Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen széket vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BigBlackDog #112698 üzenetére
Kivéve ha kivesszük belőle a többlet energiát, akkor nagyobb akkut kell teletöltsön. Bár fogalmam sincs, hogy van-e különbség abban, hogy kis akkut kell többször teletölteni vagy egy nagyobbat kevesebbszer
-
BigBlackDog
veterán
-
válasz
BigBlackDog #112696 üzenetére
Ez a logika csak akkor állna össze nekem, ha mindkét akkumulátor esetében alacsony induló kapacitásról beszélünk. Ekkor nyilván a nagyobb akkumulátornál többet kell dolgoznia a generátornak. De gyakorlatban szerintem nem lehet különbség.
-
BigBlackDog
veterán
-
válasz
molnarpeter #112691 üzenetére
Egyszer magyarázta nekem valaki, hogy annyi ezzel az elmélettel a gáz, hogy adott generátor adott méretű akku töltésére lett kitalálva. Tudja nyilván tölteni a 3 mérettel nagyobbat is, csak akkor többet dolgozik, hiszen ha a kicsit tele töltötte akkor nem kell olyan nagy elánnal áramot termelnie hanem visszaveszi az elektronika. Viszont ha nagyobb az akku, akkor folyamatosan dolgozik, amire a gyári alkatrészek nincsenek felkészítve és hamarabb fog benne elkopni minden.
Nem tudom mennyi ennek a valóság alapja, de logikusan hangzik.
-
w333
félisten
válasz
molnarpeter #112691 üzenetére
Köszi neked is akkor a Gold 540A indítóáramosat veszem !
-
molnarpeter
nagyúr
Képzeld úgy, mint egy pálinkás üveg (lehet víz is, de ez szemléletesebb
). A motor indulása egy kupica. Az akku ha több Ah, nagyobb üvegből hamarabb kiöntöd a mennyiséget, ez az indítóáram. A generátor meg a lepárló, ugyanúgy csepeg belőle a nedű, mindegy, mekkora edényt teszel alá
Szerintem mehet az electric power/Jász akku, részemről is nagyobb kapacitás inkább, akkumulatorakcio.hu jó áron adja (Lesti tulajdonképpen), vannak Bp-n Örs környékén, de ha messze van és olcsó helyen nézted, a szállítás lehet megdobná tőlük. EP akkuk egy idő után kicsit gyorsabban kezdenek kapacitást veszteni, úgy rémlik, otthon egyelőre semmi baja (nameg a 150 Ah-s Banner Buffalo Bull sem panaszkodik, de az akciósan legolcsóbb volt
). Ha van rá mód, illetve sok a rövid táv, néha töltsd fel. Az a legnagyobb baj, ha merült állapotban maradnak akármennyi időre, 2-3 mélykisütés aztán mehet nehezéknek. Esetleg nézz körül, méh telepen sokkal jobb árat adnak használt akkuért, mint a boltban.
-
-
Integrale
veterán
válasz
pit stop #112684 üzenetére
Irorszagban aranyaiban kb annyi az auto mint itthon, a biztositas pedig a csillagos eg. Egy 25 alatti szemelynek egy 1.6-os auto 5-7000 euro/ ev, aztan ez persze csokken, megyetol, eletkortol es az evektol fuggoen.
joamilestoné nagyatlagba talan meg kevesebbet is, hiszen csigak, viszont az ottani dugoktol szerencsere Bp meg eleg messze van, meg ugy is, hogy itt fel van turva minden. Az itteni felturasos dugok, szorozva 1,5-tel= Dublin atlagos hetkoznap.
-
pit stop
addikt
válasz
bitpork #112682 üzenetére
Olaszoknál tudtam pl., hogy horror.
Gondolom a forgalomban lévő autók számával arányosan fog nőni kb...A többi országgal összehasonlítva csak az a gondom, hogy az itteni átlag autó életkor miatt gtk-ra vehetik 90%-ot ha csak nem kocc volt kb., és 3-4 ember befizetését odaadják roncsértéknek és kész
(Mondjuk ahogy idén láttam Görögországban ott is elég rotty autók átlagéletkora) -
-
szőröscica
addikt
Megnott a fogyi. Ma be volt allva a varos reggel es este is. Futottunk is. 61km utan hazaerve 3km maradt csak a range.
10.9kwh lett a vege.
-
válasz
szabonagyur #112677 üzenetére
Ahogy próbából néztem múlt héten, a vidéki B10 is emelkedni fog, károkozás nem volt...
-
pit stop
addikt
Kötelező értem, hogy drágul. De második éve nem okoztam kárt, erre megint 8 ezerrel nő az éves díjam
Vidéken is ilyen tré a helyzet, vagy csak mert pesti vagyok...? -
kisza25
félisten
-
w333
félisten
válasz
focvis #112671 üzenetére
Itt is beszámolják ... és kb. 500 méterre vannak tőlem !
Kauffer messze van nekem (kb. 15km) pedig olajért mindig oda megyek !
Na de a lényeg hogy melyiket vegyem ... Gold ? de nincs még róla tapasztalat !
A nagyobb indítóáram miatt vonzó !
Szerk.
Pug 306 -ban most 44AH 350A van, Leonban ha jól emlékszem 55AH 420A !
-
kisza25
félisten
válasz
pit stop #112662 üzenetére
tboldi: amíg nem fizetem vissza a hitelt nem tudom eladni
Az i30 sw 1,6 GDI-t találtam volna még meglenne, de nem volt, i20 tök jó volt, csak kicsi volt a csomagtartó.
Ez most jónak tűnik, nem érzek igazi kompromisszumot, motorból jó lenne erősebb, de attól nagyon messze vagyok, hogy 1,4 T tudjak venni, pedig kb annyi, mint a ceedből az 1,4 szívó.
A külsejével meg vagyok elégedve, első autó amit aluval tudok kihozni a szalonból, nem utólag kell rá vadászni
Jobban tetszik, mint az alap ceed abból silver, vagy gold kell az aluhoz, ami már 5M+ -
brumi1024
veterán
válasz
Snoop-y #112664 üzenetére
Most ezt így nem teljesen értem. Ki beszél miről?
Én arról, hogy a Q8 jelenleg csak az 50 TDI-vel kapható, ami a 286 lovas 3 literes. Az 55 TDI majd később lesz. Ez így egészen tényszerű.
V12 volt régen (500 ló, 1000 nyúlmókus, sakkozó váltóval, repülőgépet húztak vele a reklámjában), de már nincs, ahelyett van a kétturbós villanykompresszoros V8, de az is csak a Q7-nél. Ebben a generációban nem volt V12.
-
stickermajom
addikt
Tök érdekes, hogy a lengyeleknél tudják mi az a követési távolság. Nem láttam még tolakodót, tök nyugodtan haladnak a népek, még dudaszót sem hallottam.
Éjjel/holnap viszont jön a hó, jó lesz az Energy Saverekkel. -
Kickass
őstag
válasz
pit stop #112662 üzenetére
Ez jó is lenne ha nem a metrópótlók járnának, igy a BKK futár 61 percre saccolja a menetidőt.
focvis: Köszi, holnap reggel ránézek a reggeli csúcsidős menetidőre, bár a Waze általában ezen tud még faragni csak ugye azt igy nem tudom úgy használni mint a google mapset.
-
-
norrberth
addikt
Nem semmi leírás [link]
-
kisza25
félisten
válasz
Speeedfire #112653 üzenetére
Elöbb legyen meg, aztán majd valahogy összehozzuk
-
kisza25
félisten
válasz
Tsebacsi #112637 üzenetére
Nem a rendelésből maradt le, hanem a listán ott volt 35eFt-ért, közben meg külön nem lehet kérni, csak egy 110 eFt csomag részeként, amiből a többi cucc nekem nem kell. (Már nem fér bele a keretbe)
Johnny_vT: ja meg kia/hyundai bérencigen szívó 1,4, ez az autó egy nehéz szülés volt, de nem akartam úgy járni, mint az i30/i20-al, hogy 1év után csere
zoo8800+Qru: thx -
-
válasz
Kickass #112628 üzenetére
Leginkább BKV-val mennék a helyedben. Hétköznap csúcsidőben csak idegbaj lesz autóval.
(#112609) rbalint88: jogos. Hibásan nem veszik meg, a javítás költségét meg valószínűleg nem fogod tudni érvényesíteni a vételárban. Mert a legtöbb ember csak azt látja, hogy a másik szebb, olcsóbban.
A legjobban akkor jársz, ha el sem adod, és használod tovább.(#112631) kisza25: ilyenkor előre kell fizetni a vételárat, vagy csak egy előleget? (teszem azt ha nem hitelre, hanem kp veszed)
-
kisza25
félisten
Na nincsen készletről/szállítás alatt olyan fiat tipo amit szeretnék, így leadtam a rendelést, hogy mit szeretnék (16" alu, sötétítés, ködlámpa, színre fújt tükrök+ króm kilincs), kis hiba csúszott a gépezetbe, mert a bőr kormány + váltó is egy csomag része, így azt nem kértem, majd valahogy megoldom a kormánybőrt. Most bírálják a hitelképességemet, aztán kb. 2 hónap és itt az autóm
-
Reggel láttam egy Audi Q8-ast, nem tudtam, hogy gyártanak már ilyent és nem csak egy concept car. Az bogárhátú BMW X6-hoz képest esztétikus és kecses, mintha maga Michelangelo formázta volna.
@Kickass: Most ~30 percet (16-18 km) ír a G.Maps, akkor az reggel 45 perc minimum (45-60 perc). [link]
-
Kickass
őstag
Csak félig autós topik de jobb helyet nem találtam neki
Kb. mennyit tippelnétek hétköznap csúcsidőben eljutni Budafokról, mondjuk a Savoya Park környékéről hogy egyszerűbb legyen, a Duna plázáig?
-
brumi1024
veterán
válasz
Tsebacsi #112621 üzenetére
Cáfolom, se az A3-ba, se a Q3-ba se az X5-be nem lehet bezárni a kulcsot, a kulcsnélküli nyitás miatt. Mindegyiknél kipróbáltuk otthon, berakom a kulcsot a csomagtartóba, becsukom a csomagtartót, abban a pillanatban kinyitja a zárat. Ajtónál ugyanez, nem vezetőoldali ajtó nyitva, bezárom nyitott állapotban (ekkor csukódásra zár), becsukom, bezár és egy pillanat múlva kinyit. Egyféleképp sikerült anno az F10 5-ösbe bezárni a kulcsot: a csomagtartó legbelsőbb pontján van egy vakfolt, ott nem érzékeli a kulcsot.
-
Snoop-y
veterán
Nem egy bonyolult dolog ez. Ahogy a belterbe kerul a kulcs maris nem lehet bezarni a kocsit csak akkor ha belul ulsz es bezarod a konzolrol. De ahhoz bent kell ugye ulnod
Ha nyitott ajtoval csinalod akkor mindent lezar kiveve azt az ajtot amit nyitva hagytal csomagtartot is beleertve (azt akkor zarja 100% amikor kiveszed P-bol vagy minden mas ajto csukva volt es bentrol bezartad mikor a csomagterajto csukva volt)
-
válasz
MunezXBK #112617 üzenetére
Mikor nálunk volt az 540i próbán akkor a céges sofőr kivett valamit a csomagtartóból, kulcsal nyílt, minden más ajtó zárva, cucc kivesz majd lecsuk, kulcs benne... Pótkulcs kitudjahol vidéken/amerikában... Jött egy hóbortos szaki aki megfúrva a csomagtérajtót hozzáfért a zárbovdenhez, úgy kinyitotta.
Amúgy minden új autó ilyen, amin már ki lehet nyitni csak a csomagtartót, ha nem figyelsz kész a baj -
bbubby00
őstag
Parom sztem viszi a palmat. Pakolt a csomagtartoba, majd lerakta a kulcsot. Mikor lecsukta, hirtelen bezart az auto is.
Hol a kulcs? Basszus, a kocsiban maradt. Hozzuk a potkulcsot. Nyitom, egybol visszazar. Nyitom megint, automatan visszazar. Mifsz? Nagynehezen sikerult bejutni az autoba legalabb 50db ilyen kiserlet utan. Majd a kulcs megkeresese kovetkezett. Nemes egyszeruseggel az automatan behuzos csomagterajto maga ala szoritotta a kulcsot, igy en ahogy a masikkal nyitottam o zarta. Nem akarom reszletezni, mert nem sok szep szo hagyta el a szamat, mire sikerult kiszednem onnan. Nem elte tul, kellett egy ujat venni -
-
kisza25
félisten
-
rbalint88
addikt
válasz
barnam_ #112602 üzenetére
minden eladó
turbóhibásan nem volt rá értelmes ajánlat, ezért csináltattam meg.
ha elkészül, akkor felrakom majd újra, mivel szerintem nem lesz könnyű eladás. van egy minimum ár, ami alatt inkább megtartom, viszont nagyon sok jól kinéző félhullát hoztak be az osztrákoktól az elmúlt két évben, ami nagyon lenyomta az árakat. remélem majd eljön a gazdája -
kisza25
félisten
válasz
brumi1024 #112598 üzenetére
az elsőt is leengedtem, de nekem úgy is hangos, a hondában a hátsó ablak csak félig megy le (pontosabban 2/3)
A hondával volt egy kicsit meglepő élményem, elindítottam és a kulcson lévő kulcstartóba beleakadt az újjam és kirántottam a kulcsot a járó autóból
Először csak néztem, hogy most ilyenkor mi van? Aztán szépen visszadugtam és mintha mi sem történt volna járt tovább az autó
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nyaralás topik
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PH! Szakszervezet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest