Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- VR topik
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
Segítsetek már, pls., hogy a 15+-os autókhoz (renault
) gyári alkatrészt honnan lehet (ne) még beszerezni. A márkaszervíz (legalább is a helyi), nem igazán konstruktív.. A válaszok: vagy az hogy nincs, gyártás befejezve, vagy nem is válaszolnak az e-mailes megkeresésre. Biztosan el vagyok kényelmesedve, de azt, hogy személyesen bemegyek, végigvárom a sort, majd jó esetben nagy kegyesen kapok egy árajánlatot, már nem érzem modern megoldásnak
. Bezzeg ha új autóért mennék, egyből más lenne a hozzállás.
Konkrétan most a hátsó lambda szondát vadászom, mert ha lenne még gyári és nem 2x a szorzó az utángyártotthoz képest, akkor azt venném. Nagyon utálom, ha egy kicserélt alkatrész 1-2 év után ismét bed@glik, ezért próbálom (próbálnám) az autót gyári, vagy gyári beszállítői termékkel javítani. -
válasz
Gabady
üzenetére
Olaj: RN0720, ugye azon belül meg hit kérdése. Az Elf volt a gyári, de pár éve a Full-Tech FE-ből már kivette a Molibdént, de attól még lehet jó olaj maradt, mert a többiben sem sokban van. Szűrők meg ne a leggagyibbak.
200 feletti csipszet is bírja az a motor, de ismeretlen előélet mellett én nem mókolnám már ennyi idősen. Lent egyébként sem ajánlott semelyik dízelt kihajtani, 1800-2000 felett meg biztos megy eléggé. A CR-re és a 2T-re úgyis érdemes tartalékot képezni, ha valamelyik beütne, akkor drága móka.A zörgésre meg kb. rábaxtál, ezek ilyenek, lehet próbálkozni, de ha valahol javítasz rajta, akkor nagy valószínűséggel máshol, vagy más hőmérsékletnél, vagy sebességnél fog feszülni és zizegni.
-
Gabady
aktív tag
Sziasztok!
Bővült a családi flotta egy 2014-es L3-al. 2literes dcivel, 150paripával.
Ezek gyárilag így vannak hangolva, hogy nem tesz az ülésbe hirtelen mint a CR motorok, ellenben húz végig mint a gőzmozdony, vagy az enyémmel van valami ?
Olajcserénél mik a javasolt hozzávalók, gondolok itt a gyártókra és az olajra. Mivel DPF-es így tudom speckóbb olaj kell bele. Kérlek okosítsatok ki.
Illetve a beltérben a zörgések a klímapanel körül kis milyen praktikákkal hallgattathatóak el ?Jha igen és érdekelne még a navigáció frissítése is, hogy hogy működik. Nagy navis, könyöklőnél van az sd kártya, bose meg minden is van benne.
Köszi!
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
En akarhanyszor beleulok egy Toyotaba, par perc utan mar tudom, hogy nem nekem talaltak ki. Egyszeruen hangos, kenyelmetlen nekem es a nejemnek. Pl. CH-R- tok jo lenne neked a felhasznalas vegett, mint auto tipus, de olyan kenyelmetlen, plusz hangos azzal a hulye motor bogesevel, hogy 15 perc utan visszakivankoztam a Grand Modusba. Egyebkent mint minden uj autora igaz: Nem fogsz atombiztosat talalni. En hajlanek a nem hibrid rendszer fele, mikor meg egy szivo benzinest sem tudnak szervizelni rendesen. (en vagyok az elo pelda, 7 szerviz 7 ev alatt, Nemetben) Vagy extra garanciaval kb barmelyik auto es beleszamolod a tuti szivast. Mindazonaltal sokat, de tenyleg sokat megyek ide-oda a vilagban es nem nagyon lattam sok Renault lehasalni az utak szelen. Hallgass Rob210-re

-
rob210
Topikgazda
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Erre a felhasználásra egy 1.33as capture manual 6os váltóval lenne a tökéletes.
Az 1.6hibrid nem rossz, de ha beüt a gebasz akkor az beütött. Gariidőben nem para de utána nem olcsó.Toyotából egy camry mondjuk jó választás.
A corollak annyira szar anyagból vannak, hogy azonnal el kell vinned ajtót szigeteltetni. De komolyan, be kell rakni a hangelnyelő bitu lapokat, mert kong mint a klozetajtó az egész kocsi. Pedig a hajtáslánca perfect.
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Szia! Lapoz ide, es lentebb is irja majd Rob: https://prohardver.hu/tema/nagy_renault_topic/hsz_98272-98272.html
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Lenne nekem egy 2015-ös passat GTE-m amit le szeretnék cserélni egy újabb autóra és egy renault clio/megane/capturt néztem ki.
Jelenlegi felhasználásra nem éri már meg a passat. Nagy, páromnak nehezebb vele bevásárolni, gyereket bölcsibe vinni, nem tudom tölteni így 3km-es utakon megvan a 9 literes fogyasztása is. Valamint a parkolás kicsit sokáig tart páromnak és nem szeretnén idő előtt elkoptatni a kuplungokat ebben.
Ezért is nézelődök olyat autók iránt amik nem manuális-ak, de nincsen bennük kopó alkatrész sem. Így a dsg továbbiakban kilőve.
Így jöttek a toyoták meg az 1.6 e-tech motorok. Ezek mennyire betegágyak? Mire kell figyelni? Vannak olyan tartósak, mint egy 1.4 tsi? (Passatban 300 000km alatt nem nyúltam szinte semmihez, csak lengéscsillapítókhoz és szilentekhez).
Nyilván a kevesebb LE miatt nekem kevésbé lesz élmény vezetni egy ilyen megane-t, de kisgyerek mellett már inkább az a fő, hogy egyszerűen, kényelmesen célbaérjek. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Visszatértem a régi bevált autóvillamossági szerelőmhöz, aki nem csak villamossági munkát csinál. Tegnap leraktam a vasat, ma hívott, hogy mehetek érte. Ezt szeretem.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Kitartó munkának megvan a gyümölcse

-
kisgyerek85
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Végre pont került a történet végére. Szerelőre bíztam a dolgot, mivel amúgy is olajcserés volt már az autó. Ő is a felső tömítés cseréjével kezdte, mivel eléggé mozgott a csatlakozónál. Viszont visszadobta a hibát. Új intercooler cső kellett, kiszerelés után könnyen megtalálható volt a repedés helye. A helyén maximum tükörrel lehetett volna megtalálni mivel a belső oldalán van.
-
troll81
addikt
Sziasztok.
Valaki próbálta már az AliExpressen található diagnosztika eszközök valamelyikét?
A Renault Twingo hoz keresek valamit.
Ami jó.
Can Clip clone és társaira gondolok 100 -110 a€ környékén.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Ajánlás: "gyári"olaj: ELF Evolution 900 SXR 5W-40 vagy ELF Evolution 900 SXR 5W-30.
Az, hogy 5w30 vagy 5W40 az egyéni preferencia és felhasználás függő. Ha rákeresel többször is volt már téma. Sok rövid menetre (ovijárat ennek tűnik) én az 5w30-at raknám, gyakori hosszabb pályás etapoknál az 5w40-et. -
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném milyen motor olajat ajánlatok egy Megane 2 1.6 16V K4M812D150602 motorú autóhoz, 2007-s 144.000km-s. G Astrat váltót a Megane. .A kocsi sokat indul mert a feleségem ezzel viszi a gyerekeket oviba , suliba és munkába is jár vele, ha ez fontos lenne. Köszönöm a segítséget előre is .
-
válasz
angyalpc2
üzenetére
Kezdenek ok is arra menni, mint a VAG csoport is. Nagyon nem tetszik ez a Clio. Es ha jol olvastam megint hoszabb lett. Es megis miert? A Clio egy varosban is jol helyt allo kompakt auto, ez meg mar olyan hosszu,mint egy Megan Ph1, de hosszabb mar, mint egy Grand Modus, vagy majdnem olyan hosszu, mint Rob Grand Clioja
.. De, hogy ne legyek elfogult: nezzetek meg a Valyi Pista Audi Q5 tesztet, na az az auto is egy fortelem lett. https://www.youtube.com/watch?v=MHziwTFxasY Ha igy haladunk europai markak megszunnek par even belul. Vagy csak en vagyok ezzel egyedul? -
angyalpc2
aktív tag
Atya úr isten
És ezt valaki engedélyezte.
Seat Honda CRZ
Ki volt a dizájner?
A Renault a stílus és a küllem, a finomság.
Ez?
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok! Megane 2 fl. 1.6 benzin K4M812-es motor. A nyári klímakompreszor gond éppen csak elhárult (új -azaz gyári felújított
cseredarabos - Valeo kompresszor lett beépítve), és most meg dobott egy "check emissions" üzenetet.
Kiolvasva amit sejtettem: DF093 Hátsó lambda-szonda köre
Van egy másik tárolt hiba is: DF624 UPC Multiplex kapcsolata (ez nem tudom mostani-e vagy egy korábbi hiba, akár akkor amikor leszedett hosszbordás szíjjal, töltés nélkül mentem szerelőhöz). Egyébként most töröltem őket, és ma még nem jött elő újra
Nos az első hibakód miatt cserélnék egy hátsó szondát, de jól látom (9-es és 10-es számon fut), hogy ez több fajtával is volt szerelve, ezért előszőr ki kellene vennem megnézni milyen is van benne?
Egyébként már kezdem unni.... Elvileg atombiztos 1.6 szívó benzin, megkímélt és szervizelt állapotban 140eKm-rel, és az utolsó évben mindig van valami vele...
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Vettem egy 2012es Fluence 1.5 DCI 110-est és bluetoothos odb2 olvasót keresek leginkább Temun! Egy szerelőnél egy Konnwei KDIAG-ot láttam, olyan elérhető a Temun, de van több típus is.
Valakinek valami tippje, hogy mit vegyek? Mit érdemes?
-
Nagya21
addikt
válasz
albiosz
üzenetére
Hali!
Az Lpg-s, mint az enyém, szívócső befecskendezéses, két befecskendező sor van a szívócsőn.
2db szűrő van a gáz oldalon, ezek olyan 5k/db 30000km csereperiódus, és 10 évente tartálycsere, ez mostani áron munkadíjjal együtt 100k körül van. Gázbiztonsági szemle kell a műszaki előtt, ez nálam tavaly 8k volt.
De ezeket a költségeket az olcsóbb üzemelés röhögve visszahozza.
Én megvettem az 5 év szervizt az autóhoz(180k volt 2020-ban), ma viszem az utolsó kvázi ingyen szervizre, pollen szűrőt, és hűtőfolyadékot cserélnek, idáig semmi gond az autóval, 65000km-nél járok.
Nemtudok ismert hibáiról a 0,9Tce, és a 1,0Tce motoroknak.
Egyébként ha valaki kíváncsi az autóm újkori teljesítményére, az [link] itt megtalálja.
Üdv Nagya -
rob210
Topikgazda
válasz
belaazallat
üzenetére

-
Mezga Aladár
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Tanulságos volta sztori.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Na talán végére érünk a Clio kálváriának! Ma megtörtént a szelephézag állítás, nincs fordulatszám ingadozás, nincs remegés. Hibakódot majd meglátjuk!
-
Alusky
senior tag
1 milláért hirdetett bordó 1-es Megane kombi...
Valószínű kapta az ívet kommentekben, mert már csak 750. Felsorolja előnynek az olyan dolgokat amiket a fapados Meganeok is tudnak alapból, mint az ABS, klíma, 4 légzsák, ködlámpa, villanytükör. Az meg, hogy szép a fényezés, ebben a kategóriában aligha ér meg bárkinek is egy kilót pénzben, de még 0.7-et sem.
Kettes Meganeokból tök jókat lehet venni fél milláért, legalábbis vidéken nem olyan retkek az autók, mint az ótvaros Budapesten, úgyhogy már cementhordásra se vennék 1-est, mert nincs értelme. Vagy nagyon nyomott áron.Nem volt semmi érdekes mostanában, egy vezérműszíjról darálta le a fogakat az egyik, de hát így jár, aki a csereintervallumot kitolja majdnem háromszorosára.
Nem sok mindent kellet javítani, mert nem hajlott, nem tört semmi csak csendben megállt.
Meg egy másik lett hengerfejtömítéses. Pár óra alatt megcsinálható unatkozva, tömítés van talán 15k is, minden más mehet vissza, öröm, boldogság. -
den89
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
1.33 Tce közvetlen befecskendezés a kokszolódás miatt "sajnos"? Majdnem újként vettem Megane 1.33 Tce-t. Évi 8-10 km megy bele, kb 50-60% város. 100k km-nél előbb csak nem kokszolódik akkora mértékben, hogy problémát okozna?! Erre a megoldás a dióhéjas tisztítás? Márkaszervíz vagy mezei szerelő is vállal ilyet vagy valami hasonló technológiát? Vagy csak aki erre specializálódott? Nagyságrendileg mekkora összeg, 100-200k? 100-as benzin javít valamit a helyzeten, kitolja valamennyivel?
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szoszo94 nyert.
A PH1-es autóba PH2-es lámpatest.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem ez úgy tűnik, mintha a preFL kasztniba beleszuszakolták volna az FL projektoros lámpáját - legalábbis fura, hogy mindenhol hézag és feszül az egész

-
BigBlackDog
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
"Mai kor 1.9 TDI-je."
Csak legalább a szomszéd nem ébred fel, ha véletlen éjjel ér haza az ember.
-
válasz
Szevam
üzenetére
Szerintem az ok kvazi trivialis, es sok dolognak a keresztezodese:
-Az uj autok tobbnyire dragak es nem javithatoak rentabilisen, illetve GTK sok esetben garancia utan.Hany jo motor van pl. csak a Renaultnal mostansag? Kb.1, a 1.33 TCE. De mas markaknal is kvazi ua. VW: 1.5 TFSi (gondloko en itt a javitasra)
-Az alkatresz arak nagyon megdragultak (haboru, Covid, magasabb marzsin stb.) Emberek orulnek, ha esznek, es megelnek. Foleg Magyar fizukbol. (Itt nemetben mi is nagyon de nagyon erezzuk a negativ hatasat mar)
-EU fujja az EU6-7 normativa dumat, ami igazabol csak a SUV-oknak segit meg az EV-knek. Haszbaljunk lufit, praktikum helyett, az emberek meg megveszik kilora. Az egesz autoipart kozben hazavagja Europaban, kozben az EV meg nem opcio nagyon, de nagyon sok esetben.
-Jol szerelheto es javithato auto egyre kevesebb, ezert akinek van kis gogyija, meg is tartja. Pl en sem tudok Grand Kangoot venni 7 szemelyeset, 1.5 DCi-vel AdBlue nelkul, mert nincsen a piacon, ami nincsen lerugva. Grand Modust is tobb, mint 20-at neztem, belertve Magyarorszagot es Nemetorszagot. Ez tobb, mint 3 evembe telt. Amit most talaltam meg el akartak lopni :S
Szoval erdemes turelmesnek lenni, es a mostani kocsit rendben tartani, amig meg lehet. Kozben keresgelni, es kiterjeszteni a radart mas orszagokba is.Tudom bogaras vagyok, de nagyon sok-sok nemet, belga, sved, amcsi kollegam sz*p az auj autoikkal. Pl fonokom mercirol "donwgradelt" egy 20 eves Cliora es elvette a lanyatol, mert elege lett, hogy a ket uj Mercije egy even belul 3-4 alkalommal alt meg a semmi kozepen. Es lehetne meg sorolni.
-
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ne adj ötleteket, mert a végén megcsinálja ezt!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
E jel, minden okés vele!

Durva amúgy, hogy ezt én fényképeztem, ez valós volt!

-
angyalpc2
aktív tag
válasz
Nagya21
üzenetére
1.0 L H4Dt ECO-G 100 I3 12V
Ez szívócsöves, bármilyen furcsa is. Láncos szívócsöves turbós. Ha jól látom még a kipufogó is a blokkon belül van össze húzva. (gyorsabb melegedés vagy a 3 henger működés miatt, wartburg hang)
A meganeba szereltek egy 1.0 3 hengeres 115Le verziót H5Dt na az már közvetlen -
rob210
Topikgazda
Felejtsd el.
Vagy eladod és veszel egy gyárilag xenonost, vagy elátkozod a napot amikor kigondoltad a dolgot.
Ott ugye nem elég a lámpa meg szintező, ott lökős is más, mert benne van a mosó, anélkül pedig bukik és ezt még a rendőrök is vadásszák. Valamint komfort modul csere, meg beállítgatás, feltanítás.
Tényleg óvva intelek tőle!
Egy srác megcsinálta , de hetet kölykedzett meg beleőszült.
-
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Mégane 2 halogénbe mennyire cumi xenont szerelni?
Van valami doksi, ahol megtalálhatók, hogy hova illeszkednek a szintezők, áram milyen lábáról jön le a vezérlőnek?
Természetesen gyári, eredeti xenon lámpa, szintezővel, trafóval, mosóval, kábelköteggel, mindennel együtt kompletten.És mégegy dolog, ha bárki belebotlana mégane 2 fl RS első lökhárítóba, ne tartsa magában. Amikor nem kellett, hetente kerültek fel eladó darabok mindenféle csoportokba, most meg sehol semmi.
-
-
-
Tolatoradar update: Grand Modusban nem lehet diagolni az egyseget. A tolatoradar egyseg a bal hatso karpit moge van eldugva, es csak aramot kap rukvercben, ami kikapcsolhato az ESP gomb mellett. Tegnap szetszedtem a lokharitot hatul, es kimertem az osszes szenzort. Oltol 10 cm-re tartva mindegyik 2.32 Ohm korul mozgott a ket szelso csatlakozoto merve, kiveve a rosszat, ami neha kilo vagy mega Ohm tartomanyt csipte el (orosz modszerrel egyszer mukjodesre birtam, azaz jol foldhoz vagtam
, akkor jo volt par percig ) . Amikor anelkul adtam gyujtast, par masodpercig pittyogott is a cucc, aztan sipolt folyamatosan. Csere berendelve. Remelem tudtam valami hasznosat adni masoknak is. -
Nagya21
addikt
Igen a kokszosodás, meg a befecskendező élettartalma, különlegessége, cserélhetősége az ami a szívócső befecskendezés mellett szól nálam.....
A mostani 1.2 új tce motor is közvetlen befecskendezős, csak gáznál vált szívócső befecskendezésre, ez még khmmm elfogadható szerintem, mert keveset megy benzinnel.
Üdv Nagya -
t.imi
addikt
Még tippelni sem merek, a K9K836 motorral sem vagyok tisztában
Mondjuk egy 140 pacis gázos motor nyolcas fogyasztással jó móka lehet. Mínusz a fentebb említett kokszosodás.
20x éve volt gázos motorom, az akkori 15-40 olaj sem volt túlzottan fekete 8e km városi használat után. -
-
-
-
Sziasztok!
Renault (Grand) Espace esetében eddigi tudomásom szerint a 2.0 dCi motor ajánlott. Ezt jól tudom? Ebből 150-es vagy 173-as LE ajánlott, esetleg mind kettő? Kérdésem, hogy benzines fronton turbós 2.0 mennyire kell kerülni?
Dízel vonalon van-e olyan, amivel még érdemes lenne foglalkozni, vagy csak a 2.0 dCi jó? -
kisgyerek85
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hát ez jó kérdés. Nála láttam videóban ahol konkrétan látni a repedést [link]
Csináltam egy pár képet. A felső részen vastagabb volt az olajpára, 2 napja letörültem ronggyal amikor kiszedtem a maf szenzort. Mondjuk ha tömítés, akkor egész biztos, hogy itt a fölső csatlakozási pont és azt én is ki tudom cserélni. Vegyek bele egy új tömítést első körben, aztán ha újradobja a hibát akkor jöhet a cső cseréje? Azt szépen látni, hogy a csatlakozási pont melletti alkatrészek is olajpárásak.

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Esetleg fújd be szappanos vízzel, hátha buborék megmutatja a szivárgás helyét. Tuti nem csak tömítés hiba?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Sunnam
üzenetére
Ez nem az enyémbe való (K9K 628-ba kell nekem) az itt is már [35e forint]
-
t.imi
addikt
Lesz cseppfolyós gázos motor. Euro 6e [link]
-
Sunnam
tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ha esetleg az utángyártott lesz a nyerő, meglehet hogy [ez] is jó lenne.
-
kisgyerek85
senior tag
Maf szenzor fejlemények.
Kiszedtem, jól kifújtam, de továbbra is bedobja a hibát.(P0101) Fel voltam rá készülve, mivel az intercooler csőnél látok olajpárákat. Youtuben láttam videókat ahol konkrétan látszódik, hogy hol van megrepedve a cső. Nálam nem látni, valószínűleg a belső felé van és ezért nem látom.
Ebből érdemes megvenni a gyárit vagy jó az új utángyártott is?
[56e forint] , [32e forintl](az mit jelent, hogy SPV?)
Gondolom az új cső nem tartalmaz új tömítést, ezért azt is kell venni?
Ebből melyiket kell megvenni? [link] vagy [link]
Holnap beszélek szerelővel, hogy Ő az anyagot mennyiért tudná beszerezni hozzá. -
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Már elnézést, de ide ki kellene tenni a 18-as karikát. Ilyen román pottyantósba belefotózni gusztustalan. A széplelkek meg csokisütiznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Arc Raiders
- Milyen monitort vegyek?
- Suzuki topik
- iPhone topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. A csatlakozó kompatibilitástól egy kicsit félek (nem akarok forrasztgatni).
) gyári alkatrészt honnan lehet (ne) még beszerezni. A márkaszervíz (legalább is a helyi), nem igazán konstruktív.. A válaszok: vagy az hogy nincs, gyártás befejezve, vagy nem is válaszolnak az e-mailes megkeresésre. Biztosan el vagyok kényelmesedve, de azt, hogy személyesen bemegyek, végigvárom a sort, majd jó esetben nagy kegyesen kapok egy árajánlatot, már nem érzem modern megoldásnak
. Bezzeg ha új autóért mennék, egyből más lenne a hozzállás.

évi pár alkalomra?
.. De, hogy ne legyek elfogult: nezzetek meg a Valyi Pista Audi Q5 tesztet, na az az auto is egy fortelem lett. https://www.youtube.com/watch?v=MHziwTFxasY Ha igy haladunk europai markak megszunnek par even belul. Vagy csak en vagyok ezzel egyedul?

.