- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zorel
senior tag
válasz AsakuraDave #29265 üzenetére
Igen. Nem kell előtte telepíteni a 76-ost, mehet egyből a 84-es.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Értem, akkor csak a bios a Galax. Pedig hirtelen úgy megörültem azt hittem valahol sikerült elcsípned egy HOF-ot. 3090-nél egy ideig vadásztam rá, de sehol nem tudtam szerezni aztán letettem róla.
Mindenesetre elég jó ez a 15k körüli eredmény Ti-al, jól megy ez a Suprim is. -
Zorel
senior tag
válasz RockHaRD #28722 üzenetére
Ha visszateszed a gyári hűtőt, akkor cseréltesd ki az EVGA-val. Van náluk olyan példány, ami nem szenved a problémától. Kb 8-10nap alatt megvan a csere és kb 7-8k a futár. Viszont nem a sima RMA folyamatba működik a dolog. 3090oc@evga.com -ra kell megírni a panaszt csatolj róla képet is, hogy power balancing issue-s a kártya és majd ők indítják az RMA folyamatot. A tiednél rosszabb példányok is jártak nálam, volt amelyik 410W környékén megállt, a másik 420W. A cserélt daraboknak más a seriaszáma is azok 450W felett tudnak, de ott is van szórás. Láttam olyat fórumon ami 450-460W körül megállt, amit nekem küldtek az elment 480W-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz keIdor #28521 üzenetére
Nem erre van kitalálva, de a Strix-ek nagyon jól hangolt kártyák. Ha a kingpin nem lenne, csak azt venném 3090 esetén. Aki ismeri egy kártya komponensei közötti különbséget azt tudja, hogy a strix nem a xar kategóriát képviseli ennél a sorozatnál. Nagyon eltalálták az LLC beállításokat, kb 0.025mv-el kap többet a gpu a beállított core voltage-hoz képest és vaj sima az nvvdd output-ja. Ezek nagyon fontos tényezők tuningál, sokkal könnyebb stabil oc beállítások találni így.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz MPowerPH #28519 üzenetére
Classified Tool-ba lehet állítani a főbb dolgokat. Ez közvetlen a hardverrel kommunikál, így emellett nem szabad használni curve-t vagy core voltage beállítást, mert hajlamosak ezek összeakadni. Ez csak kingpin kártyával működik, illetve a kártya hátulján vannak dip kapcsolók azokkal is lehet ezeket az értékeket emelni, de szerintem azokat csak akkor érdemes használni ha valaki világ rekordot szeretne beállítani. Azzal lehet azt csinálni, hogyha mondjuk ismersz egy bench-et amiben vannak olyan részek ahová több kakaó kell valamelyik részébe meg kevesebb, akkor tudod bench futtatása közben hangolni a kapcsolókkal a feszültségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Asus ennél a szériánál például magasabb MSVDD-t használ, emiatt van az, hogy tesztelik a kártyákat a különböző oldalakon és az látszik, hogy az erre érzékeny programokba ugyanolyan órajel mellett az asus kártyák több pontot kapnak, mint mondjuk egy evga.
Ha lesz még kedvem és időm ezzel foglalkozni, akkor megpróbálom 600W alatt kihozni ebből a tesztből a 20k pontot. Tovább nem akarom ezzel a gyári AIO-val hajtani. Véleményem szerint oda már kellene egy jó épített víz, 1.20v felett meg már ln2.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz MPowerPH #28513 üzenetére
Igen és látszik is, hogy a 2220MHz-es órajelen már nem skálázodik jól a kártya vagy ez a határ a gyári érték és a környezeti körülmények mellett. Ha viszont kapna a chip +feszeket, akkor ugyanilyen beállítások mellett enne már 550W-ot is de ez pozitívan hatna a végeredményre is. Kingpin féle 1000W-os bios. Ennek csak akkor van értelme ha te mondod meg az NVVDD és MSVDD-t, más esetben elég az 520W-os bios is, mert a 1100mv mellett ebben a tesztben nem tudsz vele többet etetni.
Ahogy fent írtam, felesleges vcore(VID) értékeket nézni, max akkor van értelme, ha két ugyanolyan kártyát hasonlítasz össze, mondjuk két strixet. Az is lehet, hogy nálad 1.025V vcore mellett a valós NVVDD magasabb mint mondjuk egy giga kártyán 1.050 mellett.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz MPowerPH #28511 üzenetére
Itt nincs peak és tartott órajel. Eddigiek alapján ~2150MHz felett már nem ez számít, de ez persze kártya és chip függő is. Az ami Vcore néven van az egy olyan érték, mint az Intel chipek-nél a VID. Sok köze nincs a valósághoz inkább csak irányadó és a kártya az alapján adagolja az NVVDD-t ami a gpu fesz és az MSVDD-t ami meg az uncore fesz. 2150 felett hiába tolod a legnagyobb vcore (1100mv) mellett már nem hoz szinte semmit, sőt a kevés MSVDD miatt még akár rosszabb is lehet az eredmény, mint kisebb órajelen kevesebb vcore-al. Ezért van az ha készítesz egy desync curve-t msi ab-be akkor tud a kártya 2300MHz boost clock-ot is, de nem hoz semmi plusz mondjuk a 2200MHz-es képest. Ide már kell a kakaó (+NVVDD&MSVDD), hogy tudjon skálázódni, de ésszel kell, mert hamar belefut a kártya a 600-700W-ba is főleg LLC 1-el. Tegnap ezzel kezdtem el játszani, hogy mi az ideális LLC és NVVDD amivel még, mondjuk 600W-al megvan a peak is és ehhez kerestem egy olyan órajelet offsettel, ahol még jól skálázódott. Mivel nincs temp és power limit sem, itt már fixen ezen fut a kártya végig a tesztben. A fenti eredményhez tartozik az alábbi gpu-z adat, látszik, hogy futás közben végig fix az órajel (2205MHz)
Ezzel a beállítással Metro EE alatt, már 620W körül van a kártya fogyasztása.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz MPowerPH #28494 üzenetére
Jelenleg itt tartok. Továbbra is PCIe 3.0 + riser. Proci (9900k) jelenleg alapon, szerintem ennél a tesztnél a proci semmit nem jelent és van mellett 4000MHz DDR4 CL18-ba.
NVVDD&MSVDD-hez még nem nyúltam komolyabban ezt nagyon ki kell tapasztalni elég összetett a működése ezeknek a chipek-nek.
Hideg itt is jól jönne persze, meg egy kis ln2 is.
Tanulmányozom még kicsit és ha lesz időm megcélzom a 20k-t![ Szerkesztve ]
-
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
válasz ScomComputer #28477 üzenetére
Köszi! Igyekeztem megfelelni az elvárásoknak!
#28479MPowerPH: Ez mit jelent? Nálad mennyit dob ez a teszt?[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz bulikavagyok #28384 üzenetére
Ez az FSR egy kalap xar a DLSS-hez képest, így az FC6 alapján. Most néztem meg, de nekem nagyon nem tetszik a minősége. Ki is kapcsoltam. Itt vannak róla képek!
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
válasz Garsza #27569 üzenetére
Semmi gond nincs a garanciális ügyintéssel sem. Mielőtt indítod az RMA process-t átírod az account-hoz tartozó nevet arra ami van a számlán és ennyi. Kb 5-6 alkalommal csináltam már soha nem volt semmi gond. Idén pedig két 3090-et úgy gariztattam le, hogy csak egyszerűsített számla volt róla, amin nincs semmilyen név.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz zebra_hun #27551 üzenetére
Nem tudok róla, szerintem külön nem tudod letölteni a Metro Bench-et. Már én sem játszok vele, mert már hónapokkal ezelőtt végigtoltam. Viszont fent hagytam, mert az egyik legjobb game amivel oc stabilitást lehet ellenőrizni. Ha valami nem stabil itt 1-2 percen belül kiderül, emiatt érdemes átgondolni a letöltését.
-
Zorel
senior tag
válasz Szinyák #27543 üzenetére
Ha erre az üzenetre gondolsz, akkor ezt mindenkinek kiírja.
Ez nem hibaüzenet csak egy figyelmeztetés, ami akkor jön elő, hogyha DLSS-t vagy Ray Tracing-et állítottál be a settings-be. Csak arra figyelmeztet, ha olyan hw-ed van ami nem képes RTX/DLSS-re, akkor a játék ezeket a beállításaidat felülfogja írni és kikapcsolja. Igen-re kell menni és elkezdi tölteni a bench-et. Ha nem erről van szó, akkor meg tényleg kellene az üzenetről egy print screen.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz #15779328 #26943 üzenetére
Simán megéri ráfizetni ennyit, függetlenül attól, hogy milyet fogsz ki. Legrosszabb esetbe eladod bányásznak 900k körül, 600k-ért meg tudsz venni másik Ti-t is bruttóba. Akkor is a zsebedbe marad 200k. Ez a 3 hét nem tudom honnan jött, de max 7-8 nap amivel érdemes számolni.
-
Zorel
senior tag
Véleményem szerintem Suprim X-el jobban jártál volna. Strix és TUF-ból is járt nálam több darab. TUF még van is. A hűtése mindegyiknek kiváló jól is mentek, de az összes durván coil whine-os. Nálam ez nagyon zavaró tényező és ennél a szériánál az asus kártyákra nagyon jellemző.
-
Zorel
senior tag
válasz ScomComputer #26477 üzenetére
Egy igazi műhód is! Az hiányozna...
-
Zorel
senior tag
Szerintem ez kivételes eset lehetett. 3 taiwan-i csomagom jött az elmúlt 2-3 héten, mindegyiknél bekérték a papírokat és a nyilatkozatot. Vámkezelési osztály csak ez úton szabadítja fel a csomagot. Ami még lehetséges, hogy van egy érték limit és a 3060 Ti még ez alatt volt...
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Egy ideje már csak ez a folyamat van és pár hónapja már nem térnek el tőle semmilyen esetben, még akkor sem ha a feladó mellékeli ezeket a doksikat. A címzettnek minden esetben nyilatkoznia kell, amíg ez nem volt kötelező, addig volt, hogy valóban minden ilyesmi nélkül csak hozta a futár házhoz.
-
Zorel
senior tag
válasz GabeE3e #26460 üzenetére
Fizetni nem kell semmit, de ha megérkezik a kártya a ferihegyi DHL központba, akkor kapni fogsz egy mail-t és a vámkezeléshez szükséges doksikat el kell küldened (paypal fizetési igazolás, rendelés visszaigazolás) és egy nyomtatvány kitöltése után a vámosztály felszabadítja utána kerül futárhoz a kártya.
-
Zorel
senior tag
válasz laychi #26153 üzenetére
Igen középső csatiból elérte a maximumot. Ezeket sajnos nem lehet javítani, csak pwm vezérlő cserével ami megtörtént az EVGA részéről, de csak a 3090 FTW3-as kártyák esetén. A 3080-nek többségénél erre nincs szükség, mivel csak nagyon kis részben fordul elő ilyen probléma, azonban ha olyan gpu példányt fogsz ki mely többet eszik mint az átlag tehát ugyanolyan fesz és órajel mellett nagyobb a fogyasztása, akkor sajnos belelehet ebbe a hibába futni. Bios cserelégetést én nem ajánlom, mert ilyenkor szokott az lenni, hogy elszáll a pwm vezérlő és többet nem ad képet a kártya. (piros led világít csak) 3090 FTW3-ak esetén ez viszonylag gyakori hiba volt az 500W-os XOC biossal. Úgy tudom a gari pedig nem játszik a 3080-ak esetén ilyne problémánál mert a gyári értékeket tudja a kártya, XOC dolgokra meg nincs garancia. 3090 esetén is külön kell jelezni az EVGA-nak a problémát és egyedi elbírálás után ők indítják az RMA folyamatot power balacing issue esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz laychi #26147 üzenetére
Amikor látod gpuz-ben, hogy pwr limitbe ütközik a kártya és 410W körül megreked annak ellenére, hogy a power limit maxra (450W) van állítva, akkor azt is nézd meg, hogy mennyit vesz fel a pci-e port-ból, illetve a 8pines csatikon keresztül. (pwr1,2,3). Ez azért fontos, mert a 3080 FTW3-as kártyáknál is előfordulhat power balancing issue, csak itt jóval kevesebb rá az esély mint a 3090-nél. Ha azt látod, hogy a peak fogyasztás esetén a pci-e portból 75W+ vagy bármelyik 8pin-es csatin 150W+-ot vesz fel, akkor ez az oka, annak hogy 410W-nál megreked a kártya. Power balancing issue, 3080 és 3090 FTW3 kártyák esetén ez egy dizájn hiba, ami leginkább a 3090-ek érinti, mivel ott 500W-os bios is van...
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz ForRedGlory #25969 üzenetére
Drága ez az Asus még így akciósan is, főleg, hogy aztán nem is AIO-s. EVGA 3080 Ti FTW3 Hybrid egyébként már 650k-tól kapható...inkább azt venném.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Számítógép alkatrészre nincs vám és vámkezelnie sem kell a postának, mivel csak dhl expressz-el szállít mo-ra az EVGA és az áfa megfizetése megtörténik a megrendelésnél, ugyanis magyar címre csak így tudsz rendelni az EVGA-tól, így vámkezelést sem kell fizetni. Ha olyan kártyát step up-olsz amire előzőleg vásároltál kiterjesztett garanciát, akkor az átkerül az új kártyára, nem veszik el.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz keIdor #24736 üzenetére
A hiba csak a 3090 FTW-eket érinti, 3080, 3080 Ti és a többi rendben van, de tény, hogy ennél a generációnál a gyártó nagyon túlzásba vitte a spórolást az FTW szériánál. Arról nem beszélve, hogy a kezdeti dizájn sem sikerült jól, azzal a piros bohócszájjal. A gyártási, összeszerelési minőség is nagyon csökkent az FTW-k esetén az elmúlt generációkhoz képest.
Erről jut eszembe a mai találós kérdés, hol a hiba az alábbi képen?
Kis segítség: ez egy 3080 ftw3 múlthéten rendeltem havernak, közvetlenül gyártótól taiwan-ról érkezett, egyike az utolsó nem LHR verzióknak és játékok alatt is throttling-ol.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz subaruwrc #24733 üzenetére
Kb egyiken sem, mivel az 1000W-os bios-ból nem publikus a rebar verzió, de sajnos már az 500W-os XOC bios is gondot okoz. A probléma az, hogy a 3090 FTW3 esetén dizájn hiba van, ami egyébként már javításra került (PWM cont. csere), de ezek a javított kártyák nincsenek kereskedelmi forgalomba. RMA folyamatban az EVGA már ezekre a javított példányokra cseréli a kártyákat, illetve ha valakinek nem romlott el a kártyája, de szeretné cseréltetni arra is van lehetőség 3090oc@evga.com-ra kell megírni és evga ez alapján indítja az RMA folyamatot. A hiba miatt (power balancing issue) több kraftot kap a kártya valamelyik 8pin-es csatin vagy a pci-e porton és az 500W-os bios erre rátesz egy lapáttal. Nem ritka ezeknél hogy a pci-e porton 90W körül fogyasztás látható vagy valamelyik 8 pines csatin 180-190+W körül az 500W TDP helyett pedig 420-430W körül marad a kártya. PWM vezérlő meghal és onnantól van ez a piros led hiba a kártya pedig nem indul. Javított kártyáknak így kezdődik a szériaszáma: 2112...
-
Zorel
senior tag
válasz subaruwrc #24398 üzenetére
Sajnos ha az eredeti tulaj beregisztrálta, akkor igazad van nagyon nehéz elintézni. Ha van ismerős akkor segítséggel megoldható egyébként pedig adásvételit kell küldeni nekik és az adásvételin szereplő összeg kifizetéséről is kell adni bizonylatot. Átutalási bizonylat ilyesmit...
Épp ezért szoktam tanácsolni itt is mindenkinek, hogyha olyan evga terméket vesznek amire csak gyártó gari van és a tulaja már regisztrálta, hogy csak úgy vegyék meg, hogy az evga fiókot is odaadja hozzá az eladó, amire a termék regisztrálva lett.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz laychi #24396 üzenetére
Igen, mert ez a hivatalos verzió. Az elmúlt két hétben 2 olyan kártyát is küldtem Graefelfing-be, amiről nem volt olyan számla amin lett volna név. Továbbá a fiókhoz tartozó név és egyéb adatok is módosíthatóak utólag, így ez egy alapból kijátszható dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz subaruwrc #24391 üzenetére
A lényeg a termék regisztráció. Ha még nem volt regisztrálva, akkor lehetsz 10. tulaj is, ha te regisztrálod akkor nincs gond. Számla nagyon ajánlott, de olyan termék esetén amit te magad regisztrálsz be ez sem feltétel. Ebben az esetben az EVGA raktárból való kiszállítás dátumától számítják a garanciaidőt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zorel
senior tag
válasz #15779328 #23276 üzenetére
Nem tudom honnan van ez az infó, de tapasztalatom szerint ennél a szériánál sikerült legjobban a hybrid hűtés. Pedig volt 1080, 2080-am is hybrid-be. Végre a pumpának nem vészes a hangja, bár az továbbra is nagy negatívum, hogy csak kisebb barkácsolás után lehet szabályozni, gyárilag nem. Ettől függetlenül teljesen ugyanolyan körítés mellett azért jóval jobb, mint a gyári lég. Ezt még igaz a 3080-al készítettem, de -16fok azért nem olyan rossz és 3090 esetén is hasonló mértékben javultak az értékek a hybrid kit-el.
Laraxior: Passz még nem néztem, de szerintem van, mert a sima verzióba is volt.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Külön intéztem!
SzlobiG:
Persze megnézem. Ma este a hűtést fogom tesztelni a gyári 520W-os biossal. Állítólag most legjobban a Metro Exodus Enhanced Edition-al lehet tesztelni. Durva fogyasztást lehet előcsalni vele 3080/3090-eken és nagyon hamar eldobja magát ha instabil az oc. Aztán ha jó a hűtés, akkor még lehet megnézem az 1000W-os bios-t is. Itt már tényleg nincs korlát, se temp, se tdp limit és még fesz lock sincs.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
3080 esetén már kevés az esélye a "ledhalálnak".
3090 esetén már nem ilyen jó a helyzet, itt továbbra is a legtöbb kártya érintett a power balancing issue-ban, de nagy a szórás köztük és ezek ha megkapják az 500W-os vagy nagyobb bios-t akkor hajlamosak az elhullásra általában pár héten belül. Hűtés egyébként nagyon jó a 3090-nél is, +1500MHz-el 90-92fok körül van a VRAM junction temp.
RMA programba cserélt kártyák már javítottak, más rajtuk az MPS vezérlő. Ezek széria száma 2112-vel kezdődik.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz RockHaRD #22232 üzenetére
Nagyon peches vagy, hogy az a csere is kifeküdt. Ezek közül amivel gond van mind ezt csinálják, hogy bal led világít és nincs kép. 2021-es gyártású a kártyád?
Mosqu!to: 1-2 héten belül előjön általában. 3090-ből már van javított PCB-s, azoknál az SN 2112-vel kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz Mosqu!to #22192 üzenetére
Szvsz nem érdemes újra padozni. Az egyik legjobb hűtése az FTW3-nak van (3090), 92fok felett még nem láttam egyiket sem. Pedig volt nálam olyan példány is amin a mem fixen +1500MHz-et kapott.
Ha mégis szeretnéd:
"Memory is 2.25mm, VRM 2.85mm, back VRAM is 2mm"Minden evga kártyán van már matrica, de nincs jelentősége, továbbra is garanciavesztés nélkül szétszedhető a kártya és hűtőt is lehet rajta cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz Mosqu!to #22110 üzenetére
Nem kell kivárni! Pont az ilyen esetekre indította az EVGA a 3090OC RMA (2. post) programot, ami már elérhető EU-ban is. Ez arról szól, hogyha valaki elégedetlen mert a kártya csak 4xxW-ot tud, akkor egyszeri lehetőségként visszaküldheti és kap helyette másikat.
-
Zorel
senior tag
válasz Mosqu!to #22104 üzenetére
GPU-Z szoktam használni, de van fogyasztásmérőm is, azzal is néztem, mert amikor még nem tudtam erről a jelenségről a 3090FTW esetén azt hittem valami szoftveres bug.
Ha kifogsz egy jobb gpu-t, ami nem zabál sokat, akkor elég nagy a boost különbség, saját esetembe 2010 vs 2100MHz ugyanolyan fesz mellett, bár ez 3-4%-os perf, szóval igazából csak maximalistáknak érdemes gariztatni emiatt. A nagyobb gond, hogy sok 80+W-t vesz fel a pcie portból és ezek közül több példány pár héten belül eltávozik az örök vadászmezőkre, én emiatt RMA-ztam. Ha nincs tuning akkor a gyári biossal 75W alatt maradnak azok is, szóval ezeket az öli meg amikor a user felteszi az 500-os biost, elkezdi tolni és folyamat 80W-körül kér a slotból meg a 160-170W-ot az egyik 8 pin-es csatiból. RMA verziók érdekes 65W-nál nem vesznek fel többet a pcie slotból...[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz Mosqu!to #22099 üzenetére
Úgy tudom (2 hetes infó evga-tól), hogy kereskedelembe nincs még olyan ami gyárilag az 500W-os OC biossal érkezne. Ez a fajta csak a 3090oc RMA program keretében érhető el.
Ezek már a javított verziók, a többi ami kapható azok közül sajnos továbbra is 10ből 8 tuti küzd a power balancing issue-val. Eddig 3db 3090FTW járt nálam abból kettő 400 illetve 420w környékén megragadt mindegyik biossal. A harmadik az rendben volt simán ment 480W környékén is. Az egyik 420W-os példányt elküldtem RMA-ba (3090oc) kaptam helyette egy teljesen új bontatlan példányt miszerint ez már az új javított verzió és azon már az 500W-os bios volt. 506W volt a max amit láttam szóval valóban hozza az elvártakat.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz Varázslóó #21569 üzenetére
Az a helyzet, hogy manapság a max grafikai részletesség mellett vannak már fontosabb tényezők is, de nyilván ez egyén függő is. Nekem pl a HDR sokkal többet hozzáad a játékélményhez, mint mondjuk, hogy minden maxon legyen. Persze HDR1000-re gondolok.
4k, HDR1000, 144hz-es + g-sync ultimate monitorom van 3090-el, de 3080-al is elvoltam. Single player játékokban elvagyok 60fps körül multit meg úgy állítom, hogy 140fps körül legyen ott úgy sincs időm annyit gyönyörködni.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz ImpersonatoR #21259 üzenetére
Nálam is rosszabb Metro bench alatt. Milyen beállításokkal és felbontással ment a bench?
-
Zorel
senior tag
Itt az új driver is.
-
Zorel
senior tag
válasz Laraxior #21154 üzenetére
Nem, megvan még, most pihen! Nagyon szuper kis példány, így annyira nem kapkodok az eladással. 3090 FTW3 esetén volt pár ami 1-2hét használat után elhalálozott, így ezt mindenképp megvárom bár állítólag azok még a piros szájúak voltak, ez meg már a fekete, de ki tudja...
-
Zorel
senior tag
válasz ImpersonatoR #21146 üzenetére
OK, köszi! Ez nem az a bios egyébként ami sokaknál nem működik? Mármint úgy, hogy nem tolja ki a limitet 500W-ra, hanem marad 450 körül?
Mintha lett volna a KPE-ből egy 520W-os is amivel megjelent?! De már nem emlékszem, majd ismét utána kell olvasnom, mert most kiesett pár hét.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz MPowerPH #21144 üzenetére
3090 FTW3-ra melyiket érdemes feltenni? XOC (500W)? Vagy van jobb is? pl KPE? Eddig 3080 FTW3 Hybrid-et nyúztam, de a múlt héten vettem egy 3090 FTW3-at is, viszont annyi melóm volt, hogy még kb semmit nem foglalkoztam vele. Lehet lassan elkezdem... kivi vagyok van-e értelme a sok vram-nak 4k mellett.
-
Zorel
senior tag
válasz Warzoz #20824 üzenetére
Argus monitort használok.
Nem tudom milyen csúszkára gondolsz, de ha a pumpát közvetlenül nem kötöd rá a lapra, akkor az lehet bármilyen csúszka nem fogod tudni szabályozni. Egyébként megéri, mert idle-be feleslegesen megy fullon a pumpa, ráadásul halkabb is.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
válasz 2thletme2day #20820 üzenetére
Nekem 1080, 2080 és most a 3080 is Hybrid verzió tehát van velük tapasztalatom. Ez az első olyan ami nem 120-as radis hanem 240. Nem rosszak, komolyabb gondom egyikkel sem volt. Pumpa hangra a mostani verzió a leghalkabb, bár youtube alapján ezekből is ki lehet fogni olyat ami hangosabb. Nagy hátránya hogy ennek sem lehet gyárilag szabályozni a pumpa sebességét. 0-24 járatás nem biztos, hogy jót tesz neki, ilyen esetben szerintem érdemes a pumpához beszerezni aliról egy kábelt vagy készíteni és rádugni alaplapra. Szabályozva szerintem sokat elmennek ezek. Gyári ventik a radin hatékonyak, de nagyon hangosak, ezekhez kell egy jó venti profil vagy cserélni kell őket.
Tuning-nak is jót tesz, én ezt tudtam kihozni. link (2250MHz)[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz ForRedGlory #16122 üzenetére
Ha ezt alapon csinálja mármint úgy hogy nincs mem oc, akkor a gyári órajelen is gondja van valamelyik mem chip-nek. Szvsz ne tartsd meg ezt a példányt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- Path of Exile 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest