Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
-
válasz
echterion #65473 üzenetére
Így van. Mondjuk most erősen gondolkozom, hogy megváljak-e tőle, mert rájöttem, hogy nekem a Jonsbo C6 is elég lesz arra a célra, amire szántam. Nagyon jó ház, jó a felépítése, iszonyat mennyiségű acél van benne, szó szerint nehéz az oldallapja, pedig ránézésre is egy cipősdoboz méretű házról van szó, de igazából... szerintem nem tudnám kihasználni.
A kábelmenedzsment és a jobb szellőzés miatt még mindig úgy érzem, hogy a toronyházak felé hajlok.
-
VinoRosso
veterán
válasz
echterion #65462 üzenetére
Nem azt modtam, hogy nincs vizes noti, hanem azt hogy ilyen konstrukcióval (az ilyen alatt értsd az alább linkelt HK modellt) életképtelen. Ezek amiket itt linkeltetek különálló radiátor egységet használnak, se a pumpa se a radiátor nincs beépítve a burkolatba, és megkockáztatom talán 10L is van az egész cókmók együtt.
Egyébként ezek se sokkal jobbak, pontosan nem néztem utána de lehet egy eGPU-s megoldás kisebb térfogatú és könnyebb mint ezek és ott a VGA is cserélhető.
A vízzel több gond is van ha az ember a térfogat csökketésére megy:
- túl sok helyet foglal
- nem egyszerű jó légáramlást kialakítani (a radinak kell ki-be oldalon szabad légtér és emllett más komponenseknek is kell kapni némi fuvallatot, pl mi lesz a VRM-el, SSD-vel ha elkülönülnek a raditól és a légáramlás ott nulla)
- upgrade macerás (nehéz megfelelő blokkot találni, főleg VGA-ra)
- súlyra is nehéz
- indokolatlanul drága
Nem véletlen, hogy fehér holló kategória a vizes laptop, még a kissebb ITX házak is inkább kompakt vízre vannak felkészítve mintsem teljes loopra.
Most ha ez ember belegondol abba, hogy egy Legion Pro 7i Gen 9 RTX 4090-el olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, térfogatban, súlyban kevesebb mint a fele ennek a hong-kongi csodának, akkor mi értelme?
Én biztos nem ezt venném, mikor ha laptopot akarok akkor van gamer laptop ami jobb, olcsóbb. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
echterion #65462 üzenetére
Ezzel most eszembe juttattad ezt a régi ph! tesztet:
Asus ROG GX700 - extrém notebook vízhűtéssel! - PROHARDVER! Notebook teszt -
VinoRosso
veterán
válasz
echterion #65459 üzenetére
Notit... a notinak nem a hűtés a kulcsa, hanem hogy válogatott chipek mennek bele amiknek alacsony a tdp-je. Egy jó léghűtéssel kb ugyanott vagy vele.
Kb 15 évig volt vizem, elsőnek egy elég halk ddc-vel, de 1 év után én is rájöttem, hogy normális, csendes vízhez d5 kell és relative halk 12-es nagy nyomású ventik. Ezt nem tudom elképzelni egy ilyen laptop szerű konstrukcióval, nem beszélve a csövezésről (gondolom az kb 5-6 mm lehet, 8-as alá ott se mennék).
Szerintem ez a cucc ha nem forró akkor hangos és valami olcsó kínai pumpa lehet benne ami meghal benne pár év után.
-
mpierre
veterán
válasz
echterion #65268 üzenetére
3×120 slim visz a hátán egy 5700x + 6600xt-t egy spc60-nal keringetve. Játék alatt, nyáron, tetőtérben benéz a 42-45°C vízhőfok.
A proci 65W (kb), mint nálad, de a vga 20W-tal kevesebbet kér delejből (160 vs 180). Az a 45 mm vtg 2×120 kb ott lesz (ha épp nem jobb minimálisan), mint a 30 mm vtg 3×120-as. Az a plusz 20W max terhelés, játék alatt lesz érdekes...
Szerk: A D5-t nem tekintve, mert az kikergeti a vizet a rendszerből. Legalább áramlás lesz, az kb hozhat 1-2-3°C-t vízhőben. -
TomiLi
addikt
válasz
echterion #65109 üzenetére
Oh!
Sajnálom, hogy ez történt!
Én aliexpress-en vettem anno.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steam Deck
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Dell notebook topic
- Ukrajnai háború
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest