- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Lehet, hogy az OpenAI rakja össze az Apple Siri asszisztensét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plexicushio
senior tag
válasz
Oliverda #49177 üzenetére
Haha, pont pár órája néztem ezt a lapot...de az árát csak most látom
egyetlen problémám, hogy nincs (direkt) optikai kimenet rajta
.
Az B550 VISION D meg egyszerűen gyönyörű!
csak ez ATX, lehetne egy mini verziója is, 2.5Gbites lannal dual GbE helyett
Csak a Giga vagy AsRock számora is. -
Plexicushio
senior tag
-
Plexicushio
senior tag
válasz
Pista0001 #13706 üzenetére
Visszatérve még egy pillanatra erre a témára, alacsony fordulaton (Bitfenix Recon ==> 400/500rpm) egészen csendesnek írnám le a Spectre Pro 200mm-est, viszont maga a venti minősége, kívánni valót hagy maga után, már a dobozán is érződik, összeszerelésén, masszívságán pláne - összehasonlítva egy Be Quiet Shadow Wings-szel
Még egyszer nem vennék Bitfenix (Spectre/Spectre Pro) ventiket, legalábbis annyiért amennyibe most kerül és kerülnek, a felszereléssel rengeteget bajlódtam, a BQ 14 centisével hátra egy fél percet sem, nem bántam meg hogy hátra nem Spectre Pro került oda. ha a 12 és 14 centis is olyan mint a 20-as, akkor abban a kategóriában nem igazán versenyképes - természetesen ez erősen magánvélemény.
-
Plexicushio
senior tag
válasz
Plexicushio #13917 üzenetére
Bocsánat, kifelejtettem a számításból ,hogy "tűrhető árú"
De szerintem egy Prolimatech Lynx alatt ne add, annyit megérdemel az i5öske. -
Plexicushio
senior tag
válasz
Blaise #13915 üzenetére
Én eredetileg Be quiet Shadow Rock Pro- SR1 -t akartam, de nagy volt rá az esély, hogy nem fog elférni még a Low Profile Vengeance ramjaim mellett sem a hőcsövek miatt így tovább nézelődtem, és a profilomban lévő Deepcool Ice Matrix 400-as hűtőt vettem aztán meg (9900 Ft, Merlinhardver).
Egy 3570K volt eredetileg a cél, de hamarabb kellett a gépet venni/összerakni mint gondoltam, így "csak" egy sima 3570 és H77 lett belőle, figyelembe véve azt is, hogy nem tuningolok, nekem elég jó a szorzózáras teljesítménye is.
Direkt olyan hűtőt akartam választani, aminek mindkét oldalára fel lehet tenni a venti(ke)t.Jelenlegi adatok: Ice Matrix 800-as minimum fordulaton 32-33 celsius fok közelében tudja tartani az i5-öst egy 22 fokos szobában - normál használat mellett, kikapcsolt rendszerhűtéssel, sima netezgetés közben (1600 Mhz) - már amennyire az Asrock alaplapom szenzora pontos. Így nagyon csendes, a hangfalam erősítőjének a búgása simán elnyomja.
(megj.: ettől lentebb nem is tudom hűteni, hiába járatom 1600-as max. fordulaton most a hűtőt, tehát itt már a szobahőmérséklete a döntő ami jó jel
)
Úgy 1000 rpm felett jön meg a hangja, az sem vészes. 1200 rpm-nél még egszerre hallani a búgást és a coolert.
Mint mondtam én nem tuningolok, nekem ez a hűtő megteszi, elégedett vagyok.
Gondolom nem véletlenül vettél K-s i5-öst, ez esetben ha húzni fogod akkor a be quiet! Shadow Rock Pro SR1 vagy Topflow SR1 egyértelműen jobb választás, előbbi szerintem még épp elférne a ramoktól, tekintve hogy nekem is maradt hely még ramok és hűtőcsövek között.
Egyéb alternatívák: Prolimatech Lynx, Cooler Master Hyper T4
-
Plexicushio
senior tag
-
Plexicushio
senior tag
Én is sokat nézelődtem ez ügyben, aztán erre: Ice Matrix 400 esett a választásom, H77M-ITX+ i5, elfér Low Profile ramok mellett bőven, marad hely 1-2 cm, a dVGA környékén meg még több is.
-
Plexicushio
senior tag
Hamarosan belépek én is a mini-ITX klubba, egy Bitfenix Prodigy White házzal, Asrock H77M-ITX lappal Spectre PRO 200mm és Be quiet! Shadow Wings 140mm -es rendszerhűtőkkel - ezek már többek között a készletből foglalva/fizetve, a CPU még hátra van, (i5-3450/3550/3750 valamelyike lesz) ahogy a HDD és SSD is
-
Plexicushio
senior tag
Köszönöm a választ!
Sajnos kipróbálni nem fogom tudni, azt hiszem bevállalom a hűtőt, így "vakon", jobbat nem tudok, tetszeni meg nagyon tetszik.A Topflow változata azt tudom még épp elfér egy Z77E-ITX lapocskán (gondolom hasonlóak a távolságok a H77-es esetében is) mert erről találtam képeket, de a Shadow Rock Pro sr1-ről sajnos nem.
Ahogy néztem, a hőcsövek kb. egy centivel beljebb kezdődnek, és az az aljánál egyre keskenyedik, mindenképpen LP ramokban gondolkodom, szóval remélem majd malacom lesz, és még elfog férni.5 centi túlnyúlás felett a ram irányába már semmiképpen sem férne el ha jól láttam egy másik hűtőhöz viszonyítva.
VGA egyelőre az integrált lesz, tehát majd ha mégsem férne el, megfordítom, mikor meg aktuális lesz a videókártya is, akkor elcserélem/kicserélem. -
Plexicushio
senior tag
HookR véleményére lennék kiváncsi!
Szeretném magam megnyugtatni, hogy ugye ez a szimmetrikus hűtő elférne egy AsRock H77M-ITX típusú alaplapon, a PCI-E sín blokkolása nélkül? Ahogy én kiszámolgattam a topicból összeszedett infók alapján, el kellene hogy férjen, csak nem a ventis oldala.
95mm-t mélységet jelölt meg a gyártó ventilátorral. -25 = 70mm. Tehát a CPU közepétől a videókártya irányába 35mm lenne a túlnyúlás, az még jócskán a kikalkulált (52-53mm-es) értékhatáron belül van.
Ventivel viszont már 60 mm lenne, az az oldala már sok, meg amúgy sem célszerű a vga környékéről elszívni a meleg levegőt. -
Plexicushio
senior tag
válasz
Plexicushio #13183 üzenetére
Bár van egy olyan érzésem, hogy a Bitfenix Spectre és Spectre Pro eredményeit felcsrélték!Mégsem. [link]
-
Plexicushio
senior tag
Nagyon hasznos, jó lista!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- Goddess of Victory: Nikke
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest