Hirdetés
- Mostantól több képkockát generálhat az új Arc meghajtó
- Önmagában is értékesíthetőnek tartja a Vera CPU-t az NVIDIA
- A sufni mélyén született a Galax Titan RTX Hall of Fame VGA
- Rég elfeledett képaránnyal nyúzhatjuk a múlt nagyjait az AYANEO kézikonzoljával
- Ráncfelvarrás után marad nagyjából ugyanaz a Minsforum OCuLinkes mini PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Egyrészt sajnos az éjszakai égbolt elég utómunka-intenzív, másrészt a régi szenzor elég zajos hosszú záridőn és magas ISOn. Én is szenvedtem rendesen a PL3-mal, amiben ugyanaz a Pana szenzor volt, mint a PL2-ben; az EM5-ben lévő Sony szenzor viszont zseniális ilyen téren.Friss termés, ha már Tejútról volt szó: szombat éjjel egy ismerőssel Drégelyváron voltunk, hátha sikerül még Perseidákat és szép tiszta csillagos eget látni... az időjósok legalábbis tiszta eget jósoltak... jah. Frászt. Körbe felhős, és észak felől nagggyon sűrű villámlásokkal kísért vihart vonult tőlünk nyugatra, s eléggé aggódtunk, hogy csak ne jöjjön felénk is, mert a kocsihoz 40 perc séta esőben csúszós hegyoldalon nem hangzik túl poénnak.
Bár körbe felhők voltak, felettünk szerencsére egész tiszta volt, s bár Perseidákból nem sokat láttunk (abba az irányba elég felhős és fényszennyezett volt), de a Tejút még a pára és falvak-városok fényszennyezése ellenére is kivehető volt.Naszóval, így nézne ki a kép ha jpg-ben lőttem volna.
7.5 halszem, 30s (a max, mielőtt a csillagokból csíkok lesznek), ISO1600. Valamiért így sötétebb, mint este a gépen visszanézve a képet...Ez pedig rawból gyors hozzányúlás: egy kis defish és crop, +1.65 EV, + selective tone, fehéregyensúly, kis kontraszt, egy adag vibrancy
S egy a másik irányból:
Kutyus: néztem jópár trackerrel lőtt képet, s 1-1,5 percig (uwa obival) még nem olyan vészes a táj elmozdulása (főleg, ha eleve sötét).
GoTo: ha csak Tejút szélessel, nem pedig mélyégi objektumok telével / távcsővel, akkor szerintem nem annyira fontos a goto, s a Polarie Vixen a legkisebb, amit fentebb linkeltem. Nem tudom, láttál-e már ilyet élőben. Egy hivatásos time-lapse fotós és stop-motion animátor ismerősöm pl. utazáskor pont azt szokta magával vinni, amit linkeltél. Az állvány-rész nem szétszedhetőre van tervezve, egy fél kisbőrönd a cucc, és elég sokat elvisz a felvihető tömegből; meg utána cipelni is...
Studi: juteszembe, rég nem olvastam a mestertől...

Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Bittorrent topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- NiMH akkumulátor
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512 /// Számla + Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyrészt sajnos az éjszakai égbolt elég utómunka-intenzív, másrészt a régi szenzor elég zajos hosszú záridőn és magas ISOn. Én is szenvedtem rendesen a PL3-mal, amiben ugyanaz a Pana szenzor volt, mint a PL2-ben; az EM5-ben lévő Sony szenzor viszont zseniális ilyen téren.