Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • scarabaeus

    őstag

    válasz HollyBoni #43889 üzenetére

    Fél üveg Becherovka elkortyolgatása után fórumozás nem célravezető, na mindegy, előzménynek ennyi.
    Egyetértek én veled, amikor azt írtam, fényképezésnél akkor veszem elő a HDR-t, mint eszközt, amikor szükségesnek látom, nem pedig azért, hogy szemkifolyós durrbelehádéer legyen, akkor ilyesmikre gondoltam. Az én 24 fényértéket átfogó szememmel szenzor ne versenyezzen (jó, megjelenítő se, az igaz), mivel ha nem is egyszerre, egy ponton, de az agy által kreált modellben a teljes képen viszont egyszerre látom a sok-sok fényértékkel eltérő dolgokat, a nagyságrendekkel kevesebb fényértéket átfogó szenzor nem fogja azt adni, amit én láttatni akarok. Persze, a papír, és a monitor sem, de talán még az a legkevesebb kompromisszum, ha az "emlékképet" (mert esetemben erről beszélhetünk), a legjobban tudja közelíteni. Akkor pedig nem bukik be a föld, nem ég be az ég. Én láttam azt a fehéres (nem fehér) eget, láttam azt a füves rétet. A szenzor nem látta, nem úgy látta.

    Egy tengerparti kápolnába betérve láttatni akartam a tengert, láttatni akartam a kápolnát. A sima expó a beltérre, GX1-gyel (gondolom, a jpeg tovább rombolódik, mindegy, a lényeg átmegy) :

    Az ablak és a tenger felé fordulva:

    Ez egy HDR egyik összetevője volt, a se nem az ablak, se nem a beltér összetevője. Nem ezt akartam, nem ezt láttam. Amit láttam, az ez közelíti meg legjobban, Luminance HDR-rel feldolgozott három képből.

    [ Szerkesztve ]

    Quoth the Raven "Nevermore."

Új hozzászólás Aktív témák