- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
robi1979 #13906 üzenetére
Lámpafénynél a7ii-n
Az a6300 csak jobb lesz és persze több fénynél mégjobb. -
80hun
addikt
válasz
Peetta14 #13659 üzenetére
Adpterből van pár fajta.
A lényeg hogy legyen rajta rekeszgyűrű. De a Sony A-bajonett adaptereken általában van rekeszgyűrű -
80hun
addikt
válasz
Peetta14 #13655 üzenetére
A Minolta AF 50/2.8 az egyik legjobb makró amihez volt szerencsém.
És persze 1:1-es leképzésre képes.Megfelelő adapterel rekeszelhető mert az adpteren van a rekeszgyűrű.
Viszont manuálisan fókuszálni kicsit nyűgösebb vele (vékony fókuszgyűrű) mint a régi MF társaival de bele lehet jönni -
80hun
addikt
válasz
pruzsi #13575 üzenetére
Az nem azt jelenti hogy AF-ed lesz hanem hogy van élességvisszajelzés.
Ha chipes adaptert kaptál akkor van de a SLT-k en alapból van focus peaking.Manuális objektívről beszélünk hogy lehetne AF-ed
Jelenleg bizonyos sony milc gépeken van AF manuál obikkal egy speciális adapterel.
-
80hun
addikt
Csak ovatosan.
A rekeszlamellákat ne szedd szét mert nembiztos hogy össze fogod tudni rakni. Na nemazért mert bonyolúlt csak olyan zeisses
A rekeszállító mechanikát nézd át ott szorúlhat valami ha szerencséd van.Az utolsó sonnaromban pl behullottak a lamellák, hát vagy 20x összeraktam és mindig összehullot.Kicsit ki volt kopva. (Az obi viszont makulátlan volt)
A végén kivettem a lamellákat és végtam a helyukre mattfekete kartonból kb f4,5-re kör alakú rekeszt.
Na így igazán éles volt és fasza volt a bokeh is -
80hun
addikt
Hát talán egy A580-at ki tudsz fogni ha találsz olyan 80e körül , ez volt a sony utolsó tükrös váza.
A550-et még olcsóbbanEsetleg még ott vannak az A58-as SLT vázak.
De nehéz ügy ez mert eléggé elhanyagolja a sony a milc gépei miatt
A Tokina AF 80-400-al úsznád meg legolcsóbban de ugye azt is úgy kell vadászni A-bajonettel.
-
80hun
addikt
Azt is számold bele hogy nem lesz stabid a manulis obival.
Egyébként jobban kijönnél ha lecserélnéd a vázat egy 16-24mp-esre és kicropolnád a 300-ból a 400-at.Ezeknek az olcsó manuál 400-as obiknak eléggé gyenge a képük.Ami meg jó az drága lesz.
Talán a legjobb egy Tokina AF 80-400 lenne azt meg tudod csípni olcsón viszonylag és AF-ed és stabid is lesz mert itt müködni fog a vázstabi
-
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #13080 üzenetére
Ezek az árak már rég nem élnek csak ha kifogod
8-12e egy MD 50/1.7Az A7 szériával rohamosan emelkedtek a manuál árak és ezt csak fokozták a fuji és mft gépek , nézd meg hol tart a zeiss mc 135/3.5.
Na nekem volt 3db is a legdrágább 10e volt és ez nem is volt annyira régenBár most tél van ilyenkor kell obit venni
-
80hun
addikt
válasz
szaki1986 #13064 üzenetére
Hát ha a FF a cél akkor egyértelmúen az A7 sorozat
A reducternél annyit hogy a ha nagylátózni is akarsz akkor eléggé felejtős. Meghát azért beleszól az obik képi világába is.
A m4/3 reducterel maximum az apsc képi világot hozza..
A fókuszsegédletek egyformák minden milcben. Belenagyítás és élkiemelés. Az élkiemelésbe egyértelműen a sony a legjobb.
Az A7m2 mellett szól még ha érdekel hogy egy 60e-s MC11 adapterrel jól használhatók rajta a z EF Canon objektívek. Persze ha érdekel ez a vonal.
-
80hun
addikt
válasz
Szlopa #13037 üzenetére
Mert a tiéd hogy néz ki?
Nem ilyen?Egyébként belül hasonlóan épülnek fel ezek a régi zoom obik. Nincs benne semmi különös.
De ha nem szedtél még szét obit én nem javaslom hogy szétszedd .Ha meg már szétszedtél és összeraktál pár obit nem kell hozzá útmutató
Itt van még valami de nem sok.
Meg még ez. -
80hun
addikt
válasz
Szlopa #13035 üzenetére
Objektrívfüggő mennyire nehéz összerakni és szétszedni is
Ha ez a fajta az itt egy kis iromány itéld meg magad
-
80hun
addikt
válasz
tvamos #13017 üzenetére
Nem készült belöle DSLR géphez való.
Az N1-ed re létezik belöle de dslr-re nem
Talán ez is jó lehet csak utánna kell nézni milyen.
-
80hun
addikt
válasz
tvamos #12986 üzenetére
Amit asdf ajánlott az is jó, a zeiss készlethez adnak is belöle. Utazásnál jó nagyon.
De lehet külön is kapni kendővel eggyütt.
Homepage Van videó érdemes megnézni hogy kell obit tisztítani
-
80hun
addikt
válasz
tvamos #12982 üzenetére
Ablaktisztító
Ha a lencse kímélése is cél vegyél zeiss lencsetisztítót.
-
80hun
addikt
válasz
itouchfan #12965 üzenetére
Sőt némelyik nikon-on még fénymérésed sem lesz
A manuál obikhoz milc gépeket használunk előszeretettel.
Van fénymérés
Bármi rámegy
Van fókuszsegéd (belenagyítás és focus peaking(élkiemelés) )Némelyik régi manuálnak olyan karaktere van amit kevés modern objektív tud.
De akár sprórolásból is manuálozhatsz.Ha pl felrakod a manuált egy szenzorstabis MFT-re v. Sony-ra akkor még stabilizátorod is lesz
-
80hun
addikt
válasz
Alabástrom #12932 üzenetére
Árban kijössz ha veszel egy A7-et és rá egy samyang tilt shift 24/3.5-et
A kipon-nak mintha lenne ilyen adaptere de sztem ez sem olyan amit keresel.
-
80hun
addikt
válasz
Alabástrom #12925 üzenetére
Laowa 15mm f4-re nézz rá.esetleg. bár egy kicsit kompromisszumos.
-
80hun
addikt
válasz
excalibur36 #12858 üzenetére
Lesz az jobb is sztem.
Túl hosszú záridőt használsz. Vedd kicsit rövidebre -
80hun
addikt
válasz
Mega Bass #12826 üzenetére
Igen a régi KF-eket is felcsavarom rá. Szorosabban megy fel valóban.
Újakat még nem vettem mivel jó fel ment az ára de hát ilyen ez ha minőséget akarszMeg mostanában nem sok manuál jár az A7II-n inkább MC11+ EF50/1.8STM, EF85/1.8 és nagyonritkán
EF 70-200/4L , videózáskor meg kitobi.Főleg a NEX5-ön manuálozgatok mostanában
-
80hun
addikt
válasz
excalibur36 #12760 üzenetére
A reducteről már sokszor volt itt társalkodás. Azért írta hogy a keresőt próbáltad e akár más szóval is mint a focal. Persze a PH keresőjét ebben a topicban
Mit nyerhetsz vele?
Kapsz 1FÉ-et
Kb ekv 54mm lesz egy 50mm-es apsc-n
Küzépen általában hoz egy kis élességet.+-ba
A széleket nem eröltetném -
80hun
addikt
Szerintem nincs értelme 1.4 alá menned.. Kevés 1.2-es obi van ami nyitva is éles. és nagy az árdifi.
Meg azért a zeiss 55/1.8 mellett lehet csalódni fogsz.Itt van pl a rokkor 58/1.2 teszt.
F2-nél kezd életre kelni , persze ha nem fontos a tűéles kép akkor viszont jó lehet. nagyon.Nézz szét az oldalon tesztel más obikat is de a képei szerintem utómunkázottak.
De mire kell? Iszony mosodát akarsz?
-
80hun
addikt
válasz
DrojDtroll #12682 üzenetére
Amikor linkelte 240e volt akcióban
-
80hun
addikt
válasz
Matska #12604 üzenetére
A képi vilaga miatt drága a planar. meg hogy zeiss
Itt van róla teszt de FF-en. -
80hun
addikt
válasz
MrChris #12544 üzenetére
Sztem azért mert a 645-ös pentaxba 44x33-as szenzor van aminek 0.79 a crop szorzója.
Igazából ez a méret még csak belépő a MF világába..Mamiya 645-re van 54x40-es hátfal aminek már 0.64 a szorzója v. ott az XF 100MP Phase One. Ezeknél már érezhetőbb lenne a különbség a FF-hez képest az tuti. Az utóbbit beválalnám bármekorra dög is
-
80hun
addikt
válasz
Mega Bass #12538 üzenetére
Még mindig nem érted sztem.
A gyújtótáv egy fizikai jellemzője az objektívnek.A belinkel oldalon gyönyörűen látszik hogy a P6 50/4-es fleki pont ugyanazt a látószöget adja FF-en mint az 50/1.4-es nikkor FF-en. Azokat egy géppel csinálta az ürge tuti. Persze az EXIF adatokat gondosan kitörölte
.
De mintha írna hülyeséget is hogy az 50/4-es fleki nagyobb fényerejű lenne a lencseátmérő miatt mint ami rá van írva
Ebbe olvass bele inkább.
-
80hun
addikt
válasz
Mega Bass #12533 üzenetére
Szerintem még mindig nem érted
Én és komám használtunk Biometar 80/2.8-at és RB67-es obikat A7-en és bizony a ráírt gyújtótávolság stimmelt..
Fogadnék rá hogy egy FF 135mm-es obi látószöge közelsem azonos egy KF 180mm-es obi látószögével. FF-en
Ha az elméleted stimmelne akkor egy FF 50mm-es obi is más látószöget adna APSC-n mint egy Apsc-re tervezett 50mm-es obi APSC-n. DE NEM , pont ugyanazt kapod látószögben mindkét esetben apsc vázon.
Ugyanígy van ez a KF obikkal is.
Szerezz egy 180-as KF obit és csavard fel egy FF vázra (de úgy hogy legyen végtelen) és utánna csavarj rá egy 135mm-es FF obit és máris látni fogod a látószögkülönbséget. A 180-asnak kisebb lesz a látószöge.
-
80hun
addikt
válasz
masterful87 #12353 üzenetére
A sima A7-re felejtős a gyors AF EF obikkal.. Egy-két kivétel van csak Sigma ART+MC11 párossal.
Ha gyors AF-et akarsz akkor A7II. +MC11 v Metabones IV.
A Viltrox III még elég jó A7ii-n az occo kínai adapterek közűl , viszont én elvből nem használok ilyen gagyikat mert ha elszál benne valami hazavághatja a vázam , de ez egyéni hülyeségem -
80hun
addikt
válasz
INTELligent #12269 üzenetére
Nem manuális de nem talász régi manuál portréobit ami olyan jó mint az.
Meg az af neked hátrány lenne?Ráadásúl , kicsi és könnyű is.
Ne szaldj bele a manuál őrületbe ha van helyette natív obi is olcsón. Főleg hogy a régi manuálok nem veszik fel a versenyt a natív obikkal cropos vázakon..
-
80hun
addikt
válasz
INTELligent #12267 üzenetére
Sigma dn 60mm f2.8.
-
80hun
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12153 üzenetére
Itt egy teszt az olcsó 85/1.8-ról
-
80hun
addikt
Az a baj hogy bizonyos korrekciókat (pl szín) gyári obbikkal nem tudod kikapcsolni épp ezért olyan jó így hasonlítgatni.
Két különböző manuált hasonlíts össze.
Itt az én 44-2-m.fujin.nyitva.
Sőt itt egy bevonat nélküli obi amit full-specrumos géphez használ az egyik komám.
-
80hun
addikt
válasz
Rapid136 #11910 üzenetére
Igazából a felhasználók nagyrésze nemsokra megy a számolgatással , de aki már kicsit komolyabban is fotózik annak lényeges lehet.
PL ha van egy aps-c szenzoros gépe és UWA-t akar nem midegy milyen obit rak rá.
Merthát a 16mm-es obi már UWA FF-en de apsc-n már csak WABár nem egy atomfizika így sima ügy fejben átszámolni bármikor.
A lényeg hogy ez nem mostanába kezdődött , az 1900-as évek elején használt obikra is fizikai gyújtótávolság van ráírva és már ott is voltak a film méretei közt különbségek. Tehátt ott is kelett számolgatni hogy megkapd a megfelelő látószöget a témádhoz
-
80hun
addikt
válasz
Mega Bass #11907 üzenetére
"Ha jól értem, középformátumú objektívet használunk FF-es (kisfilmes gépen) akkor az objektív gyutávját 0,72-vel kell megszorozni az ekvivalens gyutáv meghatározásához. "
NEM
Minden objektívre a fizikai gyújtótáv van ráírva , tökmindegy hogy mekkora képkört képes kirajzolni.
Szorzók nagy általánosságban
KözépFormátum 0.79 v 0.64
FF 1
Apsc 1.5 (canon 1.6)
Mft 2
1" 2.7 -
80hun
addikt
válasz
catroot #11782 üzenetére
Lámpafénynél sajnos a zeiss 16-35 is előhozza ezt , ebben a tesztben láthatod.
Bár a nagylátókat ügyesen használva elég komoly képek születhetnek még A7-el is
-
80hun
addikt
válasz
catroot #11674 üzenetére
Azt nézd még meg hogy az adapteredben a kis pöcök (ami a rekeszt behúzza) nem súrólja e a bajonett alját belülről.
Némelyik obinál előfordúl , a canon FL obikhoz pl ezek az adapterek nem jók.
De találkoztam már olyan adapterrel is amin az nFD foglalatos obik lötyögtek.Három féle FD bajonett van FL , FD és nFD
-
80hun
addikt
válasz
tvamos #11648 üzenetére
Sokra nem mész hogyha valamiben nincs AA filter, nem lesznek jobb képeid tőle
Túlagyalod az egészet
Már rég vehettél volna kint 30-35e egy nexet és ha nem tetszik eladod ugyanennyiért.A nikon 1-el probálkozol de akkora a pikszelsűrűsége hogy a natív lencséken kívűl minden obi katasztrofális rajta
Még a Nikkor G-s üvegek isA sima A7-et is túlagyalod a sensor reflection miatt.
-
80hun
addikt
válasz
tvamos #11506 üzenetére
Az A7-el semmi gond.
A sensor reflection elhanyagolható ultranagylátóknál ahoz képest hogy mennyiért veszed.
Ráadásúl nem is ultranagylátózól éjszaka mesterséges fénynélMég várhatsz 5 évet mire lesz a nikonak belébő FX milc gépe , és az is jó keményen lesz árazva .
"Nekem az A7S nem tetszik"
Nem is nézegetni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R OIS WR
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged