- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zorel
senior tag
válasz Rison77 #12897 üzenetére
Igen és ahogy írtam is ez a csutka. (peak) De az FTW3-at sem kötelező használni a 450W-os biossal, na meg nálam a 9900k jelenleg olyan 190W, de bench-ek alatt 5.3GHz-en használom úgy már 220-230W és ilyen oc-k mellett már kell a 850W-os táp vagy nagyobb. Hozzáteszem a gépbe van, high end lap (aorus master 2x8pin cpu), 2 dimm memória 4000MHz-en, 2 NVME ssd, 3 sata ssd, 2x 200mm venti, clc 280 (pump)+2x140mm venti és hátul 1x120mm venti.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz Rison77 #12213 üzenetére
Az biztos hogy nem kapcsol le a venti, de szerintem órajelet is kell hogy emeljen mert csak komolyabb hűtéstől nem emelkedne az fps szám.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
senior tag
válasz Rison77 #11319 üzenetére
Én minden képpen COLORFUL-t szeretnék ha lehet, mert a RTX 2080 S em is ment 10-20% OC között lazán Nagyon várom és idegesít az ipon ára hogy csak ott van
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
-
Jostee
tag
válasz Rison77 #10656 üzenetére
A bios resetet / régi bios verziókat próbáltam, nem segített.
Most kiszedtem a ramokat, megpróbáltam 1-esével, másik slotokban, nem lett jobb.Gondoltam én is az elektromosságra, elég régen épített épületben lakunk, lehet a házba bejövő kábelek nem a legjobbak, a lakásban pár éve lett az összes elektromos kábel kicserélve. Nagy macera, de lehet ez lesz a következő, hogy átviszem másvalakihez a PC-t.
-
Pug
veterán
válasz Rison77 #10637 üzenetére
Fair enough, e felett elsiklottam
Viszont ha az altala leirtakat valoban vegig zongorazta, akkor SW issue nem igen lehet, kabel ilyet nem okoz, nalam hasonlo glitch-ek eddig kb mindig OC-bol, vagy alapbol hibas GPU-bol fakadtak.
Esetleges probat meg meger, hogy 1 ram modullal kiprobalni, az osszes slot-ban, plusz MB bios update, ha van (SW-bol mar kb csak az nem lett kizarva).
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Rison77 #8112 üzenetére
Van most CHS-ben Gigabyte kártyából (3 típus) összesen 16 db.... de ezért a 450-510.000 Ft nagyker bruttóért, pl. mi lenne ha végre rájuk is rohadna?
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
ScomComputer
veterán
válasz Rison77 #10190 üzenetére
Hol van már ez, ezen már rég túl vagyok....
[link]
Csak hát anno ez a topik tele volt nagyfokú idiótákkal és az aktuális infókat odaát osztottuk meg...
Szerencsére ez a faj kihalt innen mostanára...
Ma jött egy hwinfo update,esetleg azzal meg kell próbálni hátha javult...de az evga precision a jó azzal lehet külön-külön is állítani a ventiket..[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
válasz Rison77 #9731 üzenetére
Nvidia fórum itt van egy olyan meg nem erősített hiba, mint "random frame drop"
-
Pug
veterán
En ezt talaltam a problemadra, hatha segit:
I couldn’t run the game at a locked 60 FPS at all all day. Even at 1440p it would drop below that with low GPU usage and stutter a lot. Also experienced texture corruption (which other redditors helped me fix).
After hours of tweaking I was eventually able to get it running very close to flawless. Locked 60 at 4K/80% scaling, High settings + medium reflections, almost* no stuttering, working Gsync/VRR (super smooth during minor 3-5 FPS drops, like when it rains).
Before: https://imgur.com/gallery/Wh2PXKr
After: https://imgur.com/gallery/QtFrd4S
Specs: Ryzen 3800X, 2080 Super, 16 GB DDR4, SX8200 NVMe, 451.67 drivers, W10 2004
Turns out the game doesn’t like any kind of outside interference and has a few quirks of its own. It’s very, very finicky.
Nvidia Ansel overlay (sharpening filters, etc) caused low GPU use and big FPS drops. Turned off.
Windows 10 background game recording drops performance up to 10% in my system and increases stuttering. Turned off too.
In-game Vsync can also tank performance. Better enable in CP.
In-game Anisotropic setting doesn’t work. Nvidia CP setting for AF caused texture glitches. Turning on AF via Nvidia Inspector works fine. Alternatively, try resetting the shader cache after setting AF in the CP (delete PSOCache.bin in [game install location]\LocalCacheDX12 folder)
Finally, and this is a big one: game seems to hate Full Screen Optimizations (Google it). Turning it off in the .exe Compatibility settings eliminated most of the stuttering for me.
Bonus: game has a weird bug in 4K displays (noted by Digital Foundry). When you launch in full-screen, it’s in half-resolution and requires switching to and back from borderless. But I noticed this bug doesn’t happen at all if I set refresh rate to 59 Hz instead of 60 Hz. It’s super odd, but did it for me. YMMV
stuttering: can still happen very briefly and occasionally during fast traversal in dense areas. I can lower graphics a touch and eliminate it entirely, but it’s so minor now I don’t mind.
Now that’s a lot of steps to go through just to get this game running properly (while any other game in the system runs fine), and I hope it gets patched soon, but in the meantime this helped me get a good experience.
YMMV of course, but if you’re struggling with performance like so many of us did, go through these steps and make sure you have everything set accordingly. Doesn’t hurt to try.
Edit: removed mention of RTSS frame limiter, it doesn’t hurt
performance. Updated tip on setting Anisotropic filtering. -
Phoenixres
tag
Plusz súlyos sebezhetőségeket fedeztek fel intel processzoroknál. Akár az egész gép irányitását átvehetik hackelt mikrokódokkal. Az a sok patch sok sebességet kivett a régebbi intel procikból + min fpsek 9900k val nem olyan jók mint pl egy 3700x-el mindennek oka van.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert azokban a beeséseknél a GPU-nak el kell mennie a rendszermemóriáig az adatért. Nem tudsz vele mit csinálni, mert az NVIDIA nem a VRAM-ban definiálja a host koherens memóriatípust. A nagyobb adatmásolások így eléggé fájnak, és ez bizonyos időközönként bezakóztatja a sebességet. Próbáld visszavenni a beállításokat, hogy kisebb adatmennyiséget kelljen másolni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Phoenixres
tag
9600k nem elég etetni egy ekkora vga-t mint egy 3080.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
Joco_77
senior tag
válasz Rison77 #9646 üzenetére
Jó áron? Jézus...
Najó elnézve az árakat , a közelgő karácsony stbstb azt hiszem évelején visszanézek hogy állnak az árak Van egy vadiúj Chieftec 700W os tápom a fiókban azt addig eladom /veszek egy 800W körülit aztán várom, hogy "normális" árak legyenek, mert ez vicc kategória még.
[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
válasz Rison77 #9646 üzenetére
340 jo ar egy 500 dollaros kartyaert? Hol eltek...
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
törölt tag
válasz Rison77 #9079 üzenetére
Ez nem monitor! Volt már rajtad vr hmd?
Vegyél fel egyet és megtudod, hogy miért kell a vrss!"Szóval nem értem ezt a felvetést ,hogy elfogy a vram. Ha felhúzom 10k-ra a felbontást, akkor persze, hogy elfogy. "
Én nem értelek, miért szólsz hozzá olyanhoz, amiről fingod sincs!Válaszoltam valakinek akinek ugyanolyan vr-e van, hogy a kártya még bírná, de a vram leszabályozza !
Pedig ki is van írva, és nem kis betűkkel!
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz Rison77 #8510 üzenetére
Igen.Ettől félek én is,hogy hiába fizettem ki 1 hónapja.Nem kapom meg se,és visszamondják megrendelésem.
bulikavagyok:
Én csak annyiból tartom érdekesnek,hogy jelenleg is tart legalább ebben a hónapban a watchdogs legion kuponok adása.És novemberig lehet beváltani.Amúgy is mind több hónapig adtak bundle-ket.
Most érdekes módon 5 nap alatt elfogyott ez a 2-3 hónapra szánt kuponmennyiség:
Ami kb 3 okra vezethető vissza:
-Vagy 2 hónapra szánt vga mennyiséget rendeltek elő az első 1-5 napban.
-És vagy nvidia rohadtul alul értékelte keresletet,erre a csodakártyára,ami "2x gyorsabb" lesz,mint előző széria.
-Vagy csak dobtak 1 játék címet,pár játékkulcsot vettek,csak,hogy legyen valami.
Bár azt megmondom őszintén elég patkányság dolognak tartom,hogy az előrendelőknek,legalább 1 fos geforce now 1 évet nem adnak.
Nem azért mert azt IS megígérték,hanem,mert várniuk(nunk) kell.És semmibe nem fáj nekik szinte.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
X Factor
addikt
válasz Rison77 #7358 üzenetére
Ő, szóval egy piaci alapon műkődő kereskedelmi cég, a piaci igényekre reagálva, árul egy terméket, amire nagy az igény és alig van belőle. A vásárlók általános pénzügyi ismereteit amúgy ragyogóan leÍrja a jelenlegi helyzet...
Szóval, nem ugyanazt rakják fel, hanem a nagykerhez beérkezik pár darab, azt kiÍrják.
Elárulom, igen minimális kiskereskedelmi haszonnal, aztán az elkell.Amint van újabb szállÍtmány, azt ismét befoglalják és a rendszer kilistázza, szintúgy minimális haszonnal ^^
Eleve egy akkora napi forgalommal rendelekző cégnél/cégeknél, mint az Ipon, Aqua stb... azt feltételezni, hogy egyáltalán megéri azon az 1-1 kártyán nyerészkedni amihez ők is hozzáférnek. Még azt figyelmbe véve, hogy egyik oldalról milyen vásárlói nyomás van, hogy miért nincs kártya, amint kirakank egyet, jön egy adag user aki meg elkönyveli a boltot ördögtől valónak, mert miért nem árul veszteségesn terméket, mert a user szerint, egy termék annyiba kerül, mint amit ő kigondolt jó árnak, nem pedig annyiba amit a kereslet/kinalat torvenyszerusegei meghataroznak.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
Throst
kezdő
válasz Rison77 #7358 üzenetére
Konkrétan van aki 515 ért még megvette és most árulja itt.
Hidd el van aki ezt is megveszi...
Már azon gondolkodom caskedingel rendelek ami tetszik azt majd egyszer hozzák... Csak ott a garitól félek ne hogy azt mondják gyártó intézi igen ám de német számla akkor itt nem foglalkoznak vele. -
Throst
kezdő
válasz Rison77 #7315 üzenetére
Akiknek van általában szereti nem panaszkodnak a palit és gainward cuccokra.
BTW a két cég egy a palité a gainward és amúgy nekik van az egyik legnagyobb gyártó kapacitásuk a gyártók közt lehet ezért is jut belőle sok.
Nem védeni akarom őket de pl oroszoknál és kínában jó név lehet nem csúcs de ha működik a kari és hozza a kb fpseket nem kap plusz 20 fokot akkor van értelme a piacon lennie.
Persze az árazás más kérdés de ugye a giga karik is 450-600 közt egy 3080-ért?[ Szerkesztve ]
-
kevike576
senior tag
válasz Rison77 #7294 üzenetére
Én nem értem mi történt ezzel az aqua-val. Régebben egy kafa kis bolt volt.. Most meg már kib*sznék azzal akinek szívből ajánlanám..
Amúgy ez egy totál logikus lépés, hogy új cikkszámot kreálnak a problémás itemeknek, a régit meg egyszerűen kitörlik Sztem most épp ezt csinájlák, csak nem kellett volna stock-ot kreálni a cikkszám alá[ Szerkesztve ]
-
tag
-
Crus
őstag
válasz Rison77 #5836 üzenetére
Miért ne jönne ki a matek? Nekem az i7 10700 + 2080S 4k HDR 60 frém maxon HZD, SoTR, Unigine, stb. alatt nem evett 328W-nál többet egyszer sem. A teljes rendszer, 2 vinyóval, SSD-vel, ventikkel, etc. (Minden bazári RGB OFF-on van, de az nem sokat adna hozzá amúgy sem). Előtte 1080TI-t használtam a gépben, azt is évekig kiszolgálta az 550W-os BQ táp, méghozzá elég halkan... nem csoda, azzal a konfiggal 380W felett nem jártam.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
elite.cs11
senior tag
-
veterán
-
Segal
veterán
válasz Rison77 #5722 üzenetére
Első körben legalább legyen. Akkor az első pár türelmetlennek már lesz.
Utána következhetünk mi"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kevike576
senior tag
válasz Rison77 #5626 üzenetére
NA Aqua felébredt...
Durva, hogy a 310e-es tuf legalább ennyibe fog kerülni náluk is majd, persze ha az előrendelőket már letudták.A 360e-es strixről már ne is beszéljünk.
Azért elég nagy bukta ez nekik, hogy nem vették le időben a tuf/strix-et, és annyian elő tudtak rendelni...[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Rison77 #5363 üzenetére
Division 2 WQHD Ultra (azért custom, mert vsync off) :
92%-os GPU kihasználtság avg... 2600X egyszer 95%-ra is felugrott.Far Cry 5 WQHD Ultra:
Na itt nagyon alcsony volt a GPU kihasználtság, vagy a játék nem szeret magas FPS-el futni, vagy a proci hagy benne iszonyat sokat.[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
válasz Rison77 #4783 üzenetére
Azé az is szép, hogy ilyen kártya de steel legend alaplap meg sima amd cpu cooler Bár lehet most upgradel majd mindent
Nah de ez csak 2x8pines, nem 3x8pines[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
laychi
veterán
válasz Rison77 #4473 üzenetére
NV nem von pénzt,mert várja a visszaérkező kártyákat, így nem kell visszautalni.
Majd vonják a lóvét , ha nincs történés ... mármint feedback crash-ről.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
- = Zk = -
félisten
válasz Rison77 #4558 üzenetére
250 feliratkozó?.... ha a családomat regelem, az kétszer több.. nadehé
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
kevike576
senior tag
válasz Rison77 #4473 üzenetére
Szánalmas az aqua, azt kell mondjam..kiosztották az első 3 helyezettnek a 3080 tufot, és azóta kuss.. lehet belső körben még nem kapott mindenki, azért ez a nagy készlethiány ?
Az lesz még hab a tortán ha elkezdik az amazon-zotac módszert, és visszamondják a rendeléseket...[ Szerkesztve ]
-
Lupous
csendes tag
válasz Rison77 #4440 üzenetére
Amúgy... ez így csak most realizálódik bennem, hogy a PlayIT-s TUF... hol olvastad, hogy OC? Mert rákerestem újra, és ez sehol sincs feltüntetve. ... Bár ha sima nekem akkor is megfelel, laptop után gondolom ég és föld lesz a difi...de na.
Meg a leírásban 3x8 pines tápcsatlakozót ír... a hivatalos asus oldalon meg 2 vanc sak feltüntetve.... ... kíváncsi leszek.[ Szerkesztve ]
-
Lupous
csendes tag
válasz Rison77 #4440 üzenetére
Köszönöm, hogy ide kiteszitek a boltok frissülő kínálatát. Nekem a jelen helyzetben kifejezetten barátinak hat a 360k. Ment is a rendelés, remélem nem baszakodnak sokat vele...a 2-3 nap biztatóan hangzik, de nem sok reményt táplálok a pénteki kézhezvételhez.
Mindenesetre köszönöm! -
Csokilama
tag
válasz Rison77 #4084 üzenetére
Itt is látszik, hogy az alzás előzetes 280-330 közötti ársáv a valós. AQUA naívan felrakta 310-320k-ra a TUFot, utána meg koppantak, hogy kb 5db előre leszerződött darabon túl a nagyker feltornázta az árat.
Most meg iPon vezeti a keselyűhadat...
Egyébként komolyan van aki megveszi 450k-ért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.