-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
betyarr #53837 üzenetére
Köszi!
Átmenetileg a gyári, de remélem hamarosan megérkezik ez a jóképű rezes[link]
#53839hegegabi80
Én is szemeztem már vele egy ideje, de most úgy döntöttem nem húzom tovább a dolgot, szóval gondolkodás helyett fogtam és megrendeltem.
Egyetlen egy bajom van vele: kikapcsolt állapotban befigyel az a kva coil whinevannak rá praktikák (BIOS-ba Deep Sleep ON) de szerintem inkább csak a tónusa változik, nem tűnik el. Megoldás lehet egy másik (minőségibb) power brick, szal van remény.
#53841fatpingvin (a
-vvv
inkább privátba)
lspci
00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Root Complex
00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir IOMMU
00:01.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:02.3 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe GPP Bridge
00:08.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:08.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Internal PCIe GPP Bridge to Bus
00:08.2 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Internal PCIe GPP Bridge to Bus
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 51)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 51)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166a
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166b
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166c
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166d
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166e
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 166f
00:18.6 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1670
00:18.7 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Device 1671
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 15)
02:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cezanne (rev c8)
02:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 1637
02:00.2 Encryption controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 10h-1fh) Platform Security Processor
02:00.3 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir USB 3.1
02:00.4 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir USB 3.1
02:00.6 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 10h-1fh) HD Audio Controller
03:00.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 81)
lscpu
Architecture: x86_64
CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit
Address sizes: 48 bits physical, 48 bits virtual
Byte Order: Little Endian
CPU(s): 16
On-line CPU(s) list: 0-15
Vendor ID: AuthenticAMD
Model name: AMD Ryzen 7 5700G with Radeon Graphics
CPU family: 25
Model: 80
Thread(s) per core: 2
Core(s) per socket: 8
Socket(s): 1
Stepping: 0
Frequency boost: enabled
CPU max MHz: 4672.0698
CPU min MHz: 1400.0000
BogoMIPS: 7588.63
Flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht s
yscall nx mmxext fxsr_opt pdpe1gb rdtscp lm constant_tsc rep_good nopl nonstop_tsc cpuid extd_apicid a
perfmperf rapl pni pclmulqdq monitor ssse3 fma cx16 sse4_1 sse4_2 movbe popcnt aes xsave avx f16c rdra
nd lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy abm sse4a misalignsse 3dnowprefetch osvw ibs skinit wdt t
ce topoext perfctr_core perfctr_nb bpext perfctr_llc mwaitx cpb cat_l3 cdp_l3 hw_pstate ssbd mba ibrs
ibpb stibp vmmcall fsgsbase bmi1 avx2 smep bmi2 erms invpcid cqm rdt_a rdseed adx smap clflushopt clwb
sha_ni xsaveopt xsavec xgetbv1 xsaves cqm_llc cqm_occup_llc cqm_mbm_total cqm_mbm_local clzero irperf
xsaveerptr rdpru wbnoinvd arat npt lbrv svm_lock nrip_save tsc_scale vmcb_clean flushbyasid decodeass
ists pausefilter pfthreshold avic v_vmsave_vmload vgif v_spec_ctrl umip pku ospke vaes vpclmulqdq rdpi
d overflow_recov succor smca fsrm
Virtualization features:
Virtualization: AMD-V
Caches (sum of all):
L1d: 256 KiB (8 instances)
L1i: 256 KiB (8 instances)
L2: 4 MiB (8 instances)
L3: 16 MiB (1 instance)
NUMA:
NUMA node(s): 1
NUMA node0 CPU(s): 0-15
Vulnerabilities:
Itlb multihit: Not affected
L1tf: Not affected
Mds: Not affected
Meltdown: Not affected
Spec store bypass: Mitigation; Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
Spectre v1: Mitigation; usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Spectre v2: Mitigation; Full AMD retpoline, IBPB conditional, IBRS_FW, STIBP always-on, RSB filling
Srbds: Not affected
Tsx async abort: Not affected
-
PROTRON
addikt
válasz
betyarr #53723 üzenetére
Értem én hogy nem akarsz költeni, de szerintem egy idő után nem fogod megúszni. A korábbi generációk estében i3 alatt szerintem nem nagyon van windows élet...
Na nem azt mondom hogy nem pörög 4ghz-en az a pentium vagy celerongy proci, csak hogy a belső kialakítás suboptimális a laikusok általi gondtalan böngészéshez/általános használathoz...nálam nincs élet 30 böngésző tab alatt.Nálunk a cégnél a könyvelő nem akarja elhinni mennyire nem biztonságos az hogy i3-2320 procis 4gb ram AIO win7-es gépet használ bankoláshoz és gagyi androidos telefont, amit könnyen összelehet kapcsolni az adott PC-vel (mármint ki lehet deríteni).
Csak örül hogy a régi hardveren mennyire jól fut a win és hogy nem kell cserélni...hiába mondom neki hogy drága mulatság ha nem magától jön rá hogy mennyire sebezhető.
Mondjuk az is igaz hogy tényleg csak a céges adatokhoz, emailezéshez használja, a böngésző előzményekben semmit se látni, mert semmire sem keres rá.
De a belső hálózaton akkor is el tud indulni egy vírus másvalaki jóvoltából...
Szal sajnos ha win-el akarja az ember böngészésre használni a gépet, vagy nagyon észnél kell lenni (khmm xxx ügynök) vagy kénytelen egy idő után hardvert fejleszteni anélkül is hogy a win11 milyen baromságokat igényel. -
Wohme
tag
-
PROTRON
addikt
válasz
betyarr #53710 üzenetére
Pontosan milyen paraméterű az a tégla?
Mert ha 12V-os, akkor megoldás lehet egy pico psu, ami 160w-os, feltéve hogy nem nagyok az elvárások proci erő terén.#53709 Wohme
Én nem látom hogy hol írtam azt hogy RAID konfiguráció...én arról értekeztem hogy két külön egység, amiből az egyik csak adatbiztonság miatt lenne heti 1x bekapcsolva, de egyébként csak állna a "polcon" vagy a gépházban.
SSD-ből lehet overkill de én Crucial mx500-ast vennék, szerintem megéri a felárat, de persze sokan a WD green-t is ajánlják.
A csendességen azzal is lehet segíteni hogy elrakod a szekrény aljába, így a fa bútorlapok blokkolják a hangot, mellette pedig megoldod hogy azért tudjon szellőzni.
-
PROTRON
addikt
válasz
betyarr #53706 üzenetére
Nekem egy hasonló lapom van, Gigabyte-tól. Gigabyte GA-H110TN Ebay-ről vettem pont 1 éve kb 50 ajró + szállításért, az eladónak volt még pár lapja de most nem látom a hirdetését.
Pedig alapvetően tudnám ajánlani neked azért a kb 68 ajrós összesített összegért, azért drukkolok hogy találj.
Mostanra sajna a hazai (meg nemzetközi) boltok polcairól az adott generáció már teljesen lekerült, tavaly még volt pár alternatíva.A procit mondjuk ha leteszteled lehet eltudnád adni HA-n és akkor belehetne ruházni egy GA-IMB410TN-re, ami már lga 1200-as és rendes x16-os pcie slot van rajta, továbbá már meg tud hajtani gyengébb VGA-t, meg van benne M.2 SSD slot. Anno ilyet akartam, csak pont hiánycikk volt, meg drágállottam.
Aztán még ott a használt piac valami jó kis mini-itx alaplaphoz, de szerintem nem fogsz olyat találni amihez tudod majd használni a DC-s tápodat.
Azon kívül minden mást tudsz majd használni, feltéve hogy pl a proci hűtődhöz minden eredeti alkatrész megvan. Tehát nem változtak ezek a felfogatások hogy ne tudnád használni. -
Seep
senior tag
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
betyarr #50322 üzenetére
Ez csak az én véleményen.
A ház az tényleg mint a fönti beszélgetést is látod,
teljesen szubjektív , akár 100K-ért is vehetsz
A 120W panel táp most szerintem elég,( a lányomé ugyan ilyen proci és ram, 240ssd,
egy kicsivel drágább lap, és egy pár éves kínai 120W pico és egy noname adapterrel
szépen csendben elketyeg, de volt még rajta 4TB WD Red)
azt az sfp tápot nem ismerem, viszont az enyémben #50319
(ami nincs még írva 32GB Ram, 5700 XT GPU) pl egy ilyen sfp táp van: [link]
és hidd el ,hogy felveszi a versenyt az értelmes atx tápokkalA kérdés az ,hogy elindulsz azzal ami most kell (én az utóbbi időben, így gondolkodom)
és később bővítesz mert akkor még mindig eltudod adni ami nem kell(de ha elmarad a bővítés nem tettél bele felesleges zsét) vagy előre tervezel de mennyire?
mert utánna lehet hogy akkorát bővítesz amihez ez is kevés, és indul az ördögi körDe lényeg első körben elég a panel táp.
-
betyarr
veterán
-
törölt tag
válasz
betyarr #46512 üzenetére
Megsülni semmi félképpen nem tud, mert megvédi magát a vezérlő, ~70C° felett leszabályoz.
Légáram nélkül egyik kis borda sem fog jelentősebb dolgot csinálni, mint hőkapacitásától függően lassítani a hőmérséklet változást, ezért az Idle load termikus egyensúlyi hőmérsékletei nem csökkennek 5-10C°-nál nagyobb mértékben.A termikus ballaszt funkció és alacsony légáram kontextusban ezek ketten lehetnek a befutók: [link]
[link]Az apró "bordáknak" csak ott érnek valamit, ahol van a lemezelés irányával megegyező kényszer légmozgás.
-
-
törölt tag
válasz
betyarr #39818 üzenetére
IGP+megjelenítő drivere Win 10 alá, próbaképpen egy másik HDMI bemenet a TV-n.
Amiket leírtál, abból az látszik, hogy nincs fogalma az OS-nek mi van rádugva.
Lehet hogy nevetségesen hangzik, de várj pár napot amíg teljesen felfrissíti magát a Win, és akkor telepíts egy friss IGP drivert.
Szerk: Win10-es topikba is benézhetsz a kérdéssel.
-
dugo_
veterán
válasz
betyarr #39008 üzenetére
De, biztosan így van, csak épp nem volt bekapcsolva a varázsgömböm ezért nem tudtam, hogy ez ledes vagy többállású, vagy miért van ennyi kábel.
Tessék:
Két oldalsó a led, középső három a kapcsoló, ami jelenleg jól van bekötve, mert neked normally open kapcsoló kell, NO-C kapcsolással.
-
Buckey
őstag
válasz
betyarr #38824 üzenetére
Plexi darabot is hajlíthatsz, könnyű megmunkálni, megmelegítve hajlítani, amire kell, arra elég stabil.
Szilikon tokba én nem tenném a HDD-t. Lehet, hogy jól hangszigetel, de a hőt is benttartja szerintem. De ezt majd mások megcáfolják/megerősítik.
Éjjel vagy este, nagyon nagy csendben hallom csak a 2,5"-ös HDD-ket, de csak azokat is nagyon halkan.
Csak SSD-vel illetve passzív hűtéssel lehet csendes gépet építeni, HDD-vel nem. A ventilátort nem is hallom 1000-es fordulaton, főleg ha a HDD-k is forognak. -
Buckey
őstag
válasz
betyarr #38821 üzenetére
Szívesen!
Remélem, Neked is összeáll már a rendszered.A csatlakozóval kapcsolatban, én fúrnék a bútorlapra egy akkora lyukat, hogy kényelmesen átférjen rajta az egész csatlakozó. Azt pedig egy vékonyabb műanyag lappal takarnám el, amire rászerelném a csatlakozót (belülről).
A műanyag lap színe, alakja, csavarok helye (vagy csak ragasztva lenne) egyéni ízlés kérdése. Elvileg nem látszik, mert hátul szokott lenni.
Szerintem legyen ízléses és működjön. -
Buckey
őstag
válasz
betyarr #38671 üzenetére
Elnézést, hogy csak most írok, de igencsak el voltam havazva munkával, tanulással, de itt vannak a hőmérsékleti adatok.
Sikerült egy hosszabb, pár napos működés és fájlmásolás (2 db belső 2,5" HDD, 1 db külső USB3 2,5" HDD és egy 3,5" külső tápos HDD), fájlok rendezése, töredezettségmentesítés utáni hőmérsékleteket mérnem 25-27°C-os szobában.
Szóval a belső HDD-k hőmérséklete 33-35 °C, az USB3-as 2,5" HDD 31-34°C között ingadozott, a chipset 41-43°C, a processzor pedig 35-49°C között. A 3,5"-os HDD-t hőmérséklete nem jelent meg.
A paneltápot nem mértem, de kézzel az IC-ket tapogattam, meleg volt természetesen, de elviselhető, nem égetett. A táp pedig langyos volt. -
Buckey
őstag
válasz
betyarr #38668 üzenetére
Akkor majd este ránézek a hőfokokra, mert azokra már nem emllékszem, meg most már én is kiváncsi vagyok, mit alkottam.
Szerintem próbáld ki, mérd meg a hőmérsékleteket, és ha úgy látod, akkor vagy még több lyuk, vagy egy csendes ventilátor leszabályozva.
Itt kísérletezni kell, meg gondolkozni, hogy mi is lehet a jó, ugyanis egyedi dolgokat alkotunk.A bekapcsológomb csak egy sima nyomógomb, ami bal oldalon van felfogatva, és közel van a „ház” oldalához. A „ház” oldala ki van fúrva, és egy műanyag rúd van beledugva a lyukba, azzal nyomom a bekapcsológombot. Nem látszik, relytve van, könnyen hozzáférhető. És ha kiveszem az asztalra, ott is működik, csak akkor már a nyomógombot közvetlenül nyomom.
Középen csak a két LED van, nem akartam divatozni kék és fehérrel, hogy vakítson, jó nekem a diszkrét zöld és a piros (HDD). A LED-eket egy 1,5 mm2-es MM fal rézvezetékre forrasztottam és azt rögzítettem az aljára, a bútorlapra. Így tartja is a LED-eket és az energiát is továbbítja. -
Buckey
őstag
válasz
betyarr #38666 üzenetére
Biztos elég lesz. De ha tudsz, akkor azért mérj egy áramerősséget a betáp 12V-on.
Azon a két kis lyukon kívül még 3 cm-es rés van alul, teljes szélességében.
Így a processzor max. 52 °C-os egy ilyen hűtővel 850-es fordulaton.
Általában 32-40 °C között ugrál, néha 45, de az ritka.
Konkrét hőmérsékleteket nem mértem, de ahogy tapogattam az elején az alkatrészeket (rajta volt az eleje, majd levettem, és úgy), semmi kirívót, különlegeset nem tapasztaltam a sok ventilátoros gépemhez képest.
Azért az az egy ventilátor elég jól keveri a levegőt odabent, meg az egyik lyuk ott van, a másik meg a paneltápnál. Alulról meg jön a friss hideg levegő. -
törölt tag
válasz
betyarr #38611 üzenetére
Ezek sejthetően csak 1db led-et tartalmaznak, pc-hez vannak "optimalizálva" ezek fognak teljes fényerővel világítani.
Az 5V-os (beépített előtét ellenállással) halványabb lesz ~80% fényerő, a 12V-os (szintén előtét ellenállással) ~1/3 fényerővel fog világítani a 21ma, max 4,3V meghajtás hatására.a 12V-os okat nem az alaplapra szokták kötni (esetleg FAN connector
)
(#38612) bnorci71: Ehhez hasonlót Pico-psu-n láttam mint sata/molex konnektor, a 12/5V meg van cserélve!
Házilag korrigálható-lenne, de nem az a csatlakozó -
törölt tag
válasz
betyarr #38603 üzenetére
12V-os verzió beépített előtét ellenállással érkezik, az alaplap meg 21ma-es áramgenerátorral hajtja a ledet max 4,3v kimeneti feszültséggel. Nem lesz jó a fényereje.
"3V-os" verziót keresd.
A vezetékeket neked kell ráforrasztani, ha csak nem valamelyik vízhűtéssel foglalkozó oldalon veszel készre szereltet (jó pénzért). Mégis inkább ezt javasolnám, mert ott legalább minőségi a kapcsoló, nem fog szétesni/beragadni/elkopni mint az olcsó(drága) kínai szemét.
-
Buckey
őstag
válasz
betyarr #38587 üzenetére
Én egy műanyag kis dobozkát faragtam rá úgy, ahogy a képen is van, csak a 12V-os részt hagytam szabadon.
A paneltáp, amit vettem, azt pontosan ilyen:[link]
Csak nekem nem kellett a 230V/12V-os tápegység, mert tudtam szerezni egy 150W-os MeanWell-t olcsón. Amit persze lecseréltem egy 75W-osra.A rendszerem fogyasztását a 12V-os betáp oldalon mértem, akármennyire terheltem, nem ment fel 5A-ra, 60W-ra. Átlagos használat mellett kb. 15-35W között fogyaszthat. Ez böngészés, youtube, filmnézés.
-
Buckey
őstag
válasz
betyarr #38580 üzenetére
Igen, használható, tökéletes hozzá, csak a polaritásra figyelj a 12V-os oldalán, no, meg az érintésvédelemre, ugyanis a sorkapcsai nyitottak (de megoldható).
Ha a géped max. áramfelvétele 5A, akkor nem nagyon fog melegedni, mint ahogy az enyém sem.Én levágtam a csatlakozót és a vezetéket bekötöttem a táp sorkapcsába.
De előtte azért üresjáratban beállítottam a táp feszültségét 12,3 V-ra, majd max. terhelésen is leellenőriztem (nem esett semmit).Mind a két egység fontos, a pico psu és a 230/12V-os táp is, ugyanis ezek szolgáltatják a megfelelő szintű stabil feszültséget és áramot.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
betyarr #38548 üzenetére
Semmi fagyás és/vagy újraindulást nem tapasztaltam eddig. Házból én olyat ajánlanék, aminek a teteje szellős és rá lehet applikálni egy 12 cm-es ventit, alacsony fordulaton szinte hangtalan és éppen elég légáramlást kelt a házon belül a SoC-nak és a pico-nak is, lehet, én is áttelepítem egy ilyesmibe.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
betyarr #38542 üzenetére
Sajnos csak szoftveresen tudom csekkolni a pico értékeit, de nem tapasztaltam furcsaságot. Az integrált procik ilyenek, jóval magasabb működési és max hőmérsékleteik vannak. Azért én applikálok egy légkavarót a 1340Mi-be, mert biztos, ami hótziher. A J3455 azért jóval fejlettebb megoldás, 28 helyett 14 nano, 5W-tal kisebb fogyasztás. Nem mintha az A4 15W-tal zabálna.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
betyarr #38540 üzenetére
Ugyanezek voltak a célok és a cél személye itt is.
Csak ugye időközben jött még egy H81i lap. A QC lap meglepően jól bevált a kiszemelt feladatokra. Fullscreen fhd yt videó nem szaggat egyáltalán és nem kell rá várni sem (na itt ez volt a fő tényező). Nem nagyon szereti a multitaskot, yt, fb meg 2-3 lap mellett már azért érezni, hogy nyöszörög, ha mindent egyszerre kell neki csinálnia. De csinálja. A kínai pico-val üzemel, egy szem ssd-vel. A hőmérsékletek viszont érdekesek. Integrált passzív platform lévén vígan elszalad 70-80 fokig, sőt. Viszont semmi hangja nincs. Nem cicereg. A Cerka220, a D2500 és az Ion után felüdülés. Persze egy H81/G3220 kombót nem vált ki, de elég használható. Nekem már csak be kell tenni a virágtartó polcból lett médiaállványra. Ez mindenki másnak egy perc lenne. Nekem meg ugye pár óra (de rühellem a kábelezést...)
-
Buckey
őstag
válasz
betyarr #37951 üzenetére
Köszi, igyekeztem.
A külcsínen (előlapon) még csiszolok egy kicsit.
A tápegység földelt (fázis, nulla és nullázó), ezen kívül SELV rendszerű (biztonsági transzformátor).
A pár ezer forinttal olcsóbb kínai tápok NEM azok, így egy meghibásodás akár áramütést is okozhat!Én eddig nagyon meg vagyok elégedve a panoramaval, semmi hangja a gépnek.
-
Buckey
őstag
válasz
betyarr #37929 üzenetére
Nyugi, elég lesz a 120-as táp.
Én jobban megterheltem a G4560 procit és a B250-es lapot, de a 12V-os betápon 4,8A-nál többet nem tudtam kicsikarni belőle. Úgyhogy most egy 72W-os táppal hajtom, azzal is teszteltem, de a táp nem volt forró, csak egy kicsit meleg. 4,5A-4,8A-ral!
A procihűtőt alapból fel sem raktam, helyette egy Alpenföhn Panorama suttog. Vagyis azt hiszem, mert 45%-on pörög, de semmi hangja sincs. 1050-en volt 100-os terhelésen, a proci 48-50 °C-on.
Amúgy elkészült a nagy mű! -
Ispy
nagyúr
válasz
betyarr #37943 üzenetére
Jó, mert én az első linkben leírtakra válaszoltam na
Szép nagy ház, ha nem lesz VGA én bepróbálnék egy passzív hűtést a procira, ha tudsz rendes szélcsatornát csinálni.
Vagy egy jó kis overkill topflow, 500 rpm-es ventivel
De nézz be a szaktopikba, ott megmondják a tutit....
-
cinemazealot
addikt
válasz
betyarr #37939 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy a G4560 gyári hűtője ugyanaz, mint amit a i3-6100-hoz adnak. Szóval nem egy nagy durranás, és nem is a csendesebbek közül való. Hogy pontosan mire érdemes lecserélni (ha egyáltalán érdemes), azt a Milyen CPU hűtőt vegyek? topic-ban kéne megkérdezned, ahol a konfigurációd többi alkatrésze alapján (is) tudnak majd Neked segíteni.
Ha a RAM-ot típus szerint megtaláltad az alaplap támogatási listájában, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy jó lesz oda.
Mielőtt viszont olcsóbbal (vagy másmilyennel) elkezdenél kísérletezni, érdemes megkérdezni a boltot, hogy ha nem működik a lappal, visszaviheted-e. Engem pl. a HardverKER-ből (bestmarkt) nem kergettek el, sőt kérdés nélkül cserélték ki a RAM modulokat, amikor a régi lapomba kerestem új, még kompatibilis modult. Jó arcok voltak nagyon.
-
-
betyarr
veterán
válasz
betyarr #37926 üzenetére
ne szégyenlősködjetek,nyugodtan mondjátok meg,ha valami nem stimmelne ezekkel a cuccosokkal
[link] [link] [link]
ramnak ezt néztem ki.nem éppen olcsó,de ezt megtaláltam a lap memory supportjában.ennek az időzítése és a feszültsége rendben van vajon ehhez a konfighoz?
vagy vegyek olcsóbban corsairtazokat viszont nem találtam meg a támogatott ramok között
-
dugo_
veterán
válasz
betyarr #37921 üzenetére
Ha teljes gépként rendeled, akkor a 2-5ezer forintos összerakás árában megcsinálják, csak jelezni kell előre.
Lapot önmagában nem valószínű, hogy kibontanak frissítgetni.Asztalis topikból volt visszajelzés, hogy a H110+7. gen kombó vitte a 2400-as ramot teljes órajelen.
-
törölt tag
válasz
betyarr #37919 üzenetére
Az a "baj" hogy elég elfogult vagyok az asrock irányába, nekem erről az ASUS lap kialakításról egy Gigabyte alaplap ugrik be.
Várd meg a többiek véleményét!
A CPU foglalat-memória foglalat közti vezetékezés nem jelent limitációt elérhető órajelben, ekkora léptékben végképp. Csak az IMC határozza meg mit enged és ehhez a friss CPU-hoz kiadott bios natívan a 2400-as opciót is engedni fogja, ha az is IMC engedi natívan.
-
törölt tag
-
-
Buckey
őstag
válasz
betyarr #37911 üzenetére
Kb. nekem is ennyibe került, pedig csak egy kis full hd-s, letöltő/filmnéző gépet szerettem volna a mini pc helyett (nem igazán viszi az ISO fájlokat).
De mivel erős gép lett, sokat sem fogyaszt, nem is akarom vinni sehova, és amire kell, arra nekem még sok is (jelenleg! ), így a másik gépem eladósorba fog kerülni.
A mini pc pedig megy a monitorra, hálózatba kötve csak megjelenítésre bőven elég lesz a teljesítménye, hiszen az új gép fogja a nehezét elvégezni a feladatoknak. -
Buckey
őstag
válasz
betyarr #37903 üzenetére
Én is mini-itx-ben gondolkodtam, de aztán ez lett belőle. Nem sokkal nagyobb, nekem pont elfér. És „kidobtam” a G4560 gyári hűtőjét, mert egy nagyobb ugyan úgy hűti kisebb ventilátorfordulattal. És csendes a gép, vagyis majd gép lesz, ha bekerül a helyére, mert most csak a szekrény előtt működik (természetesen csendben).
-
válasz
betyarr #31440 üzenetére
18k HUF az a G4400?
Best buy ennyiért!
(#31443) karandip
Tuti jobban járná:
- árban mindenképpen;
- annak az APU-nak szvsz kevés az IX szellőzése;
- Goose-T kolléga írt több bejegyzést a Logout blogjára arról a TFX tápos házról, ott tudsz olvasgatni. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
betyarr #31440 üzenetére
Ja, ahhoz ez nem lesz jó. Pista már leírta miért.
De meg relézve jó lehet, ha 12V ágat közvetlenül a kockatápról járatod meg. Viszont ahhoz szükséges némi elektrotechnikai ismeret is.Amúgy ebben a cikkben is írnak erről a tápról. Nem olvastad még?
-
HookR
addikt
válasz
betyarr #31166 üzenetére
Használtam egyet, de csak rövid ideig, ezért releváns tapasztalattal nem szolgálhatok. Túladtam rajta, mert akkor még nem sejtettem milyen fontos szerepe van a billenőkapcsoló közbeiktatásának: áram alá helyezve a tápot, kell egy kis idő a feszültségek stabilizálódásához, különben azelőtt kapcsol be a védelem, mielőtt a masina életjelet adna.
(#31125) theboobaq: Nem jellemző, hogy 3,5"-es HDD-t (pláne kettőt is) fogadó ház picoPSU/paneltáp-os tápellátásra lenne felkészítve. Ha nem gond, hogy a HDD-k rögzítéséről neked kell gondoskodnod, akkor érdemes apró, SFX tápot fogadó kuckóban gondolkodni, mert a helyére kényelmesen elfér 2db 3,5"-es HDD. Például:
- Chieftec BT-02
- Chieftec BT-04B-U3
- Silverstone ML05
- Silverstone ML06
- Silverstone ML06-E (Azon kevés bolti házak egyike, ami miatt nem feltétlenül építenék sajátot. Tulajdonképp az ML06 átgondoltabb változata. Jó az elrendezése szellőzés és több célú felhasználás szempontjából: Akár dupla slot-os, GTX750 Ti LP-t is belepattinthatsz, vagy mint jelen esetben, az SFX táp helyére némi találékonysággal 2db 3,5"-es HDD-t. Itthon sajnos még mindig nem kapni.)- Realan E-W150 Ez utóbbi azért igazán érdekes, mert eleve van hely 2db 3,5"-es HDD-nek, azaz nem kell feltétlenül az SFX táp helyére tenni őket. Persze a jobb szellőzés miatt azért érdemes. Esetleg a 80x15mm magas ventit megpróbálnám nagyobbra cserélni, amekkora még elfér benne.
(#31179) WTF WRT: "No meg a sokféle táp közt már elvesztettem a fonalat."
Tudástár - Tápegységek méretszabványai"A mini itx is ATX tápról megy?"
Többnyire ATX / SFX / TFX / FlexATX... tápról, melyek bár különböző fizikai méretet képviselnek, tápellátás szempontjából azonos szabványra épülnek. Megfelelő méretezéssel kiválthatod őket pico-/paneltáp és AC adapter kombinációjával, aminek megvannak a potenciális előnyei (pl.: passzív, csendes működés; kisebb helyfoglalás a házon belül), de a hátrányai is (pl.: kisebb elérhető teljesítmény, magasabb ár).
Ugyanakkor a Thin Mini-ITX alaplapokhoz és néhány (kisebb teljesítmény(felvétel)ű) Mini-ITX-eshez csak AC adapter szükséges. -
HookR
addikt
válasz
betyarr #31162 üzenetére
Ez a Realan LR1106-250W12VDC.
-
-
HookR
addikt
válasz
betyarr #31112 üzenetére
N3700-ast így hirtelen nem találtam. N3150-es Celeron nem jó? Például:
- ASRock N3150TM-ITX (Thin mini-ITX)
- ASRock N3150DC-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- Óra topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest