- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #13607 üzenetére
Jó az az AF közgyűrű,de amúgy autó fókusszal nem igazán makróznak a profik max arra jó hogy rányomod és utána kézzel pontosítasz.
Teljesen igazad van, de o most kezdi el. Ilyenkor igencsak jol jon az AF. Legalabbis nekem ez a tapasztalatom, mint kezdonek. Ez jott be. (Nekem is van fordito gyurum, meg olyan, hogy ket obit szembeforditsak, meg M42, meg manual wide, meg manual tele, meg minden.) -
Rapid136
őstag
válasz
Muerte68 #13365 üzenetére
hmm... én mondjuk szinházban fotóztam sokat igy, meg néhány könyvbemutatót, rendezvényt
a filmes korszakban néhány esküvő is becsúszott, ismerősöké...
AF nélkül, úgy hogy este vittük a filmeket a nagy Skálához mert ott volt egyedül éjszakai kidolgozás
addig nem tudtad mit fotóztál
nagyon el vagyunk kényeztetve mostanában
ha belövöd a rekeszt és hozzá az élességi tartományt akkor akár vakon is fotózhatsz a filmes géppel, mondjuk a kinai adapterek precizitása már kérdéses... -
MrChris
nagyúr
válasz
Muerte68 #13356 üzenetére
XE1+FR=~100 ehhez még adok 80-t... és akkor nincs reduktorozás, talán a váz is jobb
Nekem camdiox már kompromisszumos, ismerem magam, enne a kefe, hogy azt a korábban még plusz 20e-rel megtoldottam volna a ZhongyII--ért. De hagyom inkább az egészet, elég a 28/2-es OM, ha meg több kell ott az uwa.13358: GX80-hoz képest elképesztő korlátozások és kihasználatlanságok vannak. Elején kicsit fel is bosszantott, még most is néha.
-
faki_
senior tag
válasz
Muerte68 #13169 üzenetére
Ha a Tair puskatus részére gondolsz, azt meg lehet barkácsolni digitális gép kioldására is, többféle megoldást találsz a neten. Pentax K-30 épphogy ráfért a hátsó kiugró rész miatt, levágni nem akartam, meg egyébként is elég nehéz, macerás darab, inkább eladtam.
A nagytelézés régi manuállal kb. a nagylátókhoz lehet hasonló, a jók nagyon drágák, az olcsók meg nem adnak (lényegesen) többet egy natív, "sötét" zoomnál.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Muerte68 #13165 üzenetére
Ilyen jupiterem egyszer nekem is lesz, imádom az orosz obik képét, főleg a tele jupiterekét
. Szerintem ha manuál tele és méret/ár/képminőség arányt nézzük, akkor a pentacon 200mm f4 is jó, anno simán kitartottam kézből is és elég éles tud lenni, egyedül a CA picit sok, de az szűrhető.
-
Rapid136
őstag
-
Rapid136
őstag
válasz
Muerte68 #13130 üzenetére
Túlbonyolítod...
Azt a kutya nem mondta hogy nem lehet jó képeket csinálni kisebb érzékelővel, tudom hogy milyen jó kis fényerős gyári obik vannak a Olyhoz. Viszont idekevered a haladó fotósokat hogy azok még esküvőt is fotóznak, ja csak ők nem ma kezdték és nem adapterezett obikkal mennek dolgozni.
Megpróbálom érthetőbben más irányból megfogalmazni: egy FF vázzal és olcsó adapterezett obikkal hamarabb lesz sikerélménye a kezdőnek... és pont a mélységélesség miatt.
Egy A7 manuális obikkal sokkal inkább rákényszeríti a fotózni tanulót a tudatos fotózásra, mint egy AF zoomos gépváz, ahol csak befogja a témát és nyomja a gombot. De tény hogy nem vagyunk egyformák, van akinek ez bonyolult. Viszont csodát várnak a cserélhető obis géptől, pedig annak sajnos ára van, vagy megtanul fotózni, vagy drága fényerős nativ obikat vesz, vagy..
Erdélyben a Sony A700 mellett vittem filmes gépet, szerintem többet használtam és jobb képek lettek pedig volt a Sonyra is jónéhány AF obim.
Milyen obim van és miért? használtam Adaptallos 3,5/17mm-t, ideig-óráig jó volt, de nagy és rekeszelve sem volt éles a sarkokban...a Voigtlander ég és föld
persze használhatnám az m42 1,9/35-ös obimat is a Nokton helyett, csak adapterrel 3x akkora
a mostani kisméretű táskámban meg simán elfér 4-5 objektiv is emiatt.
A nagyzolás az lenne ha Zeiss 1,4/35-öt használnék... -
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #13103 üzenetére
Oke, csak van itt Nikon F, PK, AR, MD, M42, T2. Mindenek... De mindegy akkor, nem csinalok vele semmit, eddig is jol el volt a fiokban.
Ha kell valakinek, szivesen elcserelem egy 1 NIKKOR 32mm f/1.2-re.
A minap talalkoztam a Ricoh helyi kepviselojevel. Tisztara belelkesedett, hogy nekem van ilyen objektivem.
Valami elektronikat akart eladni nekunk, de vegul errol beszelgettunk, hogy milyen jok ezek a regi Rikenon XR objektivek. Jo fej volt. (Neki Nikon D810 van, azzal fotoz, de szokta nezegetni a neten, milyen klasz. Le akarja cserelni a Nikont, csak meg nem dontott, hogy A7R3, vagy A9 legyen.)
Sokat ragodom ezen most, mert ha 2-3 ezer Ft-os lenne, akkor nem erdekelne, hogy mi lesz vele, de azert ez mar ahoz draga, hogy elrontsam, de ahoz is, hogy a fiokban alljon, es esetleg ott gombasodjon be. Ez a vergodes oka.
A masik ok, hogy mostanaban nem latok A7-et 230 ezer alatt, azok, amik voltak 160-180 korul, azok pillanatok alatt elkeltek.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Muerte68 #13099 üzenetére
Mennyit ér? Én 10 ezer alatt fizettem érte, ha jól emlékszem...
(#13096) Rapid136 válasza tvamos (#13094) üzenetére
Nehéz ügy, mert a Nikon 1 céges, a D80 meg úgy van nálam, hogy "Használod, amíg akarod."(#13097) Muerte68 válasza tvamos (#13094) üzenetére
Nem akartam újabb kütyüket venni... Persze 50 ezer belelefér, de akkor másik 50 ezer még kéne adapterekre.(#13095) MrChris válasza tvamos (#13094) üzenetére
Sigma mini-hez is meg van minden, vissza tudnám alakítani. (De erre nem fog már sosem sor kerülni. Véletlen hozzájutottam egy második AR bajonettes példányhoz.) Nem kell itt senkinek, a Nikon bajonettes verzió kellett volna, csak annak már túl magas az eszmei értéke. -
MrChris
nagyúr
-
pumsz
tag
válasz
Muerte68 #13080 üzenetére
Köszi a segítséget. Találtam is megfelelő jelölteket, csak a választásban kérném még a segítségeteket.
A három jelölt: (használati cél, otthoni hobby portrézáshoz)
Minolta MD Rokkor 50 mm f1.7 7.000 Ft
SMC Pentax-M 50 mm f1.7 10.000 Ft
Revuenon 50 mm f1.4 14.000 Ft
Köszi! -
80hun
addikt
válasz
Muerte68 #13080 üzenetére
Ezek az árak már rég nem élnek csak ha kifogod
8-12e egy MD 50/1.7Az A7 szériával rohamosan emelkedtek a manuál árak és ezt csak fokozták a fuji és mft gépek , nézd meg hol tart a zeiss mc 135/3.5.
Na nekem volt 3db is a legdrágább 10e volt és ez nem is volt annyira régenBár most tél van ilyenkor kell obit venni
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #12888 üzenetére
Az m42-es Yashica nekem jobban bejött karakter szempontjából, hiába mondják, hogy jobb a C/Y...
A manuálozás meg fel-fel lángol azóta is.
Most nincs semmim az X-E1-hez. Úgy értem most csak csupasz vázam van minden nélkül, így ismét őrlődök, hogy az A7 felé lépjek, és akkor ott a 24 1.4 Samyang tejúthoz, a voigtlander 35 1.4 normálnak, meg manuál 50-es hegyek (hová legyek?).
A biztonsági játék meg, hogyha maradnék a Fujinál, amihez van egy sor penge, fényerős üveg, és remek JPEG-eket köpköd ki magából. A helyzetet tovább árnyalja, hogyha mégis váltanék, akkor "vidéken" nehezebb tovább adni, mint a fővárosban, ahol több a potenciális vevő, akik meg tudják nézni személyesen.Ja, igen. Két 50 1.7 Yashica is volt amit eladtam. Az m42-es lett Muerte-é, a C/Y Mega Bass-é
-
-
excalibur36
senior tag
válasz
Muerte68 #12873 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Igen FF lenne a tuti, de nem akarok anyagilag elszállni vele, hisz nem munkára kell, hanem csak hobbi fotózásra.
ha Sony vonalon maradok, akkor az A6300 ami szóba jöhet a Nex6 leváltására.
Az infóid alapján kettő maradt a "körben". Az XE-2 és a XT-10.
Mindkettő jó gépnek tűnik és úgy látom nincs sok különbség közöttük és talán ezért is nehéz a választás.
Árban is kb. ugyan ott vannak, legalábbis amit most találtam.
Kép minőségben főleg JPEG (nem akarok időt tölteni a RAW buzerálással) melyik ad szebb, jobb képet? -
fefe9
tag
válasz
Muerte68 #12747 üzenetére
Annyit bőven megért, látom hirdetésekben 10 ezer körül, az már irreális szvsz.
(#12746) MrChris: én elégedett vagyok a 30mm-essel, kopottas, de mechanikailag tökéletes.
Hasonló gyújtótávolságon van egy Minolta MD 28mm-em, de annak most sajna mennie kell a háztól, gyűjtöm a pénzt majd másik gépre, ha sikerül eladnom a GX7-et.
-
MrChris
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Muerte68 #12680 üzenetére
max árában eladom PK-s ismerősnek, ha nem jön be. az a baj ezekkel, hogy itthon nincs/nemvolt eladó példány kb, amihez viszonyítani tudnék gugle alapján.
más: korábban vettem 140€-ért egy nikkor-H 85 1.8-ast, most megörültem, mert s/n alapján early cucc (194xxx-es) [link]
szerk.: az árba mindig belekalkulálom a postaköltséget is
különben bestbuy lenne usából 10-20$-ért 50/1.8, csak hát 40$ a posta és tsa
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #12616 üzenetére
Rosszul írtam, konkrétan a szaturáció kapcsán van hiányérzetem teljesen nyitva. Az élesség rendben van, ha végre betalál az ember a szűk DOF miatt
Csizmás: tervben van, hogy még kiegészítem azt a táblázatot, csak még nem értem oda. A közzététel kapcsán nem tudom kinek kell szólni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Muerte68 #12578 üzenetére
hm, akkor kénytelen leszek lootolni más m42-t próbának, + várom a nikon átalakítót. (hispan szépen kipucolta olcsóér' )
-
cinemazealot
addikt
válasz
Muerte68 #12576 üzenetére
Na, de ez a minta ez a két lencsetag között van és Zozzant pont azt mondta, hogy ezek ragasztva vannak egymáshoz. Akkor ez most gomba (már ha ilyen létezhet ragasztásban) vagy a ragasztó elöregedése?
És ha gomba, hogyan lehet a lencséket kiszedni a tubusból, hogy elválasszam és kitakarítsam őket?
-
Matska
senior tag
válasz
Muerte68 #12483 üzenetére
Már szinte el is felejtettem milyen szépen mos
Nekem is van ilyen
[link]
Bár eladtam mindent, de nem bírok leállni a régi obik próbálgatásával. Most egy ezüst színű Jupiter 8-as van, piros P betűs bevonattal. Kíváncsi leszek mit tud, csak adapter nincs még.
Lehet rövidesen beruházok valamilyen c mount obira. Hiányzik a csavart háttér
-
Mega Bass
tag
válasz
Muerte68 #12248 üzenetére
Igen olcsóbb adapter is lehet jó, ha ilyet szeretne szpeti40 akkor inkább az aliexpress-ről kell rendelni. Itt vannak vélemények is az adott termékről, amit sokan dicsérnek és fogyott is belőle olyat szabad venni. Minimálisak az árkülönbségek ne az ár döntsön inkább adj érte egy 1000-essel többet ha úgy van.
-
MrISO
csendes tag
válasz
Muerte68 #11965 üzenetére
Ó, az nem jó. Nincs mese, azt az m42-est le kell cserélni egy C/Y bayonettes Yashica ML 50/1,7-re. Nekem is olyan van és imádom, többek között pont a színei miatt is. És úgy emlékszem az nem lóg ennyire hátra. Van hozzá C/Y-Eos adapter is, szerintem azzal simán felmenne a focal reduceredre.
Rapid136
Tapasztalatból mondom, hogy rengeteget! -
-
MrISO
csendes tag
válasz
Muerte68 #11951 üzenetére
Nem rossz!
Ha jól tudom Camdiox-od van. Marha kíváncsi lennék egy olyan összevetésre mikor azonos fix WB mellett lőnél ugyanarról képet ugyanazzal az obival lencse nélküli sima és focel reduceres adapterrel. Itt konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a Camdiox az objektív természetes színvilágát elviszi e valamilyen irányba és ha igen, akkor mennyire. Legjobb valami olyan lenne amin egyszerre vannak hidegebb kékes és melegebb sárgás, pirosas színek is.
Már évek óta gondolkozok valamilyen focal reduceren, de csak nem sikerül dűlőre jutnom.
-
föccer
nagyúr
válasz
Muerte68 #11941 üzenetére
Ahogy néztem annyira karcos volt az a lencse, hogy annak már kb minden mindegy. A történet maga jó, csak nehogy valaki komolyan vegye.
(Tórium tényleg rádioaktív. Az egyetlen természetes izotópja a Th-232-nek durván 14 milliárd év a felezési ideje, szóval azért nem kell a bokáját összefosnia senkinek miatta.
üdv, föccer
-
szazbolha
addikt
válasz
Muerte68 #11902 üzenetére
Régebben használtuk kisfilmen a Pentacon 500/5,6 és a Sonnar 180/2,8 objektíveket is.
Mindkettő KF 6x6-hoz készült. Ezeknek az objektíveknek általában kisebb a feloldóképességük mint a kisfilmes vagy a natív APS-C objektíveknek, de a kép közepén egész jók. Márpedig pont a képközepét használjuk. A Sonnar kiváló volt kisfilmen, az 500-as max 6/10.A TAIR 300/4.5-öt is sokan használták természetfotózásra kisfilmen. A minősége egész jó, de nem közelíti meg a mai natív kisfilmes fix nagyteléket. De még a korabeli nikkorokat, FD-s canonokat sem. Egy wartburg vagy lada a BMW-k között. Ha olcsó érdemes megvenni. De gyakran 30K felett árulják, szerintem az sok, akkor inkább egy régi sigma vagy vivitar/tokina.
.
Jelenleg is vannak 6x9 és 4x5 képkört kirajzoló objektívjeim KF és NF gépekhez. Ezek is simán rárakhatók Milcre. Sőt van pár nagyító objektívem is (értsd: sötétkamrában vetített filmről papírra), ezek közül a 105-ös igen jó minőséget ad: [link]
A régebbi objektívek (értsd 80-100 éves) alacsony feloldóképességgel, alacsony mikrókontraszttal rendelkeznek, de mégis karakteres képet rajzolnak. Portrézni érdekes velük. Adaptáláshoz szükséges egy kibelezett helios vagy M42 heliocoid adapter.
. -
fattyu
veterán
válasz
Muerte68 #11899 üzenetére
Ne már.
a reducer egy .72es szorzó ( vvagy amennyi éppen az adott darab. )
A szenzorod ad egy Képkivágást amit szorzóként szoktunk használni de az NEM változtat gyútávot csak a vetjíett kép egy kissebb részét használod. lásd telefonokon a digitális zoom.
a 300mm az 300 mm. az obit NEM érdekli mire vetíti a képet. képeslap beton m43 apsc ff kf. leszarja. az 300mm.
A helyes képlet az hogy a focal reducered szorzója ami lehet akármennyi de az én camdiocom pl 0,72 szor az obi gyútávja. ezzel kapod meg hogy milyen gyútávot tekresz fel a vázardra. majd ki tudod számolni hogy ez képkvágásban mit jelent azzal hogy felszrozod a szenzorod számával. de ezzel már nem GYÚTÁVOT számolsz mert az nem változik. csak azt hogy a vetíttett képed mekkora gyútávnak felfelNE meg.
értem?
szerk: Annyiból lehet jobb mindössze hogy még annyira se használod a vetített kép szélét mint egy ff obin. ennyi az előny. hogy megéri e a méret azt neked kell tudi
-
fattyu
veterán
válasz
Muerte68 #11899 üzenetére
NEM.
lyézus.
a gyútáv fizikai jellemzője az obinak. az 300mm akármire teszed rá. csak nagy képkört rajzol ki ergó reátehetsz fekete sarkok nélkül is egy KF szenzort.
Ennyit jelent az obi formátuma.
a 300 mm az pont ugy 300mm mint apsc üvegen mint ff üvegen vagy m43. ugyanz és ugyanolyan szögben lesz a képen csak a vignett lógna be kegyetlenül egy m43 obin.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Bittorrent topik
- Formula-1
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest