Új hozzászólás Aktív témák

• k1csi

senior tag

válasz OPiiPO #17631 üzenetére

Ahogy scarabaeus is írja kezdetben nem fogalmaztam precízen amit később pontosítottam.

Mondjuk az eredeti mondandóm az meg kb. teljesen elveszett a szenzorok erdejében.
    Annak meg kb. az lett volna a lényege, hogy micro 4/3 full frame viszonyában lehet 2 Fé-et nyerni. Viszont ennek nem elhanyagolható módon legalább kb. 3x költség, súly, méret/térfogat (obikkal) stb. az ára (+kisebb DoF de az ugyanúgy lehet előny is mint hátrány).
    Tükrös APS-C-n meg ugye még kevesebbet lehet nyerni szenzoron.

Azaz én spéci minden más lehetőséget megpróbálnék kiaknázni ennek a 2 Fé megnyeréséhez a "szenzorváltás" előtt. Ehhez hoztam példának az állványt/stabit, vakut, fényerős obit.
    Az alacsony ISO-s dinamika az kemény dió. Vagy lehet vakuval deríteni és akkor az segít vagy semmi (átmenetes szűrőt stb. hanyagolnám).

Tulku
    Nem hasonlítottam GH1, GH2 fotókat (mérések szerint annyira kevés a különbség, hogy személy szerint vsz. még 100% nézetben sem hiszem, hogy látnám). Számomra a GH2 jobb videója ill. gyorsabb fókusza (ami szintén lehet nem akkora különbség, nem tudom) számomra megoldotta a vásárlási döntést.
    Viszont akkor lennék teljesen elégedett, ha a dedikált videó gomb programozható lenne és a 25p-s fullHD-hoz nem kellene a módtárcsatekergetés.

Új hozzászólás Aktív témák