Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
yle_greg
aktív tag
válasz
TabiTom84
üzenetére
A 14-140 -et én nem cserélném le, de ez persze szubjektív.
Itt írtam róla, hogy miért olyan átkozottul jó: https://prohardver.hu/tema/micro_four_thirds/hsz_98519-98519.htmlSzerintem gondold végig, hogy milyen helyzetekben szoktál illetve tervezel fotózni, mert erről nem tudunk, így a tanácsaink nem biztos, hogy kompatibilisek az igényeiddel.
Ha a 12-60 -on az f2.8 -as szériára gondoltál, vagyis záridőt/DoF -ot szeretnél csökkenteni, az működhet, de a 12-60 az nagyobb és nehezebb mint a 14-140, így a "nem mutat valami jól" és a "kényelmetlen a fogása" kitételek csak még erősebbek lennének.
Hogy egy gép mivel mutat jól, abban különbözhetünk. Én Sullivan "Form follows function" mondását sokra tartom, így kevésbé zavarnak azok a látványelemek amik talán nem szokásosak, de megvan a maguk oka.
A kényelmetlen fogás az viszont nem vicc, mert ha az ember nem tudja jól fogni (ezért kényelmetlen) akkor kicsúszhat egy rossz kéz váltás közben, és a fényképezőgépek aerodinamikája csapnivaló, nem tudnak siklani és finoman landolni. Erre a problémára én nem másik obit javaslok, hanem egy grip -et, iszonyat hasznos.
Szerintem ami neked kell az egy grip,hogy jó legyen fogni a gépet, és egy vasaltcipő, hogy legyen mivel belelépni azok torkába akik lefitymálják a 14-140 -et. Egyébként ez egy meglepően kis obi, szóval szerintem nem néz ki hülyén egy kis gépvázon sem, de oké, szépészeti véleményt ne tőlem kérj. :-)
Szerintem egy plusz obi kéne neked, a 14-140 mellé, de hogy milyen, az attól függ, hogy mi az elvárás vele szemben. A kis gépváz szinte ordít a palacsinta obikért, pl, egy 12-32, ezzel szolidan nézhet ki az ember egy társasági összejövetelen. De rátehetsz egy fényerős prime-ot is, vagy az előző két funkciót egyben, a Pana 20 f1.7 -re sokan esküsznek ebben a fórumban is (nekem nincs) ha ez a gyutáv hasznos neked.
A hosszabbra látó üvegek, főleg, ha fényerőt is szeretnék már mind nagyok, nagyobbak mint a 14-140, szóval azzal nem lennél előbbre. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Bittorrent topik
- Mikrotik routerek
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Canon EF 24-105mm f/4L IS USM zoom objektív - Újszerű -
- Canon EOS 90D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM + Canon EF 50mm f/1.8 STM + 2 akksi
- Kiváló GoPro HERO 8 Black akciókamera + tartozékok 4K UHD!
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Sony FE 100mm f/2.8 Macro GM Lens (SEL100M28GM)
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 512GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 16 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4423, 100% Akksi
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest