Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-v-
addikt
[link] remélem nem lett senkinek komoly baja, de hogy lehet frontálisan (pláne ekkorát) csattani a rakparton?
-
kisza25
félisten
válasz
focvis #112995 üzenetére
Szinte ingyen osztogatják
A Powerwall 2 már rendelhető, az akkumulátor csomag ára 5500 dollár, a vezérlő rendszer és a telepítés plusz 1000 dollár, a rendszerre pedig 10 év garanciát adnak. Természetesen az új rendszer is a Tesla Gigafactory gyárában készül.
A H áramot pl.: az fűtő-hűtő klímához lehet kérni, fűtési időszakban 2/3 áron kapod az áramot, kb 120eFt a kiépítése.
Nekem 8 eFt a havi villany ezt 2,5kW napelemrendszerrel lehetne kiváltani az 1,4M, de lehet rá20év kamatmentes hitelt kérni, tovább is van mondjam még? -
szőröscica
addikt
válasz
focvis #112995 üzenetére
Inkabb egy Tesla kene.
Mondjuk ez az Ampera is tokeletes, de most, hogy futeni kell mar, necces a range egy oda-visszara (60km, hazaerve meg 2-3km marad benne). Remelem, az uj irodahazunkban hasznalhatom majd a toltoket (12db lesz a melygarazsban).
Az en villanyszamlam is kb 5500ft volt eddig kethavonta.
felemeltem 230kwh-ra az atalanyom, de ugy szamolom, hogy nem lesz eleg, inkabb 260-270 kore kell majd.
-
válasz
szőröscica #112969 üzenetére
Kár :/
Egy Tesla Powerwall kell Neked; az fixen beépített, éjszakai áramról feltöltöd, majd mehet a vasba.
A bekerülési árát nem ismerem, a töltési veszteség is tétel - szóval ki tudja... Bár egy napelemmel kiegészítve tuti megoldás lehet.Megvallom, nem vagyok jártas az áramtarifákban, az otthoni villanyszámlám 4000 Ft/hó alatti összeg, villanyszámlát így csak kéthavonta kapok. De mintha lenne egyéb okos tarifa is - "G" vagy geo vagy "H".
(#112992) Integrale: De a táltos mellé dupla smart pont jár!
-
-
Integrale
veterán
válasz
tomcsi23 #112960 üzenetére
A taltos 429
multkor megszivtam ezzel, gondoltam telelocsolom 100-as benyoval, ha 389 a sima, akkor sokkal nem lehet tobb a csucsok csucsa sem. Elkezdem engedni, 443 volt/liter. Nabazdmeg, mindegy ha mar elkezdtem, tele is raktam. Minden cseppjet orom volt elegetni. -
válasz
szőröscica #112990 üzenetére
Azért havi 100k-hoz kurva sokat kell menni, nem? (vagy nagyon sokat fogyasztott)
Én havonta kétszer szoktam tankolni, az kb. 40k, 1700 km. -
kisza25
félisten
válasz
Richard! #112987 üzenetére
Amikor Ausztriában dolgoztam sose érdekelt, hogy mennyi a benzin ára, igazából itthon sem nagyon figyelem. De a kinti fizu mellett simán kifizettem a svájcifrankos autót, vettem kp-ra új autót (kia pro ceed) és házat amit fel is tudtam újítani, pedig "csak" 10 évet dolgoztam kint a párommal....szóval nem is értem minek nézed mennyi kint a nafta, ha kint kapod a fizut?
Doki16: na igen, az i20-nál még 60nál is a segembe jöttek, meg pályán 140-nél -
bbubby00
őstag
válasz
kisza25 #112980 üzenetére
A kis piros MX5ömet is mennyien akarják legyalázni...
Annó a Civiccel is kakaskodtak sokan, főleg a szmókosok. Azzal még néha belementem egy-egy játékba. Volt mikor újabb 530Dezső kombit fogtam simán lámpától lámpáig. Egyértelműen tudtam, hogy autópályán 100-120tól már távolodott volna -
Doki16
addikt
válasz
kisza25 #112980 üzenetére
A Passatot senki sem akarta minden áron lenyomni. Amikor A6-al mentem vagy manapság is amikor a Q5-öt viszem el egy körre akkor azokat is mindenki megfelelő távolsággal kezelte. Viszont amikor átülök a Swiftbe akkor a hierarchia legaljára kerülök
Persze hozzá kell tenni, hogy nekem az 50 és a 90 is annyi amennyi. Nem hajtok egy kicsit se gyorsabban. Már ez is ép eléggé ingerli az embereket -
Magnum_
nagyúr
válasz
Tsebacsi #112972 üzenetére
Nem levalaszthato fogyaszto eszkoz uzemeltetheto csak es kizarolag ejszakai aramrol (B-tarifa), ahogy irta Kollegam es autos tarsam, pl bojler. Vagy aramos kazan (nem gazos)
A falra fixen felszerelt auto tolto sem jo, mert maga az auto a fogyaszto.
Ha az eloszto szolgaltato eszreveszi, hogy nem igy van hasznalva az ejszakai aram, akkor brutal kotber a nyeremeny. Marpedig a fogyasztast latja es figyeli az eloszto.Gondolj bele, marihuana farmok. Micsoda fogyasztas van ott a lampak miatt, ledes nem jo nekik. Eszreveszik :-)
-
Doki16
addikt
A Hybrid felirattól is teljesen vérszemet tudnak kapni az emberek. Hiába megyek én 50-el szabályosan városba páran mindig úgy érzik, hogy meg kell előzniük vagy ha nem akkor csak szimplán annyira közel jönnek amennyire tudnak.
-
válasz
kisza25 #112976 üzenetére
Ettől
Én ma attól vigyorogtam, hogy egy kis yamaha (nemértek ennyire a motorokhoz) sportmotor idomos de kb. 50-100ccm-es vinnyogót késztettem menekülésre. Hát szegény a belsőben volt pirosnál én meg külső elfogyóban S-be húzott kemény 150 pacival. Úgy húzta hogy még a szélvédője alá is bebújt -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #111813 üzenetére
már 2 hete és még hol van a másik
Amúgy azóta egy Honda civic-el járok, ez hihetetlen, hogy minden piros lámpánál bekóstolnak, mondjuk én kímélő üzemben használom a nagykorút, de hogy mindig nekiállnak versenyezni ez egy vicc
Volt egy xc90-es aki nem engedte, hogy megelőzzem és vigyorgott nekem, mondom, ez most tényleg ettől érzi magát királynak, hogy xc90-el lenyom egy 1999 1,4 szívó 90 lovas civicet? -
válasz
szőröscica #112969 üzenetére
Ez valami szabályozás, egyáltalán ők ezt tudják mérni valahogy, hogy autót töltessz és nem a házi szervered megy éjjel?
-
bbubby00
őstag
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #111678 üzenetére
Fejlemény a törött/nem törött S60-am ügyében. Kis noszogatásra válaszolt az eladó. Azt mondja, nála hétszentség, hogy nem volt törve az autó, csak a karcok vannak tőle a lökösön. Ami már fincsibb, hogy az előtte lévő tulaj (tehát a márkakereskedés, ha jól emlékszem) szintén tagad mindent. A bácsi és a fia is telefonáltak, mindkettejüket elhajtották.
Legújabb teóriám szerint biztosítási csalás keretén belül a kereskedés munkatársa nyomott egy satut egy kamion előtt a zöldről narancsra váltó lámpánál. A biztosítás adott rá 10 ezer euró fedezetet, ők pedig félig-meddig összeeszkábálták. (WHIPS nem lett cserélve? Hátsó lököst négy csavar híján nem bírták rendesen rögzíteni? Számítógépből légzsák hibakódot nem törölték? Elég gyatra munka...)
Végül fél év pihentetés után balesetmentes gépjárműként (ez szerződésben rögzítve!) továbbadták a bácsinak.A baleset idején veszhetett el a Trunk Mat Support nevű kis fekete bizbasz is, ami alátámasztja a csomagtérpadlót és már kutattam utána a fórumon. Illetve hiányzik az akku védőburkolata, amire csak a napokban jöttem rá. (Akku S60-nál a csomagtartó bal oldalán van.) Ellenben a lemezek, ragasztások, hegesztések ami látszik mind makulátlanok és megkockáztatom gyári állapotúak, ezt már a vásárlás előtt is megcsodáltam. Így alszik el a gyanú...
-
A táltosok árát nem tudom, azt nem merik kiírni a totemoszlopra.
@Munez: Jellemzően csak heti 2x változtatja a MOL a nagykerárat, általában ennek megfelelően módosítanak a kutak is. Pár éve mondta egy akkor a MOL kisker részlegén dolgozó ismerősöm, hogy a MOL kutak napi kétszer állapítják meg, hogy mennyiért adják a nyálat.
A Haller úti Shell minden pénteken akciózik, -10 Ft/l. A Zalaegerszeg, Balatoni úti Shell pedig a hét minden napján 14:00 és 18:00 között -10 Ft/l. A többit nem tudom, ezeket is csak tapasztalatból, ill. a környéken óriásplakáton hirdetik.
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Bp.-hez közel vagy ne adj isten Budapesten tudtok esetleg fényezőt ajánlani? Elemet oda viszem, színt beszerzi, vagy én kikevertetem, lefújja, aztán viszem. Nem kell semmi extra, csak volt már rossz tapasztalat, hogy TÖK másra keverték ki a színt, meg hasonlók.. Az is jó ha tudtok olyan festékboltot/helyet mondani ahol tuti, hogy nem trógerkodják el a keverést. Tudom, hogy nem lesz tök ugyanaz sose egy 20+ éves autónál, csak tavaly jó sok bosszúságot okozott amikor a hátsó sárvédő kékjéből lett zöldes kék.
-
válasz
Speeedfire #112958 üzenetére
Igazad van, kimaradt: literenként 1 smart pont jár, ami levásárolható, szóval csak 375,9, ill. 398,9.
A totemoszlopról olvastam le az árakat, majd délután, hazafelé tankolok 95-öst.
-
Közérdekű; Shell, Haller.
95: 376,9
GO: 399,9 -
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #112947 üzenetére
Kell is. El ne lustuljon
Az utolso 500-at csak azert kell leforgatni, hogy a kovetkezo fokozatban jo helyre essen a fordulat. -
-
-v-
addikt
válasz
Tsebacsi #112949 üzenetére
pusztítja a bébifókákat
Oszinten szolva oriasi bajban vagyunk egyebkent, az osszes uj kutatas nagyon para megallapitasokkal jon .. es amennyire kevesse mertek kezpenznek venni eddig, a nagy bizonytalansag meg ilyen olyan modellek miatt, anyira kezdenek korrelalni most mar az eredmenyek meg jut sok, evek ota folyo fuggetlen kutatas ugyanarra.. para.
-
-v-
addikt
válasz
BigBlackDog #112947 üzenetére
Helyes, szimpatikus vezetesi stilus
-
-
Gergőke88
addikt
[link]
Ezt tesztnek nevezni.... -
brumi1024
veterán
Új A200 kipróbálva. Egyáltalán nem érződik kompakt autónak, nagyon jól össze van rakva, tetszik. Kár hogy ez a 163 lovas változat szörnyű hangú - már zavaróan az.
-
-
-
stickermajom
addikt
válasz
kisza25 #112871 üzenetére
Opelnél is azt mondták, hogy nem kell bejáratni, de miért ne, baja biztosan nem lesz tőle, nem is nagy erőfeszítés. Az első 3000 km-en nem rúgtam neki, illetve direkt országúton mentem több helyre autópálya helyett, hogy ne azonos fordulaton használjam. A Tátrában most a magasabb fordulat tartományokat is átzongoráztam, hét végéig még belemegy kb. egy ezres, aztán hétfőn olajcsere ~5000-nél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #112919 üzenetére
Most van folyamatban nálunk bejáratás, 2000-2500 az első 800-1000 km-en max 80-90 sík terepen. Most már benne van egy ezres, így már 3000-ig es elforgatom és max 120. 2000 km után olajcsere aztán mehet már a normál üzem.
-
válasz
Motion_Blur #112932 üzenetére
Az még riasztóbb. Tapasztalatból mondom. Amikor Domit árultam leírtam mindent, de tényleg mindent. 6 hónapig telefon sem volt. Megfogadtam Munez tanácsát kivettem a kicserélt és cserélendő dolgok listáját, hirtelen csöngött a telefon. Utána megint hallgattam rá és azt írtam csak h minden hibátlan. Na akkor már jöttek nézelődők is és el is kelt.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
BigBlackDog #112928 üzenetére
Ilyen undorító, nagyarcú leírással nem is fogja
Inkább csinálna normális képeket és leírást hogy mi-mikor volt cserélve az autón, stb.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
301.000-rel? Otthon 200.000 felett minden is elromlik egy autón, utána mind meghalunk, többiek pedig megsérülnek.
-
rbalint88
addikt
válasz
több, mint egy éve hirdeti. áron nem nagyon dobott, a méter nő, nem tudom mit csodálkozik. reálisan ez kb 2-2,2 között ér.
-
BigBlackDog
veterán
Sikerült ezen a leírás olvasása közben akaratlanul is elnevetnem magam. Asszem egy ideje már nem akarják megvenni.
-
Értem, h mit írtok, és van manual nyomi kulcsom. Én magam cserélem az évszakos kerekeket. De, az azért mégiscsak gyalázat, h kézzel, hova tovább tenyérrel lefogom. Mi a xarért adnak rá 3 év garanciát?? Vagy írnák rá, h kizárólag a Mattel és Hasbro konszern autóihoz használható. Világ életemben irtóztam a diszkontos műszaki cikkektől, most jól beszopódtam. Pedig tényleg olyan jó lett volna.
(#112924) hacki87: ja, megnéztem, olvastam, sajnos utólag.
-
gzbotii
nagyúr
Volt téma a múltkor a GT86 vs Vitara Laptimingon elért eredménye - most (szerintem) jól elmagyarázza Vinyus a dolgot (Handá videó alert): [link]
-
válasz
jozsi252 #112846 üzenetére
Rohantam reggel az Lidl-be, én hülye azt hittem, h egy Deákos bankóért veszek profi szerszámot. Ráb@...tam!
Vettem egy villanyos kerékanya-kulcsot, Parkside néven árulják. Most értem haza, gondoltam kipróbálom. Állítólag nyitó irányban 300Nm-es nyomatékot tud, míg záró irányba csak 100-at. A tenyerembe nyomva a 17-es kulcsfejjel, lefogom a szerszámot, csak csattog, zizeg, de semmi. A kocsi csavarjait csak simogatja, de semmit sem csinál.
Ma már nincs kedvem szenvedni vele, de holnap visszaviszem. Pedig milyen jó lett volna! -
Peter.70
addikt
-
aero.
veterán
válasz
focvis #112896 üzenetére
Ezt annyival egeszitenem ki, hogy pl. Itt a kozelben van egy ceg, ahol az uj olasz autokat + renault hozzak be, kikotoben van. Lemossak az autot es tobbnyire romanok, bulgarok beletankolnak 4.78l benzint es vagy 5 liter gazolajat. Ezalatt az auto kb 150 metert tesz meg... Neha padlon, sajnos..foleg az elso peldakent emlegetett szarmazasbol.
-
Peter.70
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #112910 üzenetére
Nálunk a cégeseknél is sok kolléga tartja a 160-170 km/h-s bejáratást, mert különben lusta lesz.
Aztán megy a csodálkozás, hogy zabálja az olajat a gép.
-
bbubby00
őstag
válasz
pècsimunkás #112910 üzenetére
Én évente meg cserélgetem az öreg foshokat
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Jaffa75 #112895 üzenetére
Ezt mondták a Toyotánál is . De pár ezer km akkor is kellett - szerintem - , hogy úgy menjen az autó mint a tesztautó.
Kollègám kicsit előbb vett autót mint èn 2. 9.gen Civicet vette egymás után . Kèrdeztem a Holgertől : " Holi első 1-2 ezer km finoman ? Úgy nèzett rám , mint aki nem èrti a kèrdèst : Laci ! Új autó ! 160-170 km/h ! "
Valamilyen szinten logikus . Kiad egy rakás pènzt egy használati tárgyra , egy èvig babusgassa ???
Ő mondjuk 3-5 èvente vesz új autót. Neki mindegy . Nekem nem . Nekem ez az első új autóm , asszem 8-10 èves koráig meglesz. -
válasz
szőröscica #112906 üzenetére
Majd ha itt is annyi lesz a villanyautó? Vagy majd ha úgy termeljük mi is a GDP-t?
A munkahelyemen 110 db parkolóhelyre jut 2 db 11 kW-os töltő és eddig 1 kolléga jár csak elektronyossal (Nissan Leaf), bár ha komolyabb dolga van aznap, akkor dízel autóval jön.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bitpork #112890 üzenetére
Igaz itt sok a szájhős (velem az élen) de ténylegesen menni meg alig mennek. Akkor meghívhatok mindenkit végülis.
mod:
Kisza: Mercinél beszerelés előtt átforgatják, már nem tudom hány percig megy (pár) de szárazon megtekerik lassan ami egy kb 1000 km-es olajos járással egyenértékű.
Simán elhiszem, hogy egy olcsóbb gyártó nem teszi ezt meg. De ha ledobod az olajat meg óvatosan bánsz vele az elején azzal kárt biztos nem okozol. Ha vennék bármilyen új autót tuti bejáratnám akkor is ha nem kell(ene).
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
- Futás, futópályák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Yettel topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest