Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz hoffman_ #60349 üzenetére

Mostanában okoskodtam - ill. találtam vissza ide a topicba is - mITX vs minigép témában. Konkrétan inkább olcsóbbak - akár jóval - mint mITX-ben egy hasonló gép. Inkább támogatásban van hiányuk ha hátrányt akarunk felhozni (meg a hűtés ugye, de ez inkább balansz/választás kérdése, hiszen a még kisebb méret miatt kell ezt feladni).

Csak egy példa: AMD APU-ból messze jobbat, újabbat kapsz, ami mobil fronton új, vagy már akár 1-2 éve megvehető, desktopon pedig várunk rá azóta is... +fejlettebb gpu, AV1, PCIe 4.0, USB4 portok/TB, DP, PD, egykábeles csatlakozás... ha már hordozhatóság, nemcsak hogy kisebbek, de szerintem inkább bónusz a külső táp ha az érvrendszered nézem: azt sem kell cipelned, viszont az új gépek bármilyen erősebb Type-C táppal elmennek ami elég sok helyen akad hordozás nélkül is.

Egyébként én is onnan indultam, hogy rákérdezzek, mi a különleges a Chopinban. Lekéstem. :D
    Nem vagyok képben, nemrég találtam ide vissza de pár mITX-et összeraktam régebben, nem láttam én sem az extrát benne. Így ismerve az érveket szintén azt mondanám, hogy spec igényre pont jó. Másra meg más, lásd akár a hordozhatóságot...

Új hozzászólás Aktív témák