- Melyik tápegységet vegyem?
- LG LCD és LED TV-k
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hangszórók topicja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998 #97625 üzenetére
Nem, lengőkar csavar
-
zaskar
senior tag
válasz
vzsryl #97622 üzenetére
Ja, most kapcsolok, hogy a tied benzines, M4R, az enyém meg dízel. Persze ennél is lehet ilyesmi, de ezeknél kevésbé hallottam hasonló problémáról. Nekem a Megane II 1.5 dci lett ugyanígy hengerfejes, de már nem csináltattam meg, hanem ment a bontóba (voltak más bajai is).
-
MasterMark
titán
válasz
vzsryl #97622 üzenetére
Az, hogy zöld semmit nem jelent. A régi 90-es évekbeli is zöld és mégsem jó bele. A Renault Type D / Glaceol RX type D az inkább élénk világos zöld, vagy sárga. De bármilyen színű is lehet.
De ha mindent jól csináltál, akkor is lehet anyaghiba, valami gyári szerelési hiba, vagy tényleg bármi.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zaskar #97620 üzenetére
S-es rendszám, és elvileg németből lett behozva, szóval fogalmam sincs. Hivatalosan 126k-val vettem, és 164k van most benne.
#97621 MasterMark: Nálam:
-nem volt túlmelegedve
-ahogy írtam is, hidegen nagyon odafigyeltem a fordulatszámra
-csak Elf SXR 900 5W-30-at kapott
-a vizet a szerelő rakta bele, és zöldet
-most kapott beru gyertyákat, amiket Robi ajánlott
-2 alkalom kivételével OMV-n tankoltam csak -
vzsryl
nagyúr
válasz
rob210 #97618 üzenetére
Zöld volt, amikor vettem, és az első szerviznél szintén zöld ment bele.
Akkor gondolom emiatt nem lett hengerfejes. De akkor mitől?
Hidegen kifejezetten odafigyelek arra, hogy ne menjen 3000 fölé, olaj+szűrőket időben cseréltem mindig.
Annyi furcsaság van, hogy a legutóbbi olajcsere óta kezdte el zabálni a vizet. -
rob210
Topikgazda
válasz
belaazallat #97617 üzenetére
G12+ mehet bele , ha most piros van benne , vagy rózsaszín ki minek látja. Ha most is typ-d azaz zöld van benne akkor azt Is kell beletenni. A lényeg, hogy ne legyen kevergetve.
-
rob210
Topikgazda
Na egy kis szakmai tapasztalat.
Csináltam egy gt twingot. (Mindent is megcsináltam már rajta)
A lényeg, hogy volt egy hajópadló szerű recsegő hang ha koppanásig kitekerte az ember a kormányt. Illetve ha fékezett előre, majd fékezett hátra menetben.
Azaz terhelésváltásra.
3 napom ment rá, de meglett
a lényeg, hogy mivel csak megroppant így nem esett ki.
Be volt szorulva a kaszniba így az anyát le tudtam húzni nyomatékra. Aztán kínomban ki akartam szedni és ahogy rátettem a fejére a kulcsot pakk. De amíg az anyát húztam addig semmi. Csavarcsere gond megoldva.
3 napig húztam feszegettem rángattam szedtem szét raktam össze mjndent. -
rob210
Topikgazda
válasz
belaazallat #97613 üzenetére
Mibe?
-
belaazallat
addikt
válasz
rob210 #97606 üzenetére
Üdv!
Milyen fagyálló való bele? Mire kell figyelni?
Sajnos költséghatékonyság miatt sógoromat kell megkérnem olaj csere, vezérlés és hosszbordás szíj cserére. Szerviz 180000Ft-os árajánlatot adott, de olyat, hogy még értelmezni sem tudtam, hogy mi micsoda("szakszerviz"). -
troll81
addikt
Sziasztok.
Renault Twingo c06 2003 58 ps.
Első kerékcsapágy megjött kéri a cserét melyik márkát válasszam? -
rob210
Topikgazda
válasz
vzsryl #97610 üzenetére
Nem rossz ajánlat ez még ha bizonyos dolgokat nem is értek.
Pl. miért kell kivenni a motort.
Mi a helyzet a váltóolajjal, ha már kint van a motor??
Ha a régit akarják visszatölteni , na az szakbarbár megoldás.
Illetve a vízpumpát sehol nem látom szerepeltetve.
Meg pár apróságot, tisztító tömítő anyagok, vagy ez náluk benne van a rezsíóradíjban?
meg hát néhány helyre márkát írhatna, mert pl. vezérlésből csak a gyárit engedném felrakni ami viszont ennyiért nincs.
De ha garit vállalnak rá végülis az ő gondjuk. -
rob210
Topikgazda
Srácok kiírom inkább ide, mert már túl sokan kerestetek meg privátban.
Július 3.tól vagyok elérhető, addig már több okból sem leszek elérhető. -
rob210
Topikgazda
válasz
vzsryl #97604 üzenetére
Azt az 500ezrest ha benne van minden fogadd el azonnal!
Én 600alatt hozzá se nyúlnék.
Hengerfej tömítés, hengerfej csavar készlet, szelepfedél tömítés, vezérlés, olaj, fagyálló, és olajpumpa lánc amit ilyenkor "én" kicserélek, akkor van egy "új" motorod. A gépmunka 210e ebben benne van minden, mert ha neki kell állni 3 hónap múlva a szelepállítás miatt újra nem leszel boldog. Ennél a motornál csészés az állítás nem hidros vagy csavaros.
Sajnos ezeknek a motoroknak ez a nagy baja, ha valami megkotlik csillió javítani, cserébe , ha jól megcsinálják sose romlik el.
Élek a gyanúval, hogy nálad is rossz fagyállóvalbment a verda. -
MasterMark
titán
válasz
vzsryl #97604 üzenetére
A kiszedést nem tudom, az típusfüggő.
A vezérlést viszont ha levették, akkor nem szabad visszatenni. Ettől függetlenül ezeregy kontár szerelő van, aki visszarakja...A használt vezérlés már nyúlt, kopott stb. Nem lehet pontosan jól beállítani utána már, ha le lesz véve. A szakszerű az, hogy ha egyszer leveszik, utána cserélik. Általában ez alap dolog, szóval nem hiszem, hogy külön mondanák.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
MasterMark #97603 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor egy hengerfej tömítés miatt motor kiszedés, vezérműlánc csere szükséges. 3 szerelővel beszéltem még, és ezt egyik sem említette. Ez az egy szerelő mondta csak.
-
mycso
Topikgazda
válasz
angyalpc2 #97597 üzenetére
Az első kettő, valószínűleg manuális / fél manuális klímás.
- a bal oldalival hőfokot, a jobb oldalival (szerintem) pozíciót álítasz, hogy hova fújjon
- az elsőnél csak két tekerő van és nincs páramnetesítés funkció az első szélvédőre, a tekerők közepe nem funkcionál gombként
- a másodiknál a bal tekerő közepében gomb van az első szélvédő páramentesítéséreA harmadik, negyedik és ötödik, pedig dupla digitklíma
- a két tekerő a két oldal hőfokát külön tudja szabályozni (össze is kapcsolható, akkor a bal tekerővel szabályzod mindkét oldalt)
- 3 és 4-nél a tekerőkön belül van a hátsó ablak fűtés és az első szélvédő páramentesítő gomb
- az 5-nél külön gombon van a hátsóablak + első szélvédő páramentesítés és ennél a fújási pozíciót külön menün belül tudod állítani.És sőt facelift után van még egy fajta: (sőt ebből is van legalább 2 verzió)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- LG LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Filmvilág
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged