Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PNP

őstag

válasz MrChris #67445 üzenetére

És 1.28... (a Pana 4K alatt tovább croppol, de ez minden objektívet érint)

Ha holnap esz időm, lövök tesztképeket. A sarkokon az életlenedés leginkább olyan objektívnél jön elő, ami eleve gyenge a szélek felé (pl. 35/2 IS), de úgy láttam, hogy az összes objektíven segít, nem is keveset.
    Amit szívesen kipróbálnék, az a Sigma 35/1.4 Art, Metabones XL adapterrel. Az az obi nyitva is éles, amit leméretez az adapter. Fényerőben annyit ad, mint egy Voigtlander (f/1 alatt), ami viszont szerintem használhatatlan nyitva, és még értelmezhető AF-t is kapsz mellé.

Viszonylag ritkán emlegetett pozitívum, hogy objektív cserélgetésnél a szenzor tiszta marad.

Drága cucc (Canonra 650$), nyilván nincs rá mindenkinek szüksége, nekem nagyon megérte, mert nem kellett két rendszert kiépítenem. Optikailag nagyon jó (természetesen tartottam tőle, hiszen mégiscsak plusz elem, ehhez képest élesebb képeket kapok, mint full frame-en - legalábbis érzetre, emlékezetből. Szóval ez csak benyomás, nem kell komolyan venni, de majd összehasonlítom egzaktabb módon is.), mechanikailag hibátlan, ami fontos volt, a szorzó csökkentésen túl, hogy blendejelet átvigye, és a stabilizátor működjön, ez is tökéletes. AF kellemes bónusz, természetesen ebben (és méretben) a natív M4/3 optikák lényegesen jobbak.

És természetesen ha tehetném, Sony A7akármivel videóznék, de rögtön utána a sorban ez jön. Canikon meg nincs sehol.

Új hozzászólás Aktív témák