Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
raziel01 #3696 üzenetére
Itt készült adásvételi, szó sem volt 300E javítási költségről lehet egy egyszerű ic csere megoldja, de abszolút nem ismerjük a részleteket úgyhogy ne hozz ilyen példákat én csak általánosságban írtam a lehetőségeket nem tanácsnak írtam! Amire válaszoltál üzenetre az elején le is írtam de lehet az kimaradt.
Én ezt a kapugaranciát sosem értettem, min 3 napot szoktam adni és én is elvárom ha veszek valamit, főleg ha azt kipróbálni nem tudod átvételkor.Az idézőjelben leírt jogszabály pedig mindenkire vonatkozik.
-
raziel01
veterán
válasz
Fox Mulder #3695 üzenetére
Eleve adásvételi 99%ban nem szokott készülni. Másrészt totál nem ertem minek kell ilyen tanácsot irni, hogy ő fizessen bármit is. Ha 300 ezer a javítás akkor te kifizetnél 150 ezret csak ugy egy full random embernek? Gondolom a vevő bepróbalkozott hátha.
Nem autóról beszélünk ahol esetleg lehetne ilyenről beszélni. De ott is általában kapugarancia van. Eszembe nem jutna garancia nélküli terméknél verni az asztalt pedig már vagy 20 éve vásárolgatok neten. -
válasz
Ron Swanson #3694 üzenetére
Ez nem a te gondod, gondolom kipróbálás megvolt átadásnál, adásvételi készült amiben leírtátok, hogy nincs rejtett hibája, az, hogy ő továbbadta és ez idő alatt nála és a következő vevőnél rendeltetésszerű volt e a használat te nem tudhatod.
Ettől függetlenül felajánlhatod, hogy együtt fedezitek a javítás költségét de én ilyet akkor csinálnék ha az eladott gépet biztosan be tudom azonosítani, hogy a sajátom volt e.
Sokak számára nem ismert, de magánszemélyek közötti adásvétel esetén is érvényesek a Polgári Törvénykönyvben rögzített kellékszavatossági szabályok, vagyis a vásárlástól számított egy éven belül eladóként felelősséget kell vállalni az értékesített termékekért. Bármilyen termék továbbadásáról is legyen szó tehát, az árucikk eladója a termék hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) szavatossági felelősséggel tartozik.
Az adásvételi szerződésekben az eladó felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amely hibának az oka már megvolt a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem volt felismerhető (ezért nevezik rejtett vagy gyártási hibának). Az eladó kellékszavatossági felelőssége független attól, hogy tudta-e, hogy hibában (pontosabban hiba-okban) szenvedő terméket adott el, vagy sem, tehát a jóhiszemű eladó is felel a hibás teljesítésért a vevővel szemben.
-
-
válasz
Ron Swanson #3692 üzenetére
Akkor ennyi.
De mi a hiba, mi lett a masinával?
-
-
thomasa
senior tag
válasz
Ron Swanson #3685 üzenetére
Ezt találtam: https://panaszkezelo.hu/hasznalt-termekekre-is-ervenyes-a-szavatossag/
Kérdés, hogy írtak-e a felek adásvételit? Vagy bármi papírt? -
válasz
Semmit, keresett is rajta, hisz ez volt a célja...
Használt cuccnál ez van. Ha nem nála, nálad romlik el, de kíváncsi lennék mi romlott el amúgy?
Mert lehet az utolsó user buheralta.. meccseljék le ők.
-
raziel01
veterán
válasz
"Ilyenkor mi lenne a helyes eljárás?"
Semmi. Eleve te garancia nélkül adtad el. Ahhoz se lenne semmi közöd ha nála romlik el 5 nap után nem hogy ahhoz, hogy másnál akinek tovább adta. Ilyenkor még az is felmerülhet, hogy valaki buherálta. Nyilván ezt távolról nem fogod tudni eldönteni. Nem is kell.
Vettem már én is használt cuccot meg adtam is el. Ez ilyen ha gari nélkül veszed, bármikor elromolhat. Minden félnek be kell ezt látni főleg ha ki is volt írva. -
válasz
Jogilag nem adhatunk tanácsot, de az biztos, hogy átvétel után 5 nappal mi nem tudunk ezzel foglalkozni.
-
Sziasztok!
Bár nem csalás történt, de szeretném kikérni a véleményeteket ebben az ügyben:
A munkahelyemről lehetőségem volt megvásárolni a laptopomat, mert kaptam helyette újabbat. A gépet egyrészt azért vettem meg, mert jó áron adták (70 ezer Ft), másrészt meg szerettünk volna itthonra egy laptopot.
Néhány napig használtuk itthon, de utána az eladás mellett döntöttem, mert ez egy elég nagy és nehéz gép, ezért gondoltam eladom és majd veszek helyette egy ultrabookot, ami praktikusabb lenne itthonra. Az már csak hab volt a tortán hogy mivel olcsón vettem, tudtam rajta keresni valamennyit.Meg is hirdettem a gépet a Hardveraprón, eredetileg ha jól emlékszem 300 ezer feletti áron, mert sokan ennyiért illetve drágábban árultak hasonló gépeket. Ahogy teltek a napok, folyamatosan csökkentettem az árat, mert nem nagyon kellett senkinek. Végül 200 ezer Ft volt az utolsó ár a hirdetésemben, de egy tag 180 ezerre lealkudta és ennyiért adtam oda neki.
A gépnek annyi hibája volt, hogy 1 db halott pixel volt a kijelzőn. Garancia már nem volt rá. Ezeket az információkat feltüntettem a hirdetésben, tudott róla a vevő.A vevő egyébként gyakran vesz és ad el laptopokat a Hardveraprón. Néhány nappal később meghirdette a gépet ha jól emlékszem 260 ezer Ft-ért, és hamarosan el is kelt. Elvileg 5 nappal azután adta el hogy megvette tőlem.
Nemsokkal ezután jelezte nekem hogy a gép elromlott, a személy aki megvásárolta tőle jelezte neki. Szerviz szerint alaplap hiba és nem lehet javítani.
Ilyenkor mi lenne a helyes eljárás?
-
DigitXT
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #3683 üzenetére
Köszönöm, az életben nem jöttem volna rá.
Ez a része pipa, amúgy meg akkor modker.
-
válasz
DigitXT #3680 üzenetére
Privát üzenetek menüben az adott felhasználó mellett, jobb szélen a három pontos menüben tudod tiltani.
-
DigitXT
nagyúr
Privátban spam-eket küldő 0 hozzászólással rendelkező felhasználót hol lehet jelenteni?
Letiltani?Bannolni.
Letiltásnál a hozzászólások tetején van rá link, neki az nincs, adatlapján meg nem találom a rejtés prémium funkciót. Modkerbe nem való, mert privát.
-
-
kzolee1
újonc
Sziasztok! Van moderátor vagy felület akinek/ahol tudok jelezni, hogy átverős vásárlóval volt ügyletem? A terméket meg akarta vásárolni, kértem utalja el a vételárat. Így nem volt neki jó, utánvéttel kérte. Elküldtem csomagpontra, persze nem vette át a csomagot, így az visszajött, nyilván nekem ez pénzbe került. Azóta nem válaszol az üzenetekre...
-
Noh, egy érdekes dolog merült fel egy adásvétel kapcsán.
Jól megszokott hardveraprózás közepette akartam venni egy mobilt tesztelési céllal. Meg is találtam a megfelelő telefont, az eladó is kommunikatívnak tűnt...
Viszont, hogy más is tanuljon belőle.
- Bontatlan vagy épp csak kibontott mobil, átvétel után azonnal meghirdetve.
- Garancia és számla van.
- Elutaltam, maholnap elvileg itt is van a készülék, ha csak nem téglát kaptam, de erre kicsi az esély.
- Új ár alatt volt, oké, de itt kezdett el mocorogni a fogaskerék....
1 napos telefon, ha nem tetszik neki miért nem küldi vissza...?
- Azonnal kell a pénz, oké, megértem ezt is.De az illető 4-5 ilyen hirdetést is tol maga előtt, nem kis értékű készülékek is voltak a kalapban...
Még mindig nem értettem... Aztán a 0-s mobilos számla adta a löketet, mi vesztenivalóm van már innen... Max bukom az összeget, habár így is nehezen lesz eladható... ( nem ő adta a számlát, hanem a bolt, ezt kaptam meg emailben)
Innentől még lehet az én teóriám, de az általam megvett készüléknél pont rájöttem...
Merthogy az illető RÉSZLETRE veszi a telefont InstaCash fiókban...Hogy miért van ezzel bajom? Nos azért, mert ha ezt tudom nem veszem meg... Ingoványos az egész story nekem... És ez durván a vásárlók megtévesztése...
Baj nekem? Vagy hogy miért van ezzel gondom? Hisz kapok egy telefont olcsón... Igen, csak ha én tovább akarom adni , innentől én is hallgassak el egy olyan infót, ami ELÉGGÉ lényeges a történetben?
MEgoldási javaslatom nincs az esetre, ez ilyen leleményes fordított piramisjáték a részéről szerintem, vagy nem tud máshogy KP-hoz jutni, és ezt a fura módját választotta...
Mondhatnánk, hogy de hát mindenki jól jár, nekem azért van egy elég keserű mellékíz a számban a történettel...
Egy az, ha rá végrehajtást kérnek tegyük fel, mert ebből sportot űz, nekem nincs kedvem eljárásokra járni és nyilatkozni...
Mi garantálja, hogy ezt a hazárdjátékot nem folytatja itt? Mert semmi....
Először nem igazán tudtam, hogy írjak vagy sem... Még hezitálok mi lenne a célszerű...
Hisz átvertek-e? Nem tudom, egyenes kérdések után nekem kellett kitalálni, miért nem állt el 14 napossal... És még ott is maszatolás volt a válasz...
Oké, ezt vásárlás előtt kéne lefutni, de azért menet közben én jövök rá, hogy miért nem ad egyenes választ, hogy ez egy részletre vett készülék?
Azért, mert akkor létre sem jött volna ez az üzlet, ha beleírja a hirdetéseibe... De nem írja bele...
A Másik problémám, mire ezt a szöveget leírtam mindettől függetlenül kitiltották a usert... Volt értékelése, pár itteni régi fórumtaggal is beszéltem, akik vettek tőle...
Na most holnap vagy kapok egy marék szart, vagy telefont végül... -
válasz
zolka95 #3674 üzenetére
Mivel privátot osztottál meg, a hozzászólásod töröltem. Amúgy abból amit én pluszban látok, nem hiszem, hogy AI, csak vannak akiknek nehezen megy a fogalmazás, és a három szónál hosszabb mondatok összerakása már komoly kihívás nekik. Amit írt az értelmes, csak egy kicsit kuszán van összerakva. Simán lehet egy autista is, de a siketek is tudnak furcsán írni.
-
FearFmRadio
tag
VIGYÁZZATOK CSALÓ!!!
Bárki konzolt szeretne vásárolni ettől az embertől messziről kerüljétek el...Róla lenne szó :
https://hardverapro.hu/apro/playstation_5_ps5_es_ps_4_is_jatekokat_es_kiegeszi/hsz_1-200.htmlMa most (19:10) el mentem hozzá személyesen... Telefonon egyeztettem vele... (már ott furcsa volt... De gondoltam adok egy esélyt neki).
Telefonon azt beszéltük hogy van sok "BONTATLAN '' konzolja... Többször is rá kérdeztem hogy valóban bontatlan? Nem volt sose használva?... Azt mondta igen bontatlan nyugodtan meg nézhetem.... Le fixáltam hogy személyesen megyek... Ha úgy van többet is el hozok...
Budapesten VI ó utca 46 a cím.
1 emelet...
Be mentem ... Udvariasan köszöntem... A nagy nappaliba rengeteg konzol... Lemezek... Szanaszét pakolva a bontott konzolok is... Mint egy kupiba....elnézést kért hogy kicsit kupi van... Mondtam semmi baj nem okoz gondot....
Kérdeztem hogy melyik PS5 gépek a '' BONTATLANOKAT"
Elő vette a telefont és mutatott egy listát hogy van 160. 000ft digitális.... 180.000ft cd-s 1 év garancia...
208.000ft 2év garanciás...
Én : köszönöm. 2 év garanciás gépet szeretném akkor meg nézni melyik doboz lenne az?
Mutatott 1et.. (kis átlátszó ragasztó már látszott hogy ezt bizony már ki bontották)... Doboz sarkán egyből fel csillant a szemem "CFI-1016a" Úgy tettem mintha nem tűnt volna fel... Kérdeztem ismét akkor ez sose volt használva és vadi új?
Eladó : igen igen garancia papírok minden van.
Én : garancia hova szól?
Eladó : valami sufni noname boltot mondott... Sose hallottam róla...
Én : jó rendben van köszönöm. Ki lehet bontani megnézni?
Eladó : igen de előtte ki kell fizetni.
Én : Rendben van ki fizetem itt a KP... És akkor itt be lehet kapcsolni és meg lehet nézni hogy valóban 0km.. Bontatlan...
Eladó ; persze természetesen....
Én : oda adtam a KP-t (bár már sok apró jel arra utalt itt valami nem okes)
Eladó : ki vette a dobozból... Be dugta a gépet.. Rá a tv-re... Be kapcsolta... És mit látnak szemeim... Volt 1 felhasználó már csinálva....
(nem szóltam semmi... Mondván ha szerencsém van max be kapcsolta 1x...
Aztán meg kértem hogy legyen szíves be menni a Rendszer... Szoftver verziót szeretném ellenőrizni...
Be ment... És akkor láttam... 10.40 :@ :fp: :fp: :fp:
Hát itt hirtelen el pattant az agyam... De higgadt maradtam.. És meg kérdeztem... Ne haragudjon de on azt mondta hogy bontatlan vadi új... Akkor h-h a leg frissebb szoftver van rajta??
Hát ő se tudja lehet a botba frissítették ahova a garancia szól...
Én : de ha ez egy bontatlan gép... És az első kiadás... Akkor ez az állítás hamis... Mert tudtommal 2020ba még nem volt 10.40 verzió :D lehetetlen...
Nah ilyenkor az eladó már zavarba jött.. M tudta jól hogy hoppá ez nem jött össze :D
Újra próbálkozott... Hu hát akkor várjak mindjárt néz egy másikat...
Huhh meg is van van itt egy slim...
Én : köszönöm szépen de én nekem ilyen vastagra van szükségem, ilyet keresek...
Eladó : miért?
Én : mert nekem ez tetszik...
Eladó : jó jó de miért?
Én : h-h miért? Most ezt miért kell meg magyaráznom?
Eladó : hackerhető gép kell?
Én : lehet szeretném idővel majd nem tudom még... De nem ezen van a hangsúly... Hanem azon hogy én adtam önnek KP-t de nem azt kaptam öntől amiről beszéltünk... Direkt meg kérdeztem nem 1x..
Eladó : a Hackerhető az 100.000ft drágább mert ahol ő nézte ott 300.000ft árulják... (gondolom az én hirdetésemet láthatta)
Én : néze uram én azt a +100.000ft is ki fizetem.... Nem erről van szó...
De ha van önnek ilyen hackerhető akkor mutassa meg veszem azt is...
Eladó : keres kutat a kupiba... Aztán be nyögni... Jó mind1 hagyjuk az egészet... Vigyem a gépem amit ki fizettem...
Én : nah álljon meg a menet... Ne nézzük már egymást hülyének... Add vissza a pénzt... Én normálisan kedvesen álltam hozzád... Te meg pali madárnak akarsz nézni...
Eladó : jó itt a pénz menjünk... Mert jön más... Ki kísért... Közbe én mondtam neki.... Nem 1x meg kérdeztem '' bontatlan'? Azt mondtad igen... Akkor miért kell hülyének nézni?
Ki mentem a kapunk... Már ott volt 2 vevő... Mondtam is a srácoknak..
Vigyázatok... Mert át akarnak baszni... Nálam is próbálkozott de nem jött össze... Helyetekbe én nem mennék be...
Aztán el jöttem -
Sziasztok!
Anyagilag ugyan nem lettem megkárosítva, de közel 3 hétig "ingyen" utaztaztatja Vassivok
tag a Ryzen 9 5900X-es processzoromat. Az előreutalást nem szerette volna (volt már 17 pozitív értékelése és nem teljesen friss a reg), de azt vállalta, hogy az utánvétes FoxPost automatás feladási költséget fizeti (így 5000 Ft előreutalásban állapodtunk meg, amit meg is kaptam).
Mindent megbeszéltünk, szépen ment a kommunikáció, majd az átvételi lehetőség végéhez közeledve írtam üzenetet, hogy hamarosan lejár a határidő, de nem válaszolt. Ekkor már sejtettem, hogy nem fogja átvenni a küldeményt.
Sajnálom az elvesztegetett 3 hetet, és azt hogy annyit nem érdemeltem meg, hogy "elnézést".
A neve ha itt marad, akkor hátha mást nem fog szórakoztatni azzal, hogy ül a 85.000 Ft-ján és meggondolja vele az utánvétes feladást. -
BiP
nagyúr
válasz
janeszgol #3667 üzenetére
közbejött valami, mégsem fér bele.
Nem kell kitárulkozni az eladó felé, magánéleti, pénzügyi dolgokat kiteregetni, csak ha mégsem vesszük meg, vagy már nem érdekel, akkor illik jelezni az eladó felé, hogy köszi, de mégsem, tárgytalan.
Kultúrált ember lezárja a beszélgetést, nem ghostol. -
janeszgol
félisten
Ennek számtalan oka lehet. A baj abból adódik, amikor az eladó az érdeklődést már vásárnak tekinti. Szabad kérdezni, érdeklődni, aztán az ember átgondolja, elolvassa, közbejött valami, mégsem fér bele. Egy vadidegennek nem beszéljük ki a pénzügyi helyzetünket.
Én is szoktam kérdezni, érdeklődni (természetesen nem csak úgy, hanem konkrét terméket keresve), aztán elolvasom a válaszokat és gondolkodom rajtuk.
Természetesen nem túráztatom az eladót, nem kérek még tíz képet, amiből kettőt a naplementében csináljon. Csak olyan dolgokat kérdezek, amire pár percen belül tud válaszolni. Ha a sajátja a termék, amit árul, és nem másét árulja. -
Trailblazer
veterán
válasz
Ferenczi Áko #3654 üzenetére
Nemrég vettem ismert PH! tagtól úgy processzort közel 300e-ért, hogy telefonon nem is beszéltünk, csak itt. Természetesen nem vert át, és én sem őt.
-
-
PeL
addikt
válasz
Ferenczi Áko #3650 üzenetére
Miért kellene telefonszám? Az eddigi bizniszeim nagy részét én is úgy kötöttem, hogy nem adtam tel. számot, itt privátban el tudtunk intézni, le tudtunk beszélni mindent ahogy kell. Ha megbízható mindkét üzletfél, teljesen felesleges telefonszámot cserélgetni. Csomagfeladásnál kellhet ugye a vevő telefonszáma száma, de ennyi. A sajátomat sosem kellett megadni senkinek sem itt.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Ferenczi Áko #3650 üzenetére
Azt már csak akkor, amikor a tényleges adásvétel megtörténik. Az előzetes kitárgyalása az üzletnek zajlódhat privát üzenetben is. Én így szoktam. Amikor a találkozót megbeszéljük, akkor kap számot, és kérek én is.
-
raziel01
veterán
válasz
Beeblbrox #3646 üzenetére
Csaj egy jó tanács. Nem adunk telefonszámot. Egyrészt ha nem titkos akkor a tudakozóban simán látszik a konkrét lakcímed, én nem örülnék neki.
Illetve a másik, hogy egy esetleges reklamációnál vagy kötözködős vevőnél nincs semmi bizonyíték, hogy mi lett megbeszélve. Írásban pedig ott van minden, nincs az, hogy én telefonba ezt meg ezt a dolgot nem említettem vagy nem úgy mondtam stb. Tapasztalat. -
BiP
nagyúr
válasz
Beeblbrox #3646 üzenetére
Üdv a hirdetések világában.
Rengeteg olyan érdeklődő van, aki jelentkezik, akár vált is pár chatet, érdeklődik a termékről, majd egyszercsak eltűnik.
Pedig nem scam, nem átverés, csak fene tudja.
Lehet, hogy talált másikat, lehet, hogy elfelejtette, vagy közbejött valami. Nem figyeli a privátokat, bármi lehet. Az ilyeneknél sose derül ki, miért ghostolt az érdeklődő.Engedd el. Van ilyen.
-
Beeblbrox
csendes tag
Sziasztok!
Árulok egy terméket, ami miatt egyből írtak feladás után: "hello egy telefon számot kérhetnék?". Én hülye megadtam és azóta se jelentkezett. A profil 1 éves, 0 értékeléssel. Szerintem scam, szeretném jelenteni az adminoknak, de sehol nem találom ezt a lehetőséget. Hol van?
Köszi -
-
Fooler89
őstag
Sziasztok!
Ha valakinek elküldtem egy eladó terméket utánvéttel és ő nem vette át plusz azóta nem reagál a privát üzeneteimre akkor van lehetőségem valahogy feljegyezni ehhez a felhasználóhoz, hogy ő vele már ez előfordult? Vagy csak ne foglalkozzak vele és nem tudhatom mi történt.
-
kleinie
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #3642 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Addig várok türelmesen.
-
-
kleinie
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki beleszaladtam egy "nálam még jó volt" üzletbe. Egy alaplapról van szó. A feladás előtti állapotról nincs fotó. Én lefotóztam, ahogy megérkezett az alaplap. Ezzel értesítettem az eladót. Köti az ebet a karóhoz, hogy már pedig nála jó volt, magyarázkodik, de eléggé sántít a sztori. Most már rám mutogat, hogy a szakszerűtlen összeszerelés miatt történhetett. Egyelőre
A jelentést megtettem 2 napja, ahogy az oldalon le van írva.
A kérdésem az volna, hogy mi történik a 8. napon ill. után? Erre nem találtam választ ezidáig. -
Courage_7
aktív tag
Sziasztok!
Jelentettem egy hirdetést, a [tag] azóta nem keresett meg a helyzet rendezése érdekében (előreutaltam neki, terméket viszont nem küldött), a moderátorok által adott 8 nap pedig eltelt erre vonatkozóan, de nem tudok reagálni a jelentésre. Mit lehet tenni ilyenkor?
-
Greg_88
csendes tag
Sziasztok!
Olyan személyeket keresek, akiket szintén megkárosított ez a felhasználó:
https://hardverapro.hu/tag/milanyes.html?uadid=6746333Kérem privátba keressen meg, előre is köszönöm!
Vigyázzatok vele, nem teljesíti a hírdetésben megadott termékek postázását, jelenleg ketten is így jártunk.
Köszönöm!
G. -
Sentinel80
aktív tag
válasz
domperke #3634 üzenetére
Köszi a gyors választ. Nem vállaltam garanciát, sem visszavételt. Pont ilyen okoból, mert nem akartam ilyen helyzetbe kerülni.
A hirdetést töröltem, mert az illető stílusát látva, egyértelmű, ha vissza is utalok nem tudok értékelés szempontjából jól kijönni, szuperérzékeny lelki világa van
jelezte, hogy, amiért nem működik ő majd..értékelést ír.
-
válasz
Sentinel80 #3633 üzenetére
Szia.A kérdés az,hogy eladáskor vállaltál garanciát a termékre akár privátban.Ha igen akkor az ígért időn belül visszaveszed ha hibás nem működik de azért,mert lassú amivel használja vagy nem olyan,mint amit ő elképzelt azért nem vagy köteles.Persze ettől még ha jófej akarsz lenni visszaveheted.Mert az üzletet van joga értékelni és ha negatívot ad(tuti az lenne) akkor rontaná az értékeléseid.
-
Sentinel80
aktív tag
Azért írok ide, mert tanácsot szeretnék kérni. Én 2006 óta vagyok ph!-s és lekopogom, eddig minden rendben ment vásárlásnál és eladásnál is, mert nyilván nem adok el olyat ami nem működik.
Viszont most sikerült egy tv tuner eladásánál egy ,,életművészbe" futnom, aki először soknak gondolta a postaköltséget, hattyúhalált halt - hogy túllépné a ,,lélektani határt " amit rákölthet, 2x elnézést kérve, hogy eláll a vásárlástól - majd mikor elengedtem a postát csak csak megvette.
A tuner remekül ment linux OSMC, Kodival és van ugye egy öregebb tv szoftverje, ami lassabb, mivel nem ért hozzá, megírta, hogy mivel az akadozik, megpróbálja mással használni, de ha nem sikerül ő visszautalást kér...egyértelműen nem ért hozzá. Nem egy komoly tétel 15e forintért vette meg postával. Van erre valami policy, lehet ilyet kérnie?
Nyilván kárt okoz azzal, hogy nemcsak utalhatok vissza, de hirdethetem újra és kitudja nem-e tette tönkre.
-
zerGoot
csendes tag
Üdvözletem!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a jelentés után van lehetőség 8 napnál hamarabb válaszolni az admin üzenetére? A fickó, akit felszólítottak, hogy vegye fel velem a kapcsolatot közölte, hogy esze ágában sincs egy forint kártérítést se fizetni, így nem várnám meg a 8 napot, ha nem muszáj.
Köszi,
-
BiP
nagyúr
válasz
BigFish® #3622 üzenetére
Én alapból nem is értem az ilyen embereket.
Megbeszélünk valamit, akkor az úgy van és pont. Akkor úgy igazítom a napot, hogy mindenképp meg tudjam oldani, minél kevesebb fennakadást okozzak másnak.Nem az, hogy meggondoltam magam, és nem szólok. Vagy már nem érdekel és szarok bele. Ennyire nincs tartás az emberekben? Ennyire tiszteletlenek másokkal, és szarnak rá a másikra?
Ennyire nem gondolják át, hogy más idejével / pénzével játszanak? -
raziel01
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #3621 üzenetére
Bankszámlaszámmal nem megy semmire.
Én se szoktam üzletelni újoncokkal de nekem is volt, hogy jófogáson kinéztem valamit és csak azért regisztráltam, hogy megvegyem.
Ha tudsz várni pár napot én lehet egy régebbi tagnak adnám el ha lesz jelentkező.
Ha utal is simán előállhat később kamu sztorival, hogy sérülten érkezett, nem az volt benne stb. Millió ilyen sztori volt már.BigFish®: én ezért csak városon belül szoktam max elvinni azt is úgy, hogy mondjuk valamelyik bolt előtt találkozunk. ha át is ver max elintézem a napi bevásárlást.De újoncnak semmiképp.
-
BigFish®
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #3621 üzenetére
Sziasztok!
Engem most Qrtak át igaz Anyagi kár nem ért... átvitt értelemben...de neve maradjon itt ill. az is hogyha valakivel hasonlót akarnak legyen résen és benya pénzt minimum előre kérje el amit akár a gép árából levonunk ha létrejön a biznisz pl..... ha díjmentesre dumáljuk a szállítást ... mint ÉN esetemben...
Hirdetett gépemre írt teljesen normálisan KrisztianS ... Nem friss reges de így nem jártam még soha...
Kérdezte el tudom -e vinni Monorra a gépet /13. kerben lakom/... Pont nem szoktam ilyet ekkora távra... de holnap adom el a kocsim, így pénz is jól jött volna de ez mondjuk a legkevesebb, és volt benne bőven benya úgy voltam vele mind1 hogy az új tulajnak 10 vagy 20L-el adom - Egye-fene elviszem neki pont rá is értem .. de ennyire nem a semmire ...
Odaérek címre 16:45-re így volt megbeszélve hívom várok foglalt hívom ismét ere kijönnek mit akarok mondom gépet hoztam vmi Krisztián kérésére ott nem lakik olyan de még csak srác sem idős házaspárok ....
Utána még hívtam mindig foglalt most is ... vagy 10-szer hívtam fél óra alatt, SMS itt is írtam neki azóta se semmi úgyhogy 2 órát basztam csak el a semmire egy Monori kirándulásra ...
Száradna rá a bőr...
-
Sziasztok!
Csak nekem tűnt fel a rengeteg friss regisztráció hardveraprón?
Most is írt egy tag hogy megvenné egy portékámat, de konkrétan előtte egy órával regelt.
Namost ha nem is az átverős foxpostos linket küldi, hanem megbeszéljük hogy utal, és megadom a nevem, bankszámlaszámom, azzal nem tud valami rosszat kezdeni?
Egy revolut lehet biztonságosabb lenne ebből a szempontból.
Van más megoldás? -
Makifeju
tag
Sziasztok!
Hardveraprón le lehet tiltani valakit hogy az semmit ne lásson a profilomból, vagy csak az üzeneteit lehet korlátozni? Agyamra megy egy okostroll... -
xekta
csendes tag
Sziasztok, ha vevő károsított meg (nem vette át a terméket amit utánvéttel küldtem), akkor őt hol lehet jelenteni, mert ilyen gomb nem létezik. Saját hirdetésemet pedig ha jelentem még a végén hülyének néznek
-
blp85
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #3608 üzenetére
Amennyiben ragaszkodik az utánvéthez én is csak úgy küldöm el, hogy feladás díja* 2, így ha nem veszi át akkor sem bukok semmit (nyilván ez a díj az utánvét árából lejön). Eddig csak egyszer volt ez, a legtöbben előre utalnak (mondjuk nem százezres nagyságrendű cuccokról van szó).
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
zolka95 #3607 üzenetére
Meggondolta magát, talált jobb ajánlatot stb.. Nálam nem szokott probléma lenni az utánvét sem, mert előre elutaltatom a feladás díját.. Ha tetszik, akkor belemegy, ha nem, akkor megírom, hogy keressen máshol..
Egyébként annyira nem szeretem az utánvétet, mert amíg ő megkapja és már használja a terméket, van, hogy csak következő héten kapom meg a pénzt az átfutási idő miatt.. -
zolka95
őstag
Üdv!
Symon93 megvásárolta a hardveraprón meghirdetett árumat: [link].Foxpost-on keresztül küldtem el neki utánvéttel, de azóta nem vette át. Üzenetre nem válaszol, telefont nem veszi fel.
Látom azóta le is lett tiltva. Lehet tudni miért?
Illetve amikor leveleztünk, akkor a rendszer egy figyelmeztető üzenetet rakott a levélbe.
Ilyet még nem láttam sosem, pedig üzleteltem már máskor is újoncokkal.A Foxpost gondolom automatikusan visszaküldi hozzám a cuccot, ugye?
Ő vásárolt tőlem, nekem csak annyi a károm, hogy kifizettem a foxpost szállítási díjat.
Mi értelme lehetett annak hogy így megszivat? Semmi előnye nem származott belőle. -
Golden9
veterán
-
gyulank
addikt
válasz
PROHARDVER! #3604 üzenetére
Én szeretném nem offban, de nem találtam olyat ahol nem off. Esetleg el tudnál igazítani?
-
PROHARDVER!
Tisztelt mindenki!Akkor az off beszélgetést itt befejezhetjük.Köszi
-
Volt olyan, akivel megbeszéltük, hogy a proci ára 6000. Eljött, odaadtam neki, majd volt egy 10-15 perces barátságos beszélgetésünk is, ami pozitív benyomást keltett. Egyszer azt mondja, hogy "jó az 5 ezres, vagy 10-esből tudsz visszaadni?". Először meglepődtem, majd mondtam neki, hogy mindjárt hozom a visszajárót. Azt mondja nem kell, itt a 6000.
Na most erre mit lehet mondani? Tudom, egy sz*ros ezres... de azért vannak ilyen alakok is. -
BiP
nagyúr
válasz
raziel01 #3593 üzenetére
Általában ami gyanúsan olcsó, annál benne van a nevében: gyanús.
Persze lehet ritka fehér holló eset, és jó a cucc, de el kell dönteni, az ember kockáztat-e. Ha bejön, jól járhat, de nagyobb eséllyel rábasz az ember, és akkor mehet a sóhivatalba panaszkodni, mert nem hallgatott a megérzéseire.Engem egyszer átvertek személyes átvétellel, alaplapot vettem, de görbék voltak a lábai, csak nem néztem meg, szimpatikus volt az eladó, bíztam benne. Hiba volt.
Nyáron vettem egy vidkártyát unokaöcsémnek. Személyes átvétel volt, de kértem, hogy ne a tömbház előtt adja oda, hanem ha lehet, menjünk fel, próbáljuk ki. (Mi csak 20km-t autóztunk érte, de ha hazaviszi Finnországba, ahol unokatesóm él, úgy nehezebb a panaszkezelés
)
Eladó srác meglepődött, de belement. És jó is, hogy kipróbáltuk, mert volt egy apró baki a ventillátorral, amit benézett. Fuxálta, és mindenki megnyugodgatott, és elégedetten zárul az üzlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest