- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bambano #34523 üzenetére
Látom benne hogy naponta újra lehet építeni, de alap problémákat nem lehet megoldani vele. Nem lesz kicsi, nem lesz, szép, és nem lesz benne szellőzés.
Ennél egy picit jobban kitalált, de szintén húzott-alul váz-rendszereket lehet kapni különböző márkanevekkel:[link]
Nekem herótom van a nyers színű alutól, még a szagát sem bírom, annyit kellett ilyet pakolni/építeni:truss.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz bambano #34523 üzenetére
Végülis aki nem túl nagy barkácsoló típus annak jó lehet ez is. Nem ismertem egyébként. De én inkább meghegeszteném magamnak ugyanezt 10-ed áron, a főbb elemeket (alaplapi tálca + táp lemez stb.) pedig kivágnám egy 1000 Ft-os donor házból.
Persze ez én vagyok. És bár nem is "minőségiek" a modjaim úgy mint egy gyári kreálmány, de valahogy mindig nagyobb örömet okoztak, mint bármilyen vásárolt valami.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
imibogyo
veterán
válasz bambano #34290 üzenetére
Általánosságban igen. Arról nem is beszélve, hogy pl. a már említett játékvizekhez 2-4 venti is kell sok esetben a maximális teljesítményhez, addig egy csúcs léghűtő (mondjuk HR-22) 1 darab és akár még fordulatszámban csökkentett ventivel is képes nagyon hasonló hőmérsékleti eredményeket produkálni. Bár az eredeti kérdésed nem irányult zajra, azért szerintem ez sem mellékes, hogy mondjuk 2 venti + pumpa kontra 1 venti a felállás.
Ha pedig nem csak játékvízben gondolkodsz, akkor határ a csillagos ég. Az én 9x120-as rendszerem anno 9 Kg volt feltöltve, bár ebből csak a "víz" volt kb. 3-4 Kg (liter).
Azóta a szerelési szívások, az ár, a kiépítés általános nehézségei és az ár/teljesítmény mutató miatt csak léghűtéssel operálok, azon belül is a passzívhűtés lett a mániám (természetesen nem nagy teljesítményű gépeken).
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
HookR
addikt
válasz bambano #33955 üzenetére
"Tudtok olyan alaplapot, amin két displayport kimenet van?"
Például az alábbi, ipari környezetbe szánt lapokon:
- Intel MX81H
- Intel MX87QD
- Intel MX110H
- Intel MX170QDAmúgy inkább a HDMI + DP / 2x HDMI / 2x HDMI + DP a jellemző.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Mercutio_
félisten
válasz bambano #33964 üzenetére
Erre találták ki a (méret preferenciától függően 12,5-13,3-14"-os) notikat
Esetleg nézz rá a ThinITX alaplapokra, általában külső noti táp kell csak hozzájuk és notiram, de cpu-bol rendes asztalit fogadnak (bizonyos nem vészes tdp limittel) pci-express van még max 25W-ban limitálva és általában kikötik, hogy vga ne menjen bele.
dni: slot-in ODD -t honnan/milyet raksz bele, vagy a nyílás lezárható?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz bambano #33900 üzenetére
koszi mindenkinek
a heten jon meg a haziko is elmeletileg, fekete-kukasnarancssarga kombo lesz. megjott a 65W-os 12 magos proci is, mar kiprobaltam. talan tudjuk halkan huteni. ha nem, akkor megy bele a 135W-os, annak mindegy az 14 mag es magasabb orajel is (meg tobb L3 cache). -
MrDerekas
addikt
válasz bambano #33195 üzenetére
Mert nem lehet. Alapból a kiválasztott Raid-re kell építkezni, mert zfs alatt ez később nem variálható.
(#33198) kisza25 Szerintem hiteles az MSI méret. Tudom a képek általában csak dekorációk. A tapasztalatok alapján pedig alapigazság, hogy a két ventis mindig csendesebb, mint az egy ventis. Kérdés neked mennyire szükséges, hogy a házból kifújja a levegőt a kari. Annyira minimálisan melegednek ezek a kártyák, hogy szinte bármi lehűtené. Én az msi-re szavazok, saját tapasztalat nélkül.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
t72killer
titán
válasz bambano #33195 üzenetére
+Core2: itt van a szoftveres részhez vágó topic: Home server / házi szerver építése
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
válasz bambano #33172 üzenetére
hááát... mondjuk annyi (FreeNAS+ZFS esetén), hogy ha kiválasztok egy lemezt telepítésnél (rendszerlemez) akkor elbúcsúzhatok 4TB helyemtől, mivel a lemezt teljes egészében kisajátítja magának a rendszer. Legalábbis VM-ben kicsiben így működött. A 4 lemezből meg egy RAIDZ tömböt kívánnék csinálni.
Üdv. core2
-
t72killer
titán
válasz bambano #33172 üzenetére
Esetleg annyi, hogy használaton kívül így akár mind a 4 winyót lekapcsolhatja, míg az ssd-n fut a rendszer. Bár a pár (~5, lévén a rendszernek csak egy winyó kell) megspórolt watton kívül sok egyéb előnye nem lenne.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Mercutio_
félisten
válasz bambano #33123 üzenetére
mATX házból ami nem batár, az a Sharkoon CA-M, és nekem bejött annó az Antec NSK1380, bár nem tudom mik az elvárásaid a házzal kapcsolatban.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
válasz bambano #33125 üzenetére
Esetleg ezek?
- Silverstone SG04-FH
- Kimera Cerberus / gamecrate.com
- Thermaltake Lanbox[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
-
törölt tag
válasz bambano #33107 üzenetére
Nem tudom hogy volt-e benne irónia(...)
sajnos a gyártók low-budget atx ként tekintenek rá, évente 2-3 "full-os" lap készül, mindenféle érthetetlen korlátozással, az ATX-es testvérhez képest.
Eddigi tapasztalatokat átlagolva: ön-tökön-szúrásnak nevezném az mATX-el való hosszútávú együttélést, mert mind ITX, mind az ATX-méretben jobb, több, szebb lapokat lehet kapni.Ha megint divat lesz, és nem csak<<1%-nak, a duál VGA-s rendszer építése, akkor lehet ott is szemléletváltás.
Ha lesz hozzá topik, engem is érdekel a téma, (pl: memória támogatás hiánya, gyenge oc, rosszul elhelyezett csatlakozók...)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz bambano #33107 üzenetére
Rétegigény sima milyen alaplapos topicban ha megadod a paramétereket tudnak szerintem ajánlani mATX lapot is, abból közel atx-nyi a választék.
-
törölt tag
válasz bambano #28353 üzenetére
Pontosan:[link]
(#28352) Honkydoo:
Masszív szerkezet. De csak aktív hűtésű lapokhoz jó igazán, kicsit soványnak érzem az 1x molex tápcsatlakozót a Back-plane-en, úgy hogy "Hot-Swap-os" is. A supermicro féle univerzális front panel csatlakozó miatt más gyártó lapját nem tudod rádugni. A teljes előlap mint porszűrő nagyon nagy ötlet.
-
bozont
veterán
válasz bambano #28171 üzenetére
Ezek elég szimpatikusak nekem is.
Szoftveres oldalról mennyire munkás összehozni egy NAS + médialejátszó kombót? Ár/teljesítmény szempontjából tényleg sokkal jobb egy épített NAS (főleg hogy van elfekvőben 2x2GB DDR3 ram itthon), de akkor már nem lenne rossz ha kiváltana egy médialejátszót is (Med8er MED600 a kiszemelt), persze úgy hogy valamilyen távirányítóval is kezelhető legyen (szülőknek TV mellé).
Torrent is menne rajta, de nem nagy üzemben, legrosszabb esetben 10-15 egyszerre.mod.: Ilyen célra amúgy Intel vagy AMD lenne a jobb platform?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz bambano #27241 üzenetére
Nyilván nem mértékegység, hanem mértékegység jelölés, avagy helyesírási hiba. Elnézést, egyértelmű, hogy Megabyte másodpercenként, nem Megabit másodpercenként. De a screenshot-okból ez szerintem kiderül, hogy itt végig ezt jelölte a Mb/s avagy Mbps. Valamikor régen szoktam rá erre, még a mebibit és hasonló dolgok előtt, mikor még sokszor így írták ki a programok és OS-ek is a Megabyte-ot hogy Mb és a Megabyte per secundum-ot úgy, hogy Mb/s, sőt, szerintem volt egy korszak, mikor pár helyen a MB/s jelölte a Megabit per secundum-ot.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz bambano #27163 üzenetére
- Na igen, az már a másik véglet tudásban és árban is...
- Köszönöm az infót. Alapvetően tényleg jó tanács lenne, de ezt 1-2 héten belül már éles üzembe kéne helyezni.Bocs, ha nem egyértelmű, hogy itt most két MiniPC tervéről is beszélek párhuzamosan. Előbb volt a DIY NVR igény (amire elég 2 SATA is és nem követelmény CRC/ECC és/vagy paritás/tükrözés) és abból támadt a home NAS ötlet, hogy "hú, tényleg egy ilyesmi talán tök jó lehetne itthonra is NAS-nak" (csak oda már igény a legalább 3 SATA és jó lenne az ECC+paritás, hogy minőségben is fentebb lépjen, ne csak a szoba zajszintje javuljon).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.