- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rbalint88
addikt
lazán kapcsolódva a tegnapi macskás témához:
-
rbalint88
addikt
ha rézmagos hűtőd van, akkor a következőt tedd:
-hámozd le róla a ventit.
-bal kézből, jobb váll fölött hajítsd el a francba.
-vegyél egy coolink swif2 pwm-es ventit*, a legnagyobbat, ami a cuccoktól elfér (12cm tippre)
-kétoldalú ragasztóval pattintsd fel.
-lehet örülni.*nekem i3-3225-ön volt jó ideig fix 800-as, de én nem hajtottam ki soha.
-
rbalint88
addikt
válasz
AxBattler #34114 üzenetére
Poci belevau az m.2 ssd temaba: hp elitebook 840g1-ben egy 2,5" bay van, meg m.2 2242 slot. Na most a csoves KingFAST ssd se sul meg, igaz ez csak sima sata, de mellette fut a mobilnet modeme, meg ugye eleve nincs nagy helye leadni a hojet. Szerintem boven tulaggodjatok a kerdeskort, a mernok nem egy hulye allatfajta. Ha ugy talaltak ki, hogy az alaplap hatoldalan van, akkor nem okozhat gondot.
-
rbalint88
addikt
Ha nem lesz komoly terheles, akkor mobil cpu-s gep is boven eleg lehet, aminek a hutsei igenye is kisebb. Tippelve az Origen hazak arat, nem jarnal jobban egy mobil i5/7-es nuc/brix/macmini masinaval? Nem akarlak lebeszelni feltetlen az itxrol, csak ha nincs venti, nincs ami zajt csinaljon
ja de, a vinyo. Hiaba, ezekkel a porgo-mozgo dolgokkal csak a baj van
Amugy konfigra tipp: passziv hocsoves haz, i5t proci, gigabyte phoenix lap, 1tb ssd -
rbalint88
addikt
válasz
scream #33778 üzenetére
Intel nuc, gigabyte brix es egyeb hasonlo gepek. I3 procival eleg lesz mindenre. Mehet bele m.2 ssd es 2,5" hdd a "nagyobbakba"(ertsd nem 4, hanem 5cm magas), csendes notiszeru hutes van bennuk. Oke, van hangja, de kb semmi. Es nem rezegteti ugy a tartoalkalmatossagot, mint egy rendes pc. Nekem is a lian li hazas csudafasza itx gep helyett most lett egy ilyen+kulso hdd haz, mert rezgett tole a tvszekreny az alaszivacsozas ellenere is. Most is van alatta szivacs (kupos zajelnyelos, mint eddig), SEMMI hangja nincs, pedig a hatlapot ki is kaptam kozben a szekrenybol -regi geppel visszatesztelve az hangosabb lett.
-
rbalint88
addikt
válasz
Atomgeszi #33594 üzenetére
Csak egy fontos dolgot nem irtal: mennyit szansz ra?
A minipcken (nuc, brix) hdmi+mdp szokott lenni, az adapterezhezo dvira vagy hdmire.
Usbbol 4db 3.0 szokott lenni az ujabbakon.
Nalunk hasonlo hasznalatra (csak 0-24) most lett befogva egy i3-6100u-s gigabyte brix. Hozza a kotelezot, ugyes masina. Bill-egernek mehet usb hub vagy logitech unifying cuccal egy vevorol megy az eger es a bill is.
Hasonlot tudsz epiteni amd am1 platformra paneltapos hazzal, ott az alaplap hatarozza meg a kimeneteket. 38-bol megvan a legkomolyabb lap es a majdnem legkomolyabb 5350-es proci.
Intelbol dragabb egy igazan jo lap, amit szivem szerint megvennek gigabyte b150 phoenix az 35 korul megy es ehhez meg kell egy T-s pentium proci. Ezzel szinten mehet paneltapos hazba vagy akar picit nagyobba es akkor a 3,5" vinyo is beferhet. -
rbalint88
addikt
megkotlott a H77N-wifi lapunk
Ha nem javítható, két út van:
- venni alaplapot+procit(+ramot, ha ddr4 vagy so-dimm kell) és bedobni a lian li házba*
- venni még egy minipc-t irodázni (n3150, n3700?)
Felhasználás: net max 5 tabon, mellette egy adobe reader és "word" 1-2 dokumentummal. Ezek így egyszerre nagyon ritkán fordulnak elő.
egy 2,5" 120GB ssd kerülne bele és W10 futna rajta.
Ami az első megoldás mellett szól, hogy VGA-only monitorunk van, így azt nem kellene bántani* vagy ha van ügyes olcsó paneltápos ajánlható ház, akkor abba.
-
rbalint88
addikt
van két IGP-s gép. i3-6100u+HD 520, i5-4210u+HD4400. jelenleg mindkét gépben 1-1 8GB modul van. érdemes-e cserélni gépenként 2x4GB memóriára 2eFt ráfizetéssel vagy sem? értsd: jelent-e a dual channel bármi érezhető előnyt a single channelhez képest, hogy foglalkozzak vele és költsek rá?
-
rbalint88
addikt
Lezárult a vessződésem a gépekkel.
Megvan a BRIX (BSi3H-6100), beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A 3,5" hdd egy Revoltec EX307 aluházba költözött, az se csalódás. Minőségi, halk, hűvös. A gép kapott egy ADATA SP550 120GB ssd-t rendszerlemeznek.
Ami kérdéses: megéri-e a 2x8 GB DDR3L ramomat 4x4GB-ra cserélni 2eFt ráfizetéssel? Fog-e hozni érzékelhető teljesítménybeli előnyt akár IGP-nél, akár a rendszer gyorsaságában? A másik "szenvedő fél" egy HP Elitebook 840G1 i5-4210u procival.Az irodába megy a következő gép:
Asrock H77-ITX, i3-3225+stock cooler, 1x8GB Hynix óccó ram, 120GB Samsung 840, FSP SFX 300W táp, Spire Powercube 210 ház. Ebbe talán még kerül egy nagy, satás DVD-író.Annak a helyére megy ez:
Gigabyte H77N-wifi, i5-2400s+Xigmatek Praeton LD964+Akasa Viper venti, 2x4GB ADATA XPG ram, 120GB Kingston V300, 2TB WD Purple, FSP 300W SFX táp, Lian Li PCQ-09FN ház.A terv nem teljesen ez volt, de az Asrock lap elcseszett kiosztása miatt az előlapi USB3 csatik nem fértek el a Lian Li házban a vinyótól. A Xigmatek hűtő nem fér el a Spire házban, amiben csak egy 3,5" hdd hely van, 2,5" nincs, pedig kettőnek lenne még hely.
-
rbalint88
addikt
a zajproblémát sikerült a jelenlegi setuppal megoldani, kivettem a tv-szekrény hátfalát, valamint a gépház teteje nincs teljesen bepattintva, csak az első élénél, így hátrafelé nyitott. most így alapon megy a venti, semmi hangja nincs. ellenben az erősítő ventije elkezdett búgni, azt majd cserélnem kell. lehet belemegy a gépből kiszedett swif2-800
valakinek van tapasztalata skylake igp-s gépekkel, hogy azok már fullrange rgb-t tolnak ki HDMI-n keresztül?
de átalakítós mDP is jó, ha azon tudja, amit kell.
valószínű a fogyasztás miatt lesz majd csere, de nem s.o.s. -
rbalint88
addikt
válasz
cinemazealot #33416 üzenetére
ez a hűtő már nem fér be a kinézett házba sajnos, de a mostaniba sem.
-
rbalint88
addikt
válasz
radi8tor #33414 üzenetére
nem, mert AMD
könyvelési szempontból jobb lenne egy építkezős gép, úgy lehetne feljebb menni kerettel.
nuc board lenne a legegyszerűbb, de skylakeből már nincs és többet nem akarok már nem a legfrissebb architektúrából építeni/venni.
építősből ezt találtam ki:
i3-6100T
giga b150n phoenix
2x4gb ddr4 hyperx
antec isk110 vesa
ehhez kellene egy naggggyon csendes hűtő (0dB nem hátrány), csak ugye ez is egy 35W-os proci, fogyasztásban nem tudom mennyi előnyt jelentene.erőből ugye nincs hiány most se, viszont kikapcsolva csak nyaralás idejére meg áramszünetkor van a gép. -
rbalint88
addikt
max 100ezerig (ennyi a giga brix i3-6100u-val + 8gb ddr3l ram) mit javasolnátok, ami nagyon gazdaságos, normálisan fut rajta a torrent, kodi és 1-2 lap böngésző és nem hangosabb, mint egy ilyen mini pc?
csatlakozóból gigabit lan, 4x usb3, hdmi, dp vagy mdp KELL. wifi, spdif, dvi, ddr3l előny.
méretben annyi kikötés van, hogy 30cm-nél nem lehet mélyebb, magasságban 15, széltében 40 centin garázdálkodhatunk. cél a 0 decibelMerci: thermal pad a hardverker-nél szokott lenn.
-
rbalint88
addikt
válasz
#16939776 #33384 üzenetére
az irodai gép "halódik", úgyhogy valamit mindenképp kellene lépni és ott jobban ki lehetne használni az erejét, mint itthon. plusz fogyasztásban sem mindegy, hogy melyik megy 0-24-ben ugyebár, ezért nem az irodába akarom a nuc-ot (amúgy gigabyte brix-et).
kutya tud aludni, csak ki akarok zárni még egy okot arra nézve, hogy éjjel bekommandózzon az ágyba.
a szekrényben tud azért szellőzn a gépi, nem teljesen zárt a cucc, meg még a szekrény hátát le is lehet szedni, ha nagyon melege lenne. (de nem lesz, nyomatjuk a klímát 25 fokra)
plusz azt nem hiszem, hogy a brix/nuc/macmini jellegű kertitörpe gép tud egyáltalán akkora zajt csapni, mint egy rendes 12cmes légkavaró. -
rbalint88
addikt
válasz
#16939776 #33372 üzenetére
nincs kiterhelés, az esetek 99%-ban erre van használva. kodi, torrent, 1-2lap firefox.
a mostani egy lianli pc-q09fn házban van, xigmatek ld964 hűtővel és azon egy 12cm akasa viper pwn ventivel.
fogyasztáson akarok spórolni, meg sajnos az elhelyezése miatt bizonyos távolságokból pont kellemetlen a hangja és az egyik ilyen pontnál alszik a kutya. meg ha a brix vagy nuc felpörög, akkor tuti nincs olyan hangereje, mint ennek. sajnos klíma nélkül be tudja melegíteni magát így nyáron, tvállvány-hifiszekrényben van -
rbalint88
addikt
Van egy olyan gépem, hogyaszondja:
Gigabyte H77N-wifi lap, i3-3225 proc, 2x4gb ram, ssd, 3,5".
Ehhez képest érezhető/fájó visszalépés lenne egy i3-6100u procis nuc/brix akármi? ssd átköltözne, 1x8gb ddr3l ramot kapna, mert az van. Kodi, torrent és egy-két ablaknyi firefox szokott futni, w10 társaságában.
Őszintén szólva az i5-ös nuc már fájna ($), meg abból csak broadwell-es jöhetne szóba a ram miatt.
Hdd menne külső házba vagy nasba. Fogyasztást és zajszintet akarok csökkenteni, a mostani gép menne irodainak. Ötletek, vélemények? -
rbalint88
addikt
Most már volt időm olvasgatni a topicban, meg monitorozni kicsit a piacot, ahogy néztem, olvastam, Antec ISK110 lesz a befutó 90W táppal.
tervezett konfig: H97N-wifi lap, i3 proci*, 2x4gb ram, 250gb 2,5" ssd (crucial bx100 jelenlegi terv), 1tb 2,5" hdd.
* i3-4330-at szemeltem ki, mint legolcsóbb hd4600-zal szereltet, de ha a gyári Antec paneltápnál szűk keresztmetszet lehet az 53W tdp, akkor nézek helyette egy 35W-os T-modellt. -
rbalint88
addikt
válasz
AxBattler #27197 üzenetére
Nem is a lapban terveztem, mivel ott a wifi van. Atalakitoval lenne sima satara. Antec haz szimpatikus, paneltapos verziot elvetettem, nem kell felesleges szopoka, 35w-os procival is hatareset lenne. Sajat reszre meg talan bohockodnek vele, de fizeto ugyfelnel nem jatszom ezzel.
-
rbalint88
addikt
válasz
AxBattler #27195 üzenetére
Közben beszéltem vele ismét, 2,5" vinyó lesz, mert elég 1TB. lap biztosan marad ez a wifis gigabyte. prociban lehet mókolni t-s végű 35w tdp intelt is, bár szép felára van, 34 vs 50k, nem semmi. Gémülés egyáltalán nem lesz, majd ha játszani akar, vesz konzolt, ezt is megbeszéltük. AMD kizárt.
szóval:
lap+ram+53W proci+ 2,5"hdd+msata ssd+külső odd+mobil töltésére alkalmas táp, minél kisebb ház.
adapter.hu-s epca3 és a hozzá tartozó paneltáp megfelelő lenne?
Apróról is csak garis dolgot vennék, viszont sokszor nem annyival drágább az új, hogy ne érje meg azt venni. -
rbalint88
addikt
Ismerősnek építenék kis helyigényű gépet.
ami kerülne bele:
- mini-itx lap (milyen meglepő) - egyelőre gigabyte h97-n wifi a kiszemelt.
- intel i3-4330 proci
- 2x4gb ram
- 1x2,5" vagy msata ssd
- 1x3,5" vagy 2,5" hdd
Ehhez keresnék házat (és tápot). Kérek tippeket egy olyan felállásra, amiben 2,5"+3,5"+vga elfér, 3,5"+2,5" elfér, 2,5"+msata elfér. Koncentráljunk a középső konfigurációra, mert állítása szerint már nem játszik, viszont egyelőre 3,5" hdd jobban megéri, ha nem elég 1TB hely. Lehetőleg itthoni "kommersz" boltban is elérhető legyen, minőségi és nem horror árú. Tápból FSP-t néztem ATX és SFX méretben is. Paneltápos megoldásra is nyitott vagyok, ha a fenti komponenseket elbírja hosszú távon, plusz számoljunk usb-n keresztül egy olyan terheléssel, hogy slim odd-t hajt és mobilt tölt. -
rbalint88
addikt
paneltápban nem vagyok otthon, de a haswell többet fogyaszt és/vagy jobban melegedik, mint az ivy, plusz ilyen felhasználás mellett nem fog kijönni az esetleges sebességbeli előnye, de legalább drágább is. alaplapból inkább valami prémiumabb cuccot vennék, nem alapmodellt.
-
rbalint88
addikt
válasz
hszilard666 #21580 üzenetére
1600MHz-est. onnantól kezdve csak szimpátia/ár/garanciaidő kérdése. Régen mindig Kingston ramjaim voltak, most ebben a konfigban A-Data van, működik, teszi a dolgát, ennyi.
-
rbalint88
addikt
válasz
hszilard666 #21574 üzenetére
és xtevo-nak is:
i3-3225. HD4000 elég ezekre, procierő meg még sok is. gyári hűtéssel is jó lesz, ha szellőzik a ház kellőképpen.hasonlóan filmnézés+némi ps+alap dolgokra raktam össze a gépet, általában 0-24 megy, csak akkor kapcsoljuk ki, ha huzamosabb ideig nem vagyunk itthon. Lian Li PC-Q09FN házban van, amihez jár egy 300W-os FSP tápegység. A lap Gigabyte H77 chipsetes, 2x4GB ram van benne, egy ssd és egy 3TB WD Red hdd. gyakorlatilag fél méterről lehet hallani valami kis surrogást, másfél-két méterről ha megfeszülsz se hallasz semmit. nem egy olcsó buli így, de hosszú távra szerintem megéri beruházni egy ilyenbe, mint évente-kétévente cserélgetni az aktuális minimumot tudó részegységeket.
a HD4000-es IGP még nagyon szolid játékra is kapható, NFS The Run-t viszi szó nélkül FUllHD-ban, nyilván nem teljes részletességgel. -
rbalint88
addikt
válasz
flashpointer #21294 üzenetére
[link] jó 1155-re is, 65W-ig. veszel rá egy rendes ventit és kész.
bár én a gyári hűtőt sem tartom ördögtől való dolognak, ha nem nyúzod a gépet, akkor az is csendes lesz.
-
rbalint88
addikt
válasz
flashpointer #21288 üzenetére
nekem i3-3225-öt hűt egy Xigmatek Praeton 964, a ventit lecseréltem rajta egy Arctic F9PWM 92mm-esre, azóta nincs hangja a gépnek. a házban van még egy 12cm venti, ami kitolja a meleget, de fél méterről már nem hallod, hogy megy a gép. egy órányi nfs:the run után kezd valami hangja lenni. Gigabyte H77 lap, bios-ból van csendesítve.
-
rbalint88
addikt
válasz
shteer #20543 üzenetére
giga h77n-wifi, i3-3225, 2x4gb 1600mhz, 120gb ssd, 3tb wd red. le vannak szabályozva a ventik, nem hallani a gépet szinte egyáltalán.
ventik: a procihűtőn egy arctic 7 92mm, a házhűtő swif2 12cm 800rpm. 800-ra és 500-ra vannak leszabályozva.
0-24-ben is ha megy, nem emelkedik a hangja torrent és xbmc futtatás alatt. nfs: speed alatt két órányi intenzív játék után emelte meg a hangját a procihűtő, de a táp még akkor sem. kb 24-25 fok lehetett a gép körül. -
rbalint88
addikt
válasz
Goose-T #20106 üzenetére
az tény, hogy halkabb, meg kevesebbet fogyaszt EGY notivinyó. de mondjuk egy 3 terrás rednél nem hiszem, hogy halkabb lenne és kevesebbet is fogyasztana 3db 1 terrás notivinyó (az árkülönbözetről meg ne is beszéljünk). szóval itt is két oldala van éremnek
jó a notivinyó, nekem is van egy 640-es, a red előtt az volt a gépben, plusz mellette volt egy 1,5 terrás külső wd, ezek kombinációjához képest fogyasztásban és zajban is óriási előrelépés a red. rendszernek meg ssd, alap
valaki írta nemrégiben, hogy ő mindenképpen mlc-set szeretne, tlc-s nem kell. ha kicsit utánaszámol, még a tlc-set is előbb cseréli le, mint hogy kinyírja. nálunk a laposokban 256gb samsung 830 van, az asztaliban meg 120gb 840evo, nem hinném, hogy kimutatható élettartambeli különbség lesz közöttük, amíg nálunk lesznek -
rbalint88
addikt
válasz
batagy #18861 üzenetére
Ivy az ajánlott, de a Sandy alig rosszabb és sokkal olcsóbb. kupak az a proci teteje, amit látsz. Tyúningnál néha lebarkácsolják róla, hogy jobban tudják hűteni a procit. Átlaguser szempontjából annyi a jelentősége, hogy a szarabb kupak = nagyobb melegedés, nehezebb hűtés.
Én Ivy-t vennék, azt is vettem. -
rbalint88
addikt
az mitől lehet, hogy windowsba lépésnél elmegy a kép és eleve nem 1920x1080-ban indul, hanem 1024x768-ban próbálkozik?
bios után boot, a felhasználókig eljut, majd amikor belépek, elmegy a kép. eddig legalább 1024x768-ban elindult... csökkentett módban működik. tipp? pár hetes friss rendszer.
gigabyte h77n wifi lap, i3-3225 hd4000-rel. -
rbalint88
addikt
vettem végül vinyót a gépbe, egy WD Red 3TB lett a befutó, de nem is ez a lényeg. A házam egy Lian Li PC-Q09FN, amiben a következőképpen néz ki a beépíthetőség fentről lefele: slim optikai meghajtó, 3,5" hdd, procihűtő, alaplap.
Xigmatek Praeton LD964 hűtőm van, amin a gyári slim venti nagyon zajos, ezt cseréltem egy 25mm vastagra, így viszont a venti és az új vinyó között 3mm maradt kb. ez mennyire befolyásolja negatívan az élettartamukat, valamint a zajszintjüket? egyelőre nem vettem észre, hogy hangosabb lenne. nagyon nem szeretném újra szét- és összeszopniszerelni a gépet, de ha a gyári intel hűtő segít ezen a dolgon, nekiveselkedek.
B-variáció: milyen halk, 15mm vastag és 92mm-es átmérőjű venti létezik nem horror árban? -
rbalint88
addikt
válasz
Sir Psycho #18517 üzenetére
áh, én csak a 3 sárgát szúrtam ki.
-
rbalint88
addikt
válasz
radi8tor #18511 üzenetére
" Realtek ALC887 codec
High Definition Audio
2/4/5.1/7.1-channel
* To configure 5.1/7.1-channel audio, you have to use an HD front panel audio module and enable the multi-channel audio feature through the audio driver."Sajnos biztos vagyok. Tudom, macminimen is úgy volt. (apropó, ha valakinek kell egy olyan jack(minitoslink)-toslink kábel, van egy 1méteresem, öccá' Ft)
A 3 sata lehet hátrány, ha nem tudod kihasználni a thinITX előnyeit. átlagos ITX kuckóban már több hátránya van, mint előnye. pontosabban csak akkor van előnye, ha thinITX cuccot akarsz építeniMercutio: marad a hdmi
-
rbalint88
addikt
válasz
Grave_444 #18259 üzenetére
Xigmatek Praeton LD964, a gyári ventit le kell cserélni és akkor halk is lesz, nekem egy ezer ft-os Arctic F9 PWM 92mm van rajta, azzal tökéletes.
Amúgy a tegnap este margójára, a mini ITX-es cuccok azért jók, mert könnyen szerelhetőek
A 90%-os készültségtől már csak órák kérdése, hogy összeálljon rendesen
-
rbalint88
addikt
válasz
Geller72 #18256 üzenetére
Igen, ezért is lett végül a "régi"
i3-as procitól csodát nem kell várni, utánanéztem benchmarkoknak, ott a haswelles procik sem teljesítenek annyival jobban, igaz nem is a prociban volt durva az árkülönbség, hanem a lapnál volt majd' egy tízes közöttük (meg úgy voltam vele, hogy ha haswell, akkor hadd szóljon, legyen i5, az meg megint csak +15ezer, összesen az már 25...).
A felhasználáshoz annyit, hogy időm van, ha lightroomban nagyon elgondolkodna valamin. A filmezős igényeim pedig még a h61-es lap+g620, illetve a75+a6-3500 kombóval is ki voltak elégítve
Úgyhogy a józan megfontolás győzött végül a generált felhasználói igények helyett, meg hát a fogyasztása is barátságosabb így, mint i5 procival lett volna.PS: azért a HD4000 eléggé előrelépés a régebbiekhez képest...
-
-
rbalint88
addikt
Üdvözlet a hölgyeknek-uraknak, ismét gépet építek.
A következő a dilemmám:
ivy alapon vagy haswell alapon?
ha ivy alapon, akkor van-e értelme hd4000-es procit vadászni vagy elég a hd2500?
HTPC-ként és némi photshophoz/lightroomhoz használnám, játékra abszolút nem.
3-5 évig nem szeretnék hozzányúlni. videokártya nem rakható a házba, úgyhogy csak integrált megoldás jöhet szóba. Hackintosh kompatibilitás előnyt jelent. Haswellből tudom mit és hogyan kéne, de ha elég és jelentősen olcsóbb/jelentősen nagyobb teljesítményű jön ki ugyanazon összegből Ivy Bridge alapon, akkor inkább azt. Köszi! -
rbalint88
addikt
válasz
EmThor #14125 üzenetére
én azt a codegen házat igen messzire hajítanám. annál bármi jobb. a tápja meg külön életveszély...
annál tényleg _bármi_ jobb.
mondjuk mini itx házakból nincs túl sok megfizethető és minőségi darab. én is addig agyaltam rajta, hogy 38-ért megrendeltem egy lian li-t, mert hosszú távon az biztosan kiszolgál, jó minőségű a tápja és minőségi kidolgozású és kinézetű maga a ház. a vicc az egészben, hogy a benne lévő konfig kevesebbe került nekem, mint amennyibe a ház lesz...
ha csak htpc-nek akarod használni, akkor amd-re építkezz inkább. egy fm2-es lap+ a6-5400 proci bőven elég lesz mindenre, akár 4gb, akár 8gb ramot raksz bele. (lap+proci megvan 40ből, ram frekvenciától és mérettől függően 5-18k)
inkább vegyél egy normális házat táppal és kicsit gyengébb konfigot, minthogy egy gyenge táp miatt kukázhasd az egészet... -
-
rbalint88
addikt
akasa cryptoban levő táp milyen? 12V-on mennyit ad le? gugli nem dobott ki rá semmi értelmes találatot
-
rbalint88
addikt
válasz
Mercutio_ #14116 üzenetére
[link]
talán ilyen, nem?úgy néz ki, egy Lian Li PC-Q09FNB lesz a nyertes a házválasztós ámokfutásomban. gondolkodtam paneltápos cuccban is, meg miniházakban, de hosszú távon ezzel fogok jól járni a bővíthetőség miatt. (htpc és nas egyben) meg azért ki is néz valahogy, az adapter.hu-s realan aluházzal szemben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest