-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam hogy a jelenlegi Silverstone Milo ML08 házomból át költöznék egy még kisebbe. Ő lenne a kiszemelt: CHIEFTEC IX-01B-120W [link] amibe ezek a cuccok mennének:
Ryzen 5 5600G ~Asrock A520M ITX/AC ~ G.Skill Aegis 2x8GB 3200MHz DDR4 ~ Samsung 980 1TB
Viszont egy dologban nem találtam pontos infót,hogy maximum milyen magas CPU hűtő fér el a házban a hdd tartó lemez nélkül. Van egy ZALMAN CNPS7600RGB [link] hűtőm ami 52mm magas, a ház méretéből kiindulva az a sejtésem hogy nembiztos hogy elfér.
Milyen hűtőt ajánlanátok ha nem férne el az említett Zalman? -
Pista0001
addikt
válasz FullGas #60308 üzenetére
Tudsz venni magasabb tetőt hozzá, MK-35DV a neve. Pár éve 4000 forint se volt, most 10e-ért láttam 1 helyen, de nem keresgéltem sokat.
HUN_Sector: annál szerintem több. 9,5mm-es 2,5 colos hdd is van a világon, kalkulálniuk kellett azzal is, a hdd tartó lemez is 2-3mm. Szerintem 42 mm biztos megvan, az MK-35DV kiegészítővel plussz kb 20mm, szóval azzal tuti befér a hűtője.
Van egy IX-01-EM, egy 03-am es egy ilyen magas fedelem is, de mindkét házban forrasztott procis alaplap van, szóval nem tudok pontos mérettel szolgálni, csak az alaplap síkjától.
[ Szerkesztve ]
-
FullGas
aktív tag
HUN_Sector , Pista0001 Köszönöm az infókat
Úgy néz ki sikerült találnom itt aprón egy Noctua nh-l9a-am4 hűtőt ami 37mm ezzel nagyon nem lővök mellé talán. A Zalmant meg eladomIlletve volna még egy kérdésem: A házba érdmes rakni 2db 50mm-es ventit szerintetek?
Erre gondoltam NOISEBLOCKER NB-BlackSilentFan XS-1 [link][ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz FullGas #60311 üzenetére
Érdemes lenne, de szerintem nem férnek be. A PCIe slot felől a slot miatt, a másik oldalon az ASRock lap ventilátor aljzatai miatt. Alapvetően ez a másik oldal alkalmasabb a ventiknek, de csak olyan lappal férnek el, amin nincs ezen az oldalon semmi a lap szélén, mert a 10mm vastag ventik is a lap fölé nyúlnak. Szerintem elég lehet a procihűtő ventije az egész gépnek, esetleg azzal javíthatsz a helyzeten, ha egy fan duct-ot alakítasz ki hozzá a tetőtől, a felső rács többi részét meg letakarod. Ezzel tudod biztosítani, hogy a venti által mozgatott levegő a ház legnagyobb részét átjárja.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz FullGas #60311 üzenetére
Az L9a fölé befér még egy 5-6mm talán (most éppen nincs benne semmi úgyhogy sacc). Pl. ilyen dolog jó fölé: NA-FD1 (noctua.at)
Ventiknek alul/felül (vagy ha fektetve van akkor két oldalt) elméletileg van helye, gyakorlatilag -ahogy írta is kolléga- nincs.Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
Crabface
senior tag
Sneak Peak
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Crabface
senior tag
Pikkpakk ossze lett csapva a build.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz viperabácsi #60323 üzenetére
De jó lett volna ezt látni, mikor én vettem a H2O-t...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
zed1983
őstag
Igen, ezt már néztem korábban, de az radiátor, amiben benne van a pumpa is nagyon drága
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
coccolino
aktív tag
nem építettem sose vizet, viszont 4:14-nél megnyomja a táp behelyezese a CPU blokk egyik csövét, kell tartani az ilyentől, vagy ekkora mozgás/feszülés még belefér?
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
viperabácsi
addikt
valaki tudja hogy keressk rá arras a kütyüre ami az oldal lapot tartja a lian li A4 H2o x4 házakon ?
Asszem a dan case házak is ilyennel rögzülnek.Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Crabface
senior tag
válasz viperabácsi #60329 üzenetére
A műanyag fogadó érdekel vagy a fém ami belemegy?
-
mpierre
veterán
válasz zed1983 #60325 üzenetére
Már ha éppen kapható. Az ára és a beszerezhetősége miatt váltottam arra, ami lett végül.
@viperabácsi: A 3D nyomtatott cuccra gondolsz? Lementettem valahova, meg a pumpatartót is (van saját is), stb. Pl: [link]
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
coccolino
aktív tag
válasz viperabácsi #60331 üzenetére
Holding/retaining clip mount/bracket, panel clip, panel mount clip, sok neve van
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
HUN_Sector
őstag
Ha nem bánjátok, még pár említést tennék erről a sparkmax cégről.
Kíváncsiságból próbáltam megtudni, vajon melyik nemzet gyermeke üzemelteti. Esélytelen megtudni bármit.
Elkezdtem nézegetni a házakat.
S mondom, b+... ennyire pofátlan koppintást.Mindenkinek megvan az Inwin Chopin? Hogy néz ki, miért is akarja mindenki megszerezni?
Akkor bemutatom a Gamemax Violint [link] 180w 80+ bronze táppal
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz HUN_Sector #60335 üzenetére
Ebben nincs semmi különös. Csomószor előfordul, hogy egy nagy OEM gyártó ugyanazt a dizájn eladja más-más cégnek, házak között is elég gyakori szerintem.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HUN_Sector #60335 üzenetére
Sosem hallottam róla, így gyorsan rálestem, de leírás alapján én nem jöttem rá, miért is akarja mindenbki megszerezni Chopin-t. Látsztólag full generic miniPC, amibe beletették a power brick-et.
InWin design, felteszem limitált számban legyártva 100k feletti árazással.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hoffman_
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #60338 üzenetére
mutass egy hasonlót : )
(gold táp nélkül is elfogadom, üsse kavics)"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #60340 üzenetére
én pl. hónapokig vadásztam hasonló designt, beépített táppal, de legalábbis táp fogadásra képes kialakítással. a HDplex meg a külső kockás kamu hordozható gépek nekem nem merítik ki a kompakt fogalmát, hisz nincs benne minden.
szóval még mindig várom a linket 5L alatti, belső tápos ITX házra
ui.: most visszakerült a Chopin MAX a gyártó oldalára 60k körül - ami nem 100k - , de 2023Q2-ig hazai kisker garival 45-ért lehetett kapni. ebben benne volt egy magas minőségű, 4.5L ház, egy korrekt 200W gold táp. utóbbi önmagában 25-35k között kezdődik, ráadásul az is csak 80plus bronze.
a legközelebb hozzá a noname kínai cuccok (metalfish) került, fullgagyi kínai táppal vagy egy bronz FSP-vel, de az is 60k felett van már, nem összehasonlítható minőségben.
#60342, TESCO-Zsömle:
annyira nem várom, én jól elvagyok, csak beírsz egy butaságot vagy fogalmazzunk úgy, hogy magánvéleményt, de megerősíteni sem tudod[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hoffman_ #60341 üzenetére
Várjad.
sz: Árát nem vágtam, annyiért tényleg bestbuy, de az ugye se a képekből, se a gyártóból nem derül ki. InWin szereti a jobb cuccait csillagászati áron adni. (Signature series)
Nekem nem oszt, nem szoroz a külső táp, a hordozhatóság meg... Amihez külön kell vinni a monitort, az nem lehet hordozható.
sz2: Nem tudom az miért butaság ,hogy én nem jöttem rá, miért akarja ezt mindenki. Szerintem semmi olyat nem állítottam, ami ne lenne igaz. Feltételeztem.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pista0001
addikt
válasz hoffman_ #60341 üzenetére
Zsömi meg tudja védeni magát, ha akarja, de azért feldobnám, hogy az nem "butaság, vagy fogalmazzunk úgy, hogy magánvélemény", hogy "mindenki meg akarja szerezni"? Hogy neked vagy a kollégának ez a ház a non plus ultra, az egy dolog, de azért ilyesmiket kijelenteni elég túlzó...
-
hoffman_
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #60342 üzenetére
nem arra értettem, az a saját véleményed, az nyilván áll. arra, hogy nem hoztál másik hasonló példát. a Chopin kipipál olyan dolgokat, amit a legtöbb ház nem tud, ergo nyilván nem igaz, hogy "Mind." de ezen nem veszük össze, csak jelezni akartam, hogy valószínűleg ezért is népszerű : )
Pista0001:
de az is túlzás lehet, én nem is írtam olyat, hogy mindenki meg akarja szerezni. nekem sem a non-plus ultra távolról sem, de én valóban sokra tartom - ezt fent sehol nem jelentettem ki eddig explicit módon eddig
az beszédes mondjuk szerintem, hogy gyakran out-of-stock, itthon is és külföldön. persze ennek lehet oka a kis készlet meg a nagy kereslet is.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Pista0001 #60345 üzenetére
my bad. csak megakadt a szemem az adott hsz-n és nagyon nem éreztem helytállónak.
TESCO-Zsömlét nem kell megvédeni, régi motoros, bár vagy 2012-2013-as TDU topic óta nem mozogtunk egy helyen, nem akartam beleszállni : )[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hoffman_ #60344 üzenetére
Nézd, ami engem illet a Chopin kb azt tudja, mint bármelyik Minisforum barebone. Ha tényleg a mobilitás az első, akkor még kevesebbet is, mert a szub-itx alaplapokkal a minis még kisebb is tud lenni, akár brick-el együtt is.
Az, hogy a brick lenne a hordozhatóság legnagyobb ellensége egy kijelző nélküli gépnél megintcsak erőltetettnek éreztem, de ennek hangot is adtam.
Nyilván ez a méret eleve egy leírhatatlanul kompromisszumos játék, szóval nincs túl nagy mozgástér, sok az átfedés.
És van rá esély, hogy egy ilyen csodát veszek Faternak következő gépnek, bár eredendően vmi integrált APU-s holmin gondolkodtunk a méret és a GPU miatt.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
hoffman_
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #60347 üzenetére
nem néztem utána a Minisforum gépeinek, de ha nem csal a pár PH cikkes emlékem, akkor horrodrága játékok ahhoz képest, amit tudnak. azok persze valóban lehetnek kisebbek. nem akarlak én meggyőzni, hogy szerezz Chopin-t, miért akarnálak. én csak annyit írtam, hogy a magam nemében nem sok hasonló van. ezek szerint más értékrendszer mellett pontozzunk. a brick egy véleményes dolog, csak éppen ez most az enyém, nem feltétlenül a horodzhatóság miatt, én alapvetően ellene vagyok.
#60348, rxmiss
de, a kevés alternatíva egyike. táppal és szállítással viszont már veri a 100k-t.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Jol látom , hogy az AM5 itx felhozatalból egyedül a GIGABYTE B650I AORUS ULTRA alaplapon van több monitor kimenet ?
1 x DisplayPort, supporting a maximum resolution of 3840x2160@144 Hz
* Support for DisplayPort 1.4 version and HDR. 1 x USB Type-C® port, supporting USB 3.2 Gen 2 and DisplayPort video outputs and a maximum resolution of 3840x2160@144 Hz
* Support for DisplayPort 1.4 version and HDR. 1 x HDMI port, supporting a maximum resolution of 7680x4320@60 Hz
* Support for HDMI 2.1 version and HDCP 2.3.
** Support native HDMI 2.1 TMDS compatible ports.
Valakinek van tapasztalata ezzel a lappal ? Intel lan nem nyekegős ?Rákeresve a forumon : Victorio forum társ vett ilyet
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- PlayStation 5 Pro teszt