- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victorio
aktív tag
válasz AxBattler #60028 üzenetére
Ugyanez a dilemmám volt nekem is, bazi drágák lettek az alaplapok.
De én minimum 6-8 évig hordok ki egy alaplapot, így a jövőbeni bővíthetőség is szempont. Ezért inkább úgy voltam vele, hogy inkább most fizetek többet, mintsem később cserélni kelljen mert valami fícsör nagyon hiányzik.Végiggondoltam mi az ami szóba jöhet, és végül a Gigabyte B650I Aorus Ultra lett a nyertes.
Leginkább későbbi SSD bővíthetőség ami erre döntötte a mérleget.
2db v4.0 M.2, 1db v5.0 M.2, 4db SATA - ennyi még mATX-nél is ritka. Nem lesz gond ha szokás szerint kifutok a tárhelyből.
AX 6E a WiFi, 2,5G az ethernet - ha egyszer lesz nagyobb netem ez is kihasználható.
Egyedül a kis M.2 SSD hűtő ventilátorától féltem kicsit, de egyben lejött a gyári bordával, föltettem egy passzív bazi nagy M.2 hűtőbordát helyette, most hangtalan, nincs semmilyen törpe kerregő.Sokáig csak figyeltem az árakat, végül a kanadai newegg akciózta. Szállítással együtt volt épp 100eFt alatt. Tudom, hogy így is szájhúzós az ár, de így nincs kompromisszum meg bizonytalanság. Mondjuk a garanciáztatás macerás lehet, de ezt bevállaltam.
[ Szerkesztve ]
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest