Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stevenstyle

senior tag

válasz membrandj #55797 üzenetére

hoszzútávú személyes tapasztalat nincs az UB-val kapcsolatban.

A személyes véleményem párszor már leírtam. Edge LED technológia miatt DES-vel nem kell számolni ami főleg sport műsoroknál jelenthet komoly különbséget pozitív irányban. Sarkosodás szintúgy nem nem játszik, de ez az esetek többségében és főleg film nézs mellett amúgy sem számottevő és nem is nagyon látható. Persze az Edge LED sem tökéletes (ott felhősödés játszhat típustól és márkától függetlenül, ez a technológia vele járója, persze a mértéke változó lehet), de a régebbi Edge LED-es LG TV-k és az UB-s fórumtapasztalatok szerint rendben van a képminőség.

Input lagról már beszéltünk, az nagyobb UB széria esetén, ha nem vagy nagy játékos akkor ez viszont téged nem érint.

Kérdés még a méret (lehet, hogy írtad de telefonról írok és nem nagyon olvastam vissza, ezért sry), 49-50, de inkább 55" alatt túl sok értelmét én nem látom az UHD-nak, főleg úgy, hogy egy átlagos lakást az emberek többsége úgy rendez be, hogy az ideális nézési távolságnál jóval messzebbre ülnek, de ez ismétlem nagyon erősen szubjektív vélemény.

Filmnézésre nyugodt szívvel merem ajánlani az UB-t, ha szereted a 3D-s filmeket akkor meg pláne, mivel BD 3D esetén az UHD felbontásból kifolyólag el lehet felejteni a felbontás csökkenést és gyakorlatilag a passzív 3D egyetlen hátránya is megszűnik.

Nem lehetetlen az optimális wifi körülmények megteremtése, ennek ellenére viszonylag ritkán látok olyan környezetet ahol ez sikerült is. Lehet, hogy nálad minden optimális lenne (környezet és az eszközök is), de ebben engedd meg, hogy kételkedhessek :) Mindezek tükrében én a helyedben nem Wifi-ben gondolkoznék. Kábelen bekötve biztos, hogy nem lenne gondod semmilyen média esetén sem.

BD-hez kell egy normális Blu-ray lejátszó, vagy egy "média játékos" ami kezeli, mivel a TV maga nem tud sem lemezt, sem ISO-t lejátszani.

Külső HDD is egy megoldás, 2,5"-nál figyelni kell a rövid kábelre, ha úgy is probléma van vele akkor y kábel. Ha rákeresel sok kolléga leírta már milyet használ, de a legtöbbel nincs gondja a TV-nek. Én amit próbáltam az mind jó volt, de viszonylag ritkán kötök rá mivel NAS-ról nézem a filmeket.

Billentyűzet, egér tekintetén a kollégák talán tudnak segíteni, számomra az MR feleslegessé tette eleve a gondolatát is.

Remélem tudtam valamennyit segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák