-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
Rapid136 #12398 üzenetére
Tapasztaltál ilyet az Amazonon kívül? Pl. a fenti oldalakon történő vásárlásnál? Úgy rémlik, hogy nem konkrétan a magyar piacra áruló cégnek csak 35e EUR forgalom felett kell a magyar ÁFÁ-t számolni. Ezt lépi át az Amazon, ezért számolják rá automatikusan a különbözetet.
Azt meg nehezen tudom elhinni, hogy valaki is kishazánkban beballag a a NAV-hoz, hogy ki akarja fizetni az adott EU tagállam és a magyar ÁFA közötti különbséget, mert neki nem számolták fel vásárláskor.
-
Rapid136
őstag
válasz
masterful87 #12396 üzenetére
Nem.
Az uj törvények szerint a hazai áfát fizeted meg új termék vásárlásánál. -
faki_
senior tag
válasz
masterful87 #12396 üzenetére
Igen, igen.
-
asdf_
veterán
válasz
masterful87 #12393 üzenetére
Kosarba is beleraktad magyar szallitasi cim melle? Akkor adodik hozza a magyar afa...
-
faki_
senior tag
válasz
Mega Bass #12390 üzenetére
Erős a gyanúm, hogy az a hivatalos ír bolt egy kínai "szürkeimportos" eladó (pl. kachashop), akik EU-n belülről postáznak. A garancia márkafüggő, érdemes itthon utánakérdezni, de ha már ilyentől veszel, vannak kicsivel olcsóbb helyek, valószínűleg a megspórolt eBay jutaléknak köszönhetően:
https://www.eglobalcentral.eu/,
https://www.e-infin.com/eu/.
PayPal, ingyen posta... -
voriae
tag
válasz
MrChris #12380 üzenetére
Igen. A 3,5-ös annyira nem is drága, lehet lövök egyet. Nem tudom, a 2,8-as felára megéri-e, meg hogy a kb ekvivalens Jupiter nem-e lenne jobb vétel. Ezen a dilemmán asszem ezrek mentek már át
Más: a Hardveraprón valaki kínál Oly 75/1,8-at 200 alatt... A 85/2-re elég elborult árak jönnek ki
-
Mega Bass
tag
válasz
DrojDtroll #12383 üzenetére
Rá kell kérdezni, hogy milyen papírok vannak. (nem hinném, hogy ha hivatalos ír boltban vásárolsz ne lenne garancia papír) Én egyelőre csak nézelődöm, mi hol mennyi.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz
Mega Bass #12363 üzenetére
Ok, az sem esik nagyon ki. De pl legutóbb egy haverral, aki ki akarta próbálni - vétel előtt - az A6000-t, a Városligetben futottunk össze. Ott azért van téma. Persze én leginkább az obit vinném, meg kb a cuccokat tartanám, a profi próba fotók elkészítése rád hárulna.. :-)
-
Rapid136
őstag
válasz
Mr.Csizmás #12385 üzenetére
A bajonetten használtam, tényleg jó cucc és az ára is nevetséges szokott lenni.
-
Mr.Csizmás
titán
sigma 105/2.8 macro mennyire alternatíva?
rohadtjó obi, nekem bejön a review és képek alapján, csak nem mindegyiken van rekeszgyűrű
-
Matska
senior tag
Lehet veszek egy Jupiter 8-ast, és adnak hozzá m39-nex adaptert. Az adapter érdekelhet esetleg valakit?
-
MrChris
nagyúr
válasz
voriae #12377 üzenetére
A Sonnar mindig a legélesebb
azt kell venni. Linkelhettem volna a mappát is. Használatra az tűnt fel hogy érezhető volt a rövidebb gyutáv miatt könnyebb/kevésbé nehéz az élesség állítás. Talán a 85/2 lenne az ideális számomra, csak az nekem nagyon drága.
-
Mega Bass
tag
válasz
DrojDtroll #12378 üzenetére
Ezeket nincs nemzetközi Sony garancia?
-
MrChris
nagyúr
válasz
voriae #12366 üzenetére
OM 100/2.8 40ezerért vettem ebayen uk-ból. Nyitva is éles, itt egy összevetés 4/3-os szenzoron OM100/2.8, Sonnar135/3.5, OM135/2.8 és Pentax135/3.5. Pár milliméterrel nagyobb mint egy 50-es.
-
Mega Bass
tag
válasz
masterful87 #12353 üzenetére
Igen szerintem is a Sony A7 és társai az FF-es manuálozók jövője. Jelenleg egy Canon 5D-t nyúzok, gyári mattüvegre lett cserélve az eredeti, ez nagy segítség a fókuszálásnál.Viszont az idő eljárt felette ezt be kell ismerni. Hispan szaktárssal maximálisan egyetértek a FF-hez ragaszkodásával ezért is van még ez az öreg masinám.
Sonyban gondolkodom de inkább az A7 II-es lesz majd. Nézelődtem az ebay-en egy írországi bolt egész jó áron adja a zsír új portékát. Persze még így is sem olcsó, kell még rá spórolni viszont nem annyira pofátlanul drága mint a hazai forgalmazóknál.
-
voriae
tag
Sziasztok! Mit ajánlanátok 100-135mm között, ami
- viszonylag nagyobb tárgytávolságban is éles, pl tájképhez
- nemcsak középen jó, hanem a szélek felé is (mft-re kéne mondjuk, lehet amiatt kb. minden jó)
- fényerős
- m42 preferált, de másra is hajlandó vagyok lőni
- kicsi, könnyű, masszív, óccsó (tudom...)
Az oly kit-telénél kellene jobbnak lennie.
-
Mega Bass
tag
válasz
Mr.Csizmás #12364 üzenetére
Persze, miért ne.
-
Mega Bass
tag
Külföldi irodalmak, ha valakit érdekel.
-
80hun
addikt
válasz
A sima A7-re felejtős a gyors AF EF obikkal.. Egy-két kivétel van csak Sigma ART+MC11 párossal.
Ha gyors AF-et akarsz akkor A7II. +MC11 v Metabones IV.
A Viltrox III még elég jó A7ii-n az occo kínai adapterek közűl , viszont én elvből nem használok ilyen gagyikat mert ha elszál benne valami hazavághatja a vázam , de ez egyéni hülyeségem -
DrojDtroll
veterán
válasz
nekem is kb ugyan ez a felállás
a7-et szeretnék venni kb decemberben lesz meg
nagyon tetszenek az újabb eos filmes fényképezők szóval ef obiparkot építenék
szóval engem is érdekelne az af teljesítmény
-
masterful87
senior tag
Van itt valakinek tapasztalata Sony A7-tel és a 10 ezer forintos ebayes elektronikus EF adapterrel? A fókuszálás sebessége érdekelne igazán.
Hispannak van egy videója a FOTGA adapterrel A7-en és A7m2-n. Elég komoly a különbség a CDAF és a PDAF sebességében. Kérdeztem őt is az ügyben, azt mondta, hogy a Sigma MC-11 és a Metabones adapterrel igazság szerint az A7-en is megy a PDAF, az olcsóakkal csak a CDAF, és semmi esély arra, hogy egyszer majd szoftverből engedélyezve lesz a PDAF használata, mint ahogy történt az A7m2 esetében a 2-es firmware megjelenésével.
Az egész apropója, hogy arra gondoltam beruháznék a "szegény" ember modern FF gépébe, ez lenne az A7, egy digitális E-EF adapter, meg régi 15-20 éves, filmes EF objektívek. Csak az a bökkenő az egészben, hogy a jelenlegi állás szerint A7-en csak CDAF lenne, bezzeg az A7m2... csak az meg még kicsit drága.
Lenne még két FF opció:
1) Nikon D700, használtan 200-tól indul, majdnem 10 éves, a szenzora nem egy mai darab, rendszeridegen obik felejtősek, Nikon obik meg használtan is egy vagyonba kerülnének hozzá.
Szóval A7-hez képest gyengébb szenzor, drágább obik, no 3rd party manuál obik.
2) Canon 5D, 100-tól indul, 10 évnél öregebb, a szenzorképességei a béka feneke alatt, pár manuál obi rámenne, és mehetnének rá a régi filmes EF obik. Vagy 5Dm2, szinte mint az 5D, kábé 200 ezerért, és D700-as szenzortudással.Szóval a Canon meg a Nikon opció mellett szerintem az A7 sokkal versenyképesebb, ezért is a kérdésem a fókuszrendszerével kapcsolatban.
-
Wa2x_
veterán
Szereztem ma egy pár obit, vam amit vázzal, kb. mit érhetnek a mai piacon, tudok benne segíteni? Itt talán nagyobb a rálátás, mint a beárazós topicban (nem degradálva őket):
Oly OM10 váz + G.Zuiko Auto-W 35/2.8
Yashica FX-2 váz + Yashica DSB 55/2
Minolta X700 váz + Tokina 35-70/3.5-4.8
Sirius MC Automatic 28/2.8
RMC Tokina 80-200/4Köszi!
-
Rapid136
őstag
válasz
tvamos #12345 üzenetére
Nálam a váz mellett ott a 2,5/135, a Heliar 15mm és egy 50-es. mostanában a Zeiss 55, de van hogy az Altixos Trioplan, vagy a Rokkor 1,2/50.
Az A850 szett a duplája volt súlyban és méretben.
Most jött meg a Helios-103, csak a Kiev bajonettet kell összekombinálnom egy m39-es adapterrel -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #12343 üzenetére
No, ha megjön beszámolhatsz, kíváncsi vagyok
.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, mintha rémlik, hogy valaki itt használ, vagy próbált e-m10-en camdiox focal reducert. Valami sérül ha rácsavarom? Vagy nyugodtan lehet használni rajta. Lehet, hogy volt már róla szó, de akkor sorry, elfelejtettem
-
Matska
senior tag
válasz
INTELligent #12340 üzenetére
Az külön öröm lenne ha ez is fórumtársnak menne el. Ment PM neked is meg Muerte-ék.
-
Matska
senior tag
Eljött ez a nap is. Felszámoltam a manuál rendszert. Ma elment a Helios, múlt héten a Yashica, holnap úgy néz ki megy a Lens Turbo, még a Jupiter 9 MC maradt
Max egy Jupiter 8 lesz sétálni + a Samyang 21mm F1.4
A témáim nagyja nem várja meg amíg élesre állok.
-
Rapid136
őstag
A Tair-11 nem játszik a 20 rekeszlamellájával?
Mondjuk nem kis darab, napi szinten én is inkább az Adaptallos 2,5/135-öt hordom. -
Zozzant
addikt
válasz
Csari93 #12330 üzenetére
Mechanikája jobb a takumarnak, sokkal jobban szeretem mint a sonnart, azokkal a szúrós piramisokkal a gyűrűjén. A sonnar betegsége ráadásul a kiszáradó fókuszmenet. Ez az "élesség" téma túl van lihegve, a takumar is megfelel, ezek nem makró obik amiknél még a szőrszálon himbálózó baktérium is éles legyen. Volt több sonnarom és a takumar vonalon maradtam.
-
szazbolha
addikt
válasz
Csari93 #12330 üzenetére
A CZJ-t jobb kezelni, kisebb és a képalkotása "leica-sabb". Nehéz megmagyarázni mire is gondolok ezzel (a színek, a tónusgazdagság, kontraszt és élesség valamiféle harmóniája), dián határozott volt a különbség. Digin már nem annyira.
De ez nem azt jelenti, hogy az egyik lada a másik meg merci, csak az olcsó felső közép kategóriából két eltérő karakterisztikájú objektív. Gyenge 135-össel szinte nem is lehet találkozni, nagyot tévedni nem lehet.
Általában a CZJ-nél maradnak az emberek. Az idők során 3-at is eladtam, mert mindig jobbat akartam vagy gépet váltottam, de nagyságrenddel csak az EF 135/2L volt jobb.
.
Mióta van milcem vettem vagy 6-8 135-öst,. mert újra belekerültem a mókuskerékbe hogy picivel jobbat vegyek, de maradt a CZJ, csak egy noném 135/2,8 tudta megközelíteni.
De a harcot még nem adtam fel... Kell szerezzek egy Vivitar 135,2,8 CF-et (62mm-es szűrőmenet) és egy Auto Sears 135/2,8 -at. Ezekre még kíváncsi vagyok. Valószínűleg a Vivitar jobb képminőséget adna mint a CZJ de a méret is számit.
.
Sajnos nincsenek összehasonlító tesztek, meg kell tapasztalni, -
Csari93
aktív tag
Ez azt jelenti, hogy jobb a CJZ f/3.5 nyitva, mint az általánosan elég élesnek mondott Takumar f/2.5 3.5-re rekeszelve? Vagy jobb kezelni, jobb a sarkokban, könnyebb, kontrasztosabb stb?
Köszi a válaszokat! -
szazbolha
addikt
válasz
Csari93 #12316 üzenetére
Filmesen és DSLR-en is volt Takumar 135/2.5 meg CZJ 135/3,5 együtt.
Mindig az volt a vége, hogy a Takumár maradt otthon, hiába fényerősebb, szerintem nyitva gyengébb..
Most csak CZJ van. ha nagyon kéne a fényerő akkor booster.
.
Most a CZJ a legjobb Hexanon 135/2,5-el versenyez És megint csak a CZJ jön velem, pedig nagy-nagyon akartam azt a Hexanon. Horror áron vettem egy franciától. Nyitva is jó, finoman is jár, de nagy és nehéz. -
Csari93
aktív tag
válasz
Zozzant #12318 üzenetére
Köszi!
Igazából két selling point van benne nálam: Annyira szép, hogy akkor is vágynék rá, ha nem találna át rajta a fény, meg a jó ígért képminőség. Persze cserébe ára is van, de több értelme van tartanom, mint a Pentacon 2.8-at, amit a lágy képe miatt gyakorlatialg nem is használok. -
Zozzant
addikt
válasz
Csari93 #12316 üzenetére
Super Multi Coated és v2 verziót keress, itt írom a különbségeket: https://www.flickr.com/photos/zozzant/5522191935/in/album-72157616769951202/
-
Csari93
aktív tag
Csak érdeklődés képpen:
Nincsen valamelyikőtöknek (akár eladó) Takumar 135/2.5, vagy legalább tapasztalat vele?
Sok helyen dícsérik a már nyitva is jó élességét, viszont nem sikerült egyértelműen kitalálnom, melyik verzió a jobb, illetve vannak a dícsérőekkel ellenkező kommentek is, hogy elég lágy, így elvetettem a rendelését, biztos van ennél is bizonyos szórás..
Akinek volt, próbálta stb, ajánlja, vagy hasonló paraméterekkel inkább mást venne? -
outdoor
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #12265 üzenetére
:
-
szazbolha
addikt
válasz
DrojDtroll #12309 üzenetére
Bocsi, nem figyeltem. A7-en biztos okés lesz. Én kedveltem, mert nem torzítja szét a világot.
-
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #12309 üzenetére
FF-re már ajánlott ha ez a perspekíva kell az ár más kérdés sajnos elég drágák.
-
szazbolha
addikt
válasz
DrojDtroll #12306 üzenetére
Nekem tetszett még filmes gépen. APS-C-vel néznék előtte pár képet, a cropp nem tesz jót a halszemnek.
40K-t épphogy... -
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #12306 üzenetére
Nagyjából annyi szokott lenni-ha használod megéri olcsóbban nem nagyon van és elég jók a tesztjei
[link]
ez elég korrekt és részletes teszt.ja igen csak full frame-re ajánlják mert croppolva a lényegét veszti.
Tehát mégsem éri megEasy: This lens is a cheap, crappy lens. Like all cheap, crappy equipment, it you're willing to bend over forwards or backwards, you can get great results at f/16, and if you don't mind fuzzy, results are fine at larger apertures.
This 16mm fisheye is intended for full-frame cameras. It's a waste of time on DX Nikons or the Canon 1.6x cameras like the Rebels and 40D. It may be of some use on Canon's 1.3x cameras.
If you don't mind guessing at manual exposures and can shoot at f/16 all the time, get the Zenitar for a full-frame camera. The Zenitar looks great in these greatly enlarged torture tests, but in practice is a royal pain since you can't just shoot away.
No one prints fisheye images as big as I show here, which is the equivalent of 44" (1.1m) wide. Fisheyes are used for comic effect, and you'll lose the punch line if you're busy fumbling with the Zenitar.
If you want really sharp images, or want auto diaphragm, auto exposure or basically don't want to take 50 steps to make each shot, then save yourself the trouble and just get the correct Nikon or Canon lens for your camera. Get the 10.5mm Nikon for DX cameras, and the 16mm AF Nikon for Nikon film and FX cameras, and the 15mm Canon for Canon film and Full-Frame cameras. There is no fisheye for Canon 1.3x or 1.6x cameras, sorry.
-
Muerte68
addikt
válasz
DrojDtroll #12303 üzenetére
Mennyi amit megérne-e?
Nem sok halszem van forgalomban nem olcsók
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
DrojDtroll #12303 üzenetére
40-50?
-
DrojDtroll
veterán
A zenitar 16/2.8 megéri az árát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- PlayStation 5
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- EAFC 25
- Milyen notebookot vegyek?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest