyBlue
addikt
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a külföldön, újonnan vásárolt Sigma objektívekre mennyi garancia van idehaza?
-
Hooper
őstag
válasz
BekkNekker #10108 üzenetére
portréra hagyd meg a fényerős 50est, és 16-85!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Peetry #10126 üzenetére
[Jogos, DE! Nem a 200 (v. 300)-as végén használnám elsősorban, inkább a közepes tartományban. Most az a kérdés elsősorban, hogy normál fényerejű obi+SB-700 vagy inkább 70/80-200 2.8 + olcsóbb vaku legyen. Mindkettőnek van előnye-hátránya a választás szempontjából, én inkább a jobb vaku felé hajlok, ami megbízhatóbb.
szerk.: objektívet később gyorsabban cserélhetek kisebb bukóval, mint fordítva szerintem. Ráadásul egy épp rosszkor tönkremenő vaku nagyobb veszteséget jelentene, mint egy kisebb fényerő az obinál, amit ISO-növeléssel/záridővel tudok kompenzálni.Jó lenne a fényerős obi természetesen, de pl. egy Nikkor 70-300 4.5-5.6 sem lenne rossz választás, azt használtan is gyorsan megveszik szerintem (remélem).
Tokináról ha van tapasztalat, jöhet nyugodtan!
-
gab.m
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #10123 üzenetére
Szerintem ha 200mmen fotózol valamit (ami nem portré mondjuk, hanem valami távolabbi téma), oda már nem igen ér el a vaku.. De lehet tévedek.
Milyen obijaid vannak? Az, hogy lassan fókuszál, az relatív. Ha nem sportot vagy táncot, vagy éppen rohanó állatokat fotózol, véleményem szerint bőven el lehet boldogulni a fókusz sebességével. Én inkább a jobb képminőséget választanám..
A fókusz pontossága mindegyik (kivéve a Nikonnál, ott általában pontos szokott lenni) obinál buktató lehet, ezért kell alaposan letesztelni vásárlás előtt. -
M_o_g_y_i
őstag
A fókuszálás sebessége miatt. Az állítólag nem épp gyors Tamron 70-200 2.8 esetében. Az általa készített képek tudom szépek, csak az a fókusz lehetne gyorsabb...
Arra mondjuk nem emlékszem, hogy a fókusz pontossága milyen ennél.
Fényerős obi kellene elsősorban, de ezt vakuval tudom kompenzálni valamennyire.
SB-700 van tervben az objektív mellett, az ár sem mellékes pont ezért. -
gab.m
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #10121 üzenetére
A Tamron 70-200 2.8-at miért nem soroltad fel? Nem hallottál még róla, vagy valamiért nem szimpatikus? Sokkal szebb a képe, mint a Sigmáé, és olcsóbb is. A Tokináról nem tudok nyilatkozni..
De előbb azt kéne eldöntened, hogy kell-e fényerős tele, vagy nem. 60-70e forint a különbség.. -
M_o_g_y_i
őstag
Ha már Tokina: 80-200/2.8 milyen lehet?
70/80-tól 200/300-ig keresek valamilyen telét, elsősorban Sigma 70-200 2.8 ill. Nikkor 70-300 4.5-5.6 érdekelne, de láttam ilyen Tokinát is már eladót. Tamron 70-300 4-5.6 VC is szóba jöhet. -
aleister
veterán
válasz
Klemice #10119 üzenetére
Nem. Máshol is kapni. Meg nem mondom a bolt címét, de először ott rendeltem.
A raktáron lévő termékről kiderült, hogy nincs is nekik. Aztán jött a habos duma, hogy mekkora hiánycikk, blabla, aztán kinyögtön, hogy kb 20k-val drágábban tudnak adni. :SSzépen sztornóztam a rendelésem, és megvettem az Optiformnál, ahol meg tök korrektek voltak.
-
Klemice
senior tag
Tokinát hivatalosan már csak az optiform forgalmaz?
-
Zozzant
addikt
válasz
BekkNekker #10105 üzenetére
Optiform, könnyen elérhető bolt, kipróbálható obik.
-
aleister
veterán
válasz
BekkNekker #10109 üzenetére
Szívesen!
A Tokina náluk volt anno a legolcsóbb, és tök korrektek is voltak. Ettől függetlenül úgy emlékszem, hogy a többi áruk változó volt. Azért nézz utána árgépen!Én úgy szoktam csinálni, hogy külön füleken megnyitom árgépen a termékeket, és ár szerint sorba rendezve elkezdem nézegetni. Így hamar feltűnik, ha van olyan bolt, ahol az összes kapható.
-
gab.m
senior tag
válasz
BekkNekker #10112 üzenetére
Nézd még meg 40 mm körül is. És mind a három gyutávon teszteld 2.8on és f4en és f5.6on is. Ha 5.6on nem tűnik elég élesnek, akkor valami gond van! Az enyém f4nél már szinte borotva éles (jó, nem próbáltam még 5-600 ezres Nikon obikat..). Meg arra figyelj, hogy vagy vakuzz, vagy kültéren teszteld, szóval legyen elég fény, mert amúgy megkergülhet az autofókusz.
-
BekkNekker
csendes tag
Nekem is a Tamron kéne a 3 közül legjobban, csak nagyon a fotózás elején vagyok, és zavar, hogy azt olvasom mindenhol, hogy kb minden 3. obinak tökéletes csak az AF beállítása. Egy kezdőnek így objektívet venni nem könnyű.
Tudom kb a módszereket, laptoppal boltba vonulni, pl könyvet lefotozni 28on, 75ön egy adott szóra/betűre fokuszálva, és megnézni laptopon, hogy ott éles e, ahol terveztem.
Jól mondom kb?
-
gab.m
senior tag
válasz
Én a 28-75öt venném erre a felhasználásra (lehet picit elfogult vagyok, nekem is ilyen obim van..
), DE nem adnám el a 18-55öt. 28 alá nagyon hiányozna a nagylátó. Portrézni meg tökéletes ez az obi 75mmen a 2.8as fényerejével, és lehet vele makrózni is akár.
-
spanyoll
addikt
válasz
Végre valaki aki átérzi helyzetem, hogy milyen 50mmen vagy alatt élni
-
aleister
veterán
válasz
Ha ki tudod helyben próbálni, akkor Tami.
Biztos van olyan bolt, ahol van raktáron. Az adatlapodból nem derül ki, hogy hova valósi vagy.
Pl ahol én vettem Pesten a Tokinát, ott mindhárom említett üveg kapható: bóót.
Szerintem zsírozd le velük, hogy biztos legyen készleten. -
gab.m
senior tag
válasz
1. Most milyen obid van?
2. Mire szeretnéd használni? Mit és hol fotózol elsősorban? -
BekkNekker
csendes tag
Üdv!
A segítséget szeretném kérni objektív választásban.
Nikon D3100-hoz keresek objektívet.
-Tamron 28-75 F2.8 xr Di LD Asperical macro (IF)
-SIGMA 17 70 2.8 4 DC MACRO OS HSM NIKON
-Nikon AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G DX ED VRÁrban kb ugyan az a 3.
Átfogásban ilyesmire lenne szükségem.
A Tamronnál a 2.8 fényerő tetszik.
A Sigma átfogása jobban tetszik a Tamronnál.
A Nikonnál meg a megbízhatóság tetszik, és az egyszerűség, hogy akárhonnan megrendelem, jó lesz az AF (nem úgy mint a sigma, tamron alakulatnál, ahol másról sem hallani csak a front/back focusrol) Viszont fényerőben ez lenne a leggyengébb, pedig a választásomnál nem mellékes az f mértéke.Na most így mi tévő legyek? Esetleg tuti megbízható fotos bolt, ahol raktáron vannak efféle obik? Vidékről ha felutazok pestre, és csak 1 db pl tamron van, ami rossz AF-os, akkor elég mérges lennék.
Ti melyiket választanátok a 3 közül? köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony objektív FE 55mm f/1.8 ZA gyári garanciával
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel
- Nikon AF Nikkor 35-80mm, 1:4-5.6 D objektív
- SONY-E TAMRON 18-300 F/3.5-6.3 DI III-A VC VXD 2,5év garancia újszerű keveset használt
- Canon EF-S 55-250mm IS II és Canon EF-S 55-250mm STM objektívek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest