Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
dpreview fórum szerint GM5-ön viszont már van

-
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
nem tudom eldönteni, hogy a lentebbi összeállításokból melyiket kezdjem el begyűjteni az oly 25/1.8 és 45/1.8 mellé. Természetesen nem egyszerre.
Cél: nagylátás, egy általános zoom, egy macro funkció, és egy kistele/portré funkció
- 12/2; 14-150; 60/2.8 macro
- 12/2; 12-50 (Macro funkcióval); 75/1.8
- 9-18; 12-50 (Macro funkcióval); 75/1.8
- 12-40/2.8; 60/2.8 Macro -
Lassú Víz
addikt
válasz
rumos14
üzenetére
Szerintem az M mód auto ISO-val épp olyan automata mód, mint az A vagy S fix ISO-val. Ha utóbbinál van létjogosultsága az expo korrekciónak, akkor az előbbinél is.
GM1-em nem volt, sajnos ebben a kérdésben nem tudok segíteni. Olympusnál tudom, hogy csak az alsó és felső ISO határérték állítható, egyéb karakterisztika nem. Talán az SCN módok között eltérően viselkedik a sport és gyerek témánál, mint pl. a tájképnél. De olyan ritkán használom a téma módot, hogy erre a megérzésemre senki ne alapozzon semmit.

-
rumos14
nagyúr
válasz
Lassú Víz
üzenetére
nem tud ilyenkor expo korrekciót - ez sztem nem igazán probléma.
egyáltalán mi a default záridő mondjuk a 25/1.7-nél? az ekvivalensnek megfelelő reciprok, 1/50s? az lenne a cél, hogy ha veszek egy GM1-et 25/1.7-tel, akkor ne 1/50s záridőt kapjak, mert azzal tutira bemozdul a gyerek, 1/125s-et szoktam rögzíteni A7-en, persze magasabb lesz az iso, de inkább több zaj mint bemozdult kép. -
m3ss
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
g6-on sem volt manualban, ha jol emlekszem.
egeszen kriminalis, amit a gyartok csinalnak amugy...canonon nincs auto iso vakuval. aztan av-ben van pl 1/125, 1/250 limit..kozotte? sorry. gyorsabb zarido esetleg sporthoz, gyerekekhez? sorry. manualban expo korrekcio? nono. legalabbis 6d-n. de a zarido opciok 5d3-on sem jobbak...
sonyn Av-ben nincs lehetoseg zarido limitet allitani..csak manualban hasznalhato normalisan auto iso.
m43-on kb elfelejtettek ezt az egesz featuret.
fuji az egyetlen gyarto aki ezt meg tudta oldani tisztessegesen... -
Lassú Víz
addikt
válasz
rumos14
üzenetére
Csak azt tudom, hogy Olympusnál engedélyezni kell a menüben, és nagyon régi vázak is tudják. Viszont nem tud ilyenkor expó korrekciót, ami rohadt idegesítő. Ezért M módban inkább fix ISO-t használok, azt könnyebb odébb állítani a tárcsával, mint auto és valamilyen fix között ugrálni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
aginor
üzenetére
Köszi a lehetőséget, annyit nem makrózom, hogy számomra megérje venni egyet, ráadásul van egy jó manuál makróm.
hibavissza Az jó kis ficsőr. FT ezzel a progival bármilyen natív obival müxik, 10 lépésben végighalad a megadott tartományon, kicsit fapados, fizetős, nem fejleszti...rumos14: ha jól tapasztaltam a Pana ezt nem engedi, (esetleg a legújabb gx80??)még manuál obival S módban se, hiába állítod autoiso-ra, mindig alapértéken van.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Gx80-ban van ultra gyors focus stacking. Még nem nagyon jutottam el a teszteléséig, csak kattintottam párat ezzel. A 7 db fókuszlépcsőt kb. 2 másodperc alatt ellövi. 3 fókuszmezővel még kézből is meg merném kockáztatni. Elég jól kezeli a PS stacking ezeket a kis bemozdulásokat.
Régebben nézegettem, hogy hirdet itt egy váci tag GX80 kitet. Mikor rászánom magam a vásárlásra már nincs fent a hirdetés. Irány a Media Markt. Most megint hirdeti 155-ért....miért vette le? 170-ért is elvittem volna

-
aginor
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Fókusz léptetéshez szerintem csak a natív obik jók (adapterezett 43-as szerintem nem), abból is lehet, hogy csak Pana, ennek nézz utána szerintem. Így vagy a PAna 30mm vagy Oly60mm, amik szóba jöhetnek, attól függően, hogy az Olyval működik-e a léptetés.
Ha nem találsz róla semmit, akkor egy Olym van próbára, ha gondolod. -
rumos14
nagyúr
kérdés: amelyik m43 gép nem tud auto iso-t M módban, ott milyen szabály szerint történik a záridő beállítása A módban? mondjuk GM1, Pana 25/1.7, milyen záridőt fogok kapni, hogyan emeli az iso-t? ideális esetben szeretnék pl. 1/100 záridőt fixen, a rekeszt én választom, az iso-t állítsa a gép a fényviszonyok szerint - ez lehetséges? korábban használt Sony NEX gépeim ezt nem tudták és nagyon utáltam én állítgatni az iso-t. újabb ILCE gépek mint tudják,belépő szinten is.
-
MrChris
nagyúr
válasz
aginor
üzenetére
Szoktam állványról makrózni, nincs AF makrobim, ilyenkor pedig nekem jól jönne a pin point tapifókusz. Meg van egy androidos appom Pana vázhoz ami fókusz léptetést tud csinálni focus stacking képhez. Ezt most kézzel csinálom, lassabb is meg megmozdul. Ha sokat makróznék megvenném a 60-ast.
-
aginor
veterán
Makrózásra úgy általánosságban felejtős az af. Működik, de csak nagyon limitált formában, teljesen statikus témánál, leginkább állványról. Ebből a szempontból az adapterezett 43 objektív sem rosszabb szerintem, mint bármelyik másik. Gyorsan mozgó dolgokat valóban nem fogsz vele elkapni, de azt a natív 60-as makróval sem nagyon (igazából szerencse kérdése).
Lassú Víz: köszi a kiígazítást.
Szerintem is a natív Oly 60mm a legmegfelelőbb választás, de az nem jön ki 50k-ból. 
-
Lassú Víz
addikt
Nem ugyanarról beszéltek. A 4/3-on 2,8-as objektív adapterezve m4/3-on is 2,8-as lesz, vagy ugyanígy bármely más rendszeré is, aminek nagyobb a bázistávja. De, ha makrózási céllal kerül be a bázistávot növelő közgyűrű, és emiatt az optika nagyobb felületre vetíti ki ugyanazt a fényt, a képérzekelőre érkező fotonok száma csökken, tehát igazad van, csökken a fényerő.
Szerintem is Oly 60, főleg, hogy némely vázon teljeskörűen támogatott vele a fókusz sorozat. Az elkészítéstől az összefűzésig.
-
80hun
addikt
válasz
aginor
üzenetére
Adapterezett AF obival felejtős az AF használata makrózásra , főleg mozgó témára túl lassú bármilyen gépen.
Statikus témára meg csak kényelmi megoldás az AF.
A fénymérés manuál obiknál is megmarad.A közgyűrű csökkenti a fényereőt.
Ha kell az AF nincs választás Oly 60 + esetleg közgyűrű.
A sigma 60 is elég jól viseli a közgyűrűzést. Ami még alkalmas lenne rá nem makróből az a Oly 75/1.8.
Sajna az obik nagyrésze elvérzik közgyűrűzésnél.

-
aginor
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
?!
Milyen hatással van a fényerőre meg a rajzra egy lencse nélküli műanyagdarab?
Az objektív csatlakozása 43 azt egy elektronikus adapterrel fel tudod tenni m43 gépekre és minden megmarad (rekesz, af, fénymérés, stb.). Max a fókusz sebessége, mgbízhatóséga lehet hátrány. -
hibavissza
veterán
válasz
aginor
üzenetére
Jó, de az adapterezés nincs jó hatással a fényerőre és a rajzra. A 2,8 meg már amúgy sem valami megváltás. Mondjuk makrónál ez nem téma.
Az igaz, hogy Sigma 60 + 40-150 kit + valami közgyűrű, előtét lenne a legolcsóbb megoldás. Csak az AF 100 2,8 makró annyira elegáns lenne. -
aginor
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Sigmával van af.

-
hibavissza
veterán
és Aginor: köszi! Nekem AF-es kéne. Ezzel hármat ütnék egy csapásra makró, portré, tele. Kézenfekvő a 60-as Olympus, de akkor még kéne egy tele is. A 35-100 2,8 erősen be lett árazva. Ha ennyit kiadnék objektívre, már rég nem lennék a rendszerben.
Annyira kézenfekvő lenne áthozni egy 100-as makrót mft-re. 150-et szó nélkül fizetnék érte.(#77262) de!: Nekem mindegyik kép kicsit szűk. Fényerős mosodás nagykedvencem a PL 25. Ezzel nem lehet rossz képet készíteni szerintem. Kicsit fakó színei vannak, de ezen könnyen lehet utólag segíteni.
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Tokina AF 100/2.8 van még.
Régiekből a Nikkor 55/3.5 micro-t ajánlanám
Vagy a gyári Oly 60-at , de a Pana 30 macro is egy jó kis obi. -
aginor
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
vagy Sigma feladapterezve. Árulnak is most egyet 55k-ba ha jól emlékszem. Bár ez 105mm..

-
hibavissza
veterán
100 2,8 Macro csak manuál fókuszos Rokinon létezik?
-
MrChris
nagyúr
válasz
aginor
üzenetére
Ez nem így van. Nyers fájlt is már konvertálva mutatja a Lr a Develop képernyőn, a saját alap profiljával. Másképp nem is lehet megjeleníteni a raw-t. Amit esetleg Library/Import nézetben láthat általában más színekkel, az a raw-ba integrált alacsony felbontású jpg. Nincsenek további Panasonic színprofilok Lr-ban, esetleg huelight-ot lehet letölteni 15 dollárért vagy kalibrálni színábrával...
A gyárilag mellékelt progi a Slkipyx ezer éves Light verzió, az újat 6/7pro-t kell használni, de semelyik szoftverrel sem lehet pont ugyan olyan színeket csinálni mint a váz jpg, ha egyáltalán olyat akar, én biztosan nem. Nagyon rossz a váz élesítése is, részletek elvesznek. Az újabb 16 megás vázak jpg motorja már jobb. -
aginor
veterán
válasz
INTELligent
üzenetére
A fényképezőgépen a színezet és egyébb beállításoknak megfelelően látod a képet, míg LR a sima nyers fájlt mutatja. Próbáld meg a gyárialg mellékelt szoftverrel, ott nem lesz különbség szerintem.
-
INTELligent
senior tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
A monitorom nincs kalibrálva, az igaz, viszont meglepődtem, hogy óriási a különbség az lcd-n és a pc-n látott képek esetében, jóval nagyobb, mint egy ősrégi kompakt gép esetében, az lcd szaturációja pedig alapbeállításon van, ja és raw-ban dolgozom, nem jpeg-ben, megnézem, lehet valamit nem vettem figyelembe, köszi!
-
Lassú Víz
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
A jpg fájlban egyáltalán nem biztos, hogy van színprofil. A program, amivel nézed tud-e színprofilokat kezelni? Milyen monitoron nézed? Kalibrálva van? Még az is lehet, hogy a fényképezőgéped LCD-je túlszaturált, vagy csak más a színhőmérséklete.
A legnagyobb színteret érdemes használni, raw -> adobeRGB -> sRGB. A kisebb színtér miatt elvesztett árnyalatok már nem jönnek vissza. Ha kidolgoztatod abba kell menteni, amit a labor vagy nyomda kér.
-
törölt tag
(#77262) de!
A Sigma 30mm f1.4 szerintem nagyon jó obi és ha Neked ennyire bejön ez a gyútáv, akkor nincs értelme azon fennakadni, hogy nem a klasszikus általános használatú obi, nem is portré, hanem a kettő között van valahol. A téma kiemelése pedig nyilvánvalóan fontos, ehhez kell a fényerős obi és/vagy a nagyobb szenzor. Erre ez az obi egy kedvező árú és jó képminőségű alternatívát kínál.
(#77264) INTELligent
Silkyt használsz? Mert abban pl. a GX7 színei benne vannak, de a legjobb eredményt a Silky standard színprofiljával hozza. Lightroomnál színprofil sajna egy darab sincs, emiatt sokkal nehézkesebb a dolog.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Azt eddig is tudtam, hogy a Panák színei nem hasonlíthatóak az Olyéihoz, viszont most azzal is szembesülnöm kellett, hogy import után még a jpeg is fakóbb annál, mint amit a G5 lcd-jén látok, ilyenkor van arra vmilyen lehetőség, hogy gyorsan "visszaállítsam" a látott állapotot? (gondolok én olyanra, hogy esetleg a jpeg által használt preset elérhető-e a gépen?/milyen színteret érdemes használni-ezt a gyárin hagytam-, az jelenthet különbséget?)
Köszi a válaszokat! -
de!
csendes tag
válasz
Ear001
üzenetére
A fókusztáv csak az egyik. A másik meg az, hogy ezzel sokkal jobb eséllyel összejönnek egész alakos képek életlen háttérrel, mint 20/1,7-tel, a 25/1,8-cal vagy a 45/1,8-cal.
A 45-tel sokszor nincs hová hátrálni, vagy ha van, akkor közéd meg a tárgy közé mászik valaki. A másik kettő meg rövidebb, és ahogy elnéztem, azonos rekesz mellett a 30-as, ha ugyanazt ugynakkorára lekézepzve lefotózom, akkor életlenebb hátteret produkál. Pana 20, Oly 25 és a kicsi Sigma 30-cal kísérleteztem 2,8-con.
Emiatt meg az ára miatt döntöttem a Sigma 30/1,4 mellett, a Pana vagy Oly 25 rovására, akármilyen dög nagy is.
Ne értsétek félre, nincsen beteges bokeh-mániám, csak néha le akarom fotózni a kölykeimet vagy a családomat, kiemelve őket a háttérből. Korábban az ilyesmik, mint alább, nehezebben álltak elő.
-
de!
csendes tag
Nem akarok vallásháborúba kezdeni a gyújtótávolságokat illetően, csak elmondom, hogy mit tapasztalok a Sigma fix 30-asaival.
1) Már a Sigma 30/2,8-at is imádtam. Ha fölment a vázra, nehezen jött le. Főleg sötétedés után könyökölte ki a Pana 20/1,7 vagy az Oly 45.
2) 1-2 hónapja bevállaltam a Sigma 30/1,4-et. Van vele macera, mert egyrészt bazi nagy a kit zoomokhoz meg a fixekhez képest, meg ND szűrő nélkül nem lehet nappal mit kezdeni az 1,4-gyel 1/4000-es záridő limit mellett.
Mégis: nyaralás alatt más fixet nem használtam. Ha szűk volt, jött a 9-18, ha távcsövezni kellett, jött az Oly kit 40-150. Az a 30 ott nagyon jó helyen van a 18 és a 40 között.
A Pana 20/1.7-nek még látszik egy kis élettere beltérben, ahol azért a 30 néha szűk. (Beltérben a 45-tel klausztrofóbiám volt.) Azt legalább egyszer elővettem.
Nem tudom, hogy mikor kerülök legközeelebb olyan helyzetbe, amiről azt gondolom, hogy feltétlenül az Oly 45-tel kellene megoldanom a Sigma 30/1.4 helyett.
Tehát ne húzzátok le a 30-ast a listátokróll, csak azért, mert olyan hülye szám.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
üzenetére
Yongnuo 560 IV vagy 660 manuális. 30 ezer a Mikrosatnál újonnan. Benne a rádiós adó-vevő, több csoportba szervezhetők, tudod a gépen lévőről állítani a távoli vakuk villanási erejét csoportonként.
AliExpressznél 3 vaku + kioldó -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
üzenetére
A kettő közül a YongNuo a költséghatékonyabb, bár nyilván a kevésbé megbízható is. Ha a vaku topikot fellapozod, vagy nézel Amazon értékelést, akkor azért van rá panasz, bár szervizelhető itthon is (Mikrosat). Olcsósága miatt nagyon elterjedt. Én különutas megoldást választottam Godox TT600 manuális vakukkal (ebben is van vevő- és adóegység is). Árban mint a YongNuo, de valamivel megbízhatóbbnak mondják, HSS-t is tud, illetve a teljes rendszerben több fantáziát látok most, mint a YongNuoban. Beszerzése nehézkes EU-ból, az Amazonról akasztottam le végül.
-
törölt tag
Látom már. A Cactus meg a Yongnuo rendelkezik vele.
-
törölt tag
Nem muszáj a TTL. Az már jó ha van rajta egy csatorna választó meg egy "+/-" gomb. Ezt találtam. Van olyan is amelyik vakuban már benne van a vevő?
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem túl sok. TTL-t csak optikai vonalon kapsz (Oly vakukon kívül Nissin, Metz van).
Rádiós vonalon manuális vakukkal tudsz operálni, pl. Yongnuo, Godox stb., illetve a Cactusnak van HSS képes megoldása. Kb. ennyi jelenleg. A Godoxnál van a tervek között TTL képes rádiós kioldó MFT-re, de miután arra is nyár eleje óta várok, hogy a HSS képes kioldójukat kiadják a Canonon kívül másra is, túl sok reményt nem fűznék ahhoz, hogy mostanában kihozzák... -
törölt tag
Milyen megoldások vannak vezeték nélküli vakurendszerekre?
-
eeXaa
addikt
..adna valaki némi támpontot, hogy mennyit érdemes egyáltalán kiadni egy jó álapotban lévő GH2 ért?
-
Balinov
titán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Koszi sracok, feltetlen kiprobalom a kovetkezo alkalommal. Sigma eleg gyors, szoval bizakodo vagyok.
Talaltam meg par tesztvideot YT-n, nekem elegge muszalykirpobalni kategoria azok alapjan, plane,hogy meg D5000/D90 idokbol total raszoktam a SAF-re (majd a back button focusra). Majd ha otthon rohangal anyueknal a gyerek a kertbe, jol kiprobalom.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
E-M1-en PDAF-fel megtámogatva van bája a C-AF Tr módnak. Nem kell görcsölni a fókuszmezővel. Középsővel megfogod, és utána picit mozdítasz a gépen a téma meg marad fókuszban, mert átteszi a fókuszterületet. Hétvégén cirkuszban fotóztam az 50-200-zal. Gondoltam a második részben kipróbálom, utána jött a felismerés, hogy így kellett volna az elejétől csinálni.
Próbáld ki, aztán eldöntöd, hogy mennyire válik be nálad. -
Ear001
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
Kipróbáltam, de nem lettem nagy rajongója.
Az objektívtől függ a tempója persze, nagy fényerejű fix gyorsabb mint a sötét tele, de ez nem hiszem, hogy meglepetés lenne. Gyerek fotózásra én felrakom valamelyik fixet, ha olyan a szitu, akkor arcfelismerést, lassabb sorozatot és uccu. Ha valami itt nem kerek, kevés a fény, élességhatáron belül vagyok, túl nagyot mozdítok a gépen és bemozdul, stb, akkor ezen a követő fókusz sem segít.
Autót meg végképp nem fotózok vele. Ha mozog és van elég kontraszt a témán, akkor a lassú sorozat minden egyes képén külön tud élességet állítani, ha meg nincs, akkor meg a követő AF sem tudja megfogni, semelyik üzemmódban.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Megnézegettem. A kis huntolás bezony van, zavaró, feleslegesen csinálja. Szerintem nem esnek szét a pixelek, mint az Olynál hanem életlenséget látni. Mondjuk engem nem érintene, nem így használom, főképp ilyen erős napon, szűk rekesznél. A svenkesnél sajnos a lombokra koncentrálta a huntolást.
A 24/25p képi hatása ilyen én ebben használom, jobban szeretem, mint a brazilsorozatost. Szerintem qrva éles a videó és jók a színek, jó kiinduási alap, a stabi pedig nagyon-nagyon kellett! A zajosabb mekkora iso-n készült?
Ekkor mi a túlparton voltunk, ott sajna nem voltak ezek a jó kis hullámok, pedig a gyerekek élvezték volna. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Az is megér egy kérdést, hogy a Sony gyárt e, fejleszt e egyáltalán Axxxx-re objektívet, nekem úgy tűnik nem, őket segíti ki a Sigma ezekkel, most kapnak egy nagylátót, valszeg jó lesz mint a többi, mert a dp0 kompakton elég jól szerepel. Meg jön még erre a gyutávra a Samyang fél kilósa negyed milláért. De hát ez legyen a Sony rendszer tulajdonosainak a problémája, csak azt nem értem, miért a m4/3 fórumán kell fényezni, hogy évek után végre ritka öröm érkezett, van egy új obi és jajdesajnálom ez nem jól hangzik 4/3-on!
-
Balinov
titán
Sracok,
EM-5-el eddig szinte kizarolag S-AF-et hasznalok, meg persze Nikont feltekerve MF-t, de most 1 hete eszrevettem, hogy van a nem ajanlott C-AF mellett egy tracking C-AF is.
2 kerdesem lenne ezzel kapcsolatban.
Elso: Racsavart uveg szamit-e az AF sebessegben tracking CAF eseten? Pl 12-50 vs Sigma30/2.8? Ha igen, szamottevo-e vagy sz**rjam le?
Ketto: Gyerkocre hasznalja-e valaki a koveto CAF-et? Par videot neztem errol. pl.ezt, 9FPS modban egesz jonak tunik, igaz az nem latszik,hogy milyen zaridovel/ISO-n lott a video keszitoje. az kulon erdekes,hogy itt pl low-FPS modban, valahogy en jobb kihozatali aranyt latok a video alapjan, kikapcsolt IS-el meg talan meg jobb egy hangyabokanyit.Kinek mi a sajat tapasztalata?
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
-
törölt tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Szerintem egyszerűbb lenne beismerni, hogy nem gondoltad meg eléggé, elsősorban kinek gyárt a Sigma objektíveket. Ezért röhögtél a Canikonon. Aztán rájöttél és ez jó. Az már kevésbé, ahogy reagálsz...
-
MrChris
nagyúr
válasz
INTELligent
üzenetére
Mindegy, hogy rajta van vagy sem. Nem kell vele foglalkozni, magától is csinálja minden bakapcsoláskor. Praktikus csak akkor levenni az obit ha cserélni is akarod.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Ha az újdonsült szerzeményemen (G5) szeretném szoftveresen letisztítani a szenzort, akkor az obit levegyem a gépről/rajta hagyjam/mindegy? Egyáltalán érdemes bizonyos időközönként ezt mindenképpen megtenni, vagy csak ha a szenzor "érezhetően" porosodik?
Köszi előre is!

-
aginor
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
Én apsc-hez viszonyítva nem látok drámai különbséget zajban, de van akinek a full frame sem elég "tiszta"..

-
Lassú Víz
addikt
válasz
silmatauki
üzenetére
Persze az utolsó mondatod kellett ide, mint egy falat kenyér.
Nem volt a5000 vs MFT vita. Eddig. Remélem nem is lesz. -
Matska
senior tag
Sziasztok. Oly e-pl6-nál az LCD kijelző fényerejét lehet állítani? Csak mert sehol sem találtam.
-
-
Tikakukac
titán
Oly váz és Pana obi kombó mennyire szereti egymást? Sikerült nevetséges pénzért elhozni végül az E-M5mkII-t plusz jön majd vele egy G7 12-60 kit is meg pár apróság a stúdióba, de addig van 2 hetem és akkor vadászok egy kitobit az Oly-ra ha azzal jobb. Utána úgyis eladom őket. Vagyis majd kiderül, de videó miatt a Pana maradósabb.
-
Mercutio_
félisten
Kutyámmajom!
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Pletyka szerint a Sigma dp0 quattro kompakt obiját bajonettezik m4/3-ra meg sonyra. A többi sigma is a kompaktokról jött, dp1 a 19, dp2 30, a 60-as kakukktojás, valszeg a dp3 50-esében kevés fantázia van.
Féltem a gyűrű hiányától, de kb ezt az esetet kivéve nem sok relevanciája van számomra. A manuál fókusz redukálódott a tapifókuszra, elvégre ugyan az a cél, de könnyebb vele megvalósítani. Még videónál is rendszeresen használom. Telefonos tapifókusz már G6-on is van. Nagyon ritkán wifizek, zabálja az akksit. GX80-on milyen gyors? Nálam 1.5mbájttal jön át az adat. A hdmi-n van tiszta jel? -
hibavissza
veterán
válasz
üzenetére
Sigma 19, 30, 60 f2,8 van Canikon bajonettel? Erről a három nyomorult objektívről beszélünk. Ezek nélkül a Sony APS-C MILC vonal natív objektív kínálata elég röhejes lenne. Mondjuk ezekkel is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#77210) MrChris: GX80-on teljesen rendben van a manuál fókusz tapi kijelzőn (ráadásul telefonon). Semmivel nem kényelmesebb előre nyúlkálva tekergetni egy gyűrűt.
-
MrChris
nagyúr
-
Matska
senior tag
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy mik a tapasztalatok a pana 14mm-es f2,5 objektívjével. Elsősorban éjszakai városi használatra és csillagfotózásra használnám. Érdemes ilyenbe fektetni?
Más kérdés, hogy 12-32 volt az eredeti elképzelés de azon nincs MF állító gyűrű. Ha jól sejtem akkor anélkül nem is lehet manuálisan állítani a fókuszt? ( Bocsánat ha nagyon láma kérdés...)
-
Schanyee
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
én ebből ezt így nem tudtam egyértelműen kivenni, de lehet reggel van még

-
Mercutio_
félisten
Mi a tosz van, kihalt a Sony topic, hogy ide jön mindenki e-penist méregetni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
hibavissza
üzenetére
"Igen, nekik nagy szükségük van Stigma üvegekre.
"Jól látod, ez pontosan így van, ennek megértéséhez elég végignézni a Sigma kínálatán.
Egyértelműen a Canikon a célpiaca a cégnek, a MILC paletta együttvéve is csak a futottak még kategória mellettük.(#77204) madgie
Az a srác, akitől tegnap a Samyangot vettem, az A7 II-höz MC-11 adapterrel a Canon 135mm f2-es üvegét használja. Az egyik nagy kedvencem lenne az az üveg nekem is és nem érdekelne, kinek jobbak a felbontási értékei...
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Éppenséggel egyre több CaNikonos fényerősfixes vált Art-ra, amit amúgy én sem értek, de valószínűleg elvarázsolja őket a dxo érték meg a tankönyv-bokeh.
-
törölt tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Gondolom, tudod, hogy az a Canikon.

Új hozzászólás Aktív témák
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

meglesem

, de mindenesetre köszönöm, mert sok hasznos infót kaptam, akkor nekiesek és alakítom a saját ízlésem szerint

Nem volt a5000 vs MFT vita. Eddig. Remélem nem is lesz.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"