- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
membrandj
nagyúr
válasz
Stevenstyle #55799 üzenetére
Játékra nem lenne használva.
A plazmára is kb 3x volt 10 év alatt gép kötve.Igazad van, itt is lesz vagy 4-5 méter táv,de az ilyen 1,5-2métereket erősnek érzem.
Bár 55 colos is ugyan annyi,mint a 4k 49-es,de ott meg már jobb lenne a 4k gondolom. ( 55" méretben)Kábel nem játszik, gép vagy 15 méterre van.
Ezért vagy wifi vagy külső hdd vagy usb."BD-hez kell egy normális Blu-ray lejátszó, vagy egy "média játékos" ami kezeli, mivel a TV maga nem tud sem lemezt, sem ISO-t lejátszani."
Értem. Sima mkv 3d, 20-25GB-os verziókat azért viszi?Köszi az infókat! Külső hdd-re várok tippeket azért,de rá is keresek.
Bár a legjobb az lenne, ha wifin vinné. Telón néztem és elég erős a jel a tv közelébe. Gyakorlatilag egy helyen vannak, csak egy szint különbséggel..Mármint a router.
Hát nem nagyon tudok dönteni amúgy.. 50k a különbség, ami nem kevés, mert fedezné a külső hdd+ bill+ egér kombót röhögve, még maradna is pénz,de ez mégis 4k és talán tartósabb..
Bemegyek szerintem mediamba és ránézek, remélem lesz mindkettő. Bár a sima mezei upc-s digitális adásra lennék igazán kíváncsi. Mert ugye az jó esetbe ilyen 720p szint kb, 4k esetén akkor szét kell húznia a képet. Jól gondolom?
Sport műsor jobb lenne az ub-n? Foci leginkább.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
membrandj #55797 üzenetére
hoszzútávú személyes tapasztalat nincs az UB-val kapcsolatban.
A személyes véleményem párszor már leírtam. Edge LED technológia miatt DES-vel nem kell számolni ami főleg sport műsoroknál jelenthet komoly különbséget pozitív irányban. Sarkosodás szintúgy nem nem játszik, de ez az esetek többségében és főleg film nézs mellett amúgy sem számottevő és nem is nagyon látható. Persze az Edge LED sem tökéletes (ott felhősödés játszhat típustól és márkától függetlenül, ez a technológia vele járója, persze a mértéke változó lehet), de a régebbi Edge LED-es LG TV-k és az UB-s fórumtapasztalatok szerint rendben van a képminőség.
Input lagról már beszéltünk, az nagyobb UB széria esetén, ha nem vagy nagy játékos akkor ez viszont téged nem érint.
Kérdés még a méret (lehet, hogy írtad de telefonról írok és nem nagyon olvastam vissza, ezért sry), 49-50, de inkább 55" alatt túl sok értelmét én nem látom az UHD-nak, főleg úgy, hogy egy átlagos lakást az emberek többsége úgy rendez be, hogy az ideális nézési távolságnál jóval messzebbre ülnek, de ez ismétlem nagyon erősen szubjektív vélemény.
Filmnézésre nyugodt szívvel merem ajánlani az UB-t, ha szereted a 3D-s filmeket akkor meg pláne, mivel BD 3D esetén az UHD felbontásból kifolyólag el lehet felejteni a felbontás csökkenést és gyakorlatilag a passzív 3D egyetlen hátránya is megszűnik.
Nem lehetetlen az optimális wifi körülmények megteremtése, ennek ellenére viszonylag ritkán látok olyan környezetet ahol ez sikerült is. Lehet, hogy nálad minden optimális lenne (környezet és az eszközök is), de ebben engedd meg, hogy kételkedhessek
Mindezek tükrében én a helyedben nem Wifi-ben gondolkoznék. Kábelen bekötve biztos, hogy nem lenne gondod semmilyen média esetén sem.
BD-hez kell egy normális Blu-ray lejátszó, vagy egy "média játékos" ami kezeli, mivel a TV maga nem tud sem lemezt, sem ISO-t lejátszani.
Külső HDD is egy megoldás, 2,5"-nál figyelni kell a rövid kábelre, ha úgy is probléma van vele akkor y kábel. Ha rákeresel sok kolléga leírta már milyet használ, de a legtöbbel nincs gondja a TV-nek. Én amit próbáltam az mind jó volt, de viszonylag ritkán kötök rá mivel NAS-ról nézem a filmeket.
Billentyűzet, egér tekintetén a kollégák talán tudnak segíteni, számomra az MR feleslegessé tette eleve a gondolatát is.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
huncutka1029 #55792 üzenetére
Huncutka :Ez tényleg így van? akkor az korrekt az Lg-től!
azért megnézném a szerelő arcát egy webshopból vásárolt out of warranty matricás tv- javításánál mit mond.membrandj: szerintem az uhd a jobb választás, véleményem szerint sokkal szebb képe van mint az lb-nek digitális adásnál pláne érdemes a jobb minőségre törekedni. én az lb szériáról elmondtam a véleményem már, nem akarok vitába bocsátkozni senkivel, szerintem az lg legrosszabb sorozatú tvje, pocsék képpel.
Az ub szerintem sokkal jobb technológia, minőségben, képben egyaránt. -
membrandj
nagyúr
válasz
Stevenstyle #55794 üzenetére
Azzal tisztába vagyok,hogy az egyik fhd a másik uhd, arra gondoltam,hogy mindkettő smart és 3d.
Köszi a felvilágosítást az FPR-ről.
Szóval te melyiket választanád? Esetleg személyes tapasztalat mindkettővel?
Javarészt upc digitális adás nézésére lenne, sok hd csatornával, havi 1-2 fhd film, ha bírja az adathordozó, akkor akár bd50 3D is.Szóval a kérdés még mindig adott. Pro, kontra?
"Illetve ezek wifin keresztül mi az a max, amit még lejátszanak optimális wifi környezet esetén ?
20 GB körüli fhd? BD25,bd 50 gondolom már teljesen esélytelen,főleg ha 3D.
Szóval mi a max?Illetve külső hdd-ből melyiket javasoljátok? Gondolom pendrive is kevés lenne erre a célra.
Wireless bill, egérnél mit kell figyelni?"
Ezek is érdekelnének. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
huncutka1029 #55792 üzenetére
Igen maga az upscaling illetőleg az fpr is a kérdések láttán be fog kerülni szerintem már holnap, ha gép elé kerülök. Jó ötlet szerintem is és igény is mutatkozik rá talán
csak kis türelmet, mert telefonról nem esnék neki
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
membrandj #55785 üzenetére
Film-type Patterned Retarder
Vagyis az eljárás egy polarizált filmréteget használ a panel előtt ami a képet interlance darabokra osztja.
Ez megfelelő polarizált szemüveggel (persze megfelelő tartalom esetén) nézve 3D-s képet eredményez. A két különböző polarizált lencse ugyebár különválasztja ezeket az interlance darabokat a bal illetve jobb szemnek.
Leegyszerűsítve igen az fpr a passzív 3D-t jelenti igen.
49UB850V vs 50LB 670/ 671V közel sem ugyanazt tudja. Olvasd el az összefoglalót és láthatod, h az egyik UHD a másik FullHD
Huncutka1029: szerintem ki lehetett kapcsolva, mert amit anno én néztem egész tűrhetően skálázott fel. Persze csodát nem kell várni tőle de engem meglepett a hatékonysága. Egy két kép lehet jó ötlet lenne igen
-
membrandj
nagyúr
49UB850V vs 50LB 670/ 671V.
Nagyjából ugyan azt tudják és 50k különbség.
Ki mit választana?Illetve ezek wifin keresztül mi az a max, amit még lejátszanak optimális wifi környezet esetén ?
20 GB körüli fhd? BD25,bd 50 gondolom már teljesen esélytelen,főleg ha 3D.
Szóval mi a max?Illetve külső hdd-ből melyiket javasoljátok? Gondolom pendrive is kevés lenne erre a célra.
Wireless bill, egérnél mit kell figyelni? -
huncutka1029
addikt
Már egy éve be lehet regisztrálni a webshopos tv-ket is az LG-nél, és ugyanúgy garizzák, mintha hivatalos kereskedőnél vetted volna.
Ez más márkánál egyáltalán nem jellemző, de az LG-nél igen. A bolt persze nem mond mást, hiszen a javítás költségét a szervíz rájuk verheti, ezért dolgoznak külföldi szerelőkkel, vagy nem hivatalos szervízzel.Azt tudod ugye, hogy az LG szerelő kimegy ,és az általad leadott hiba alapján megpróbálja a helyszínen kijavítani ( alaplapcsere stb)
A bolti gari esetén, jön egy futár, és elviszi, majd visszakapod legrosszabb esetben 30 napon belül. -
huncutka1029
addikt
válasz
Stevenstyle #55778 üzenetére
valaki feldobhatna pár upscaled képet egy SD adásról.
pár hónapja egy MM-ben láttam sorba kötött tvket, és valami kábeltv adás ment SD-ben.
A FHD tv-k kép egészen tűrhető volt, de a 4K-n olyan volt a csatorna logo mint a supermario 1992-ben.
Vagy nem volt a demó módban upscaling, vag ynagyon gyengén konvertált.
engem ez rettentett el akkor az UHD-től.
Spórolok inkább egy oledre, akkor is ha csak FHDHa valaki akinek UHD-tvje van, megtenné, hogy lő egy közelit pl a királyi 1es logójáról, SD adásnál, és egy másikat HD-nál, az tanulságos lenne
mit szólsz? akár az összefoglalóba is bekerülhetne. -
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
vodika #55781 üzenetére
szia, javítani lehet, ha elviszi a szerelő, és megnézi, (ha nem valami sufnituning műhelybe viszed)
Akkor meg fogja mondani, mibe fáj a javítás, illetve megéri e.
Valószínűleg valamelyik kondi kezd kiszáradni benne, vagy alaplapi forrasztás oxidálódik rajta, esetleg a táppal lehet gond.
ezek lényegesen olcsóbbak ,mint egy új tv. Lehet megéri 10-20 ezret rááldozni, ha még pár évig néznéd. -
hosszug
tag
Sziasztok! Sikerült itt már valakinek Plexet varázsolnia a tévéjére? LB 650-em van.
-
membrandj
nagyúr
Üdv!
50LB 670v és a 671V csak a talpban különbözik?
Csak mert van köztük jó 20 k különbség.
LG oldalán különbség:
670V 3d : polarizált
671V 3d: FPR -
törölt tag
Melyik típust keresed? Nem mindegyik bolt tudja ezt a gyári szerviz információt, ezért is tájékoztatnak így.
TV-raktár/AtomTv legalább tájékozott gari ügyben, már én is beszéltem velük is és más boltokkal is. Ott hozzájuk is fordulhat a vevő, és ilyenkor náluk javítja meg az LG. Ez nyilván sokkal lassabb és körülményesebb megoldás, ezért kell az üzleteket kihagyni.zolaas Nálam a Hang beállításoknál, a Hang kimenetnél lehet a HDMI ARC-ot beállítani, az 5610 menüjét nem ismerem, de neked is valahol ott kellene megkeresni.
bprubin Úgy tudom, hogy az ékezet és karakter hiba a Digi hibája, őket kell megkérdezni, vagy Digi műholdas fórum. [link]
-
vodika
tag
Helló,
Bocs az OFF-ért de van egy régo 32LG3000-es TV-m ami mostanában azt adja elő hogy bekapcsoláskor függőlegesen szépen lessan becsikozódik majd váltogatja a színeket néha kivilágosodik néha elsötétül és kb. olyan 5 perc után megjelenik a kép is. Hang folyamatosan van...
Ötlet valami szakembertől illetve tipp hogy érdemes-e és/vagy lehet-e javíttatni?ELőre is köszi!
Üdv:
Vodika -
bprubin
tag
Valaki feltudna világosítani, hogy digi cam modul estén mit kell beállítani a tv-n,hogy amikor az aktuális csatorna az éppen menő műsort írja ott az ékezetek normálisan jelenjenek meg?
-
XTaki
tag
válasz
Stevenstyle #55778 üzenetére
honnan tudom ellenorizni, hogy epp mit hasznal?
a source felbontasat latom...de hogy epp upscale van-e, arrol fogalmam nincs.
ezt ki be lehet kapcsolgatni avagy tok automata? -
XTaki
tag
azon filozom, hogy az UHD TV milyen felbontasban rajzolja ki az aktialis filmet. felkonvertalja ezt valahogy UHD-ra, avagy nem hasznalja a keppontjai nagyobbik felet?
-
kelepce
tag
Én az LG 55UB850V tv-t a Mall.hu webáruháztól vettem, ahol saját bolti garanciával hirdették. De előtte tájékoztatást kértem az LG Magyarország ügyfélszolgálatától a garanciát illetően és azt mondták, nyugodtan megvehetem mert az LG Magyarország az ügyfelek érdekében vállalja a garanciális javítást minden általuk gyártott készülékre ami az EU-ból származik amennyiben a vásárlást számlával tudom igazolni. A garanciajegy megléte nem fontos. Megrendeltem a készüléket amit a 3. napon ki is szállítottak eredeti gyári csomagolással, bontatlan dobozban. A dobozban minden benne volt, még egy soknyelvű (közte a magyar) kezelési leírás is. Igaz a leírás szűkre sikeredett, de a tv-n bármikor elolvahatod, vagy letöltheted az internetről az LG weboldaláról. Az internetes leírás 16 nyelvű és 647 oldal, amit nem csodálom, hogy nem adnak oda minden készülék mellé. A készüléket símán regisztráltam az LG oldalán.
Üzembehelyezéskor gondjaim voltak és azt hittem a tv a hibás. Jeleztem az ügyfélszolgálat részére a vásárlás körülményeit és a hiba leírását, ahol azt válaszolták, hogy szívesen kijönnek garanciális javításra, de szerintük az UPC CI+ kártya a ludas, kérjek először kártyacserét. A kártyacsere mindent megoldott.Véleményem szerint, ha a bolt kifejezetten ragaszkodik a bolti garanciához, akkor ott valami sumák dolog lehet, vagy EU-n kívüli a készülék.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
LG 32LB56 TV-m van.
Régi 720p s technikán meg lehetett oldani hogy usb ről egy régi filmet kinagyítsak.
Itt meg nem lehet wideba tenni. két széle le van vágva...
Valahogy meg lehet oldani? -
iBoli
tag
És egy másik bolt weboldaláról:
"Az általunk forgalmazott LG televíziókra 2 év üzleti garancia vonatkozik!
Ehhez a típusú televízióhoz írott Magyar nyelvű kezelési útmutató nem tartozék.
Magyar nyelvű használati útmutató a televízió menürendszerében található. Vagy
pfd dokumentumban letölthető, a következő linken:
http://www.lg.com/hu/termektamogatas/lg-55LB730V#" -
zolaas
senior tag
Üdv!
55LB5610 tv-n mit kell ahhoz bekapcsolnom, hogy az ARC funkció működjön?
Köszönöm.
-
törölt tag
Szerintem is valami olyasmi lesz. Teszem azt visszaviszem 3 napon belül, mert van három halott pixel valahol, vagy mert valamit nem bírok feldolgozni a működésében. Azt a bolt köteles visszavenni, vagy cserélni. Kétlem, hogy megpróbálja újra értékesíteni. Simán leadja a gyártónak, hibásként. A gyártó meg eladja kilóra. Úgy hallottam, hogy például a gariba visszavett hdd-ket nem teszteli a gyártó, mert olcsóbb kicserélni, mint egyenként bevizsgálni. Nyilván tisztában van a a saját selejt rátájával és eleve bekalkulálja a gyártási költségekbe a bizonyos % cserét. Szerintem az lg márkaszervizbe csak az a készülék kerül, amit nem cserélnek, hanem megjavítanak és aztán visszaadnak vevőnek. A csereutalványos kijavított készülékek bízom benne, hogy nem kerülnek újként forgalomba.
-
poli27
veterán
Sztem ezek a készülékek mint nálam is amit elvittek csereutalvánnyal olyanok lehetnek,nekem is működött "jól" de nem ezt vártam ennyi pénzért,meg azért volt hibája is, ezért inkább csereutalványt kaptam.Sztem ilyet értékesítenek ilyen matricával...
-
iBoli
tag
válasz
#52931072 #55764 üzenetére
Nálam is a TVraktár lesz a befutó.
Ez az out of warranty dologhoz végezetül csak egyet tennék hozzá: az ilyen készülékkel valami nagyobb gond lehetett. A gyártó nem véletlenül vonta meg a garit. Az, hogy a márkaszervíz egyszer már javította még nem jelentené azt, hogy visszavonják a garit. Ehez többnek kellett törénnie. Mert ha egy visszaküldött készülékről van szó, amit rendesen meg tudnak javítani, akkor miért ne vállanának rá garanciát? Én inkább a leesett/ütött/javíthatatlan (vagy nem érdemes javítani) készülékekre tippelnék. Ezeket valaki egyben felvásárolja, majd házilag megjavítja és eladja újra saját garival. A gyári számot leszedik, hogy véletlenül se derüljön ki hogy mi volt a készülékkel korábban a gond az LG márkaszervízben. Na ilyet nem szeretnék....
-
törölt tag
Éppen emiatt gondolom, hogy ezekért már egyszer helyt állt a gyártó. A pixel hibák, szépség hibák miatt a legtöbben még aznap visszaviszik az árut (a vételár 100% ki lett fizetve, működjön a képernyő 100%-a is).
Azért lehet lekaparva a sorozatszám, hogy ne tudd lenyomozni a készülék származását. A felirat meg azt jelzi, hogy a gyártót már ne zaklassa a vásárló garancia ügyben. A legtöbb esetben nem elég olcsók, hogy megérje a kockázatot. Főleg ha az MM áraival hasonlítom össze. Náluk bármely nem outlet webáruház olcsóbb tud lenni. Bizonyos lg tv esetében 100ezer forinttal drágábban adja az MM a készüléket. Na abban biztos vagyok, hogy ezért a felárért aztán nem kapsz semmi pluszt.Én is a tvraktárnál vettem a tv-t. Meg voltam elégedve a lebonyolítással. Szombaton leadtam a rendelést, hétfő reggel hívott a tulaj, kedden itt volt a tv-vel a futár. Van a ki kicsit kioktatónak találta, hogy e-mailban részletesen leírta, hogy mit ne csinálj a tv-vel. Nekem nem volt vele gondom, ha nem írja, hogy tilos, lehet, hogy arcra fektettem volna a képernyőt összeszereléshez. Van ami utólag nyilvánvalónak tűnik, de mégsem gondol rá az ember.
-
Watt25
veterán
válasz
Adebayor #55760 üzenetére
Nem lehet ilyet sajnos.
Esélytelen, de meg kell próbálni jelezni a szolgáltatónak, hogy emberelje meg magát. Ha ez eredménytelen és van rá lehetőség, akkor szolgáltatóváltás.
Illetve azt sajnos be kell ismerni, hogy ebben a Philips tévék jobbak. Észreveszik a LetterBox-os adást és belenagyítanak. -
Adebayor
aktív tag
üdv.
be lehet valahogy állitani csatornánként a képarányt?
sok adást úgy kapok a szolgáltatótól hogy van alul-felül fekete sáv. na ezt szépen megoldom a "nagyítás" képaránnyal.
de pár adást meg csík nélkül kapok meg, na azok meg kicsusznak a képből...a nagyítás miatt -
Mosqu!to
addikt
TV Raktár (utolsó darab volt ebből a típusból náluk)
Ők azt hirdetik az oldalukon, hogy márkaszerviz javít, és pontosan azt mondták el, amit itt korábban kelepce írt.
Az ő számlájuk alapján az LG-t fel kell hívni, kijönnek házhoz, vagy ha nem akarom én intézni, akkor vissza kell vinni az üzletbe, és intézik ők ugyanezt (de az első opció nyilván jobb)
-
iBoli
tag
válasz
#52931072 #55754 üzenetére
Én csak egyvalamitől tartok ilyenkor. Hogy pontosan miért is "out of warranty"?
Mert ugyebár ha semmi baja, vagy ha rendes gyári szervíz kicserélte a hibás alkatrészt szintén gyári újra, akkor nem kellene lennie garivesztésnek. Outletben inkább a sérült, hiányos és hibás termékeket adják. Illetve azokat, amik már nem mostani gyártásuak, hanem régebbi modell, ami beszorult valamilyen raktárba.Amit én láttam pl a GRX-ben, azok vagy valamilyen pixelhibásak, vagy külső apró sérülést szenvedtek, vagy doboz doboz/szállítás sérültek.
-
törölt tag
Üdv!
Szerintem ezek az "out of warranty" feliratú tv-k, már egyszer garanciába visszavett áruk. Valószínűleg az lg nem viszi vissza Koreába, hanem helyben eladja kilóra az elektronikai hulladékot. Ezt a vásárló leválogatja és amit lehet kijavítva elad közép-Európában, majdnem új áron. Nagy biznisz. Átlag félév garanciát vállalnak rá, mert ha ennyit kibír, valszeg sokáig nem lesz gond vele. Én egy monitort vettem outletben féláron, bár annak nem volt lekaparva a címkéjéről semmi. Teljesen makulátlan volt.
A fenti csak saját vélemény, nem feltétlenül így van, de én így csinálnám. -
iBoli
tag
válasz
kelepce #55750 üzenetére
Kezd tisztulni a kép, köszi!
Akkor már csak azt kell megnézni, hogy a termék, amit ilyen boltban veszel csak szimplán szürkeimport, vagy olyan termék, amit az LG már kivont a garancia alól. Mint például a GRX üzletláncban árult termékek, ahol a dobozon rajta van, hogy "Out of Warranty". Erre gondolom már az LG szakszervíz sem vállal semmilyen garit, nem véletlenül van rajta a cimke, szóval a vásárlás lutri.
Az viszont még egy érdekes, amit írsz, hogy lényeg az, hogy EU-s beszerzés legyen a bolt részéről. Ennek azért mi vásárlók már nehezen járunk utána, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest