- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az aktuális Xbox konzolokon is megfogja majd a játékos kezét a Copilot
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Ez nem bug ez feature
Amúgy hosszú záridős expónál a zajszűrés miatt csinálja, ugyanannyi ideig csinál egy fekete képet és az alapján kiszűri a szenzoron kialakult zajt, majd kivonja a kapott képből. Nekem pana g3-nál azt hiszem csak 5 mp fölött csinálja, de ha zavar a beállításoknál ki lehet kapcsolni és akkor nem kell várj miatta.Ha jól tudom, minnél tovább nyitva van a zár, annál jobban melegszik a szenzor és annál jobban zajosodik a kapott kép. Ebben a pana szenzorok nem a legjobbak, mintha valaki panaszkodott volna már, amikor éjszakai fotót csinált, sokkal jobban zajosodott mint más gyártó szenzorai (egyébként a régi oly-kban is azt hiszem pana szenzor van). Ettől függetlenül én csináltam már vele jó pár nekem nagyon tetsző fotót akár 20-30 mp-es expókkal egy éjszakai fotózás során, de csillagokat fotózni azért nagyban más a helyzet mint épületeket. Egyébként ezeket az infókat kezeljétek fenntartásokkal, én csak olvasgatom a fórumokat, nem nagyon értek hozzá.

jjeahh: Ezt is vedd úgy, hogy hallomásból mondom, de az első szériás oly-k fókuszát nagyon nem dicsérték. Másrészről a régebbi pana gépek jpg-it sem. Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy például portré fotózásnál a gyors és pontos fókusz jóval többet számít mint a gyárilag tökéletes jpg. Például lemaradsz egy jó pillanatról vagy a kép mellé fókuszál az sokkal bosszantóbb, mintha utólag még kijavítható kevés munkával a szín. Nekem pana g3 van, és ha nem jpg-t használok az nem azért van, mert nem tetszene, én bőven meg vagyok a színeivel elégedve, hanem mert raw-ból jóval többet tudok kihozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Diablo IV
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Call of Duty: Warzone
- Jobb zajszűréssel és okos funkciókkal töltve megjelent az Apple AirPods Max 2
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower workstation /számla- garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy hosszú záridős expónál a zajszűrés miatt csinálja, ugyanannyi ideig csinál egy fekete képet és az alapján kiszűri a szenzoron kialakult zajt, majd kivonja a kapott képből. Nekem pana g3-nál azt hiszem csak 5 mp fölött csinálja, de ha zavar a beállításoknál ki lehet kapcsolni és akkor nem kell várj miatta.