Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
14 éves a fő autóm 2.0 dízel 241 e km-el.
Ennyinél még elvárható hogy működjön stabilan.
Tudom második autónak nem nagy a keret de eddig egy 22 éves 600 e ft-os VW Polo 1.4 PDTDi töltötte be.
Van otthon még egy lassan 5 éves Dacia kombi otthon de az lassan el lesz adva mert az meg második autónak felesleges az ára miatt.Szerintem a 2l-es benzinesek túl sokat fogyasztanak de kinek mi az igénye.
-
válasz
mirci18
üzenetére
Kb. 13-15 éves autókról van szó, csodát nem lehet várni. Jó motor az 1.5-ös.
Üzemanyagrendszer és kettőstömegű, meg amit akarsz, bármi lehet már bármelyikkel.
3-as Laguna kombit én tudom ajánlani, nekem is az van.
Vagyis az ajánlást úgy írnám, hogy nekem bevált. Kop-kop! Egyedül az idegesít, hogy itt-ott cicereg a belseje menet közben. Normál közlekedésre elég az 1.5-ös is, aztán az még tud takarékos is lenni. Igazából pár 10e km alatt megspórolja tankoláson az esetleges dízel nyűgöket, amit vagy rá kell majd költeni, vagy nem. Alaposan át kell nézni vétel előtt az biztos. A dízelek sem fogyasztanak már olyan jól az első néhány km-en, mert mindenféle xarral terhelik a motort, hogy hamarabb melegedjen be... Illetve a dízel kéri a nem túl ritka hosszabb távokat.vzsryl kolléga 3-as Laguna kombit vett, 2l benzinest, ha jól tudom, nála is 3 gyerkőc van.
-
Kronos3000
senior tag
Még a szezon előtt szeretném a Twingo klímáját feltöltetni. Bp-en merre van megbízható klímás?
-
rob210
Topikgazda
-
Plero
aktív tag
2012-es Espace 2.0dCi, DPF, kézi váltó, 300000km. Milyen olaj és szűrők ajánlott bele?
-
Veron
addikt
Ha minden igaz, neked van klímaprofil-beállítás (eco, normal, fast vagy ilyesmi). Ha így van, akkor eco/low-ra állítva kevésbé lesz hatékony, cserébe csendesebb. Ez nagyjából a rob210 által említett ellenállás szoftveres megfelelője.
A kártyás nyitás szerintem is zavaró, főleg ha a tükör is automatán működik közben. Az a megoldás kellett volna, amikor csak a kilincs érintésére nyílik az ajtó.
A motor nekem is ugyanez, szerintem teljesen jó és dinamikus, ahogy az EDC váltó is szimpatikus.
@kcsa: akkor Te toleránsabb ember lehetsz, esetleg hosszabb távokat mész az autóval.

Milyen modelled is van? -
den89
tag
Köszi! 5-ös fokozattól felfelé nekem is nagyon hangos. Ez van, szerintem azért együtt lehet vele élni.
2-es, 3-as fokozaton bőven fúj annyira, mint a régi autóm maxon. Nekem egyelőre elégnek is tűnik a 3-as, 4-es fokozat. Én egy régi dieselhez voltam szokva, hozzászoktam, hogy minimum 5 percig még hideg van az autóban indulás után és nem is ment addig a klíma, max pára miatt.
Amúgy alapvetően jó az autó, tetszik, jól el vannak osztva a sebességek, nyomatékos (1,33 140 le), egy átlagsofőrnek több, mint elég. 190 km-ről hoztuk haza, 5,2-es fogyasztás volt ezalatt (azért voltak benne előzések, stb, nem vagyok egy szuttyogós sofőr, de nyilván nem hajtottam meg annyira). Várhatóan ez vegyesben fel fog menni 7 liter körülre, már most 6,3 pár nap városozás után. Kicsit rosszabb a kilátás, mint a Megane 2-ből, jobban meg van döntve a szélvédő és a hátsó ablak is. Tolató radar kicsit zavaró, hogy úgy csipog, mint az állat, amikor még van 20-30 centi előttem/mögöttem. Így meg az ember nem mer annyira közel állni semmihez. Ami még zavar kicsit az automata bezáródás-kinyílás, automosás közben és a gumisnál is vagy 5x kinyílt-bezárt a zár, ahogy mászkáltam az autó körül. Alapvetően egy jó dolog, de ilyen esetekben elég zavaró tud lenni. Zárójelben jegyzem még meg, idősebb korosztálynak (főleg, ha nem hajlik már úgy a hát, nyak, stb) nem biztos, hogy ideális, fater alig tudott ki-beszállni.
-
mirci18
addikt
Sziasztok
Második autót keresek otthonra 3 gyerkőccel számolva.
Az egyik kiszemelt Renault.
2008-2012 közötti maximum 1.7 millás árplafonnal.
Klímával és elektromos ablakokkal keresem.
Az érdekelne hogy motorból mik az ajánlottak? -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Sajnos nem .
Ahogy hozzányúlsz látszani fog. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Lehetett volna drágább is, ha beleszakad valamelyik gyertya
Ha nem ér annyit, hogy mindent megcsináltass rajta, még mindig lehet műszaki vizsgára a minimumot tartani +guruljon önerőből. Illetve a piaci érték csak egy dolog, drágább autóra könnyebb ugyanennyit elkölteni
szóval amíg nem rohad nagyon, szerintem megéri javítani, max olcsóbb/bontott cuccokkal, márkás/új helyett. -
Josi
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ja, hogy diesel.
Akkor kb annyi az ár. -
kisgyerek85
senior tag
Nem tudom milyet rakott bele, nem kérdeztem. NGK volt benne.
Kaufferbe néztem és 3-4 e ft között írt 1 darabra. 1,9 dti motor van az autóban.
Unix-on is rákerestem ott már 7-8e /db, de Robnak van igaza, ha jó lett a kocsi, akkor nem sok. Egy a baj, szegényre nagyon sokat kellene költeni, hogy rendbe legyen mindene. Kocsi értékének a dupláját kb.
Hétfőn viszem műszakira, ha átengedik, akkor öröm még 2 évig és eldöntöm mi legyen a sorsa. -
sike!
tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Szép találat, köszönöm.
Eléggé aggasztó jelenség, rákerestem az általad linkelt cikkben található hibakódokra. Akár teljes váltócsere? Ne már. Nincs visszahívási kampány, csak fű alatt javítjuk, de csak ha a tulajdonos jelzi a problémát? Nem szimpatikus hozzáállás. Oké, van még ~2 év garancia az általam kinézett példányra, de mi van ha a lejárta után jelentkezik valamelyik probléma
-
Josi
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Milyen gyertyák vannak ebben?
Az ilyen évjáratú Meganeban az Eyquem gyertya kb 1500/db -
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Jobb oldalt a levél rács alatti esővíz kivezető örülj neki ha nincs benne.
Legalább nem dugul el .
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ja most jó az autó akkor nem sok.
-
-
plömplöm
őstag
válasz
Kalacskepu
üzenetére

sztem a 8-as alkatrész az
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Na igen, és innen tovább ?
Semmit nem találok róla, de jólvan akkor hagyom a fenébe, nem hiszem hogy olyan fontos lenne.
-
kisgyerek85
senior tag
Múltkor írtam, hogy nehezen indul a 2000 évjáratú clio 2-őm. Elkerült szerelőhöz, mert műszaki vizsgán mondta a vizsgáztató, hogy a hátsó féknél sok az eltérés, csináltassam meg. 2 év alatt 5000 km tett csak meg az autó és pont műszaki vizsga előtt lett felszabályozva, rendbe rakva a hátsó fék. Most másik szerelőhöz vittem. Megcsinálta a nehéz indítást, 4 db új gyertya és a gyertyakábel el lett pucolva. A hátsó fék újra lett állítva, nem kellett cserélni benne semmit. Hétfőn kiderül, hogy műszakin megfelel e. Viszont az "új" szerelő elkért ezekért a műveletekért 65e ft-ot. Nem sok ez egy kicsit? Ahogy láttam gyertya ehhez kocsihoz 3-4e ft/db.
-
Veron
addikt
válasz
rob210
üzenetére
#96452rob210: ha nem garis lenne, mit javasolnál?
#96453kcsa: örülök, hogy segíthettem.

ha lett volna 14 napos elállás, lehet éltem volna vele. de ezt minden induláskor meg kell tenni, nem csak reggelente, mert az állat minden egyes motorindításkor eljátssza ezt változó ideig.#96454den89: na végül Megane-t vettél!? grat! ahogy hallom, abban okosabb a klíma. a jelenség az, hogy indításkor a megadott hőfokra, a lehető leghamarabb próbálja felmelegíteni a bodét. ez azzal jár, hogy 5-6-7-es fokozat fúj, mint a hülye... ha ablakra fújom a leolvasztás funkcióval (max), akkor nem lehet megmaradni mellette.
manuális módban is zajos kissé a szellőztetés, de az még elviselhető. -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
vzsryl
üzenetére
[link] -itt is említik:
"A tisztán elektromos hajtás csak addig használható, amíg van töltés a mindössze 0,55 kilowattóra kapacitású hajtóakkumulátorban. Ha ez lemerül, a benzinmotor egyedül dolgozik, de ez elég ritka, mert a vezérlés nagyon ügyel arra, hogy szinte mindig legyen tartalék az akkuban. Hibridek esetében ritkán ugyan, de előfordul, hogy olaj kerül a belső égésű motor mellett található villanymotorba, és tönkreteszi azt, de vásárlás előtt érdemes alaposan utánajárni, hogy nincs-e kialakulóban ez a probléma."
-
sike!
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az 1,6-os E-Tech rendszerről? Nézegetek pár napja egy Renault Arkana RS-Line hybrid-et (3 éves, gyári garis), kevés km-el, de bizonytalan vagyok, lévén alig található info erről a full hybrid hajtásláncról. Vajon van valami "gyenge" pontja, mely kérdőjelessé teszi hosszú távon a megbízhatóságát?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Google Lens szerint [link]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ez valami Bálint napi poén?
-
Valaki megtudná nekem mondani, hogy ez micsoda és hova való ?
Még tavaly ősszel esett ki az egyik szerelésnél viszont akkor nem tudtam rájönni hogy hova való (meg "lusta" is voltam akkor feltenni ezt a kérdést).
-
den89
tag
Ez pontosan milyen körülmények között van? Reggel, leolvasztáskor/felmelegítéskor? Most vettem Megane Grandcoupe-t, megnézem nálam mit mutat. Ha az autot leveszed, és te állítgatod kézzel, akkor is ilyen hangos? Az auto lehet maxon fújja, nem azért hangos? Mondjuk én nem nagyon fogom auto módban használni. 15 évig jó volt a manuális, nem vagyok annyira kényelmes, flancolós gyerek.
Beállítom 21-22 fokra, 1-esen, max 2-esen, aztán kész. Pár perc alatt meleg van az autóban így is. Ha addig is fázik az ember, egy pár perc ülésfűtés, aztán kész. -
Veron
addikt
Milyen ötletetek van a rohadt hangos szellőzés megoldására?
Emlékeztetőül: auto állásban hajszárítókat megszégyenítő hanggal tolja a levegőt, egy rövid ideig még akkor is, ha érzésre nem hideg az utastér.
OBD, bármi más? Lassan már bármit kipróbálnék, annyira zavar. -
válasz
rob210
üzenetére
Jók a netes adatok, elbeszéltünk egymás mellett.

Te bart írtál, én meg a kompressziós viszonyt írtam, valamiért arra gondoltam. Az viszont különbözik, így valószínűleg mások a szelepek időzítései, de a végnyomás lehet hasonló.
Végnyomás minimumára 18 bart ír az okoskönyv.
-
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
A küszöb melyik része? Az én M2-m 22(huszonkettő) éves, de nem látom rajta.
Mióta elhagyta a gyárat, fedett helyen nem állt!
Pl. lakk már alig van rajta, megette az UV.Biztos, hogy nem volt sérült? Az ajtó még a jobb eset, mert egyben cserélhető.
#96433 rob210 : Euro 5-től már csak 15,2-15,4 a kompresszió. Szinte Mazda benzines érték! Biztos a "fals" idétlen módon bevezetett normák miatt.
-
salieri.
őstag
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Visszaolvastam, de egy kis kiegészítés még szükséges lenne: Megane2 2007 1.6 benzin, manuál klíma. Mai naptól a fűtőventillátor csak 4-es fokozatban hajlandó üzemelni (1-2-3 fokozatban áll, 4-ben meg maximumom pörög). Nagy eséllyel az előtét ellenállás ment tönkre.
1.Merről keressem? A műszerfal alatt balról a gázpedál felől bontható?
2. Mi lehet a gyári száma? Esetleg ez: 7701207717 ? Több online boltban is néztem, és a képek alapján többfélét is árulnak (pl egyiknél egy nagy zöld ellenállás, a másikon meg egy alu hűtőborda látszik). -
zeon.hu
nagyúr
Van valahol egy adatbázis, ahol esetleg elérhető az (elsősorban dízel) autókhoz a minimum kompresszió szint?
ServiceBox-on egyszerüen nem találok ilyet. -
Tegnap csak ravettem magam a Modus injektor cserere. Ki kell szedni az ablaktorlo egyseget, a kabin legbeszivot, de megvan
3-as injektor 9-10 Ohmot volt, a tobbi 14-16. Kipucoltam mindent, injektor cserelve (gyari hasznalt), uj fotengely jelado es megy mint a karikacsaspas! 4-5 ora szopas volt garazs nelkul, de megvan
Injektor sor kiszedesnel kell neki turelem, meg wd40 is, de aztan csak kijott. Erdekes, hogy a szivosor nagyon olajos volt, au injektorok is. Gondolom a multkori profi szerviz 1 liter olaj tobblete lehetett az oka. Alkatresz ar 30 Eu (circa 12000 Ft + spray arak volt). -
bul07
nagyúr
2018-as Duster
Fejegység csere egy kínaira , [link] CY2 AHD(2G+64G) verzió
Mértek beépítőkeret stimmelnek, viszont, egyik vezetéknek nincs helye hova bedugni, sőt kábel sincs hozzá
Új fejegyesség, egy kábelt adott amibe lehet csatlakoztatni ezt a csatlakozót, a másik vége sima antenna dugó
Tehát a kérdés
A kettő közül melyik az antenna? (Barna vagy fehér)
És mi a másik? És gond e ha nem lesz sehova bedugva? -
tycon
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kizát. Nincs telefonom. Semmi fb, meg ilyesmi. Nem ide tettem. a racingot nem tudom, ingyenes? Az ingyenhiretéseken fennt van.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
esetleg racing bazar.
-
tycon
tag
Eladtam a Lagunámat. 1.9 dCi, 130LE 2006. Rám maradt egy INA főtengely szíjtárcsa, vezérműszíj, hosszbordás szíj. Újak. Meg van egy hűtőventillátorom (az régi). Hol áruljam: Kauffer, de már 4 hónapja vettem. Számla van.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
"kapsz egy szigorított műszakit"
Ehhez, gondolom, kell valami nyomós indok?
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ha szeretnéd tesznek neked rá. 🤣
Total hungary viszont eladók, tehát ők cimkézik fel amit kapnak a gyártótól, már ha van kedvük meg idejük.
De maga az olaj biztosan eredeti.
-
kisgyerek85
senior tag
Robi, vagy akár mások.
Tegnap átvettem egy rendelést a Kauffer-nél amibe volt egy Elf Full-tech FE 5W-30 5L-es olaj. Itthon tűnt fel, hogy nincsen rajta hologramos matrica mint a mintaképen náluk.
Van félnivalóm vagy már az Elf sem használja a matricát?
[Kép] -
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Ez mindaddig megy, amíg nem kasszázós brigáddal találkozol, akik azért lettek kiküldve, hogy szedjék be amit be kell szedniük.
Egyébként az lenne a korrekt, hogy műszakin megmérik. Nem olyan drága egy műszer, amit x helyen a kocsi elé kellene tenniük. Csak akkor az sx4-ek nem kapnának műszakit...
-
MasterMark
titán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
A gond az, hogy sokaknak viszont nincs beállítva, és ha oda beraknak csakúgy egy ledet akkor az mégjobban vakítja a szembejövőt.
Nem véletlen kötelező a xenonhoz is az automata magasságállító és mosó.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Véleményem szerint, ha normálisan van beállítva, akár egy cipősdobozban is elfogadja a rendőr. Nekem évek óta volt a Thalia-ban led, persze minőségi és úgy beállítva, hogy sose szólt senki hogy vakítja stb... mert erre ügyelek.
Az évek alatt 3x állított meg rendőr kb, mindig este, egyszer NKH-s kocsival. Sose szóltak érte egy rossz szót sem, látták, hogy normálisan van beállítva azt ennyi.
Pedig nekem a rendszámtábla is ledezett évek óta, meg a beltér is (mondjuk ez nem izgatja a szerveket).
-
MasterMark
titán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nem kell tudnia, kapsz egy szigorított műszakit, vagy kijön az NKH-s autó és ellenőrzik a helyszínen.
szerk.: Nyilván ilyesmivel nem foglalkoznak, most is tele vannak az utcák szarul beállított szar ledes lámpákkal...
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Kronos3000
üzenetére
Honnan tudja a rendőr, hogy nem halogén van a lámpatestben?
-
Kronos3000
senior tag
-
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Jé, ez olyan mint a vonóhorog. Mikor jó? Ha van bele ütve H betű. No üssünk! Persze én úgy üttettem, hogy elmentem a KTI híd laborba, ott tettek egy Brinell keménységmérést, és utána simán beleütötték. De nem attól jó, hogy a biliacélt megházzuk. Az anyaga legyen szívós, oda való.
-
Josi
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Miért is nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Autós topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Semmit nem találok róla, de jólvan akkor hagyom a fenébe, nem hiszem hogy olyan fontos lenne.